تهدید نفتی روحانی اعلان جنگ نبود
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۲۷۹۳۴
مسعود گودرزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در توضیح تهدید نفتی حسن روحانی در واکنش به اقدامات آمریکا، گفت: آمریکاییها هچ گاه بر اساس حقوق بینالملل با جمهوری سالامی برخورد نکردند، از این رو رئیس جمهور در واکنش به همکاری منطقه برای ایجاد مشکل برای جمهوری اسلامی بر تواناییهای ایران تاکید کرد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در حوزه صادرات نفت کشورهای منطقه در مسیر ایجاد مشکل برای همسایه قدم برداشتند لذا جمهوری اسلامی هم به دفاع از حقوق خود خواهد پرداخت و اجازه خدشهدار شدن منافع ملت ایران را نخواهد داد.
وی افزود: حق حاکمیتی فراتر از هر حقی است که ما بخواهیم آنها را در یک منظومه در نظر گرفته و مانع از انجام عملی شود که منافع ایران را تحت شعاع قرار دهد.
گودرزی یادآور شد: اظهارات رئیسجمهور درباره صادرات نفتی ایران، هشداری برای کشورهای منطقه بود تا در صورت به هم ریختن مسائل هم راستا و همراه یکدیگر حرکت کنند. متاسفانه کشورهای منطقه و به ویژه کشوهایی که ادعای دوستی با ایران دارند، دنبال منفعت طلبی خود هستند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس در حمایت از آمریکا منفعتی را دبنال میکنند که موجب تضرر جمهوری اسلامی ایران شود، لذا ما چنین موضوعی را نمیپذیریم و برای جبران آن هم به هر اقدامی متوصل خواهیم شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: موضع آقای روحانی در قالب اعلان جنگ نمیگنجد زیرا اعلان جنگ در وظایف ریاست جمهوری و دولت نیست، منتهی هشداری برای کشورهای منطقه بود زیرا مشارکت نباید موجب محروم کردن کشوری از حق خود شود.
به گزارش خبرگزاری خانهملت؛ حجت السلام حسن روحانی رئیسجمهوری در جمع ایرانیان مقیم سوئیس در واکنش به اقدامات آمریکا برای قطع صادرات نفت ایران و بازگشت مجدد تحریم، گفت: «آمریکاییها مدعی شدهاند که میخواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند، آنها معنی این حرف را نمیفهمند، چراکه اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود، اگر شما توانستید، این کار را بکنید تا نتیجهاش را ببینید.»

منبع: تابناک
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۷۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
امیرعبداللهیان: ایران میتواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) ۱۲ خرداد در اجلاس وزرای خارجه کشورهای دوست بریکس (بریکس پلاس) در کیپ تاون حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در نشست وزرای امور خارجه دوستان بریکس در کیپ تاون و همچنین تشکر از دولت آفریقای جنوبی به خاطر میزبانی این نشست، از کشورهای عضو گروه بریکس به خاطر این ابتکار و دعوت از کشورهای دوست بریکس تشکر کرد.
وی افزود: دوستان بریکس قبل از هرچیز دوستان همکاری و مشارکت و در یک کلام «دوستان چندجانبه گرایی» هستند. جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهای پیشرو در عرصه چندجانبه گرایی است. روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه ما با کشورهای عضو بریکس در سطح بسیار خوبی است و تجارت فیمابین به بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسیده است.
وزیر خارجه با بیان اینکه سازوکارهای چندجانبهای که ایران و برخی کشورهای عضو بریکس در آن عضویت دارند مهم است، اطهار داشت: ما بزودی روابط خود با سه کشور عضو بریکس یعنی روسیه، چین و هند را در قالب سازمان همکاری شانگهای توسعه خواهیم داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران، هند و جمهوری آفریقای جنوبی از اعضای فعال اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) هستند و در حوزههای مختلف اقتصادی همکاری دارند. همچنین جمهوری اسلامی ایران، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی از اعضای فعال و همسو در گروه کشورهای در حال توسعه موسوم به گروه ۷۷ هستند.
وی گفت: برای جمهوری اسلامی ایران، بریکس میتواند هدف مهم بعدی در سیاست چندجانبه گرایی باشد. به همین جهت ما از جمله اولین کشورهایی هستیم که رسما علاقهمندی خود به حضور در چهارچوبهای بریکس و البته عضویت در آن را اعلام کردهایم. تعداد زیاد کشورهای علاقهمند به عضویت در بریکس، موید این است که ما انتخاب درستی کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: گروه بریکس به دلیل توان خود و به جهت تلاش برای رفع برخی کاستیها در نظام بینالملل و تقویت چندجانبه گرایی، جایگاه مهمی در عرصه مبادلات جهانی کسب کرده است. قطعا این جایگاه با پیوستن دیگر قدرتهای منطقهای و همسو، تقویت خواهد شد. یک بریکس گسترده میتواند الگوهای موفقی از حکمرانی جمعی و شمولی، همکاریهای نوین جنوب جنوب و ائتلاف اقتصادهای نوظهور را ارائه دهد.
امیرعبداللهیان گفت: جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشورهای همسو و علاقهمند میتواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد. ایران با تجربه بالای حضور فعال در نهادها و ابتکارات بینالمللی؛ برخورداری از ذخایر کامل انرژی؛ شبکههای حملونقل و ترانزیت کوتاه و ارزان؛ نیروی انسانیِآموزشدیده و دستاوردهای علمی چشمگیر و بالاتر از همه ارادهای قوی برای مشارکت در ایجاد نظمی عادلانه در جهان، میتواند شریک مهمی برای بریکس باشد.
وی بیان کرد: البته اهداف بریکس و اهداف جمهوری اسلامی ایران به قدری هم راستا هستند که ما از هم اکنون، راههای همکاری و مشارکت با بریکس را در دست بررسی داریم. بزودی کنفرانسی را در تهران با همکاری سفارتخانههای کشورهای عضو بریکس میزبانی خواهیم کرد تا ظرفیتهای همکاری ایران با بریکس را تبیین کنیم. از همه کشورهای عضو دعوت میکنم در این کنفرانس شرکت کنند.
پایان پیام/