Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، ادیولوژیست بیمارستان مادر و کودک شوشتری، با اشاره به نقش ازدواج‌های فامیلی در ایجاد ناشنوایی‌های ارثی، گفت: ممکن است به دلایل مختلفی مانند مبتلا شدن مادر به بعضی از بیماری‌ها در دوران بارداری مانند سرخچه، مصرف خودسرانه دارو‌ها در دوران حاملگی و تماس با اشعه عکسبرداری در حاملگی، نوزاد با کم شنوایی متولد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سام طهماسبی افزود: پس از تولد نیز به دلیل عواملی مانند زردی شدید در دوران نوزادی، عفونت گوش، برخورد جسم نوک تیز با گوش، بوسیدن و مکیدن گوش نوزاد، خطر ایجاد کم شنوایی وجود دارد.
او از پدر و مادر‌ها خواست تا با همکاری در اجرای طرح غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران، گامی مهم در تشخیص زودهنگام کم شنوایی احتمالی کودک خود برداشته و از مشکلات بعدی، پیشگیری کنند.
این ادیولوژیست زمان مناسب برای سنجش شنوایی نوزادان را پیش از یک ماهگی اعلام کرد و گفت: کم شنوایی، مشکلات روحی، عاطفی و آموزشی زیادی برای کودک ایجاد می‌کند؛ همچنین کودک در حرف زدن با مشکل مواجهه می‌شود و از آنجا که مهم‌ترین مرحله یادگیری زبان پیش از یک سالگی است، اگر بتوانیم کم شنوایی را در سن سه ماهگی تشخیص و پیش از ۶ ماهگی درمان کنیم، می‌توانیم از مشکلات زیادی که به علت دیر تشخیص دادن کم شنوایی بوجود می‌آیند، پیشگیری کنیم.
طهماسبی اضافه کرد: در همین راستا، بیمارستان مادر و کودک شوشتری امکان سنجش شنوایی نوزادان و شیرخواران را فراهم آورده است که همه روزه از ساعت یازده تا دوازده و ۳۰ دقیقه در طبقه دوم درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی، آماده ارایه خدمات به نوزادان است.
او ضمن تاکید بر انجام هر چه زودتر بررسی شنوایی همه نوزادان پس از تولد، گفت: از بدو تولد تا سه ماهگی،  کودک با صدا‌های بلند از جا پریده یا پلک می‌زند؛ نوزاد با صدای بلند از خواب بیدار می‌شود و با شنیدن صدای مادرش آرام می‌گیرد، شروع به خندیدن با صدا می‌کند و از سه تا ۶ ماهگی، چشم‌ها یا سرش را برای جستجوی منبع صدا می‌چرخاند، حتی هنگامی که ما را نمی‌بیند نسبت به صدای ما واکنش نشان می‌دهد، از جغجغه و اسباب بازی‌های صدادار لذت می‌برد و صدا تولید می‌کند.
این ادیولوژیست ادامه داد: کودک در ۶ ماهگی با شنیدن اسم خود واکنش نشان می‌دهد، سرش را به طرف صدا می‌چرخاند و صدا‌ها را تکرار می‌کند؛ همچنین در ۱۰ تا ۱۲ ماهگی، دستورات ساده را می‌فهمد و انجام می‌دهد، اسباب بازی را بدون آنکه به آن اشاره کند به ما می‌دهد، صدا‌های ساده دیگران مانند بابا و مامان را تکرار می‌کند.
طهماسبی بیان کرد: کودک در ۱۳ تا ۱۸ ماهگی، دستورات یک مرحله‌ای را اجرا می‌کند؛ سه تا بیست کلمه به کار می‌برد، به یک تا سه قسمت از بدنش اشاره می‌کند و همچنین در نوزده تا ۲۴ ماهگی، حدود ۳۰۰ کلمه را می‌فهمد؛ دو کلمه را با هم به کار می‌برد، به پنج قسمت از بدنش اشاره می‌کند و به سوالات «بله» یا «نه» واکنش نشان می‌دهد.
او یادآور شد: سابقه خانوادگی اختلال شنوایی مادرزادی به صورت کم شنوایی و ناشنوایی، ابتلای مادر به بیماری عفونی در دوران بارداری (مانند سرخچه)، ناهنجاری‌های لاله گوش و کانال خارجی گوش، سابقه بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان به دلیل نارس بودن، استفاده از دارو برای مادر باردار یا نوزاد و ناسازگاری RH خون به صورتی که منجر به تعویض خون نوزاد شود، از عوامل موثر در ایجاد کم شنوایی و ناشنوایی نوزادان به شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: خبرگزاری صدا و سیما کم شنوایی فرزند عفونت گوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۵۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد

   

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان مرکزی از دنیا آمدن نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس ۱۱۵ گیلی خبر داد.

ایران نژاد گفت: در ساعت ۸:۳۰ جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ طی تماس تلفنی با واحد ارتباطات اورژانس ۱۱۵ استان مبنی بر شروع درد‌های زایمانی خانمی ۲۶ ساله در روستای امان آباد، بلافاصله همکاران پایگاه اورژانس گیلی به محل مأموریت اعزام شدند.

او افزود: هنگام رسیدن کارشناسان اورژانس بر بالین مادر باردار، بلافاصله مادر به داخل آمبولانس انتقال و اقدامات اولیه انجام و در حین اعزام ایشان به مرکز درمانی با توجه به آغاز فرآیند زایمان و با تلاش و تخصص کارشناسان اورژانس۱۱۵، نوزاد در آمبولانس متولد شده و به همراه مادر خود در سلامت کامل به مرکز درمانی آیت اله طالقانی منتقل شدند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • بازگشت به دنیای صدا
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد