Web Analytics Made Easy - Statcounter

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، در گزارش روز پنجشنبه خود اعلام کرد، لیلا دودمان این سخنان را به مناسبت چهاردهم تیرماه که به عنوان روز قلم نامگذاری شده در آرامستان دارالرحمه شیراز و در جمع اصحاب فرهنگ، رسانه و قلم فارس که به زیارت قبور اهالی قلم رفته بودند، بیان کرد.
وی افزود: همچنین این شورا آماده است با همکاری انجمن اهل قلم استان فارس برای چاپ سه کتاب زنده یاد استاد دکتر جمشید صداقت کیش از فارس پژوهان و فرهیختگان جامعه بزرگ فرهنگی این استان کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شادروان استاد جمشید صداقت کیش دارای دکترای باستان شناسی بود و در حوزه فارس شناسی تالیفات بسیاری از خود بر جاگذاشته است. این فارس پژوه که در سال 1315خورشیدی در شیراز تولد یافت و در دوازدهم بهمن ماه سال 91 دار فانی را وداع گفت، افزون بر 70 کتاب و 300 مقاله نگاشته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز همچنین بیان کرد: امیدواریم با همکاری خانواده مرحوم استاد غلامحسین اولاد، شاعر و نویسنده معاصر، آثار این هنرمند نیز منتشر شود تا این اندیشه‌ها در جامعه ماندگار بمانند.
از زنده یاد اولاد که ولادت او در سال 1329در شیراز به ثبت رسید، کتاب های شعری با نام باغ آتش، بهار و تکه مهتاب، تریشه های غزل، کنار خوشه گندنم، تو سرو هم که نباشی بلندبالایی، در باغ خسته بعدازظهر، عاشقانه هایم را هیچ کس نمی خواند و از خودت ای حوصله سر رفته ای، به چاپ رسیده است.
آخرین اثر این شاعر شیرازی 'صحرای بایزیدی' نام داشت، که در سال 95 رونمایی شد.
مرحوم اولاد در پنجم فروردین سال 97 به دیار باقی شتافت.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: بزرگان فرهنگ و ادب، ریشه در خاک پُر تمدن شیراز دارند و حفظ و حراست از این گنجینه وظیفه ماست.
دودمان افزود: پاسداشت و حفظ اندیشه ادیبان و اهل قلم بر عهده تک‌تک افراد جامعه است و وظیفه ما نیز در شورای شهر، شهرداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه‌های عمومی و سایر نهادهای فرهنگی این است که آنان را پاس بداریم و به رواج اندیشه‌های آنان و تثبیت و تقویت این اندیشه‌ها کمک کنیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس هم در این آیین گفت: در سال 96 نشست‌های گوناگونی با نام و یاد درگذشتگان اهل قلم فارس برگزار شد.
روح الله منوچهری افزود: بسیاری از کتابخانه‌های عمومی شیراز به نام استادان و نویسندگان مزین شده است و تلاش کرده‌ایم نام و خاطره اهالی قلم جاوید بماند.
داریوش نویدگویی، ناشر برتر استان فارس نیز در این مراسم به معرفی قطعه هنرمندان پرداخت و بر لزوم در نظر گرفتن قطعه‌ای برای هنرمندان و فرهنگوران تاکید کرد.
در این آیین اعلام شد، در قالب برگزاری سلسله برنامه‌های هفته قلم، آیین جشن قلم با گردهمایی انجمن‌های ادبی فارس، روز بیست و یکم تیرماه جاری به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس برپا می‌شود.
اهالی فرهنگ فارس در ادامه این مراسم به دیدار درگذشتگان اهل قلم رفتند و مزار آنان را با شاخه‌های گل مزین کردند.
روز چهاردهم تیرماه به پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز قلم در تقویم رسمی کشورمان به ثبت رسیده است.
7375 /6118
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 تقویم تولد کتابخانه های عمومی کتابخانه های عمومی استان منوچهری جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۹۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر توسط بنیاد آیه‌های ایثار وتلاش، با هدف تحقق رهنمود‌های مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست‌های کلی مبتنی بر تبیین مولفه‌های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه‌ی ترویج این مولفه‌ها درمسیر فرهنگ ایرانی اسلامی، و با موضوع نقش زنان ایثارگر وجایگاه حماسی آنان در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

 پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر و بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری، هدف گذاری در ۷ زمینه:

۱-پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران
۲-شناسایی و معرفی ظرفیت‌ها، استعداد‌ها و توانمندی‌های زنان در حوزه‌های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت
۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت‌های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی بویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران
۴-الگوسازی شخصیت‌های موفق علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل‌های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان 
۵- تقویت فعالیت‌های جهادی، فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در حوزه زنان
۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور 
۷-ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره‌های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.

جشنواره پنجم فیلم کوثر در چهار بخش سینمای ایران (شامل: فیلم‌های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم) مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است. همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویزه گنجانده شده که عبارتست از:

الف - نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشور‌های حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته است 

ب- حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه‌های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بر پایه این گزارش، بخش طرح‌ها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیر رقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می‌دهند؛ نمایش‌های ویژه، نشست‌های تخصصی، نکوداشت‌ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان‌ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور، از دیگر بخش‌های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می‌توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه ارسال کنند و در صورتیکه حجم فایل اثر بیشتر از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می‌توانند اثر خود را بصورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. ضمن اینکه پایان وقت اداری روز شنبه پنجم خرداد ماه سالجاری، آرخین مهلت ارسال آثار در نظر گرفته شده است. 

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر، تیرماه ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده وبا همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • اعتلای فرهنگ و اندیشه ایران اسلامی در گرو تلاش هدفمند معلمان است
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • با کاندیداهای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس دو حوزه انتخابیه فارس آشنا شوید