Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در نشست هم‌اندیشی با مدیران سازمان دانش‌آموزی آمادگی خود را برای حمایت از رویکردها‌ی جدید پرورشی و برنامه‌‌‌های این سازمان اعلام کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان دانش آموزی، رئیس سازمان دانش‌آموزی در این نشست ضمن قدردانی از حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از نظام تعلیم و تربیت، گفت: یکی از بزرگترین پشتوانه‌ها و سرمایه‌های آموزش و پرورش، نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علیرضا کاظمی ادامه داد: در حوزه معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش در چند ماه اخیر مطالعات بسیاری با استناد به سند تحول بنیادین و رهنمودهای مقام معظم رهبری صورت گرفت و در نهایت 20 راهبرد و سیاست برای حوزه پرورشی و فرهنگی تدوین شد.
وی افزود: از میان این 20 سیاست، سه سیاست مشتمل بر توسعه فرهنگ قرآن، اقامه نماز و عترت، توسعه مهارت‌های ارتباطی و فضائل اخلاقی و ایجاد روحیه امید و نشاط در بین دانش‌‌آموزان به عنوان اولویت‌ تعیین شد که هر سه اولویت با رویکرد مدرسه‌محوری و با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی در حال انجام است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به کارویژه‌های تعریف‌ شده در این معاونت اشاره و اضافه کرد: حمایت از کالای ایرانی یکی از این کارویژه‌ها است که به صورت جدی در دستور کار ما قرار دارد و در این رابطه نیز منشوری توسط وزیر آموزش و پرورش به امضا رسیده تا برای اول مهر در راستای فرهنگسازی اقدام شود.
کاظمی ایجاد نمایشگاه‌های نوشت‌افزار از 25 مرداد تا 10 شهریور در تمامی مناطق آموزش و پرورش کشور و توسعه فرهنگ حجاب و عفاف را از جمله از برنامه‌های عملیاتی این معاونت برای رسیدن به اهداف تعیین شده ذکر کرد.
رئیس سازمان دانش‌آموزی در ادامه به نحوه برقراری پیوند میان حوزه فرهنگی و پرورشی و سازمان دانش‌آموزی پرداخت و اظهار داشت: تشکل‌های دانش‌آموزی می‌توانند بهترین محل برای تحقق برخی از راهبردهای اولویت‌دار همچون توسعه مهارت‌های ارتباطی و فضائل اخلاقی و ایجاد روحیه امید و نشاط در بین دانش‌آموزان باشند و بیشترین نقش را در این باره بر عهده بگیرند.
کاظمی ادامه داد: سازمان دانش‌آموزی به عنوان سازمانی که به دنبال افزایش مسئولیت اجتماعی دانش‌آموزان از طریق نقش‌پذیری و آماده کردن آنها برای ورود به جامعه است، می‌تواند در این زمینه حلال بسیاری از مشکلات باشد.
وی جمعیت تحت پوشش سازمان دانش‌آموری را یک میلیون و 180هزار عضو عنوان کرد و گفت: پیش بینی شده که این تعداد یک میلیون و 400 هزار نفر در سال تحصیلی جدید و در افق 1400، به 3میلیون و 700 هزار نفر برسد.
رئیس‌ سازمان دانش‌آموزی یادآور شد: تشکل‌های دانش‌آموزی وابسته به این سازمان تنها تشکل‌هایی هستند که در هر سه دوره تحصیلی ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم فعالیت می‌کنند.
کاظمی یادآورشد: برای توانمندسازی دانش‌آموزان و پرکردن اوقات فراغت، آموزش‌های تعاملی، دوره‌ها، جشنواره‌ها و اردوهای در نظر گرفته شده است.
وی به فعالیت‌های مجلس دانش‌آموزی و مجامع دانش‌آموزی اشاره کرد و افزود: 9 میلیون دانش‌آموز در شوراهای دانش‌آموزی و 5 میلیون دانش‌آموز نیز در مجامع مشورتی سازمان دانش‌آموزی فعالیت می‌کنند که به صورت جدی پیگیر مشکلات دانش‌آموزان هستند.

* کار پرورشی سخت است
نماینده مردم رشت و نائب‌ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این نشست گفت: سازمان دانش‌آموزی، بسیج دانش‌آموزی و اتحادیه دانش‌آموزی سه سازمانی هستند که در مدارس کار می‌کنند و کارهایشان هم شایسته قدردانی است.
جبار کوچکی‌نژاد افزود: سند تحول بنیادین مشخص کرده است که باید دانش‌آموزانی تربیت کنیم که عاشق ایران، انقلابی و امیدوار به آینده نظام باشند. البته کار پرورشی در این ایام کار راحتی نیست، اگر زمانی فقط تلویزیون و رادیو اطلاع‌رسانی می‌کرد امروزه هزاران سایت و کانال و شبکه در حال پمپاژ خبری دروغ و شایعه به جامعه هستند که در این میان فعالیت های تربیتی را سخت کرده اند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس باید کمک کند تا حوزه پرورشی در مدارس تقویت شود و ما آمادگی داریم تا اصلاحات قوانین موجود وزارت آموزش و پرورش را با مشورت مدیران آموزش و پرورش انجام دهیم.

* درگیری بیش از یک میلیون دانش‌آموز با آسیب‌های اجتماعی
نماینده محلات و دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز لازمه انجام حجم بالای فعالیت‌های سازمان دانش‌آموزی را نیروی کار متخصص و ماهر دانست و گفت: باید سازمان دانش‌آموزی در استان‌های مختلف نیروی مناسب استخدام کند و کارها را سریع‌تر پیش ببرد.
علیرضا سلیمی به درگیری نزدیک بیش از یک میلیون دانش‌آموز با آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و یادآورشد: این آماری است که در کمیسیون آموزش مجلس ارائه کرده که باورنکردنی است و ما تمامی تلاش خود را برای کاهش این آمار انجام خواهیم داد.

* انتقاد از برگزاری آزمون های مکرر
حیدرعلی عابدی نماینده اصفهان در مجلس از برگزاری آزمون‌های مکرر در مدارس انتقاد کرد و گفت: در کنار همه این استرس‌ها و فشارها، سازمان دانش‌آموزی تلاش کرده تا دانش‌آموزان را از این فشارها خارج کند و مهارت‌هایی را به آنها بیاموزد که بعد از پایان امتحانات نیز فراموش نکنند.
یعقوب شیویاری نماینده مردم میانه و عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز در این جلسه از نبود روحیه کار گروهی در میان مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد و گفت: باید نتیجه‌گرا باشیم و جوانانی تربیت کنیم که به درد آینده جمهوری اسلامی ایران بخورند.
فریده اولادقباد نماینده تهران در مجلس نیز راهبردهایی را که معاون فرهنگی و پرورشی برای اجرای فعالیت‌های خود انتخاب کرده است، بسیار خوب خواند و گفت: برنامه توسعه فرهنگ قرآن باید دنبال شود که اگر دانش‌آموزان ما با قرآن انس بگیرند، از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و انحراف‌های رفتارها مصون خواهند بود.
وی اظهار داشت: در حوزه مهارت‌های ارتباطی و فضائل اخلاقی هم طرح نماد یعنی نظام مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان در حال اجرا است و انتظار می رود با وجود کمبود امکانات اجرای این طرح ادامه یادب زیرا نقش بسیار مهمی برای مصونیت در برابر رفتارهای پرخطر دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحثیقات مجلس همچنین گفت: «در سال 93 تفاهم‌نامه آموزش و پرورش با وزارت ورزش و جوانان امضا شده است که می‌تواند به شور و نشاط و امید در مدارس بیفزاید.
در این نشست که در محل سازمان دانش آموزی برگزار شد، نمایندگانی از سه کمیسیون آموزش و تحقیقات، اجتماعی و بهداشت مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
علمی**1883**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آموزش و پرورش سازمان دانش آموزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۱۲۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری دوشنبه شب در دیدار رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: هر کشوری که دارای آموزش و پرورش قوی باشد، آینده پیشرفت تمدن آفرین آن ممکن است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: این یک قائده است و می‌شود گفت تمامی فضای مدیریت کشور از آموزش و پرورش عبور می کند، و آموزش و پرورش مادر تمام وزارتخانه هاست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک وزارتخانه راهبردی و منشا ثروت و قدرت است، گفت: چون ثروت یک مملکت منابع سرزمینی نیست بلکه منابع انسانی است و قدرت یک کشور با منابع انسانی و اندیشه ها و محصولات دانش بنیان و اقتدار آفرین است.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: رشد دانش آموزان در آموزش و پرورش، باعث تولید موشک ها و پهباد شده و امروز عملیات وعده صادق را ممکن کرد. بنابراین آموزش و پرورش هم مولد ثروت و قدرت است که نتیجه آن اقتدار ملی و بین المللی می‌باشد به همین خاطر توجه به آموزش و پرورش یک توجه راهبردی است.

امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در نظام محاسباتی مدیریت، یکی از نشانه ها توجه به حوزه زیرساختی است که مهمترین آن آموزش و پرورش می باشد. آموزش و پرورش یک ریشه برای درخت است.

وی ابراز داشت: حوزه زیرساخت ساختمانی یکی از موارد مهم در آموزش و پرورش است. یک نقشه آمایشی بسیار مهم برای این موضوع را می طلبد که باید به صورت دقیق باشد. وزارت آموزش و پرورش نباید دغدغه زیر ساخت داشته باشد و بایستی همیشه آموزش و پرورش در حوزه زیر ساخت جلوتر از جمعیت باشد، هرچند در شرایط کنونی عقب تر از جمعیت هستیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه ساخت مدارس بایستی بر اساس استانداردهای مهندسی و معماری و مناسب با فرهنگ آن منطقه باشد ابراز داشت: نمی توانیم مدرسه ای که مناسب شمال است را در استان کویری بسازیم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه همیشه مواجه با مدارسی هستیم که بعد از چند سال دچار خوردگی می شود گفت: باید در حوزه مهندسی دارای تحول باشیم، در مدل مدرسه سازی یک مدل سنتی وجود داشته است بنابراین باید به سمت مدل های پرجاذبه برویم تا دانش آموز در کلاس خسته نشود.

وی افزود: امروز حضور در فضای مجازی متنوع شده از جهتی سیستم اکنون آموزش و پرورش و کلاس ها باعث خستگی می شود و یکی از علت های ارتباط امروز دانش آموزان با فضای مجازی پرتنوع بودن آن است.

امام جمعه بوشهر با اشاره به کمبود امکانات آموزشی در ایجاد مهارت افزایی گفت: در حال حاضر فضاهای مختلفی حتی متناسب با جنسیت برای ایجاد مهارت وجود دارد و باید مدرسه را طوری پرجاذبه کنیم که دانش آموزان آنجا را محل ورزش و پرورش و حتی محلی برای کسب کار بداند و از این فضا استفاده شایسته کند.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری همچنین خواستار تخمین رشد جمعیت ملی و منطقه‌ای و محلی شد و گفت: نیازها از قبل مشخص شود و اعتبارات استانی و خیرین هم برای آن لحاظ شود. بسیاری از امکانات در حاشیه مدرسه همچون حسینیه ها و مساجد وجود دارد که باید با مدرسه پیوند زده شود.

وی افزود: برگزاری جشن ها و برپایی نماز جماعت و برگزاری جلسات اولیا و مربیان در مساجد و مدرسه می تواند این ارتباط را فراهم کند. این ارتباط فیزیک ساختمانی و انسانی رشد ایجاد می کند.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین حضور روحانیون در مدارس را بسیار موثری دانست.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بازنشستگان نیروی انتظامی گفت: بسیاری از بازنشستگان آموزش و پرورش جوان و توانمند هستند، می توان از این افراد استفاده شود تا پیوند نسل بازنشسته با نسل کنونی حفظ شود.

امام جمعه بوشهر خواستار ایجاد اردوگاه بزرگ در استان شد و گفت: بوشهر پایتخت مقاومت است، اگر اردوگاه بزرگ دانش آموزی با منظر گردشگری فرهنگی پرورشی مقاومت ایجاد شود و دانش آموزان به استان بیایند می توانند با پیشرفت ها و تاریخ مقاومت استان آشنا شوند. علاوه براین می توانیم میزبان دانش آموزان محور مقاومت هم در استان بود.

کد خبر 6092618

دیگر خبرها

  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج