Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-سرهنگ سبزعلی گفت: بر اساس آخرین آمارهای مقایسه‌ای در سه ماهه نخست سال جاری به نسبت سال ٩٦ به لحاظ فقرات نزدیک به ١٩ درصد و از نظر سطحی حدود ٧٢ درصد از خسارات وارده به جنگل‌ها بر اثر آتش سوزی کاسته شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، در خصوص آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها گفت: جنگل‌ها و مراتع در زمان آتش سوزی دچار آسیب و خسارت می‌شوند و باید از به کار بردن اصطلاح نابودی و از دست رفتن در این زمینه خودداری کرد، چرا که مراتع پس از گذشت مدت زمانی دوباره احیا و بازسازی می‌شوند البته این احیا در جنگل‌ها به مراتب کمتر اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرهنگ قاسم سبزعلی افزود: ما در تلاشیم که تا حد ممکن از وارد آمدن آسیب به مراتع و جنگل‌ها بر اثر آتش سوزی بکاهیم. البته آسیب‌های وارده به جنگل‌ها بر اثر آتش سوزی به مراتب کمتر از مراتع است. مضاف بر اینکه اگر در جنگل حریقی ایجاد شود این حریق بیشتر به قسمت زیرآشکوب (سطح جنگل) آسیب می‌زند نه به درختان.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمارهای مقایسه‌ای در سه ماهه نخست سال جاری به نسبت سال ٩٦ به لحاظ فقرات نزدیک به ١٩ درصد و از نظر سطحی حدود ٧٢ درصد از خسارات وارده به جنگل‌ها بر اثر آتش سوزی کاسته شده است.

سرهنگ سبزعلی با تاکید بر اینکه در سال جاری نسبت به سال گذشته ٧٢ درصد کاهش سوختگی در سطح جنگل‌ها رخ داده است، اضافه کرد: در سه ماهه نخست سال گذشته نزدیک به ١٥٠٠ هکتار حریق در سطح کشور داشته ایم، در حالی که طی سه ماهه اول سال جاری حدود ٤٠٠ هکتار حریق در جنگل‌ها و مراتع صورت گرفته است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت آتش سوزی در استان گلستان اظهار داشت: کارشناسان سازمان در حال بررسی میزان خسارات وارده به جنگل‌ها بر اثر آتش سوزی در استان گلستان هستند و هنوز آمار دقیقی در این زمینه به ما ارائه نشده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: بارها اعلام کرده ایم که با توجه به شرایط جوی حاکم بر استان گلستان و به دلیل وزش شدید بادهای گرم و کاهش رطوبت و افزایش دما که از عوامل اصلی بروز حریق هستند با کوچکترین جرقه‌ای حریق مشتعل می‌شود و عامل انسانی در این امر بی تاثیر نیست؛ قطعا وجود این عوامل در منطقه برای حریق مستعد شدند؛ ولی عامل انسانی این مثلث را تکمیل کرده و موجب بروز آتش سوزی در جنگل‌های استان شده است.

وی بیان داشت: به دنبال آتش سوزی در استان گلستان به مدت سه روز متوالی حریق به صورت پراکنده ادامه داشت ولی وجود باد شدید گرم و کاهش رطوبت و افزایش دمای حاکم بر منطقه موجب می‌شد که پس از اطفاء حریق بر اثر سقوط یک تنه درخت دوباره حریق شعله ور شود و منطقه دیگری از جنگل دچار آتش سوزی شود. دستگاه‌های نظامی، انتظامی، جوامع محلی، تشکل‌های مردم نهاد، بهداری ها، شورا و تمامی نهادهای دیگر طی این سه روز در حد توان خود برای اطفاء حریق در استان به کمک ما آمدند و وزارت دفاع با استفاده از ٢ فروند بالگرد که به مدت سه روز در منطقه مستقر بود، کمک زیادی در اطفاء حریق کرد؛ بر اساس آخرین گزارش‌های دریافتی خوشبختانه در حال حاضر حریق در منطقه به طور کامل مهار شده است.

سرهنگ سبزعلی گفت: وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع قطعا در تشدید آلودگی هوای کشورمان تاثیرگذار است و ما در صدد این هستیم که بتوانیم اقدامات مثبتی در جهت کاهش بروز حوادثی همچون آتش سوزی در جنگل‌ها انجام دهیم. با در نظر گرفتن مزایای حفظ سلامت جنگل‌ها و توجه به اینکه وجود درختان در تولید آب و اکسیژن و جذب گرد و غبار بسیار موثر است، می‌توانیم بگوییم که حفظ جنگل‌ها تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی‌های هوا دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های آتی یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری یادآور شد: در حال حاضر در زمینه استفاده از بالگرد با وزارت دفاع عقد قراردادی انجام داده ایم و پیش بینی‌هایی برای استفاده از دیده بان‌های فصلی داریم که بتوانند به صورت فصلی وظیفه دیده بانی از مناطق بحرانی را برعهده گیرند و در مناطق بحرانی عملیات‌های فنی و تخصصی ویژه‌ای را در دستور کار داریم تا به مباحث آتش برد ، جمع آوری پسماند و درختان شکسته بپردازند و علاوه بر این موضوعات تامین و تجهیز در سطح استان‌های کشور در دستور کار ما قرار گرفته و آموزش‌هایی به جوامع محلی داده شده و در حال حاضر به دنبال هماهنگی و تعامل با دستگاه‌های قضایی برای برخورد جدی با افراد متخلف هستیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در پایان افزود: همچنین در زمینه احیا و بازسازی جنگل‌ها دست کاشت در سطح کشور فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده ایم تا بتوانیم در خصوص کاهش تخریب این جنگل ها، اثرات مثبتی را شاهد باشیم و به افزایش و توسعه این جنگل‌ها بپردازیم و بر همین مبنا سالانه اقدامات بسیاری در زمینه حفاظت و نگهداری از جنگل‌های دست کاشت انجام می‌دهیم.

میزان

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۳۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • کاهش ۲۵ درصدی وقوع جرم سرقت در اردبیل
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • وقوع ۱۰۴ حریق و حادثه در سمنان/ ۲۷۸۵ نفر با آتش نشانی تماس گرفتند
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد