Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@12:43:37 GMT

آخوندی بازهم به مسکن مهر تاخت

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۲۷۴۹۹

آخوندی بازهم به مسکن مهر تاخت

عباس آخوندی در پایان نشست بررسی راهکار‌های تعادل در بازار مسکن گفت: وقتی شرایط بازار ملتهب می‌شود، گرایش عمومی به سمت اتخاذ تصمیمات هیجانی می‌رود که مشکلات را بیشتر کرده و گره‌های سخت‌تری ایجاد می‌کند؛ به همین دلیل قرار شد قبل از اتخاذ هر تصمیمی در خصوص بازار مسکن، با افراد ذیربط نشست داشته باشیم و در نهایت بنده جمع‌بندی این نشست را به دولت منتقل کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اولین نکته این است که نمی‌توانیم خودمان را در بخش مسکن از متغیر‌های کلان اقتصاد مستثنی بدانیم. هر تصمیمی در خصوص مسائل بخش مسکن گرفته می‌شود، باید در چارچوب شاخص‌های کلان باشد.

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اهمیت نقش «انتظار تورمی» در افزایش قیمت مسکن گفت: بنابراین سیاست‌های ما عمدتاً به این سمت سوق داده می‌شود که بر روی انتظارات تورمی اثر کاهنده داشته باشد، چرا که همین انتظارات تورمی بود که بازار را ملتهب کرد.

آخوندی با اشاره به گران‌قیمت بودن مسکن تصریح کرد: همین موضوع سبب شده که مسکن کالای گرانی باشد و ۳۰ درصد سرمایه‌گذاری کلان کشور در این بخش انجام شود؛ بنابراین اتخاذ سیاست‌های بلندمدت به همراه سیاست‌های کوتاه مدت ضروری است و نباید سیاست‌های کوتاه‌مدت، برنامه‌های طولانی‌مدت مسکن را مختل کند.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، سیاست‌ها نباید به گونه‌ای باشد که حقوق مالکیت اشخاص تحت عنوان سیاست‌های انقلابی تحت تأثیر قرار گیرد، چون بلافاصله هم در بازار اجاره و هم در بازار تولید مسکن، اثر منفی بسیار زیادی خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: سیاست‌های کنترلی قیمت مسکن علاوه بر نقض حقوق مالکیت اشخاص، سبب می‌شود که بازار زیرزمینی و فساد در این بخش ایجاد شده و عرضه مختل شود.

آخوندی افزود: بخش مسکن عمدتاً به بخش خصوصی متکی است؛ برخی می‌گویند دولت باید در این شرایط ورود کند، اما به محض اینکه دولت وارد ساخت مسکن شود، رقابت دولت با بخش خصوصی به ایجاد مشکل در حوزه عرضه مسکن منجر خواهد شد، بنابراین در تصمیم‌گیری‌ها کاری نکنیم که دولت جانشین بخش خصوصی شود.

وزیر راه و شهرسازی در همین خصوص به موضوع مسکن مهر اشاره و تصریح کرد: در سال ۸۵ تا ۹۲ دولت تحت عنوان «مسکن مهر» در ساخت و ساز مداخله کرد که اثر مخرب داشت. تنها دوره‌ای که دولت در ساخت و ساز مسکن ورود کرد، در دهه ۸۰ بود که مسکن مهر را ایجاد کرد و فکر می‌کرد می‌تواند با آن قیمت مسکن و زمین را کنترل کند که شکست خورد.

وی تأکید کرد: میانگین تورم عمومی از سال ۸۵ تا ۹۲، ۲۱.۹ درصد بود، در عین حال میانگین تورم مسکن در این بازه زمانی ۲۷.۴ درصد بود، بنابراین اگرچه در ظاهر این مداخله با هدف کنترل قیمت مسکن و بی‌اثر کردن قیمت زمین در مسکن بود، اما در عمل سبب شد تا تورم مسکن حتی از تورم عمومی هم بالاتر برود.

آخوندی درباره اهمیت رعایت قانون در شرایط التهابی مسکن گفت: اگر قانون زیر پا گذاشته شود، ریسک بازار و عدم قطعیت افزایش یافته و در نتیجه کسی سرمایه‌گذاری نخواهد کرد.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، قیمت مسکن از طریق رقابت کاهش می‌یابد، نه اینکه تولید را به گردن بودجه عمومی بیندازیم؛ در این صورت تمام مردم زیان خواهند کرد.

وی درباره تأثیرگذاری بسته‌های مالیاتی در کنترل بازار مسکن اظهار داشت: باید به جای معافیت مالیاتی، به سمت اعمال مشوق‌های مالیاتی حرکت کنیم، چون مشوق‌های مالیاتی هم به سود عرضه مسکن خواهد بود و هم به سود بازار اجاره؛ به همین منظور به فوریت بسته مالیاتی را آماده کرده و به مجلس ارائه خواهیم کرد.

آخوندی درباره صندوق سرمایه‌گذاری مسکن یکم با اشاره به وجود ۳۴۰ هزار متقاضی بالقوه در این صندوق گفت: بانک عامل بخش مسکن در حال حاضر یک بانک تخصصی است، ولی توسعه‌ای نیست؛ این در حالی است که بانک توسعه‌ای می‌تواند مأموریت خود را به تعدیل سیکل‌های رکود و رونق مسکن تغییر بدهد. در حال حاضر سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی با تغییر مأموریت این بانک به سمت بانک توسعه‌ای همراه شده‌اند که باید مجلس نیز در این زمینه همکاری کند.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص خانه‌های خالی خاطرنشان کرد: در دهه ۸۰ بیش از هر زمانی عدم تعادل در عرضه و تقاضا را شاهد بودیم که در دو حوزه مسکن مهر به دلیل ساخت واحد مسکونی در مناطق کم‌تقاضا و نیز حوزه ساخت مسکن با هدف سوداگری در مناطق گران‌قیمت باعث ایجاد آن شد؛ از همین رو در منطقه یک تهران صرفاً ۳۵ هزار واحد مسکونی خالی داریم که این تعداد برای مصرف نیست، بلکه برای سوداگری است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مسکن مهر آخوندی بازار مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

ایسنا در خبری نوشت:در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

مقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترسناک یک کارشناس بازار مسکن/ احتمال افزایش ۴۰ درصدی اجاره

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

منبع : ایسنا

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900639

دیگر خبرها

  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • پایان تاخت و تاز موتوری‌ ها در محدوده بازار | طرح ترافیک ویژه موتورسیکلت سواران در محدوده بازار اجرا می شود
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟