Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@15:25:29 GMT

این آبلیموها را به هیچ وجه نخرید!

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۴۲۹۲۴

با توجه به آغاز برداشت لیموترش در باغ‌های جنوبی کشور و همچنین رونق صنعت آبلیمو، بازار مصرف این محصولات داغ شده که البته به تبع آن سوءاستفاده در این بازار بیشتر می شود.

رویا جعفری شاهی در این درباره اظهار کرد: همچنان کارخانه‌های غیرمجاز نسبت به تولید آبلیمو اقدام می‌کنند که راه تشخیص معتبر بودن آبلیموهای بسته‌بندی شده از روی برچسب آن‌ها باتوجه به درج علامت سازمان غذا و دارو و استاندارد روی شیشه محصول مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه محصول کارخانه‌هایی که زیر نظر انجمن صنعت آبلیمو فعالیت می‌کنند، مورد تایید است، گفت: نظارت های بسیار شدید و پروتکل های جدید سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد در حال انجام است. نماینده سازمان استاندارد و نماینده سازمان غذا و دارو و نمایندگان انجمن به کارخانه‌های شهرها و استان‌ها مراجعه و از تولیدات آنها نمونه برداری می‌کنند. سازمان استاندارد، نظارت جدیدی برای استاندارد آبلیموها تدوین کرده که احتمالا از مرداد ماه جاری قابل اجرا خواهد بود.

جعفری درباره فعالیت مغازه هایی که در سطح شهر چند سالی است که نسبت به آبلیموگیری طبیعی اقدام می‌کنند، تصریح کرد: به طور کل استفاده و خریداری این نوع آبلیموها را رد می‌کنیم؛ چراکه ضمانتی بر سلامت آنها وجود ندارد.

دبیر انجمن صنعت آبلیمو افزود: نظارتی بر فعالیت این تولیدکنندگان صورت نمی‌گیرد. معمولا داخل دستگاه‌های آبگیری این واحدها پر از کپک و مخمر است، چون این دستگاه‌ها یا به خوبی شسته نمی‌شوند یا اینکه شستشوی آنها دیر به دیر انجام می‌شود. همچنین شرایط شستشوی لیموها نیز که چندین مرحله از باغ تا بازار دست به دست می‌شود، چگونه است.

جعفری تصریح کرد: نحوه نگهداری ظروف مورد استفاده برای آبلیمو، در این واحدها مناسب نیست و بعضا مشاهده می‌شود که آنها در معرض نور آفتاب هستند. درصورتیکه این ظروف وقتی در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند سبب مهاجرت از پت به آبلیمو شده و آن را ناسالم و آلوده می کند. از سوی دیگر اکثر پت‌ها که لیمو و آبلیمو در آن نگهداری می‌شود ریسایکل (بازیافت شده) هستند که مشخص نیست از کجا آمده و قبلا در آنها چه نگهداری می‌شده است.

وی درباره نبود نظارت بر این واحدهای تولیدکننده چنین اظهار کرد که مسئولیت نظارت، در قبال کسانی است که اقدام به تاسیس کارخانه و اشتغالزایی می کنند و مجوزهای تولید از وزرات بهداشت و استاندارد دارند.

به گفته دبیر انجمن صنعت آبلیمو، کارخانه های معتبر تولید آبلیمو به این صورت نیستند و نظارت کامل بر خط تولید آنها اعم از شسته شدن لیموها، شست و شوی مرتب دستگاه ها، شست و شوی شیشه هایی که قرار است آبلیمو داخل آنها ریخته شود و سپس استرلیزه شدن دستگاه ها و شیشه ها صورت می گیرد. در کارخانه ها اگر شیشه ها شسته نشوند و داخل آنها میکروبی باشد، چنانچه در ارزیابی محصول، میکروب مشاهده شود پروانه آن کارخانه باطل خواهد شد.

جعفری درباره افزودنی های مجاز به آبلیمو ها گفت: کارخانه‌ها می‌توانند مقداری مواد نگهدارنده استفاده کنند که هیچ ضرری هم برای سلامت ندارد و فقط برای آنکه ماندگاری آبلیمو کمی بیشتر شود، استفاده می شود که مقدار و نوع آن از سوی سازمان استاندارد مشخص شده است.

وی درباره بازار تولید، صادرات و واردات آبلیمو خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و موارد جانبی مثل در، شیشه، برچسب، دستمزد کارگر میزان تولید کاهش یافته است. از طرف دیگر سازمان حمایت و تعزیرات اجازه بالا بردن قیمت آبلیموهای طبیعی و با کیفیت را نمی دهند که باعث شده بسیاری از کارخانه ها تولید خود را متوقف کنند. همچنین با توجه به اینکه استفاده از آبلیمو در ایران رایج است و کشورهای دیگر از لیموترش استفاده می کنند، صادرات این محصول محدود و فقط به چند کشور حوزه خلیج فارس همچون امارات، قطر، عمان، افغانستان و باکو است.

جعفری یادآور شد: واردات آبلیمو نداریم و بعضا لیمو وارداتی در بازار مصرف مشاهده می شود که وارادات آن ممنوع و به صورت قاچاق از کشورهای آفریقایی وارد شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آبلیموها ناسالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!

تین نیوز

در پی بارندگی های اخیر در استان کرمان، مشکلاتی برای محصولات خودروسازان شهر بم پیش آمد و تعدادی از این محصولات در آب فرو رفت و همچنین آب بسیاری وارد کارخانه های آن ها شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، هفته گذشته، بارندگی های شدیدی در استان کرمان رخ داد؛ این بارندگی های شدید با هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمان از حدود ١٠-١٢ روز گذشته آغاز شده بود و استاندار کرمان نیز در این رابطه اظهار کرده بود که بیش از ۶۰ میلی متر (دو برابر میانگین بارندگی نسبت به سال گذشته) بارش باران در این استان رخ داده است.

این بارندگی های شدید در شهر بم، کارخانه های خودروسازی مستقر در این استان و به ویژه گروه صنعتی مدیران خودرو را دچار مشکلاتی کرد.

طی روزهای اخیر ویدئوها و تصاویری از سالن مونتاژ برند فونیکس و پارکینگ محصولات مدیران خودرو منتشر شد که نشان می دهد که سیل در کارخانه مدیران خودرو، به بخش سالن مونتاژ خودروهای برند فونیکس آسیب زده و همچنین پارکینگ محصولات MVM  نیز در آب فرو رفته اند. 

آسیب وارده به این مجموعه صنعتی در استان کرمان (شهرستان بم) مشتریان این گروه خودروسازی را از بابت تأخیر در تحویل خودروها و آسیب های احتمالی وارده به محصولاتی که در آب فرو رفته یا آب وارد کارخانه شده است، نگران کرده است.

این موضوع به صورت اختصاصی و ویژه از گروه صنعتی مدیران خودرو مورد پیگیری قرار داده شد. 

شرح ماوقع آنچه که اتفاق افتاده و میزان آسیب سیل به این گروه خودروسازی وارد شده و در اختیار ایسنا قرار گرفت به شرح زیر است:

بارندگی ها و سرازیر شدن سیل در بخش های مختلف استان کرمان و شهرستان بم، منجر به اختلال در زندگی مردم و گرفتگی معابر شهری شده است؛ بخشی از این سیل نیز به یکی از بخش های تولیدی کارخانه مدیران خودرو وارد شده به قسمت هایی از این کارخانه آسیب وارد کرده است.

کدام خودروها توسط سیل در کارخانه آسیب دیده اند؟

تصویر منتشر شده از بم مربوط به محوطه خط تولید خودرو X۲۲ پرو دستی است. همانطور که در تصاویر هم مشخص بود، تنها بدنه خودروها در محوطه یکی از خطوط تولید ام وی ام قرار داشت.

در پی این موضوع، تیم کارخانه مدیران خودرو از همان ساعات اولیه پس از وقوع سیل، آب و گِل را از محوطه خارج کرده و بدنه خودروهای X۲۲ پرو که در محوطه قرار داشته است را به مکانی دیگر منتقل کرده اند.

در خصوص آسیب های کیفی احتمالی به محصولات و استفاده از بدنه خودروهایی که در سیل حضور داشته اند، برای تولید محصولات جدید، این گروه صنعتی، ضمن تاکید براینکه  کیفیت محصولات عرضه شده به بازار خط قرمز واحد کنترل کیفیت ام وی ام است؛  اطمینان خاطر داده که  در صورت وجود مشکل در هر کدام از بدنه ها، آن مورد از خط تولید خارج خواهد شد.  البته بدیهی است تعدادی از این قطعات آسیب جدی ندیده و پس از بررسی مجدد واحد کنترل کیفیت، وارد خط تولید می شوند.

گروه صنعتی مدیران خودرو در رابطه با بررسی بدنه خودروهای آسیب دیده در سیل توسط واحد کنترل کیفیت این شرکت، اعلام کرده که تمامی استانداردهای رعایت شده برای تولید خودروهای جدید در خصوص بدنه خودروهایی که در حادثه سیل قرار داشتند، رعایت خواهد شد؛  اگر این بدنه ها از نظر استحکام، ساختار یا رنگ دچار مشکل شده باشند، قطعا از خط تولید خارج می شوند.

مدیران خودرو در رابطه با احتمال تاخیر در تحویل خودروهای فروخته شده نیز به خریداران اطمینان می دهد که مشکل حادی در خط تولید برند ام وی ام رخ نداده و پس از گذشت ۲۴ ساعت، تمامی شرایط به حالت عادی بازگشته است؛ فلذا تمام تلاش شرکت بر این است که تاخیری در تحویل خودروی مشتریان ایجاد نشود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل بازدید کرد
  • چه زمانی از تیرآهن هاش استفاده کنیم؟
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)
  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • نحوه ساخت لیفتراک در کارخانه + فیلم
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل