Web Analytics Made Easy - Statcounter

به کزارش فارس، مراسم گرامیداشت  زنده‌یاد ناصر ملک مطیعی به همت انجمن منتقدان سینمایی شب گذشته (سه شنبه ۱۲ تیرماه) با حضور برخی از هنرمندان و منتقدان در سالن سیف الله داد خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم کلیپی از فعالیت های مرحوم ناصر ملک مطیعی به نمایش در آمد.

سپس جواد طوسی رئیس انجمن منتقدان سینمای ایران گفت: این مجلس صمیمانه بهانه ای است برای گردهمایی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبول دارم که ما در یک شرایط ملتهب و بسیار خاص به سر می بریم. گسستی که به وجود آمده باعث شده که همدلی ها کنار برود. برخی از دوستان و همکاران ما با زبان خاصی پرداختند و این موضوع واقعاً غم انگیز است. به نظرم یک نویسنده سینمایی نمی تواند یک جانبه و با در نظر گرفتن فعالیت های یک بازه زمانی، نقد کند. اتفاقی که طی این چهل روز افتاد فراتر از پزهای روشنفکرانه بود. زمانی که جوان بودم جلوی ناصر ملک مطیعی را گرفتم و گفتم فکر نمی کنید جایزه حق بهروز وثوقی بود؟ به من گفت من و بهروز ندارد، جایزه برای همه ما است.

وی ادامه داد: برایم سوال است که چرا این فرصت در اختیار ناصر ملک مطیعی قرار نگرفت که بعد از انقلاب نیز خود را در فضای دیگری محک بزند. بیایید فضایی به وجود آوریم که این عزیزانی که هنوز هستند بتوانند با مخاطبانشان بی واسطه ارتباط برقرار کنم. در پایان صحبت هایم از جعفر گودرزی و کامران ملکی تشکر می کنم که مراسم بزرگداشت انجمن منتقدان از ناصر ملک مطیعی را فراهم آوردند.

فریدون جیرانی کارگردان سینمای ایران در این مراسم بیان کرد: اولین کسی که بعد از انقلاب با ناصر ملک مطیعی مصاحبه کرد من بودم و برای او داستان کوتاهی نوشتم.

وی در ادامه داستان کوتاهی درباره ناصر ملک مطیعی قرائت کرد.

چنگیز جلیلوند در این مراسم خاطر نشان کرد: حدود ۷۰ درصد از فیلمهای آقای ملک مطیعی در آن حضور داشتم به عنوان دوبله جای او صحبت کردم، تنها فیلم سینمایی قیصر بود که نشد که جای او صحبت کنم. به خانواده او و همه هنرمندان سینما تسلیت عرض می کنم.

وی بخشی از دیالوگ ناصر ملک مطیعی در فیلم «باباشمل» را قرائت کرد.

طهماسب صلح جو منتقد سینمای ایران گفت: شخص به من گفت که هر کسی یک روزی به دنیا می آید و یک روز از دنیا می رود. این جمله، جمله ساده است؛ اما بسیار فلسفی است. انسان ها بین آمدن تا رفتنشان چیزی را به جا می گذارد. ناصر ملک مطیعی برای هم سن و سالان من یک خاطره است. ناصر ملک مطیعی و هم نسلانشان رفتنی نیستند. این ها در خاطره ها می مانند. افرادی سعی کردن امثال او را از خاطر سینما ایران پاک کنند؛ اما این افراد به هیچ عنوان از خاطره ها پاک نمی شوند. مرگ نمی تواند این افراد را در خاطره ها پاک کند. مردم این عزیزان را دوست دارند، مردم با این افراد خاطر دارند. همیشه گفته ام که اگر هنرمندی مردم را دوست نداشته باشد، مردم هم او را دوست نخواهند داشت. رفتن اینگونه افراد برای ما سخت است چرا که ما از خاطراتمان دور می شویم.

بهمن مفید در این مراسم بیان کرد: آقایی کیمیایی به من لطف کرد و گذاشت در فیلم قیصر بازی کنم، همین امر باعث شد، من که بچه تئاتر بودم، زمین‌گیر سینمای ایران بشم. وقتی حسین شهاب فوت کرد، انگاره چیزی در من نابود شد و وقتی خبر فوت ناصر ملک مطیعی را به من دادند دیگر توانی برایم نماند. عشق مردم ایران باعث شد که ما به حیات خود ادامه بدهیم. شما نمی دانید من چقدر مردم را دوست دارم، ناصر ملک مطیعی بسیار بیشتر از من عاشق مردم ایران بود.

سیروس الوند کارگردان سینمای ایران گفت: وقتی بزرگی از دست می رود من اشعار مولانا در ذهنم مرور می شود. حالم بسیار بد است، چقدر حال مردم بد است، در هیچ طول و عرض جغرافیا شما چنین شرایط و جامعه بیماری را پیدا نمی کنید. ناصر ملک مطیعی انسان ادبی بود.

اسد الله یکتا بیان کرد: دلم برای همکارم تنگ شده، امیدوارم که یکبار دیگر بروم سر صحنه و فیلم بازی کنم. همیشه شاد و پیروز باشید.

محمد متوسلانی در این مراسم خاطر نشان کرد: تشکر می کنم از دوستانی که این مراسم را تهیه کردند. آرزو می کنم بعد از این چنین مراسم هایی در حیات هنرمندانمان گرفته شود. قضاوت درباره هنرمندان باید خالی از احساسات و اتفاقات اجتماعی باشد. اصولاً تاثیرگذاری کار یک هنرمند در طول سالها مشخص می شود. در طی این مدت که ناصر ملک مطیعی زنده بود برخی می گفتند صلاح نیست درباره او حرف بزنیم، چرا درباره او صحبت نکردید؟ آیا کسی که مسئولیت دارد برای این که سمت خود را حفظ کند باید دربرابر حقیقت سکوت کند؟ ناصر در تمام طول زندگی خود لطف مردم را دید و این برای یک هنرمند از همه چیز ارزشمندتر است. امیدوارم که وجدان ها کمی بیدار شود.

کامران قدکچیان نیز گفت: من به هیچ عنوان ناراحت نیستم، چون برای او آدم نه برای غم او. تا اکران فیلم ها زنده هستند، ناصر ملک مطیعی زنده است. مردم ما با سریال «سلطان صاحبقران» که ناصر ملک مطیعی در آن ایفای نقش کرد، امیرکبیر را شناختند.

امیر علی ملک مطیعی در این مراسم بیان کرد: نگاه همیشه با حسرت پدرم همواره جلوی چشم من می ماند. خیلی منتظر ماند برای یک زنگ، یک دعوت برای ایفای نقش در یک فیلم. این اواخر برای پوشیدن لباس مشکل داشت؛ اما وقتی می خواست بین مردم حضور پیدا کند از من زودتر آماده می شد. کاش هنرمندان بزرگ ما در زمان حیاتشان بزرگداشته شوند. خداروشکر در این پنج سال آخر کمی در محافل هنری حضور پیدا کرد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۲۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی وعده صادق به اهالی غزه فرصت نفس کشیدن داد

بگذار فرماندهان ارتش و مسئولان رژیم کودک‌کش، با چهره‌های مغموم و افسرده، ژست پیروزی بگیرند! و با وجود شهادت کارشناسان برجسته نظامی و سیاسی دنیا و مستندات رسانه‌های معتبر درخصوص خسارت‌های سنگین وارد شده به پایگاه‌های نظامی اسراییل، مدعی رهگیری ۹۹ درصدی و ۸۴ درصدی! موشک‌های ایران شوند.

تلاش ساکنان شهرک‌های اشغالی برای ناموفق نشان دادن عملیات وعده صادق با انتشار تصاویر مناطق مسکونی شان قبل و بعد از عملیات

بگذار شهرک‌نشین‌های بی‌وطن، عکس مناطق مسکونی‌شان را قبل و بعد از عملیات نظامی ایران منتشر کنند که به خیال خودشان از ناموفق بودن عملیات نظامی ایران بگویند، غافل از اینکه دارند با صدای بلند، تفاوت ماهیتیِ رژیم جعلی صهیونیستی با کشور ایران را فریاد می‌زنند؛ تفاوت رژیمی که به حمله به مناطق مسکونی اعتیاد دارد و بقایش در گرو کشتار زنان و کودکان است با کشور متمدن و اصیلی به نام ایران که حتی در تنبیه دشمن خبیثش هم، از کشتار پرهیز دارد و ترجیح می‌دهد خط و نشانش را با هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی حیاتی برای دشمن بکشد.

* (درحالیکه کاربران عزب زبان، با هشتگ «شکراً ایران»، به تمجید و تحسین عملیات وعده صادق پرداختند، امثال علی کریمی با واکنش‌های وطن فروشانه، حتی صهیونیست‌ها را هم شگفت زده کردند)

بگذار مزدوران داخلیِ شرورترین حکومت تمام تاریخ بشریت، بی‌آبرویی را به نهایت برسانند و در زمانه‌ای که تمام دنیا به احترام ایران مقتدر، تمام‌قد ایستاده و جسارت نظام جمهوری اسلامی به‌عنوان اولین کشوری که با عملیات نظامی به خباثت‌های رژیم اسراییل پاسخ داده را تحسین می‌کنند، از حمایت از این رژیم بگویند که فقط در ۶ ماه گذشته، دستش به خون حدود ۱۴ هزار کودک بیگناه آلوده شده.

روحیه گرفتن آوارگان فلسطینی بعد از عملیات وعده صادق برای بازگشت به خانه هایشان در شمال غزه

ما به خانه برمی‌گردیم

بگذار خفاش‌ها به صورت خورشید، خاک بپاشند. نور تابانش مگر خاموش می‌شود؟ در روز‌هایی که هر لحظه، جلوه جدیدی از دستاورد‌های عملیات وعده صادق به روایت منابع رسمی نظامی و رسانه‌ای دنیا آشکار می‌شود و دست و پا زدن صهیونیست‌ها و دنباله‌هایشان برای انکار شکست، نتیجه‌ای جز غرق شدن هرچه بیشتر آنها در باتلاق بی‌آبرویی ندارد، آن سوی ماجرا و در میان فلسطینی‌ها، صحبت فقط از برکات این عملیات غرورآفرین است.

سوغات پهپاد‌های صبور و موشک‌های بلندبالای ایران برای اهالی غزه، آرامش برای کودکان بوده و امید و روحیه برای بزرگتر‌ها برای ادامه مبارزه. حالا ساکنان این شهر محاصره‌شده، انگار جان دوباره‌ای گرفته باشند، چشم در چشم ارتش سیلی‌خورده اسراییل، از عزم‌شان برای بازگشت به خانه می‌گویند. آنهایی که شنبه شب را با هیجان و شادیِ عملیات وعده صادق به صبح رساندند، روز یکشنبه با حرکت سیل جمعیت به سمت مرز شمال، یک بار دیگر بعد از ۶ ماه، لبخند زدند.

حملات ارتش رژیم صهیونیستی به جمعیتی که به سمت مرز شمال غزه می‌روند

ماجرا از این قرار بود که شب عملیات، نیرو‌های ارتش رژیم صهیونیستی، از ترس اینکه هدف موشک‌های ایران قرار بگیرند، از محل استقرارشان در غرب غزه به سمت شرق این شهر پناه بردند. خبر این عقب‌نشینی که دهان به دهان در میان آوارگان فلسطینی ساکن مناطق اطراف رسید، تعداد بسیار زیادی از آنها از فرصت استفاده کردند و با اشتیاق فراوان و با قوت قلبی که از عملیات وعده صادق گرفته بودند، به سمت مرز شمال غزه رفتند تا به خانه‌هایشان برگردند.

این‌طور بود که در غیاب نظامیان اسراییلی، هرکسی که صبح زود خودش را به مرز رساند، موفق شد وارد شمال غزه شود. گرچه چند ساعت بعد که نیرو‌های ارتش صهیونیستی جرأت کردند از پناهگاه خارج شوند و به منطقه برگردند، تلاش کردند با تیراندازی و حملات خمپاره‌ای مانع حرکت مردم شوند، اما برق چشم‌های کوچک و بزرگ آنها نشان می‌داد نور امیدی که در دلشان روشن شده، خاموش‌شدنی نیست.

شنای شادمانه و تفریح کودکان غزه در ساحل در روز‌های بعد از عملیات وعده صادق

برخلاف ساکنان سرزمین‌های اشغالی که بعد از چند روز، هنوز در شوک حملات موشکی ایران و در ترس ناشی از تهدیدات محکمش نسبت به هرگونه خطای جدید اسراییل روز را به شب می‌رسانند، از آن طرف خبر می‌رسد با عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از اغلب مناطق، مردم فلسطین فرصت پیدا کرده‌اند بعد از حدود ۷ ماه، نفس بکشند. شاهد این موضوع، صحبت‌های «موسی ابومرزوق»، یکی از رهبران حماس است که گفته: «بعد از پاسخ ایران به اسراییل، قتل‌عام مردم فلسطین در غزه به پایین‌ترین میزان رسیده است».

حضور مردم در ساحل «دیر البلح»، استان مرکزی نواز غزه

این‌طور است که با وجود تداوم حملات رژیم کودک‌کش، تصاویری که این روز‌ها از شهر‌های مختلف فلسطین در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود، از حال خوش مردم به‌ویژه کودکان حکایت دارد. در سایه امنیت نسبی ایجاد شده بعد از عملیات وعده صادق، مردم فلسطین توانسته‌اند بعد از مدت‌ها سری بزنند به سواحل زیبای سرزمین مادری‌شان تا سختی‌ها و مصائب چند ماه گذشته را کمی فراموش کنند.

ناراحتی و عصبانیت صهیونیست‌ها از تفریح و شادی مردم غزه در ساحل به روایت یک کاریکاتوریست

حالا فقط این اخبار و تحلیل‌های مربوط به قدرت موشکی ایران و عملیات موفقیت‌آمیزش نیست که سوهان روح شهرک‌نشین‌ها شده بلکه دیدن تصاویر شنای پرشور و نشاط کودکان و تفریح و شادی مردم در ساحل غزه هم، هر لحظه عصبانیت و احساس شکست را در وجود آنها تشدید می‌کند.

ساحل مملو از جمعیت غزه در مقایسه با ساحل خالی شهرک کریات شمونه

در روز‌های اخیر صهیونیست‌ها با انتشار تصاویر ساحل مملو از جمعیت غزه و مقایسه آن با ساحل خالی شهرک «کریات شمونه»، نوشتند: «واقعا پیروز جنگ کیست؟» «بن گویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل هم، با ابراز ناخرسندی از این حال خوش اهالی غزه گفته: «چطور به فلسطینیان اجازه داده می‌شود به دریا بروند درحالی‌که هر روز سربازان ما در غزه کشته می‌شوند؟»

خوشحالی دختر بچه غزه‌ای از چشیدن دوباره مزه نان بعد از چند ماه

ما دیگه نان داریم...

شیرین‌ترین دستاورد عملیات وعده صادق را، اما دختر کوچولوی ساکن شمال غزه، به رخ دنیا کشید. او که بعد از چند ماه، دوباره مزه نان گرم را چشیده بود، با در دست داشتن یک قرص نان، رو به دوربین با خنده‌ای دلنشین می‌خواند: «ما دیگه نان داریم»؛ و این، نشانه‌ای بود برای یکی از مهم‌ترین تغییرات روز‌های اخیر در مناطق محاصره‌شده شمال غزه. 

ماجرا از این قرار است که به لطف خدا و در نتیجه عملیات وعده صادق، حصر شمال از چند روز گذشته، کمتر شده و رژیم صهیونیستی اجازه ورود محموله‌های کمکی بیشتری را به شمال غزه داده است. در نتیجه، میزان ارزاق و کالا‌ها در بازار قحطی‌زده شمال، بیشتر شده و همین اتفاق، شکست قیمت‌ها را به دنبال داشته است.

«محسن فایضی»، کارشناس مسایل فلسطین هم درخصوص تغییرات شرایط در غزه و سایر مناطق تحت محاصره بعد از عملیات وعده صادق، می‌گوید: «وضعیت گرسنگی و تجهیزات و... رو به بهبود است و اگر همین روند تا دو سه هفته آینده ادامه پیدا کند و مثل روز‌های اخیر در روز حدود ۵۰۰ کامیون وارد غزه شود، این بحران تا حدودی به ثبات می‌رسد.»

او با اشاره به اینکه اسراییل در این روز‌ها عملیات گسترده زمینی نداشته و تیپ‌ها را هم جز یک تیپ از کل نوار غزه خارج کرده، ادامه می‌دهد: «در این شرایط، وضعیت در جنوب، حتی دارد به بازگشت مدیریت فلسطینی و حماس نزدیک می‌شود و تصاویری از آواربرداری، اصلاح خیابان‌ها و... منتشر می‌شود. اما شمال، داستان متفاوت‌تری دارد و صهیونیست‌ها تلاش دارند شرایط به کنترل و حاکمیت طرف فلسطینی نزدیک نشود؛ به‌این‌ترتیب در وهله اول، سعی می‌کنند مانع ورود جمعیت و بازگشت مردم به شمال شوند و در وهله دوم، حملات هوایی به ۳ استان شمالی را ادامه می‌دهند. البته در این روز‌ها به لطف شرایط و همچنین عملیات وعده صادق، کمترین کشتار در ۲۰۰ روز اخیر (حدود ۸۰ تا ۱۰۰ شهید) را شاهد هستیم.»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • (تصاویر) آیین سنتی برف چال در مازندران
  • مراسم نذر باران در روستای کوریجان کبودراهنگ
  • مراسم نذر باران در روستای کوریجان
  • راهپیمایی اهالی دیار هگمتانه در حمایت از عملیات وعده صادق
  • وقتی وعده صادق به اهالی غزه فرصت نفس کشیدن داد
  • «کم‌آبی» ابرچالش استان سمنان است
  • بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • آمادگی ارتش برابر دشمن در حال ‌افزایش است
  • برگزاری دهمین سالگرد درگذشت باستانی پاریزی در بنیاد موقوفات افشار