Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «راهنمای خواندن شهریار ماکیاوللی» از مجموعۀ «راهنمای متون کلاسیک» ترجمۀ مجموعۀ Reader’s Guide است که انتشارات کانتینیوم آن را با هدف فراهم‌کردن مقدمه‌ای روشن و مختصر برای متون کلاسیک در ادبیات و فلسفۀ غرب تهیه کرده است. راهنمای خواندن شهریار ماکیاوللی نوشتۀ میگل وَتِر در انتشارات ترجمان علوم انسانی با ترجمۀ محمد ملاعباسی به چاپ رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌تردید، هیچ اثری در اندیشۀ سیاسی مدرن به اندازۀ شهریار ماکیاوللی تأثیرگذار نبوده است. تنها استثنا شاید مانیفست کمونیستِ مارکس باشد. تا امروز ده‌ها کتاب قطور در تفسیر و تشریح ایده‌هایی که در شهریار آمده است نوشته شده‌اند، اما این کتاب راهنما می‌کوشد با تکیه بر چهار موضوع محوری این کتاب، یعنی شر، آزادی، تضاد اجتماعی و امنیت، خواننده را با اصلی‌ترین دغدغه‌های ماکیاوللی آشنا کند.

میگل وتر، نویسندۀ این راهنمای خواندن، علاوه‌بر بازگشایی دشواری‌های کتاب شهریار، به خواننده دیدی تاریخی می‌دهد دربارۀ اینکه، در هر دوره‌ای از تاریخ مدرن، شهریار چطور خوانده شده است و الهام‌بخش چه متفکران و نویسندگانی بوده است. نثر سلیس و موجز کتاب نیز برای خواننده‌ای که می‌خواهد از کتاب سرنوشت‌ساز ماکیاوللی بیشتر بداند یاری‌دهنده است.

در بخشی از سخن ناشر این اثر آمده است: ابن سینا در زندگی نامه خودنوشتش تعریف می‌کند که چهل بار مابعدالطبیعه ارسطو را خواند و مطلقا از آن چیزی درنیافت، تا اینکه با خواندن رساله بسیار مختصر فارابی با عنوان اغراض مابعدالطبیعه، تمامی زوایای این اثر برای او روشن گشت. کوشش تمثیل‌گونه او حکایت از این می‌کند که خواننده راهی طولانی تا فهم متن کلاسیک در پیش دارد و در این راه نیازمند راهنماست. اما تلاش برای خواندن این متن‌ها و برای ما فارسی زبانان خواندن ترجمه‌های فارسی آنها، اغلب به مسیری بی‌سرانجام کشیده می‌شود و فهم عمیق و دقیق، رفته رفته، جای خود را به ساده‌سازی‌های مبتذل می‌دهد.

ملاعباسی مترجم این اثر در بخشی از مقدمه مترجم در مورد نویسنده اثر می‌گوید: میگل وتر، استاد علوم اجتماعی در دانشگاه نیو ساوت ولز در شهر سیدنی است. حیطه علائقش در نظریه سیاسی وسیع است و از ماکیاوللی و کانت تا فوکو و آگامبن را در بر می گیرد. وتر، توجه و علاقه ویژه ای به زیست سیاست و الهیات سیاسی دارد و علاوه بر مقالات متعددی که درباره این حیطه های جدید و جنجالی منتشر کرده، وب سایتی نیز با تمرکز بر موضوع زیست سیاسی به راه انداخته است.

پژوهش درباره جنبه‌های الهیاتی آثار ماکیاوللی یکی از نقاط ویژه کار اوست که نشانه هایی از آن در این راهنمای خواندن نیز هویداست. وتر، مقاله مجزایی با عنوان ماکیاوللی و برداشت جمهوری خواهانه از مشیت، نوشته است که در آن می گوید آوازه الحاد ماکیاوللی باعث شده است تا باورهای الهیاتی او همواره با قضاوتهای صفر و یکی و بزرگ‌نمایی همراه باشد؛ او را شورشگری علیه خدا با اپیکوری رادیکال یا پاگانیست و لاادری نامیده اند، اما تحقیق ژرف‌نگرانه‌تر در این باره به ما نشان می دهد که مجموعه ای از باورهای الهیاتی در قلب نوشته‌های ماکیاوللی جای گرفته اند. باورهایی که برخلاف برداشت رایج از آثار ماکیاوللی، دین را ابزار پیشرفتهای سیاسی نمی داند، بلکه خود سیاست را جهت می دهد.

پیش از وتر، ویرولی نیز این پرسش را به میان کشیده بود که خدای ماکیاوللی کیست؟ و جواب داده بود که ماکیاوللی معتقد است باید برای پاسخ به پرسش خدای ماکیاوللی کیست؟ راه جدیدی را پیش بگیریم. ... وتر می گوید ماکیاوللی در پی بازسازی مفهوم مشیت الهی براساس الهیات اسلامی یا یهودی بوده است. در واقع ماکیاوللی، دست به کوشش الهیاتی زده است برای اصلاح شیوه مسیحی سیاست ورزی. شاهد دیگر نامه هایی است که ماکیاوللی به دوست خود فرانچسکو وتتوری نوشته است و در آنها، پاپ را به کنشگری و بی طرف نبودن در دعواهای سیاسی دعوت می کند تا این گونه بتواند رسالت سیاسی مقام پاپ را بهتر به انجام رساند.

وتر، پیش از این راهنمای خواندن شهریار ماکیاوللی، کتاب مفصل دیگری نیز درباره ماکیاوللی نوشته است. عنوان این کتاب میانه فرم و رویداد: نظریه ماکیاوللی درباره آزاد سیاسی است. مرکز بحث وتر، در این کتاب برداشت ماکیاوللی از آزادی است. آیا ماکیاوللی، جمهوری خواهان پرشور و دلداده آزادی است؟ یا برعکس طرفدار شهریار خون خواری که بهتر است به جای اینکه دوستش داشته باشند از او بترسند؟ این سؤال در جای جای این کتاب راهنما نیز خودش را نشان می دهد و البته وتر، در نهایت معتقد است ماکیاوللی نظریه پرداز خستگی ناپذیر آزادی است.

از این دو نمونه، می توان شیوه کار وتر درباره ماکیاوللی را بهتر فهمید، او علاوه بر تمرکز روی متون اصلی این متفکر ایتالیایی، وقت بسیاری را برای مفسران تأثیرگذار او صرف کرده است. وتر سؤالاتی که این مفسران تأثیرگذار او صرف کرده است. وتر سؤالاتی که این مفسران از متون ماکیاولی پرسیده اند دوباره می پرسد و جوابهای آنها را با دیگر مرور می‌کند، پیشرفتها و دغدغه های جدید علم سیاست را به این پژوهشها می آمیزد و آنگاه سراغ حاشیه‌ها، کلمات فراموش شده یا نادیده گرفته شده خود ماکیاوللی می‌رود و تفسیری غنی از متن او می سازد که هم بسیار جدید است و هم بسیار قدیمی. علاوه بر اینها، نویسنده لحنی روایی و طنزی زیرکانه نیز به متن خود افزوده است. حاصل متنی است زنده و پرطراوت که، در عین حال، از دقت موشکافی های علمی نیز دور شده است.

فهرست جزئی کتاب عبارت است از:

سخن ناشر

مقدمه مترحم

سپاسگزاری

زمینه:

نوزایش و بزنگاه ماکیاوللی

زندیگی یک مورخ سیاسی

تعلیمات آموزگار سیاست

نوزایش یا ارزش تاریخ برای زندگی

نمای کلی:

شهریار به منزله خطابه و فلسفه

شهریار و علم سیاست مدرن

نقشه این راهنمای خواندن

اغوای شهریار:

تقدیم به لورنتسو دی مدیچی

پرسشهای تمرینی

فراچنگ آوردن دولت:

فصل اول تا ششم

درسی مفید برای پادشاهان

پدران بنیان‌گذار و بقیه اسطوره‌ها

پرسش‌های تمرینی

نگاه داشت جامعه:

فصل هفتم تا دهم

پرسشهای تمرینی

مسلح کردن مردم:

فصل یازدهم تا چهاردهم

پرسشهای تمرینی

شهرهای جدید در آینه می نگرد:

فصلهای پانزدهم تا بیست و سوم

پرسشهای تمرینی

خلع سلاح بخت و مسلح کردن آسان:

فصل های بیست و چهارم تا بیست و ششم

آسمان ها مسلح اند

پرسشهای تمرینی

تفسیرها و تأثیرها

ماکیاوللی، آموزگار شر

ماکیاوللی، حامی جمهوری خواه

ماکیاوللی، کمونیست زودهنگام

ماکیاوللی، مبدع مصلحت دولت

برای مطالعه بیشتر

پی نوشتها

منابع

واژه نامه

نمایه

کتاب «راهنمای خواندن شهریار ماکیاوللی» نوشته میگل وتر با ترجمه محمد ملاعباسی به همت انتشارات ترجمان علوم انسانی در زمستان 1396 با شمارگان 1000 نسخه به بهای 25000 تومان منتشر شد.

کد خبر 4339657

منبع: مهر

کلیدواژه: شهریار معرفی کتاب معرفی کتاب فعالیت های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه قرآن تازه های نشر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نشست علمی معرفی نشریات نقد کتاب مراسم بزرگداشت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قرآن کریم فلسفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۳۵۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان

گروه نجات وقتی شروع به آواربرداری از یک ساختمان مخروبه می‌کنند، مرد مسنی را می‌بینند که در زیر آوار در حال نماز خواندن بود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها شاهد نبرد جانانه مردم غزه با اسکتبار جهانی هستیم. رژیم غاصب صهیونیستی به همراه ایادی خود یعنی آمریکا و انگلیس جنایتکار، در حالی بی رحمانه علیه مردم فلسطین ائتلاف کردند و روزانه غیر نظامیان به ویژه زنان و کودکان را به خاک و خون می کشانند که مردم مسلمان و مظلوم غزه مقاومت معجزه آسایی را از خود بروز می دهند. آنچه برای ما و جهانیان بیشتر جلوه کرده، تقویت روحیه معنویت و حفظ آموزه‌های ناب اسلام در سخت‌ترین شرایط این نبرد است. «استقامتِ متکی بر معنویت» عبارتی است که تجسم آن را امروز در مردم مسلمان غزه مشاهده می‌کنیم و می‌توانیم از این صحنه‌ها درس‌های عبرت‌آموزی دریافت کنیم.

در فیلم‌های منتشر شده، افراد به ویژه نوجوانانی را می‌بینیم که با تلاوت قرآن سعی می‌کنند از آلام خود کم کنند و یا روحیه توکل خود را بالا ببرند؛‌ اما اکنون در تازه‌ترین فیلم منتشر شده از قضایای فاجعه‌بار غزه، صحنه‌ای بسیار شگفت‌آور را مشاهده می‌کنیم که انسان را به حیرت وا می‌دارد. گروه نجات وقتی شروع به آواربرداری از یک ساختمان مخروبه می‌کنند، مرد مسنی را می‌بینند که در زیر آوار در حال نماز خواندن بود و در آن حالت آیات 36 تا 38 سوره نور را می‌خواند.

نگاهی به آیه ای از قرآن که مردم غزه با آن قوت می گیرند / «حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِیلُ»

این فیلم را در ادامه مشاهده می‌کنید.

.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • کری خواندن برای بایرن به سبک راموس (عکس)
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • ستاره یونایتد: بکام منبع الهام من است
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند