Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-08@12:38:39 GMT

با ویژگی های چپ دست ها بیشتر آشنا شوید!

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۰۹۹۸۳

با ویژگی های چپ دست ها بیشتر آشنا شوید!

رکنا: چپ دست ها ویژگی های خاصی نسبت به دیگر افراد دارند.

به احتمال زیاد در اطرافیان شما افراد چپ‌دست وجود دارند و چه‌بسا حتی خود شما این‌گونه باشید. جالب است بدانید که چپ‌دست‌ها چیزی حدود ۱۰ درصد از جمعیت کره‌‌زمین را تشکیل می‌دهند.

چپ‌دست‌ها

چپ‌دست‌ها ویژگی‌های جالب و قابلِ‌توجهی دارند که احتمالاً از آن‌ها خبر ندارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌همین‌دلیل در ادامه با هم نگاهی خواهیم داشت به واقعیت‌های جالبی که باید در مورد آن‌ها بدانید.

۱٫ ورزشکاران قهاری هستند.

اگر اهل ورزش Sport باشید احتمالاً ورزشکاران چپ‌دست زیادی را می‌شناسید. این امر شانسی و اتفاقی نیست و دلایل جالبی دارد. بر اساس تحقیقاتی که در دانشگاه نورث‌وسترن (Northwestern) انجام شده است، چپ‌دست‌ها نتیجه تعادل میان همکاری و رقابت در تکامل انسان‌ هستند. این امر باعث شده است تا چپ‌دست‌ها تعامل بهتری با استفاده از دست اصلی خود داشته باشند و در مسابقه‌های ورزشی از راست‌دست‌ها جلو بزنند.

چنین مواردی موجب شده تا چپ‌دست‌ها حدود ۱۰ درصد از بازیکنان ورزش‌هایی مانند بیس‌بال، بوکس، هاکی و تنیس روی میز را تشکیل دهند. جالب است بدانید که چپ‌دست‌ها در بیس‌بال بسیار موفق هستند و حدود ۵۰ درصد از بازیکنان بیس‌بال از میان چپ‌دست‌ها انتخاب می‌شوند.

۲٫ صورت‌های باریکی دارند.

تحقیقات جدیدی که اخیراً انجام شده ثابت کرده است که حدود ۲۵ درصد احتمال وجود دارد فردی که چهر‌ه‌ای باریک دارد چپ‌دست باشد. متأسفانه باید گفت که بر اساس این تحقیقات افرادی که چهره‌‌ای باریک دارند و چپ‌دست هستند، احتمال بیشتری وجود دارد که به بیماری سل مبتلا شوند.

۳٫ ریاضیدانان خوبی هستند.

اگر به چپ‌دست‌ها در حین حساب و کتاب توجه کرده باشید حتماً جذب سرعت این افراد در محاسبه اعداد و ارقام‌ بلند و طولانی شده‌اید. دانشمندان برای بررسی بیشتر در سال ۲۰۱۶ اقدام به آزمایشی روی ۲۳۰۰ نفر از دانش‌آموزان ۶ تا ۱۷ ساله ایتالیایی کردند. در این آزمایش مشخص شد که امتیاز چپ‌دست‌ها در انجام محاسبات ریاضی‌ حدود ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر از دانش‌آموزان راست‌دست است.

نتایج تحقیقات دیگری که در مجله Neuropsychology منتشر شده است نیز نشان داد که نیمکره چپ و راست افراد چپ‌دست سریع‌تر از افراد راست‌دست با هم ارتباط برقرار می‌کند. به‌این‌ترتیب چپ‌دست‌ها قادر به پردازش سریع‌ترِ اطلاعات هستند؛ به احتمال زیاد همین مورد باعث موفقیت بیشتر چپ‌دست‌ها در بازی‌های رایانه‌ای یا ورزش‌های حرفه‌ای شده است.

۴٫ نیمکره چپ مغز آن‌ها، نیمکره غالبشان است.

در حدود ۹۵ درصد از راست‌دست‌ها شاهد غلبه نیمکره چپ بر نیمکره راست هستیم. این نیمکره عملکرد بیشتری دارد و قسمت یادگیری زبان در آن تعبیه شده است. اما بر اساس جدیدترین نتایجی که مجله Psycholoty Today منتشر کرد، تنها ۷۰ درصد از نیمکره چپ افراد چپ‌دست به‌عنوان نیمکره غالب شناخته می‌شود و ۳۰ درصد باقی‌مانده، قابلیت‌های زبانی را میان دو نیمکره مغز به‌صورت مساوی به اشتراک می‌گذارد.

۵٫ استعداد بیشتری برای ابتلا به میگرن، آلرژی و بعضی از بیماری‌ها دارند.

گوناگونی‌ بیولوژیکی باعث ایجاد افراد چپ‌دست شده است و برخلاف اینکه چپ‌دست‌ها شانس بیشتری برای انجام حرکات فیزیکی و ذهنی دارند در زمینه‌های پزشکی و مقاومت بدنی افراد خوش‌شانسی نیستند.

آزمایش‌های اخیر ثابت کرده است که چپ‌دست‌ها استعداد بیشتری برای آلرژی‌ و حساسیت‌ دارند، سردرد میگرنی و مشکل در تولید پادتن را می‌توان از دیگر مواردی دانست که احتمال دارد چپ‌دست‌ها به آن مبتلا شوند.

۶٫ بیش از راست‌دست‌ها دچار بی‌خوابی می‌شوند.

در تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۱ انجام شده است تعداد ۱۰۰ نفر که به اسپاسم خواب (اختلال حرکت دست یا پا در خواب) دچار بودند، در گروه‌های چپ‌دست و راست‌دست تقسیم شدند. محققین به این نتیجه رسیدند که ۶۹ درصد از بیماران راست‌دست دچار اختلال در دو دست و پاهای خود بوده‌اند، در حالی که ۹۴ درصد از بیماران چپ‌دست این اختلال را در دست‌ها و پاهای خود تجربه می‌کردند.

با درنظرگرفتن این موارد می‌توان گفت از‌آنجایی‌که اسپاسم خواب در قسمت لایه‌ بیرونی مغز انجام می‌شود، چپ‌دست‌ها بیشتر با اختلال‌هایی در خواب شبانه روبه‌رو هستند.

۷٫ درک و بروز احساسات در آن‌ها متفاوت است.

در تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۲ در نشریه PloS One منتشر شده است مشخص شد که فرآیند پردازش انگیزه در چپ‌دست‌ها در قسمت راست مغز این افراد انجام می‌شود. از طرف دیگر، پردازش انگیزه در راست‌دست‌ها در قسمت چپ مغز صورت می‌گیرد. این دستاورد می‌تواند رویکردهای جدیدی را برای درمان تغییر حالت‌های افراد به‌وسیله تحریک سمت چپ مغز به‌دنبال داشته باشد. البته این روش ممکن است برای راست‌دست‌ها مناسب باشد، اما درمان خوبی برای چپ‌دست‌ها نیست.

۸٫ آب بیشتری می‌نوشند.

با تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، ثابت شد که چپ‌دست‌ها تمایل بیشتری به نوشیدن آب دارند. از طرف دیگر احتمال بیشتری وجود دارد که چپ‌دست‌ها به نوشیدنی‌های الکلی اعتیاد پیدا کنند، اما این تحقیقات ثابت کرد که اعتیاد به نوشیدنی‌های الکلی ربطی به چپ‌دست یا راست‌دست بودن افراد ندارد.

۹٫ احتمالاً تغییرات نخاعی، افراد را چپ‌دست می‌کند.

نظریه‌های مختلفی برای اینکه افراد به استفاده از یکی از دست‌ها تمایل بیشتری نشان می‌دهند وجود دارد. در چندین دهۀ اخیر نیز محققین به این باور رسیده‌اند که چپ‌دست یا راست‌‌دست شدن افراد در رحم مادر مشخص می‌شود.

پیش از این دانشمندان بر این باور بودند که تغییرات ژنتیکی میان نیمکره‌های مغز، چپ‌دست یا راست‌دست بودن انسان‌ها را مشخص می‌کند. در این بین تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ انجام شده مشخص کرده است که احتمال دارد نخاع، وضعیت چپ‌دست یا راست‌دست‌بودنِ افراد را تعیین کند.

محققین دریافته‌اند که جنین در پانزده هفتگی شروع به حرکت و بزرگ‌شدن می‌کند و بررسی حرکات جنین در این بازۀ زمانی مشخص کرده است که جنین در همان دوره تمایل به استفاده بیشتر از یکی از دست‌ها را نمایان می‌کند. این امر باعث شده تا دانشمندان به این باور برسند که مغز نقشی در چپ‌دست یا راست‌دست بودن انسان‌ها ندارد و این نخاع است که چپ‌دست‌بودن افراد را مشخص می‌کند.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: جام جهانی سلامت مهم ترین های 24 ساعت ورزش Sport موفقیت پزشکی آلرژی اعتیاد بیماری سل مسابقه استعداد چپ دست ها عکس قتل رکنا وحید مرادی کشته شد وحید مرادی ایران قتل وحید مرادی وحید گردن در زندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۹۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!

دریافت مالیات بر دستِ داریوش بزرگ شکل گرفته و بعد‌ها در دوران انوشیروان دادگر بازنگری و به‌روزرسانی شده، اما همواره در حدود ده درصد عایدی سالانه وتنها جوامع برده‌دارِ غربی در حد سی تا پنجاه و گاه هفتاد درصد مالیات می‌ستانده‌اند.

به گزارش عصر ایران، کارگروه اجتماعی و سلامت حزب مهستان ایران دربارۀ آنچه «افزایش مهارگسیختۀ مالیات‌ها» خوانده در نامه‌ای سرگشوده به وزیر امور اقتصادی و دارایی نکات متفاوتی را مطرح کرده است.

اگر چه افزایش اتکای بودجه دولت به درآمد‌های مالیاتی را یک موفقیت برای دولت می‌داند، اما از آنجا که نه بین انواع مالیات‌دهندگان نسبت عادلانه برقرار است و نه گاه نسبت مالیات پرداختی به درآمد چنین است و نیز در استقبال از کنش گری یک حزب در عصر رکود جامعه مدنی متن این نامۀ سرگشوده را منتشر می‌کند خاصه این که نکات تاریخی ایران‌گرایانه هم در متن پررنگ است:

با سلام و احترام. با نزدیک شدن به خردادماه و موعد پرداخت مالیات نکته‌های زیر را به عرض می‌رسانیم:

۱. خود نیک می‌دانید که وضعیت کنونی اقتصاد کشور، که در عین افزایش قیمت‌ها شاهد کاهش رشد اقتصادی هستیم و اقتصاددانان به آن رکود تورمی می‌گویند، با افزایشِ بی‌منطقِ مالیات ــ جدا از تالی‌های فسادآور هم‌چون افزایش خدمات، کالا‌ها و ویزیت‌ها یا فرار مالیاتی یا افزایش رشوه و زدوبند ــ در طول زمان به فرار بیشترِ کارآفرینان، افزایش نرخ بیکاری و باز بدتر شدنِ اقتصاد خواهد انجامید و این چرخه‌ی معیوب را، در سالی که «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیده شده است، شدیدتر خواهد نمود.

۲. دریافت مالیات و افزایش سالانه‌ی آن باید بر مبنای خرد و عدالت باشد که به نظر نمی‌رسد هیچ کدام از مبانی حقوقی و اقتصادی در این شرایطِ رکود تورمی در نظر گرفته شده باشد.

برای نمونه، دریافت بالاترین ضریب از پزشکان (۳۵ درصد) در میان مشاغل، جدا از آن‌که تبلیغی منفی برای دانش‌اندوزی خواهد بود و به دل‌سرد کردنِ این قشر فرهیخته و خروج بیشترشان از کشور آن‌هم در حالی که آمار این خروج در سال‌های اخیر به سطحی دهشت‌ناک رسیده می‌انجامد، آیا فشار بیشتر به مردمی را در پی نخواهد داشت که در زیرِ بدترین وضعیت اقتصادی کشور در دهه‌های گذشته قرار دارند؟ و آیا از نگاه دولتی که پی‌جویِ «ایران قوی» و «عدالت‌خواهی» است شایسته نیست که با نظارتی دقیق بر تعرفه‌ی خدمات، هزینه‌ی کالا‌ها و نیز ویزیت‌های پزشکان... اگر نمی‌تواند از آن‌ها بکاهد دست‌کم آن‌ها را ثابت نگاه دارد به جای آن‌که بر میزان مالیات بیفزاید و در این وضعیت آشفته به اندیشه‌ی بهره‌برداری خودش باشد و کسری درآمدِ سیستم مدیریتی ناکارآمدش را، به جای بازنگری سیاست‌های کلانش، از این راه جبران نماید؟

۳. افزایش مهارگسیخته‌ی مالیات‌ها در شرایط کاهش سطح درآمدی و نحوه‌ی برخورد اداره‌ی مالیات در کنار تعامل دیگر سازمان‌های ذی‌ربط نشانه‌ی خوبی از کارآمدی نهاد متبوع و زیر دست شما نیست، هم‌چنان که خبری از این سخت‌گیری بر روی بزرگ‌ترین نهاد‌های اقتصادی کشور وجود ندارد. شفاف‌سازی شما در این زمینه مایه‌ی امتنان است، نیز وزیر محترم بهداشت، آن‌هم در سالی که مشارکت مردم مورد طلب است، تا نسبت به چگونگی هزینه‌کردِ سهم یک‌نهمِ مالیات‌ها و عوارض وصولی موضوع ماده‌ی ۷ و بند‌های الف و ب ماده‌ی ۲۸ قانون مالیات ارزش‌افزوده، که می‌بایست به حوزه‌ی سلامت اختصاص یابد، گزارش دهند و به این ترتیب، پزشکان محترم از چگونگیِ تأثیر خود بر آبادانی کشور آگاه شوند.

۴. گفتنی است، دریافت مالیات که از نوآوری‌های تمدن ایرانی بوده و نخستین شکل استانده (استاندارد) و فراگیر آن بر دستِ داریوش بزرگ شکل گرفته و بعد‌ها در دوران انوشیروان دادگر بازنگری و به‌روزرسانی شده است همواره در حدود ده درصد عایدی سالانه‌ی افراد بوده، آن‌هم به شرط رونق زندگی و شرایط کلی جامعه که در آن زمان بیشتر معطوف به آب‌وهوا یا جنگ بوده است؛ و شایسته‌ی توجه است که در همین حد و اندازه ــ زیرِ نامِ زکات ــ به دوران اسلامی هم رسیده است و در تاریخ تنها جوامع برده‌دارِ غربی بوده‌اند که در حد سی تا پنجاه و گاه هفتاد درصد مالیات می‌ستانده‌اند که در واقع معادلِ همان رویه‌ی پیشین‌شان، یعنی غارتگری، بوده است.

از این رو، خواهشمندیم هر چه سریع‌تر جلوی این بی‌داد گرفته شود و برای اصلاح قوانین مربوط و اجرای صحیح و درست آن از برای ایجاد امنیت و آسایش مردم و کارآفرینان کشور اقدام گردد. در آن صورت (عادلانه و منطقی بودن مالیات و شفاف بودن هزینه‌کردها) هم مردم با آن همراهی خواهند داشت و هم امید به بهبود اقتصاد بیشتر خواهد شد، در حالی که بر خلاف این رویه هم امنیت روانی و آسایش جامعه به خطر می‌افتد و هم پایداری نظم موجود.

دیگر خبرها

  • افرادی که در کودکی محبت ندیده‌اند، این ۷ ویژگی را دارند
  • ویژگی‌های مثبت توافق آتش‌بس برای مقاومت و ملت فلسطین
  • ارتقای سطح جسمی و روحی بانوان سالمند با اجرای طرح ملی«بانو توانا»
  • افرادی که در کودکی محبت ندیده اند این ۷ ویژگی را دارند
  • فیلم/ با طبیب زاده بیشتر آشنا شوید
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!