Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،آیت‌الله حسین مظاهری دیرو  در دیدار با حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: این جلسه، جلسه‌ مقدسی است زیرا مربوط به مسائل مساجد است و به گفته امام  خمینی (ره) این نظام از مساجد سرچشمه گرفت؛ همه می‌دانیم که قرآن به مسجد اهمیت زیادی داده به دلیل این است که اسلام مرهون مساجد و نظام مقدس ما مرهون مساجد است، افراد متدین مرهون مساجدند و امام جماعت اگر ملای متدین عاقل باشد خیلی می‌تواند کار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امام جماعت باید دانشمند باشد و تعقل در دین بالا داشته باشد و از نظر احکام اخلاق و اعتقادات و عمل مردم از او الگو بگیرند وی باید اتحاد را در مسجد حکم فرما کند تا اختلاف در مسجد پیدا نشود.

رئیس حوزه علمیه اصفهان  با اشاره به سخن امام  خمینی (ره)خاطرنشان کرد: از امام  خمینی (ره) نقل می‌کنم وی ماجرایی را تعریف کردند و گفتند روزی میرزای شیرازی شخصی را به عنوان روحانی به اصفهان فرستاد که خوب نبود لذا یکی از بزرگان اصفهان به مرحوم میرزا نوشت که اگر شخصی را برای مسجد و محراب و تبلیغ فرستادید باید 3 شرط باید داشته باشد؛ وی باید ملا باشد و مردم از دانش او در اخلاق احکام و اعتقادات استفاده کنند.

وی تصریح کرد: وظیفه روحانی این است که در مسجد مریدها را به احکام و اعتقادات، اخلاق و منش اسلامی آشنا کند، سپس آن فرد به میرزا گفت اگر نمی‌توانید این 3 شرط  را احراز کنید کسی بفرستید که متدین و عاقل باشد و مردم را نگاه بدارد تا اختلاف  در میان مردم ایجاد نشود. این جمله‌ شیرینی است و این مساجد است که به مردم علم و اخلاق و اعتقادات می‌دهد.

 آیت‌الله مظاهری بیان کرد:  وظیفه ائمه جماعات سنگین است زیرا این امور مساجد باید رسیدگی زیادی شود، در مسجد امام جماعت باید سرمشق باشد، رئیس باشد هیئت امنا کمک کار او باشد و  بسیج پشتوانه او باشد تا این مسجد را خانه خدا کنیم، مسجد یک مدرسه دینی هم از نظر اخلاق و اعتقادات و هم از نظر احکام باید بالا باشد من از همه مسئولان تقاضا  دارم  از کانون‌های فرهنگی مربوط به مساجد مواظبت کنند.

وی اظهار داشت: سالی که مقام معظم رهبری فرمودند مساجد باید خیلی پربار باشد، در این 20 ساله آنچه می‌خواستند نشده  اگر چه کار شده خوب بوده اما آنچه که ما می‌خواهیم نبوده است. شما باید راجع به تبلیغ اهمیت دهید و نماز تنها نباشد.  یکی از بزرگان اصفهان به من گفت من مسجد می‌روم برای این که بعد از نماز صحبت کنم، یک ربع صحبت خیلی می‌تواند کار کند اگر صحبت کن ملا، متدین و هم عاقل باشد.

رئیس حوزه علمیه اصفهان  ادامه داد: چیزی که من به همه عزیزان سفارش می‌ این است که مواظب باشند در مساجد  اختلاف نباشد زیرا  مردم را به روحانیت و مسئولان بدبین می‌کند، باید امام جماعت و هیئت امنای و بسیج همه یک دست برای این نظام  باشند و اگر در مسجد اختلاف باشد برای نظام ضرر دارد، همچنین اگر مسجد خلوت شود ضرر دارد.

وی اظهار داشت: این را با نصیحت نه با  زور و با عقلانیت با وحدت  باید ایجاد شود؛ باید کانون‌های فرهنگی مساجد همه خانه انقلاب و خانه متدینین باشد خانه افرادی باشد که برای دل و دین دلسوزی دارند، کار مشکلی است برای اینکه سلیقه‌ها مختلف است و این سلیقه‌ها نمی‌گذارد  این وحدت اسلامی جان پیدا کند.

آیت‌الله مظاهری بیان کرد: در حال حاضر دشمن شادی می‌کند برای اینکه نظام ما در مخاطره واقع شده، اینکه چرا مخاطره پیدا شده فقط به دلیل  اختلافی است که بین ما ایجاد شده اگر این اختلاف تبدیل به وحدت شود دشمن شکن است وحدت ما دشمن را مایوس می‌کند.

وی افزود: ما با وحدت به اینجا رسیده‌ایم وقتی که در انتخابات اولیه 100 درصد گفتند جمهوری اسلامی دشمن شکست عجیبی خورد این اتحاد باید بین ما و مسئولین باشد تا دشمن شکست  بخورد، نظام ما کسی نیستند از صحنه بیرون برود، اگر اختلافی باشد دشمن شاد و امیدوار می‌شود اگر وحدت آمد دشمن عقب نشینی می‌کند دشمن مایوس می‌شود مردم هم خوشحال می‌شوند.

 

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مراجع تقلید نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۶۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و هویت‌بخشی به محله

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتقا و رسیدگی به فضاهای عمومی  به ارتقا هرچه بیشتر زندگی عمومی در شهرها و محله‌ها می‌شود مساجد یکی از فضاهای عمومی هستند که با درگیری هرچه بیشتر شهروندان باعث هویت بخشی به شهر و محله می‌شود.  

محسن الويری (مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع)) در مقاله‌ای با عنوان «رويکردی تاريخی به مسجد به‌عنوان الگوی جامعه دينی و هويت‌بخش محله»  به این موضوع اشاره می‌کند که مسجد به معنی سجده‌گاه در اصطلاح شرعی به مکانی اطلاق می‌شود که برای نماز خواندن همه مسلمانان وقف شده باشد و مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت، محلی برای نشان دادن هماهنگی بیشتر و همبستگی مردم برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی است.

* مساجد و تاثیر آن برآداب شهروندی

 به زعم این پژوهشگر تاسیس مسجد از سوی پیامبر (ص) بلافاصله پس از ورود به شهر مدینه، تنها اقدامی نمادین برای نشان دادن جوهره عبودی جامعه و حکومت در اندیشه اسلامی نبود؛ بلکه با مروری بر متون دینی و تاریخی، چنین به نظر می‌آید که مسجد به عنوان نخستین فضای کالبدی شهری، الگو و ماکتی بود برای آنچه پیامبر (ص) در سطح کلان جامعه تعقیب می‌کردند.

یعنی پیامبر (ص) نخست الگویی از جامعه مطلوب و آرمانی اسلامی را در مقیاسی کوچک به نمایش گذاشتند تا مسلمانان ضمن یافتن نگاهی کلان نسبت به افق آینده، به تدریج و در فضای فراهم آمده در مسجد با احکام و معارف دینی آشنا شوند، متناسب با آموزه‌های دینی تربیت شوند و با آداب شهروندی در یک جامعه دینی انس بگیرند.

* مهمترین کارکرد مساجد

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که بعدها مسلمانان با تأسی به پیامبر (ص) بنای شهرهای جدید مانند کوفه، بصره و قاهره را با ساختن مسجد آغاز کردند. مسجد از همان آغاز پیدایش در عصر پیامبر (ص) کارکردهای مختلفی داشت. مهمترین این کارکردها به رغم فراز و نشیبی که در گذار تاریخ یافته است، چنین است: کارکرد عبادی؛ کارکرد آموزشی؛ کارکرد فرهنگی و ارتباطاتی؛ کارکرد سیای و کارکرد اجتماعی.

الویری در ادامه این پژوهش توضیح می‌دهد که این کارکردها به ویژه با تکیه بر تجربه تاریخی، نمایانگر گونه‌ای خاص از تعامل بین انسان و خدا و نماد بیرونی جامعیت دین و تجسم جایگاه عبادت و علم به مثابه دو بال تعالی انسان ها در تفکر دینی است.

این پژوهشگر اینگونه جمع‌بندی می‌کند که جامه تحقق پوشیدن توسعه محله‌ای متناسب با باورهای دینی و ظرفیت‌ها و ضرورت‌های برخاسته از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی، نیازمند بازتعریف رسالت، نقش و کارکردهای مساجد محله با رعایت یکسانی‌ها و تفاوت‌های آن با مساجد جامع به ویژه از نظر گستره عمل بر اساس آموزه‌های دینی و ژرف‌کاری در تجربه تاریخی است و بر این اساس تمامی امور مربوطه به مساجد مانند معماری، اجزاء، کارگزاران، درآمدها و هزینه‌های آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند ۱۴۰۲ برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • برای ترمیم زخم‌های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله