Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@10:11:03 GMT

کرسی دانشگاه درتسخیر ژن‌های خوب

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۰۴۱۳۹

برای شنیدن این حرف و حدیث‌ها فقط کافی است که یکی از روز‌های برگزاری کنکور در نزدیکی محل‌های برپایی این آزمون چند دقیقه‌ای توقف داشته باشید و حرف‌های والدین داوطلبان کنکور با یکدیگر را بشنوید و یا اینکه از کنکوری‌های فامیل درباره شهریه‌های دبیرستان یا آموزشگاه‌های کنکورشان پرس و جویی کنید به خوبی در جریان هزینه‌های میلیونی خانواده‌ها برای پذیرفته شدن فرزندشان در این ماراتن ناعادلانه می‌شوید به ویژه اگر در مناطق متوسط و مرفه پایتخت قدم بزنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه تازه‌ترین آماری که درباره هزینه‌های والدین برای فرزندانشان منتشر شده است نشان می‌دهد که از میان ۴۰ درصد داوطلبان شرکت در کنکور، ۷۲ درصد آن‌ها کمتر از ۱ میلیون، ۱۱ درصد ۲ میلیون، ۱۲ درصد بیش از ۲ میلیون و یک درصد هم ۱۰ میلیون تومان برای قبولی در کنکور هزینه می‌کنند.

بر طبق این آمار یعنی حدود یک چهارم از دانش‌آموزان برای قبولی در کنکور بالای ۲ میلیون تومان هزینه می‌کنند، برای شفاف‌تر شدن بحث گفتگو‌هایی با دو دانشجو از دانشگاه‌های مطرح کشور درباره هزینه‌های این دانش‌آموزان برای قبولی در دانشگاه انجام شده است که هر دوی این دانشجویان هزینه‌ای بالای ۱۰ میلیون تومان برای شهریه دبیرستان یا آموزشگاه کنکور خود پرداخت کرده‌اند.


یکی از دانشجویانی که سال گذشته در رشته گرافیک دانشگاه تهران قبول شده است درباره هزینه سال آخر تحصیل خود می‌گوید: با توجه به اینکه خانواده من علاقه بسیاری برای قبولی من در دانشگاه تهران داشتند من در بهترین آموزشگاه رشته هنر در غرب تهران ثبت‌نام کردم.

او می‌گوید: هزینه یک‌سال تحصیل در این آموزشگاه ۱۳ میلیون تومان شد ضمن اینکه ۴ تا ۵ میلیون هم برای کتاب‌های کمکی و وسایل و دوربین هزینه کردم.

این دانشجوی گرافیک دانشگاه تهران اظهار می‌کند: تمام دانش‌آموزان این آموزشگاه در بهترین رشته‌های هنری و در دانشگاه‌های خوب پذیرفته شدند و تعدادی از آن‌ها همکلاسی و هم دانشگاهی‌های من هستند.


او ادامه می‌دهد: تمام دانش‌آموزان این آموزشگاه از خانواده‌های متمول غرب تهران بودند و مشکلی برای پرداخت این هزینه‌های میلیونی نداشتند ضمن اینکه با رغبت کامل این هزینه‌ها را برای فرزندان خود پرداخت می‌کردند، زیرا در تبلیغ این آموزشگاه نام چند تن از رتبه‌های تک رقمی کنکور هنر آورده شده بود و خانواده‌ها نسبت به کارنامه این آموزشگاه دید مثبتی داشتند.
اما یکی دیگر از دانشجویان سال اول رشته متالورژی دانشگاه علم و صنعت هم به گفته‌های دانشجوی قبلی صحه می‌گذارد این دانشجو درباره شهریه دبیرستانی که در آن تحصیل می‌کرده است می‌گوید: خانواده من برای تحصیل در سال پایانی دبیرستان حدود ۱۱ میلیون و در سال‌های قبل هم هر ساله حدود ۸ میلیون تومان شهریه پرداخت کردند.


او اضافه می‌کند: البته این هزینه‌ها تنها مربوط به دبیرستانی بود که من در آنجا تحصیل می‌کردم و خانواده برای تقویت من در برخی درس‌ها نام من را در یکی از آموزشگاه‌های معروف در مرکز تهران ثبت‌نام کردند که حدود ۴ تا ۵ میلیون هم درسال آخر تحصیلم برای حضور در کلاس‌های تست کنکور پرداخت کردم.


این دانشجو می‌گوید: اغلب همکلاسی‌های من در دانشگاه برای پذیرفته شدن در این رشته و این دانشگاه، هزینه‌های میلیونی به دبیرستان و آموزشگاه‌های معروف پرداخته‌اند و تعداد دانشجویانی که در مدارس دولتی درس خوانده‌اند در رشته ما محدود به انگشتان دست است.
البته نگاهی به بیلبورد‌های تبلیغاتی دبیرستان‌ها و آموزشگاه‌های معروف کشور و به ویژه در پایتخت که نشان از قبولی اغلب دانش‌آموزان این مراکز آموزشی در دانشگاه‌های معروف و کسب رتبه‌های بالا دارد به خوبی اظهارات این دو دانشجو اثبات می‌شود در واقع به نظر می‌رسد که اغلب پذیرفته شدگان موفق رشته‌های هنر، علوم انسانی، علوم ریاضی و علوم تجربی هزینه‌هایی میلیونی برای قبولی در رشته و دانشگاه‌های مورد علاقه خود پرداخت کرده‌اند.

 این درحالی است که براساس سند‌های بالادستی کشور، عدالت آموزشی زمینه را برای دستیابی به عدالت اجتماعی فراهم می‌کند و اگر نظام آموزشی نتواند آن را تعمیم دهد، قطعا شکاف طبقاتی و فاصله طبقاتی زیاد خواهد شد و نارضایتی و نابهنجاری در سیستم به وجود خواهد آمد در واقع براساس اصول عدالت آموزشی، باید تعادل و توازن در فرصت‌های یادگیری میان دانش‌آموزان برقرار شود که با توجه به برگزاری کلاس‌های کنکور با شهریه‌های میلیونی و قبولی دانش‌آموزان این مدارس و آموزشگاه‌ها در بهترین رشته‌ها و دانشگاه‌های کشور پایه و اساس عدالت آموزشی در کشور زیر سوال می‌رود.

در این میان مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید نسبت به تحت‌الشعاع قرارگرفتن عدالت آموزشی با بسط و گسترش مدارس و آموزشگاه‌هایی با شهریه‌های میلیونی پاسخگو باشند و با حذف کنکور هم در راستای اجرای قانون حرکت کنند و هم به اجرای بهتر عدالت در بخش آموزش کشور کمک کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: والدین کنکور پایتخت دانشجو گرافیک خانواده دانشگاه تهران دوربین دانشگاه علم و صنعت فاصله طبقاتی تحقیقات و فناوری حذف کنکور قانون پایتخت خانواده ژن کنکور والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۴۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز رقابت بیش از ۱۵ هزار داوطلب کنکور درخراسان‌شمالی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛نماینده تام الاختیار سازمان سنجش در دانشگاه‌های خراسان‌شمالی گفت: از این تعداد داوطلب، ۹ هزار و ۴۹۵ نفر دختر و پنج هزار و ۵۴۷ نفر پسر هستند.

یحیی آبادی افزود: همچنین از این تعداد سه هزار و ۸۱۱ نفر در کنکور سراسری عادی و ۱۱ هزار و ۲۳۱ نفر نیز برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان آزمون خواهند داد.
به گفته یحیی آبادی داوطلبان شرکت‌کننده در کنکور دانشگاه فرهنگیان در هر رشته تحصیلی بعد از پاسخگویی به سوالات دفترچه تخصصی می‌بایست دفترچه دانشگاه فرهنگیان را نیز تکمیل کنند.
وی افزود: در مجموع ۶ هزار و ۱۲۹ نفر در آزمون رشته علوم انسانی، ۶ هزار و ۱۱۸ نفر در رشته علوم تجربی، هزار و ۱۴۶ نفر در رشته ریاضی و فیزیک، ۹۴۴ نفر در کنکور هنر و هزار و ۱۱ نفر در کنکور زبان‌های خارجی شرکت کرده اند.
آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت، آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت، و آزمون گروه آزمایشی هنر بعدازظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت، آزمون گروه آزمایشی زبان‌های خارجی بعدازظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت و آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شوند.
امسال، آزمون دروس اختصاصی و سوابق تحصیلی داوطلب هر کدام ۵۰ درصد تأثیر دارند.

دیگر خبرها

  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • بسته شدن پرونده مرحله نخست کنکور در گیلان
  • ۳٠ درصد قبولی در رشته‌های پزشکی و علوم پزشکی مربوط به زابل است
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • انتشار کارنامه اولیه کنکور ۱۴۰۳ در مرداد
  • آغاز رقابت بیش از ۱۵ هزار داوطلب کنکور درخراسان‌شمالی
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی
  • «استرس» و «توکل بر خدا» کلام مشترک این روزهای کنکوری‌ها
  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه