Web Analytics Made Easy - Statcounter

در وضعیتی که ترامپ و نتانیاهو علیه ایران خط و نشان و شاخ و شونه می کشند وبا عبور از خطوط قرمز علنا از براندازی دولت و نظام قانونی حاکم بر ایران حرف می زنند  در اروپا صداها و رفتارهای متفاوتی دیده و شنیده می شود که از تلاش نسبی این اتحادیه برای بازیابی نقش و جایگاه خود در نظام بین الملل و تقویت روند چند جانبه گرایی در برابر تک صدایی و یکجانبه گرایی حاکم بر دولت ترامپ حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته سکان دار این حرکت مقاومتی همچنانکه در جریان سفر اقای روحانی به اروپا مشاهده شد، کشورهای کوچک اما خوشنام اروپایی همچون اتریش و سوئیس هستند که عمدتا میزبان نشست های بین المللی از جمله مذاکرات هسته ای منتهی به برجام به شمار می روند و در وضعیت اخیر از قدرت های پرادعای اروپايی همچون فرانسه نه تنها مقاومتی دیده نشده بلکه در مواردی نیز همراه شد که اتخاذ این رویکرد از یکسو ناشی از اعمال نفوذ مافیای صهیونیستی بر این کشور و از دیگر سو وابستگی مالی شرکت های آن به امریکاست.
البته در سطح اتحادیه  اروپا نیز برخی گام های امیدوارکننده برداشته شده که از جمله آن می توان به مجوز پارلمان اروپا به بانک سرمایه گذاری اتحادیه اروپا برای ادامه فعالیت خود در ایران علیرغم تهدیدهای امریکا اشاره کرد.  حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا اتحادیه اروپا و برخی از اعضای این اتحادیه اقدامات مقاومتی جدید را تنها به خاطر تعهداتی که در برابر ایران در چارچوب برجام دارند انجام می دهند یا اینکه برای این اقدامات خود دلایل فرابرجامی و فرا ایرانی دارند که شاید از خود برجام هم برایشان با ارزش تر است؟  در پاسخ باید گفت هرچند مرزبندی دقیق و مشخصی نمی توان در این زمینه ارائه داد اما با بررسی پیشینه تحولات در نظام بین الملل و خاورمیانه در دوره پسا جنگ سرد می توان به این نتیجه رسید که اساسا سیاست هایي که نومحافظه کاران و تجدید نظرطلبان حاکم بر دولت ترامپ و یا راستگرایان حاکم بر کابینه نتانیاهو در این مدت در پیش گرفته اند کاملا بر ضد منافع و سیاست های اتحادیه اروپا بوده  و چالش های اساسی برای این اتحادیه به بار آورده و حتی به نوعی آن را با خطر فروپاشی مواجه کرده است.   
ماهیت ائتلاف تجددینظرطلبان حاکم بر دولت ترامپ و کابینه نتانیاهوبا همراهی برخی از شاهزاده های سعودی و ابوظبی همچون محمد بن زاید و محمد بن سلمان روی اجرای طرح موسوم به معامله قرن (یا همان توطئه قرن)تماما علیه اتحادیه اروپاست و اجرای آن ناامنی و بی ثباتی های جدیدی را به اشکال مختلف همچون موج آوارگان جدید به اروپا تزریق  و آن را با خطر فروپاشی مواجه خواهد کرد. در واقع راستگرایان حاکم بر فلسطین اشغالی به ریاست نتانیاهو با جایگزین کردن فرمول پذیرفته شده در مذکرات صلح مادرید مبنی بر مبادله زمین در برابر صلح با فرمول مورد نظر خود مبنی بر مبادله امنیت در برابر امنیت بزرگترین ضربه تاریخی  را به اروپا زدند و اکنون نیز با اجرای طرح موسوم به معامله قرن که در اصل همان طرح راستگرایان صهیونیستی است که از زبان ترامپ بیان شده می خواهند اتحادیه اروپا را کاملا از هم بپاشانند که در این زمینه نومحافظه کاران حاکم بر دولت ترامپ نیز با این درخواست موافقند و در واقع فروپاشاندن اتحادیه یکی از محورهای ائتلاف میان راستگرایان حاکم بر واشنگتن و تل آویو است که البته از محمد بن زاید و محمد بن سلمان ینز به عنوان پادو در اجرای این پروژه استفاده می شود .    
از دیگر سو اروپایی ها برخلاف امریکایی ها هنجاری و حقوقی محورند و لذا رویکرد حاکم بر دولت ترامپ کاملا ضد هنجاری و ضد حقوقی است و همه تلاش های اروپایی ها را از محیط زیست گرفته تا حقوق بشر و تجارت بین الملل به چالش گرفته است و می تواند همه تلاش های چندین دهه آنها را در عرصه های مختلف بر باد دهد و در عین حال جهان را با تهدیدها و مخاطرات جدیدی مواجه کند که آثار و تبعات آن دامنگیر اتحادیه اروپا خواهد شد. 
در مجموع به نظر می رسد آنچه که موجب مقاومت نسبی در اتحادیه اروپا در برابر ائتلاف تجدیدنظرطلبان حاکم بر واشنگتن و تل آویو شده تهدیدها و مخاطرات جدی و موجودیتی است که این ائتلاف با همراهی و کمک مالی برخی از شاهزاده های سعودی و ابوظبی بر کل جهان و منطقه از جمله اتحادیه اروپا وارد می کند وبه نظر می رسد این اتحادیه بعد از ماهها صبرو خویشتنداری اکنون تصمیم به مقاومت در برابر حملات تجدیدنظرطلبان حاکم بر دولت ترامپ گرفته است که پس لرزه های آن دامن سایر متحدان واشنگتن از جمله تل آویو ، ریاض و ابوظبی را خواهد گرفت .   
-------------------------------------------------
احمدکاظم زاده  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: يکجانبه گرايي اتحاديه اروپا فرش قرمز برجام مذاکرات هسته اي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۳۵۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

به گزارش قدس آنلاین، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به‌شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تأمین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه به‌خلاف میل تحریم‌کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یادشده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تأکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام‌زنی به دیگران کنند.

وی تأکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به‌خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

کنعانی اضافه کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به‌دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی بنشانند و به‌گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضدتروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؟!! مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • اردوغان : نتانیاهو قصاب غزه است