Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطباِیی با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور و وزارت علوم، هیچ التفاتی به منطق تولید علم ندارند گفت: مسئولان آموزش عالی تصور می‌کنند با دستورالعمل و بخشنامه می‌توان دانش تولید کرد.

قاسم پورحسن در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره علل ناتوانی دانشگاه‌های کشور در تولید اندیشه و نظر اظهار کرد: تولید علم اتفاقی نیست،‌ تولید علم نیازمند دسیپلین،‌ فرآیند و منطقی است که همین منطق می‌گوید علم در یک فرآیند طولانی تولید می‌شود، البته درصورتی که التفات به منطق تولید داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دانشگاه‌های کشور و وزارت علوم، هیچ التفاتی به منطق تولید علم ندارند و تصور می‌کنند با دستورالعمل، بخشنامه و تجویز می‌توان دانش تولید کرد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مسئولان آموزش عالی کشور فکر می‌کنند اگر بخشنامه بنویسند که استادان علم تولید کنند، تولید می‌شود در حالی که استاد باید در یک زمان و فرآیند طولانی بتواند دستاوردهای علمی خود را تبدیل به دانش نماید.

پورحسن با بیان اینکه هنوز فهمی از اینکه تولید علم اتفاقی نیست وجود ندارد اظهار کرد: تا زمانی که جایگاه بنیادین و شرافت، به استادان و دانشجویان داده نشود اساسا تولید علم اتفاق نمی‌افتد.

وی ادامه داد: تولید علم انسانی است نه مکانیکی و اداری، زمانی که استاد دانشگاه، جایگاه نداشته باشد اندیشه و نظر تولید نمی‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: هیچ کدام از حجم انبوه مقالاتی که می‌نویسیم مرزهای دانش را ارتقا نداده است، چون اصلا متوجه دانش نبوده‌ایم، به دلیل اینکه منطق دانش را درنیافتیم.

پورحسن گفت: به عقیده بنده باید مدت‌ها زمان بگذرد تا بتوانیم بنیادهای دانشگاه اعم از روسای دانشگاه‌ها، وزارت علوم، استادان و... را براساس یک منطق علمی شکل بدهیم.

وی با تاکید بر این نکته که معضل اصلی عدم فهم ذات دانشگاه است خاطرنشان کرد: هنوز التفاتی به ذات دانشگاه نداریم و دانشگاه را بیشتر شبیه یک اداره و سازمان تشبیه می‌کنیم، از استادان می‌خواهند دانش تولید نکنند اما حضور داشته باشند این نگاه طبیعتا جایگاه استاد و علم را کاهش می‌دهد.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: در حال حاضر هیچ علمی تولید نمی‌شود چون صاحب تفکر نیستیم، هروقت صاحب تفکر بودیم، می‌توانیم ادعا کنیم علمی را سامان می‌دهیم این عناصر بنیادین هستند و به یکدیگر ارتباط دارند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۴۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کامبیز نرماشیری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در جلسه تجلیل از استادان و معلمان واحد زاهدان ضمن تبریک روز معلم با اشاره به منزلت و جایگاه معلم در عرصه توسعه و تعالی جامعه، گفت: معلم با داشتن شغل انبیا الهی نقش مهم و اساسی در حوزه تعلیم و تربیت بر عهده دارد و در جامعه انسانى، اساسى‌ترین کار، تعلیم و تربیت است.

وی با اشاره به پتانسیل‌های منابع انسانی و ظرفیت اساتید استان سیستان و بلوچستان، عنوان کرد: انسان‌سازی یکی از رسالت‌های بنیادین معلم است که در تعالیم اسلامى هیچ چیز با آن برابرى نمى‌کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: مدرسه و دانشگاه کارخانه انسان‌سازی است و استاد و معلم با آموزش و پرورش استعدادها، بستر این موضوع را فراهم می‌آوردند.

نرماشیری با بیان اینکه با استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی استادان استان سیستان و بلوچستان باید سمت بالفعل کردن ظرفیت‌های این استان گام برداشت، عنوان کرد: در این استان ظرفیت‌های بالقوه بسیاری برای اینکه به بالفعل تبدیل شود وجود دارد که دانشگاه می‌تواند با بهره‌مندی از اساتید متخصص و متعهد در این مهم، موفق عمل کند.

در بخش پایانی این مراسم از استادان منتخب، استاد مشاوران و اساتید فعال بسیجی تقدیر شد.

فرزاد جهان‌بین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در مزار شهدای گمنام واحد زاهدان با این شهدای والامقام تجدیدمیثاق کرد.

در این مراسم خیرمقدم توسط فرزند شهید پودینه از دانش‌آموزان مدارس سمای دخترانه زاهدان انجام و سرود سلام فرمانده جدید توسط گروه سرود مدرسه دخترانه سما زاهدان اجرا شد.

از دیگر برنامه‌های انجام شده در سفر یک روزه معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به واحد زاهدان، دیدار و نشست‌های صمیمی با استادان همیار فرهنگ، دانشجویان کانون‌ها، نشریات، تشکل‌ها و اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و دیدار و گفت‌وگو با معلمان مدارس سما و حضور در مراسم تجلیل از مقام شامخ معلم در مدارس سمای زاهدان و همچنین دیدار با خانواده مرحوم علیرضا سرگلزایی هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و تسلیت و تقدیر از زحمات آن مرحوم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است