Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-25@09:59:03 GMT

عبور از تکرار

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۲۰۶۵۶

عبور از تکرار

توسعه کارآفرینی به معنی توسعه ظرفیت‌های شغلی است. در شرایط کنونی توسعه پایدار روستایی راهکاری مطلوب است که از سوی کارشناسان پیشنهاد می‌شود. یکی از ابعاد توسعه پایدار روستایی توسعه اقتصادی است که به شکل جدی نیاز به بهبود ظرفیت‌های کارآفرینی روستایی دارد.

کارآفرینی ارتباط بسیار نزدیکی با خلاقیت دارد. این درحالی است که بسیار از امکانات و توانمندی‌های روستایی کشور به‌طور بهینه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و همین امر موجب شکوفا نشدن مشاغل و استعداد روستاییان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارآفرینی باید با کمک به توسعه خلاقیت و استفاده بهینه از منابع به‌طور همزمان انجام شود. با توجه به این‌که توانمندی‌های لازم وجود دارد، اما بخش مهمی از ظرفیت‌های شغلی شکل سنتی خود را حفظ کرده است، در حالی که دنیا به سمتی حرکت می‌کند که با استفاده از خلاقیت، شغل‌های جدید در راستای توسعه پایدار روستا ایجاد شود. در بسیاری مناطق روستایی ایران بخش بزرگی از فعالیت‌ها به شکل سنتی، کم‌بازده و با بهره‌وری پایین انجام می‌شود. همین موضوع باعث شده تعداد کمی از افراد به انجام فعالیت‌های روستایی مشغول باشند. پایین بودن بهره‌وری، درآمد را کم می‌کند، کاهش میزان درآمد نیز به فقر دامن می‌زند و کاهش سرمایه‌گذاری را به دنبال دارد.

لازم به یاد آوری است که بهره نگرفتن از فناوری روز دنیا و پایین بودن ظرفیت‌ها، ما را وارد چرخه باطلی می‌کند که حاصلی جز فقر و عقب‌ماندگی ندارد؛ به همین دلیل کارآفرینی یک ضرورت است. خلاقیت، ایده‌پردازی و استفاده بهینه از منابع فرصت‌هایی را در اختیار افراد قرار می‌دهد و به نوعی ارتباط بسیار نزدیکی با اقتصاد دانش‌بنیان دارد تا اقتصاد را از این طریق به روز کند.حمایت از مشاغل روستاییان و کارآفرینی نباید به پرداخت وام‌های کم بهره یا راه‌اندازی مشاغل تکراری محدود شود. برای حمایت از مشاغل روستاییان باید در ابتدا روش‌های نوین کشاورزی و دامداری را به آنها ارائه کرد به این ترتیب بهره‌وری و کیفیت محصولات روستاییان بهبود می‌یابد. در مرحله بعد آموزش و پیاده کردن مشاغل جدید که قابلیت اجرا در روستاها را دارند در دستور کار قرار بگیرد.

مهدی کماسی
مدرس کارآفرینی

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کالای ایرانی جام جم آنلاین عبور از تکرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود

به‌گزارش خبرگزاری صدا وسیما خراسان شمالی ‌؛ عباس بیات در آیین افتتاح معرفی نمایشگاه مشاغل در خراسان شمالی گفت: هنرستان های خراسان شمالی
زمینه ساز رشد و توسعه این استان را فراهم کرده اند.
وی افزود: ۵ درصد رشد در حوزه فنی و حرفه ای خراسان شمالی نشان از کار جهادی مدیران آموزش و پرورش است.

هنرستان ها به زودی زمینه ساز رشد اقتصادی
وی با تاکید بر اینکه هنرستان ها به زودی زمینه ساز رشد اقتصادی استان خواهند شد، افزود: فرش به عنوان زیست بوم این منطقه قابلیت درخشش در سطح ملی را دارد .

 تحصیل ۱۴ هزار هنرجو در ۹۲ هنرستان خراسان شمالی

استاندار خراسان شمالی هم خواستار تقویت هنرستان ها متناسب با زیست بوم استان شد تا علم و مهارت جوانان استان در مسیر توسعه استان قرار گیرد. محمدرضا حسین نژاد وجود ۹۲ هنرستان در خراسان شمالی با ۱۴ هزار دانشجو را مورد توجه قرار داد و افزود: تولید با دستان توانمند کسانی امکان پذیر خواهد بود که دانش لازم را داشته باشند و دولت هم‌ در بخش تجهیزات به افراد دارای مهارت کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی در بخش های تولید فرش و پرورش اسب پتاسیل های قابل توجهی دارد بر تربیت و پرورش نیروهای غنی و اثرگذار در تولید توسط هنرستان ها و هنرجویان تاکید کرد.

حسین نژاد با تاکید بر اینکه متناسب با نیاز استان باید هنرجو تربیت شود، اضافه کرد: هنرستان ها و دانشگاه ها باید متناسب با نیازها، نیروی انسانی را تربیت کنند.
استاندار با اشاره به سفر رئیس جمهور و تصویب ۸ هنرستان و ارتقای آن به ده هنرستان گفت: در مسیر عملیاتی شدن جهش تولید گام های موثری را خواهیم برداشت.

خراسان شمالی در توسعه توازن رشته ای جزو پنج استان برتر
مدیر کل آموزش و پرورش استان نیز گفت: کسب مهارت های لازم با نگاه عمیق مدیران هنرستان ها و توسعه متوازن رشته ای از اقدامات مهم در دو سال اخیر است به طوری که در توسعه متوازن جزو پنج استان برتر کشور هستیم که از ۳۶ درصد به ۴۴ درصد رسیده ایم .
وی افزود: توجه به هنرستان ها متناسب با رشته های بومی هر منطقه مورد توجه است.
نمایشگاه متمرکز مشاغل در ۱۴ غرفه همزمان با هفته معرفی مشاغل دست سازه ها و تولیدات هنر آموزان استان از هنرستانهای بجنورد، شیروان، فاروج، غلامان، راز، اسفراین، گرمه، مانه، سملقان و جاجرم عرضه شده است.
یکم تا هفتم اردیبهشت ماه به نام هفته مشاغل نامگذاری شده است. 

دیگر خبرها

  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • معرفی کاریابی‌های برتر استفاده کننده از سامانه جستجوی شغل
  • تکرار اتفاق جنجالی ال‌کلاسیکو در بازی رم-بولونیا
  • خشم بی سابقه رییس باشگاه بارسلونا: ال‌کلاسیکو را تکرار کنید
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران