Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران؛​ بهروز علی شیری گفت: اعمال اصلاحات و بازنگری بر قوانین و مقررات مربوط به ‌سرمایه‌گذاری خارجی، صرف‌نظر از اینکه چه شرایطی بر اقتصاد کشور حاکم است، نوعی ضرورت تلقی ‌می‌شود.

وی افزود: این اصلاحات بر قوانین و مقررات، در سطح جهان یک پدیده دائمی است و بر پایه آخرین آمارها، در هر فصل به طور متوسط بیش از 200 اصلاح مقرراتی و قانونی در سطح جهان به وسیله کشورهای مختلف انجام ‌می‌گیرد؛ تا ورود سرمایه‌ها و منابع مالی ‌بین‌المللی به کشورهایشان تسهیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ­­سابق سازمان ‌سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران گفت: تجربیات کشورها و مطالعات ‌بین‌المللی انجام شده در موسسه آنکتاد نیز نشان ‌می‌دهد که بسیاری از کشورهای پیشتاز در جذب سرمایه‌های خارجی که از مقرراتی بسیار ساده و شفاف برخوردار هستند، مدام در حال اصلاح قوانین و مقررات خود در این حوزه هستند. یعنی آنها هم در ساده‌سازی مقررات خود احساس بی‌نیازی نمی‌کنند. بنابراین مستقل از اینکه، اجرای برجام تداوم داشته باشد یا نه، بهره‌گیری از بازارهای ‌بین‌المللی سرمایه و جذب منابع ‌بین‌المللی در گروی اعمال اصلاحات مستمر بر ضوابط جذب ‌سرمایه‌گذاری کشور خواهد بود.

علی شیری با بیان اینکه قوانین و مقررات موجود در حوزه ‌سرمایه‌گذاری خارجی در ایران به میزان کافی و متناسب با مقررات ‌بین‌المللی موجود و تجربیات موفق کشور‌ها نیست، در مورد میزان اثرگذاری پیشنهادات اصلاحی اتاق تهران که حاصل یک مطالعه بنیادی و تطبیقی بوده است، گفت: قبل از همه باید روشن کنیم که ما در خصوص بهینه‌ترین شیوه جلب و جذب منابع ملی خارجی به صورت ‌سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی صحبت ‌می‌کنیم که کم‌ریسک، بدون تضمین دولت، دارای اثرات حتمی انتقال دانش فنی و مدیریتی، اشتغال‌آفرینی، صادرات‌محوری و رقابت‌آفرینی است.

وی­ افزود: این امری روشن بود که برای جذب ‌سرمایه‌گذاری خارجی، پیروی صرف از «استراتژی دعوت»، که ‌سرمایه‌گذاران را به ‌سرمایه‌گذاری در ایران تشویق کند، کافی نیست و لازم است که همه قواعد و زیر ساخت‌های حقوقی محیط اقتصادی خود را چابک و هماهنگ شود.

رئیس­ سابق سازمان ‌سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران گفت: این مطالعات نشان داد که تمرکز توجه و توصیه‌های نهادهای ‌بین‌المللی مانند آنکتاد و بانک جهانی بر اعمال اصلاحات در جذب ‌سرمایه‌گذاری خارجی، روی چهار حوزه اصلی و وسیع، شامل نظام پذیرش و سازمان متولی جذب ‌سرمایه‌گذاری خارجی، نظام حل و فصل اختلافات، حقوق مالکیت و نقل و انتقال سرمایه و ابعاد متکثر هر یک از این شاخص‌ها بوده است. نکته جالب در این مطالعه تطبیقی این بود که عمده تمرکز و توجه کشورهای پیشتاز در بهبود محیط ‌سرمایه‌گذاری خویش نیز به طور مداوم روی این محورها یا شاخص‌ها متمرکز بوده است.

وی افزود: زمانی که ‌سرمایه‌گذاری وارد کشور ‌می‌شود، ‌می‌خواهد بداند در صورت بروز اختلاف میان او و دولت یا شریکش چگونه باید این اختلاف را حل کند. ‌سرمایه‌گذاران خارجی، به طور طبیعی تمایلی ندارند که در این مواقع، به دادگاه‌های داخلی مراجعه کنند. حال آنکه در ترتیبات قراردادی ‌بین‌المللی، این شرط قید ‌می‌شود که برای حل و فصل اختلافات، گام‌های مختلف برداشته خواهد شد که یکی از آنها مراجعه به دادگاه‌ها یا داوری‌های ‌بین‌المللی است. اما در حقوق داخلی ایران، پیچیدگی‌های فراوانی وجود دارد که مانع از ارجاع اختلافات به دادگاه‌های ‌بین‌المللی یا مانع از درج لزوم ارجاع اختلاف به دادگاه یا داوری ‌بین‌المللی ‌می‌شود. بدیهی است که این، مانعی حقوقی جدی در برابر جذب ‌سرمایه‌گذاری خارجی است.

علی شیری ادامه داد: تعارض‌های رفتاری و تفسیری از قانون اساسی و سایر قوانین عادی و رویکرد قانون تشویق و حمایت از ‌سرمایه‌گذاری خارجی از نظام حل و فصل اختلافات احتمالی در این خصوص چالش برانگیز است و آراء مراجع صادره در ارجاع دعاوی به محاکم ‌بین‌المللی گواه روشنی بر این وضعیت بغرنج و پیچیده است. لذا بدون ایجاد شفافیت در این شاخص و رفع پیچیدگی‌های آن، جذب سرمایه‌های ‌بین‌المللی از این دست به ویژه از سوی دولت، غیرممکن خواهد بود. به همین سبب، در این مطالعه تطبیقی، توصیه‌هایی را برای اصلاح قانون، آیین‌نامه آن و بخشی از قانون پایه‌ایی ارائه کرده‌ایم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: سرمایه گذاری خارجی اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۹۶۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اعلایی ظهر دوشنبه در دیدار با سفرای کشورهای کره جنوبی، نیوزلند، نیکاراگوئه و فیلیپین در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: استان قزوین به عنوان یکی از استان‌های مهم کشور در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و سیاسی به حساب می‌آید و این استان آمادگی هرگونه همکاری خارجی با کشورهای مختلف را دارد.

وی با اشاره به مفاخر متعدد استان در زمینه‌های سیاسی، ورزشی، علمی و مذهبی ادامه داد: شهید رجایی رئیس جمهور شهید ایران و از فعالین و مبارزین انقلابی بودند که اصالت قزوینی داشتند و در مدت کوتاهی پس از ریاست جمهوری در یک اقدام تروریستی شهید شدند و به عنوان یکی از چهره‌های محبوب و دوست داشتنی کشور به حساب می آیند.

استاندار گفت: به دلیل دارا بودن ظرفیت‌های تاریخی قابل توجه در ایران خیلی از نقاط تاریخی کشور مغفول مانده است که جاذبه‌های تاریخی قزوین هم بر همین اساس زمینه خوبی برای معرفی بیشتر دارد.

وی با بیان اینکه قزوین یکی از اولین زیستگاه‌های زندگی بشر بوده است، افزود: در منطقه تاریخی سگزآباد در بوئین زهرا آثاری از انسان‌های اولیه کشف شده و تاریخ زیست آنها بسیار قدیمی است که بخشی از این کشفیات در موزه قزوین وجود دارد و آنها را مشاهده خواهید کرد.

اعلایی گفت: در تاریخ‌های نزدیک هم قزوین در دوران صفویه که از دوران‌های پرشکوه ایران به حساب می‌آید به مدت زیادی پایتخت ایران بوده است که بخشی از آثار آن دوران را هم در این سفر مشاهده خواهید کرد که به طور قطع منجر به شگفتی شما خواهد شد.

استاندار قزوین اضافه کرد: در منطقه الموت یکی از ظرفیت‌های قابل توجه تاریخی و طبیعی وجود دارد و در قلعه حسن صباح که فردا آن را بازدید خواهید کرد اتفاقات تاریخی متعددی رخ داده است.

وی افزود: استان قزوین از جهت اقتصادی یکی از استان‌های مهم ایران است و در حوزه صنعت و کشاورزی محصولات قابل توجهی از نیازهای کشور و برخی از کشورهای دیگر در استان قزوین تولید می‌شود.

اعلایی گفت: در حوزه‌هایی مثل شوینده‌ها، قطعات خودرو، مواد غذایی و محصولات صنعتی، استان قزوین جزو استان‌های برتر کشور است و این استان در حوزه محصولات و تولیدات دانش بنیان هم توانمندی‌های متعددی دارد که برخی از آنها تجاری سازی شده است.

استاندار قزوین اضافه کرد: دشت قزوین یکی از دشت‌های حاصل خیز کشور است و استان قزوین با وجود اینکه یک درصد مساحت کشور را دارد ولی تقریباً ۵ درصد غذای کشور را تولید می‌کند.

وی افزود: تمامی این ظرفیت‌ها و ظرفیت‌های بی شمار دیگری که در این فرصت نمی‌توان از آنها نام برد نشان دهنده این است که استان قزوین آمادگی لازم را برای هرگونه سرمایه گذاری خارجی دارد و از حضور تجار و سرمایه گذاران کشورهای مختلف استقبال می‌کنیم.

کد خبر 6098273

دیگر خبرها

  • تاکید معاون وزیر خارجه بر ضرورت بی‌طرفی و حرفه‌ای گری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • اسرائیل قوانین آمریکا را در غزه نقض می‌کند
  • فرآیند تخلیه و بارگیری بنادر هرمزگان با الگوگیری از بندرشانگهای چین اصلاح خواهد شد
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • رویه‌های بندری در هرمزگان اصلاح می‌شود