Web Analytics Made Easy - Statcounter

درخواست جریان صدر عراق برای عدم پیش داوری درباره بازشماری دستی آرا در منطقه داقوق استان کرکوک در شمال عراق و تاکید رئیس جریان الحکمه ملی این کشور بر اهمیت تداوم رایزنی برای تشکیل "دولت اکثریت ملی" از جدیدترین تحولات عرصه سیاسی عراق بود. ۱۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه تلویزیونی الفرات، سخنگوی سیاسی مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق خواستار "گمراه نکردن افکار عمومی درخصوص نتایج شمارشدستی آرا در حوزه های بخش داقوق" در استان کرکوک شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون انتخابات زیر نظر شورای این کمیسیون متشکل از تعدادی از قضات، روز سه شنبه بازشماری شمار دستی جزئی آرای انتخابات پارلمانی اخیر عراق را آغاز کرد که این شمارش از استان کرکوک در شمال عراق آغاز شد.

جعفر الموسوی سخنگوی سیاسی مقتدی صدر رهبر جریان صدر در بیانیه ای اعلام کرد: بازشماری دستی آرا در کرکوک شامل حوزه های داقوق است که کمیسیون انتخابات پیشتر نتوانسته بود آن را محاسبه کند. همه نتایج آن در گذشته به نتایج تشکل های سیاسی افزوده نشده بود.

الموسوی گفت: آرایی به آرای نیروهای سیاسی شرکت کننده افزوده خواهد شد.

وی بر "لزوم برهم نزدن اوضاع و وارونه نکردن حقایق و گمراه نکردن افکار عمومی در این زمینه" تاکید کرد.

الموسوی همچنین بر لزوم "القا نکردن به مردم مبنی بر وجود تفاوت در نتایجی که قبلا اعلام شده بود،" تاکید کرد و از رسانه ها خواست که در اظهار نظر تا زمان رسیدگی مرجع ذیربط یعنی کمیسیون انتخابات درنگ و تامل" کنند.

برپایه این گزارش، برخی رسانه ها پیشتر اسنادی را درخصوص نتایج بازشماری درستی دو مرکز انتخاباتی در بخش داقوقِ دارای اکثریت ترکمان منتشر کردند که "تقلب و کاهش آرای اتحادیه میهنی کردستان عراق را در مقابل افزایش تعداد آرای ترکمان ها و عربها" نشان می داد.

جدول های ضمیمه بازشماری دستی آرا نشان می داد که اتحادیه میهنی کردستان عراق بیشترین زیان را در آرا خواهد داشت. این برخلاف چیزی است که کمیسیون انتخابات براساس بازشماری الکترونیک نشان داده بود و تفاوت در این دو مرکز انتخاباتی واضع است.

این گزارش افزود: جبهه ترکمان های عراق اعلام کرد که بازشماری دستی آرای 24 صندوق اختلاف 50 درصدی را نسبت به نتایج شمارش الکترونیک آرا نشان می دهد.

استان کرکوک شاهد اعتراضات عرب ها و ترکما ها به نتایج اولیه انتخابات پارلمانی اخیر بود و آنها حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق را به "تقلب و دستکاری" آرا متهم کردند.

حکیم: اهمیت تداوم رایزنی باری تشکیل دولت اکثریت ملی

عمار حکیم رئیس ائتلاف ملی و رئیس جریان الحکمه ملی عراق بر اهمیت تداوم گفت وگوها برای تشکیل دولت اکثریت ملی تاکید کرد.

در بیانیه دفتر عمار حکیم آمده است: عمار حکیم در جریان دیدار خانم جوان لوندیس سفیر استرالیا در بغداد با وی، اوضاع عراق و منطقه را بررسی کرد.

وی بر "نیاز عراقی ها به یکدیگر نیاز دارند و قدرت آنها برای حل مشکلات به دست خودشان و دوری گزیدن عراق از سیاست جناح بندیها و درگیری های بین المللی و نیز اهمیت تداوم گفت وگوهای جاری برای تشکیل دولت اکثریت ملی" تاکید کردند.

حکیم گفت: جریان الحکمه ملی پیشرو در اعطای نقش موثر به زنان و مشارکت آنها در همه ارکان این جریان حیاتی بوده است.

رایزنی بارزانی درباره نقش منطقه کردستان عراق در دولت آینده

نیچروان بارزانی نخست وزیر دولت محلی منطقه کردستان عراق در جریان دیدار کورت گیورگ اشتوکل شتلفیلد سرکنسول آلمان در این منطقه از "کمک برلین به منطقه کردستان عراق تشکر کرد و روند سیاسی در عراق و تشکیل دولت جدید و نقش کردستان عراق در این دولت را مورد بررسی قرار داد".

وی ابراز امیدواری کرد که دولت جدید عراق در سریعترین زمان ممکن تشکیل شود تا به خدمت رسانی به مردم و حل مشکلات بپردازد.

انتهای پیام/

R7891/P36446/S8,90/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۳۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»

جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

به گزارش ایلنا، وی در گفتگو با خبرنگاران، ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست، اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهاد‌های امنیتی نباید تایید می‌شدند، اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود، اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود:، اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد، ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود، ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد، اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوار‌ها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود، اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • گزارش امیرعبداللهیان از دیدار امروز رئیس اقلیم کردستان عراق
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران