Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

رنگ ها علاوه بر جنبه هاي زيبايي تاثيرات زيادي بر روحيه ما دارند‎
رنگ ها علاوه بر جنبه هاي زيبايي تاثيرات زيادي بر روحيه ما دارند. در اين مطلب به تاثير 4 رنگ اصلي اشاره مي کنيم.
همه ما به بعضي از رنگ ها بيشتر علاقه داريم. گاهي به دليل اين که با ديدن شان احساس آرامش مي کنيم و گاهي براي اين که همرنگ پيراهن تيم فوتبال مورد علاقه مان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با اين حال، تاثير رنگ ها در عملکردهاي روزانه ما بسيار بيشتر از چيزي است که به آن باور داريم. به طور مثال، بارها و در تحقيقات متعدد پژوهشگران ثابت شده که ميزان کارايي افراد در اتاقي به رنگ قرمز با همان اتاق به رنگ آبي، فرق دارد. اما روان شناسي رنگ چيست و رنگ ها چگونه احساسات ما را تحت تاثير قرار مي دهند؟ در ادامه اين مطلب به برخي جنبه هاي روان شناسي رنگ ها و تاثيرات چهار رنگ اصلي بر روان انسان ها، اشاره خواهد شد.
روان شناسي رنگ چيست؟
روان شناسي رنگ مسئول بررسي جنبه هاي مختلف تاثير رنگ ها بر انسان است. رنگ ها مي توانند تصورات و احساسات ما را تغيير دهند، حافظه و تمرکزمان را بهبود ببخشند و حتي ما را براي اتخاذ تصميمات خاصي متقاعد کنند. بر اين اساس دانستن معني رنگ ها، مي تواند به درک بهتر رفتار ما کمک زيادي کند. روان شناسي رنگ يک رشته درحال توسعه است. آگاهي از اين علم براي حرفه هايي مانند طراحي داخلي، بازاريابي، تبليغات و فروش اهميت زيادي دارد. کشف معني رنگ ها مي تواند در زندگي روزمره نيز نقش زيادي داشته باشد و به عنوان مثال به ما در انتخاب لباس مناسب براي يک رويداد خاص، انتخاب هديه ايده آل براي يک دوست يا صرفا براي داشتن يک احساس خوب در خانه کمک کند.
آبي : رنگ آرامش اما دشمن شادي!
رنگ آبي به ايجاد احساس آرامش شهرت دارد. به گفته محققان دانشگاه جورجياي آمريکا، رنگ آبي به ما احساس آرامش و سکون مي دهد و حتي مي تواند به تعادل تيروئيد و کاهش فشار خون کمک کند. حتي دولت ها نيز از آثار آرامش بخش بودن رنگ آبي غافل نبوده اند و به طور مثال در سال 2000، وقتي روشنايي خيابان ها در گلاسکو بزرگ ترين شهر اسکاتلند به رنگ آبي تغيير يافت، ميزان جرايم در اين شهر کاهش پيدا کرد. در سال 2012 نيز پس از تغيير روشنايي شهر ناراي ژاپن به رنگ آبي جرم و جنايت 9درصد کاهش يافت. با اين حال استفاده زياد از رنگ آبي مي تواند ما را تا حدي غمگين و افسرده کند. براي ايجاد تعادل بهتر است اين رنگ را در ترکيب با رنگ هايي مثل زرد و سبز مورد استفاده قرار داد.
قرمز : رنگ عشق اما دشمن آي کيو!
رنگ قرمز از نظر مطالعات روان شناسي، رنگ شور و عشق است. با اين حال، پژوهشگران دانشگاه دورهام انگلستان با مطالعه روي شرکت کنندگان مسابقات ورزشي دريافتند از ميان رقباي ورزشي با مهارت يکسان، احتمال پيروزي افرادي که لباس قرمز داشته باشند، بيشتر است. رنگ قرمز گاهي نيز تاثيرات منفي به جا مي گذارد. جون مک لئود نويسنده کتاب رنگ هاي روح مي گويد رنگ قرمز باعث ترشح هورمون آدرنالين در خون مي شود و اين هميشه خوب نيست. به تازگي محققان دانشگاه راچستر و دانشگاه مونيخ نيز پي بردند کاهش سطح آي کيو از تاثيرات بودن زياد در محيطي با رنگ قرمز است. همين تحقيقات نشان داد که استفاده زياد از رنگ قرمز، ممکن است باعث عصبانيت يا حتي خشونت شود.
زرد: رنگ هوش اما دشمن خوشحالي!
در مطالعه اي که به تازگي انجام شد، محققان سه گروه از افراد را مورد آزمايش قرار دادند. اين سه گروه به طور جداگانه در سه اتاق قرمز، آبي و زرد رنگ با پيش غذاهايي پذيرايي شدند. نتيجه آزمايش نشان داد مهمانان اتاق زرد، دو برابر دو گروه ديگر غذا خوردند.رنگ زرد علاوه بر خاصيت تحريک کنندگي اشتها، تحريک کننده ذهن و هوش نيز هست. مک لئود مي گويد که اين ويژگي رنگ زرد براي اتاق ادارات يا اتاق مطالعه مناسب است. همچنين بر اساس تحقيقات دانشگاه جورجيا، محققان دريافتند ترکيب زرد با سبز تداعي کننده نفرت و انزجار است. بر اساس همين تحقيقات، استفاده زياد از رنگ زرد به ويژه زرد پررنگ تاثيراتي مانند عصبانيت و بي ثباتي عاطفي به همراه دارد. ترکيب رنگ زرد با رنگ هاي گرم ديگر اين تاثيرات را متعادل مي کند.
سبز : رنگ اميد اما دشمن سخاوت!
اگرچه رنگ سبز رنگ محبوبي است اما مطالعه دانشگاه جورجيا نشان مي دهد که رنگ سبز به دليل يادآوري رنگ طبيعت، بيشتر از هر رنگ ديگري احساسات مثبت ايجاد مي کند. بنابراين هنگامي که نياز به آرامش داريد، از رنگ سبز براي ايجاد روحيه سالم، آرامش و هارموني استفاده کنيد. جالب است بدانيد زنان در تشخيص طيف هاي مختلف رنگ سبز، توانايي بيشتري نسبت به مردان دارند. به عنوان مثال زماني که مرد و زن به چمن هاي سبز بوستاني نگاه مي کنند، زنان آن را سبزتر و مردان کمي زردتر مي بينند. بايد به اين نکته توجه کرد که استفاده زياد از اين رنگ به ويژه در طيف پررنگ مي تواند احساس مالکيت و خودخواهي و احتمالا احساس حسادت ايجاد کند. طيف هاي کمرنگ تر سبز تاثيرات نامطلوب کمتري دارند.
تاثيرات رنگ ها بر مغز و احساسات مان
ما روزانه در معرض انبوهي از محرک ها قرار داريم. مغز ما به طور همزمان با چالش هاي بسياري روبه روست و ما زمان کافي براي پردازش اطلاعاتي که از طريق حواس مان دريافت مي کنيم، نداريم. تداعي هايي که بر اثر عوامل مختلفي همچون رنگ ها و اشکال در ذهن شکل مي گيرند، باعث صرفه جويي زيادي در زمان مي شوند زيرا در هنگام تداعي، روند پردازش به طور خودکار صورت مي گيرد. علاوه بر اين، تعامل رنگ ها با حافظه، احساسات ما را بيدار و ما را به سمت استدلال هاي خاصي راهنمايي مي کند. به عنوان مثال، دو رنگ صورتي و قرمز تداعي گر عشق و روحيات عاشقانه هستند. در نتيجه اگر وارد فروشگاهي با اين ترکيب رنگ شويد، به احتمال زياد ناگهان به ياد مي آوريد که چقدر ديگران را دوست داريد و حتي ممکن است هديه اي براي دوست نزديک تان خريداري کنيد. به همين ترتيب رنگ هاي مختلف مي توانند دربردارنده تاثيرات و معاني مختلفي باشند. دانستن جديدترين نتايج مطالعات درباره چهار رنگ اصلي، براي تان جذاب خواهد بود که در مطالب بالا به آن اشاره شده است.
منبع : khorasannews.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۲۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند

حجت‌الاسلام علی جعفری؛ معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور اظهار کرد: بیش از ۷ سال از دوره چهارم فعالیت سازمان روانشناسی به همت وزرا و نمایندگان بهداشت و علوم  می گذرد که ما  سعی کرده ایم تا بتوانیم کم و کاستی ها را جبران کنیم. به همین دلیل کلینیکی را برای به وجود آوردن نور امید و نشان دادن  مسیر درست زندگی افتتاح کردیم تا بتوانیم در راه فرهنگی قدم بر داریم. در کوتاه‌ترین زمان به کمک مسئولان ذی‌ربط می‌توانیم این کلینیک مشاوره‌ای را برای مددجویان کمیته‌امداد در ۳۱ استان ایجادکنیم.

وی افزود:در کلینیک تمام موارد زیر نظر خواهند بود، زیرا از فضای کاربری می‌خواهیم بیرون بیاییم و بتوانیم رصد دقیق داشته باشیم و متناسب با نیازهای خانوده مدد جویان زیرساخت‌های مشاوره‌ای در مناطق دورافتاده و محروم ایجاد کنیم. ما یک نهاد حمایتی هستیم که بتوانیم به تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس مددجویان در زندگی و ایجاد اشتغال کمک کنیم. البته ناگفته نماند این خلاء وجود داشته که مجموعه مشاوره‌ای ما نیازمند  زیرساخت روانشناختی با سطح بالاتر  و تخصصی داشت. اما حالا  مراکزی با سطح بالاتر و تخصصی در سراسر کشور یعنی تمام  استان‌ها  ایجاد کرده‌ایم و بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموخته کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی یا مشاوره در ادارات مشغول ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان کمیته امداد هستند.

جعفری تصریح کرد: براساس تحقیقات انجام شده؛ حدود ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی و نیازمند دریافت خدمات روانشناسی هستند، اما به این معنا نیست که آن‌ها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را پوشش می‌دهند.

او گفت: جامعه هدفی که ما داریم در کمیته امداد افرادی هستند که بی چون و چرا در راستای کمک به مردم می کوشند در گذشته خدمات کمیته امداد بیشتر در حوزه معیشتی بود ولی یکی از خدمات ارزشمند که در سال های اخیر شاهد تحول جدی در این حوزه هستیم، همین خدمات فرهنگی است. ما به کمک روان درمانی حتی توانستیم بسیاری از زندانیانی که حقیقت را بازگو نمی کردند تا کمکشان کنیم مسیر را هموار کردیم. می توان گفت حضور مشاوران متخصص در سراسر کشور می‌تواند کلید طلایی برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم باشد.  

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • وزیر صهیونیست: تنها منبع خبری‌ام در جنگ، الجزیره است!
  • رانگنیک: اظهارات اولی هونس تاثیری روی من در ردکردن پیشنهاد بایرن مونیخ نداشت
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور: ۲۰ درصد افراد جامعه نیازمند دریافت خدمات روانشناختی هستند
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟