Web Analytics Made Easy - Statcounter

سی سال پیش در چنین روزی (۱۲ تیر ۱۳۶۷) ناو جنگی «وینسنس» آمریکا با شلیک به هواپیمای مسافربری ایران، بزرگترین جنایت قرن را بر فراز خلیج فارس رقم زد.

به گزارش قدس آنلاین، امروز سی‌اُمین سالگرد حمله ناو «یو اس اس وینسنس» آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران در ۱۲ تیر ۱۳۶۷ بر فراز خلیج فارس است؛ اقدام جنایتکارانه‌ای که باعث شهادت تمام ۲۹۰ سرنشین این هواپیما از جمله ۶۶ کودک شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مادران داغدار حادثه حمله ناو جنگی آمریکا به پرواز ۶۵۵ هواپیمایی ایران‌ایر

این جنایت را مردم ایران به خوبی به یاد دارند اما آمریکایی‌هایی که اتکای آنها برای آگاهی از رخدادهای جهان به رسانه‌های موسوم به "جریان اصلی" است، ممکن است چیزی درباره آن ندانند یا دست‌کم، قرائت متفاوتی از این جنایت تاریخی را بدون اشاره به جزئیات آن شنیده باشند.

به همین دلیل، مکس فیشر، مقاله‌نویس واشنگتن پست چند سال پیش (۲۰۱۳) از این حادثه به عنوان یک "داستان فراموش‌شده" یاد کرد. او در مقاله خود در این باره نوشت: اگر به هر مدرسه‌ای در آمریکا بروید و نام پرواز ۶۵۵ ایران‌ایر را برای دانش‌آموزان تکرار کنید، تنها پاسخی که دریافت خواهید کرد سکوت است [چون کسی چیزی در این باره نمی‌داند].

فرد کاپلان نیز در سال ۲۰۱۴ در مقاله خود در نشریه آمریکایی اسلیت اذعان کرد که این حادثه "تقریبا به طور کامل" در آمریکا به دست فراموشی سپرده شده است. وی در این مقاله نوشت مقامات آمریکا دروغ‌های زیادی گفتند تا ایرانی‌ها را مقصر این حادثه نشان دهند.

آمریکا در توجیه این جنایت ادعا کرد که ناو «یو اس اس وینسنس»، هواپیمای مسافربری ایرباس شرکت هواپیمایی ایران‌ایر را با یک جنگنده اف-۱۴ اشتباه گرفته بود اما توضیح نداد که یک ناو جنگی با برخورداری از تجهیزات راداری مدرن و پیشرفته‌ای که نوع هواپیمای در حال پرواز، اعم از خودی و غیرخودی یا جنگی و غیرجنگی، را از هم تشخیص می‌دهد، چگونه ممکن است یک هواپیمای مسافربری را با وجود اندازه و سرعت متفاوت آن، با یک جنگنده اشتباه بگیرد؟!


ناو یو اس اس وینسنس آمریکا و فرمانده آن، ویلیام راجرز، که دستور شلیک به هواپیمای مسافربری ایران را صادر کرد

علاوه بر این، دولت آمریکا ادعا کرد که ناو وینسنس در زمان حادثه در آبهای بین‌المللی قرار داشت، در حالیکه شواهد بعدی نشان داد این ناو در زمان شلیک به سمت هواپیما در آبهای سرزمینی ایران بود. مقامات آمریکایی همچنین به دروغ در توجیه جنایت خود مدعی شدند که هواپیمای مسافربری ایران در مسیر هوایی تعیین شده پرواز نمی‌کرد و با سرعتی بیش از سرعت یک هواپیمای مسافربری در حال حرکت به سمت ناو وینسنس بود!

این ادعا که هواپیمای ایرانی به هشدارهای ناو آمریکایی توجه نکرده است نیز مردود است چراکه به اعتراف نیویورک تایمز، نتیجه تحقیق سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) در همان سال برخلاف ادعای پنتاگون نشان داد که بیشترِ اخطارهای این ناو آمریکایی در کانال نظامی ارسال شده بودند که طبیعتاً توسط هواپیمای مسافربری قابل دریافت نیستند و جالب آنکه آخرین اخطار تنها ۳۹ ثانیه پیش از شلیک ارسال شده بود!

دولت آمریکا اما در کنار تمام دروغ‌های بزرگی که برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت مطرح کرد، به این سوال مهم هرگز پاسخ نداد که اگر این حادثه صرفاً یک اشتباه بوده است چرا هیچ یک از خدمه ناو وینسنس توبیخ نشدند و حتی به فرمانده آن مدال شجاعت اهدا شد؟!

دولت آمریکا نه تنها هیچ یک از پرسنل این ناو را توبیخ نکرد، بلکه جرج هربرت واکر بوش، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، نیز که در آن زمان، معاون رونالد ریگان رئیس‌جمهور وقت آمریکا بود، در پاسخ به این جنایت گفت: برای من مهم نیست که حقایق چه می‌گویند، من از این حادثه عذرخواهی نمی‌کنم ...!


تصویر یکی از ۶۶ کودک قربانی حمله ناو آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا قدس آنلاین هواپیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۹۵۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ‌های "‌ای ۴ بی" E-۴B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه ۱۹۷۰ برای سناریو‌های مختلف یک جنگ هسته‌ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک ۴ فروند از این هواپیما‌ها که به "ای ۴ بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

این هواپیما‌ها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته‌ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت‌های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می‌شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای ۴ بی) دهه ۱۹۷۰ شود که به پایان خدمت خود نزدیک می‌شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می‌شود و انتظار می‌رود در سال ۲۰۳۶ تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می‌شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجار‌های هسته‌ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می‌دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند.

E-۴B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق‌های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-۴B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان‌ها اداره می‌کند.

این هواپیما‌ها از ناوگان هواپیما‌های جامبو جت بوئینگ ۷۴۷-۲۰۰ با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آن‌ها به طور فزاینده‌ای دشوار و گران شده است.

انتظار می‌رود E-۴B در اوایل دهه ۲۰۳۰ به پایان عمر مفید خود برسد.

دیگر خبرها

  • بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • قتلگاه نیروهای آمریکایی در تهران کجا بود؟
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • جنایت کارگر قهوه خانه بعد از اخراج!
  • جنایت مرد نقاش | او همسر و پسر ۱۱ ساله خود را آتش زد!
  • اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر