Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@03:00:49 GMT

تفاوت هاي ظريفِ اضطراب اجتماعي با اوتيسم

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۴۴۲۰۳

تفاوت هاي ظريفِ اضطراب اجتماعي با اوتيسم

خبرگزاري آريا -

اضطراب اجتماعي، با اوتيسم يکسان نيست اما اين دو اختلال، وجه اشتراک‌هايي دارند‎
آمار مبتلايان به اوتيسم رو به افزايش است اما اينکه شما يا فرزندتان در موقعيت‌هاي اجتماعي، احساس ناخوشايندي داريد دليل نمي‌شود اوتيسم داشته باشيد. دانستن تفاوت بين اوتيسم و اضطراب (هراس) اجتماعي -social phobia- به شما کمک مي‌کند تا تکنيک‌هاي موثر غلبه بر احساس ناراحتي در جمع را ياد بگيريد و راحت‌تر وارد تعاملات اجتماعي بشويد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اوتيسم چيست؟
اوتيسم يا اختلال طيف اوتيسم (ASD)، گروهي از اختلالات رشد عصبي است که موجب تاخيراتي در رشد يا مشکل داشتن در ارتباطات و تعاملات اجتماعي مي‌شود. طبق اعلام موسسه‌ي ملي سکته و اختلالات نورولوژيکي ، تقريبا از هر 68 کودک، يک کودک مبتلا به اوتيسم است. علائم اوتيسم شامل موارد زير مي‌شود:
. پرهيز از تماس چشمي
. حرکات تکرارشونده (مانند تکان دادن بازوها يا از سويي به سوي ديگر جنبيدن)
. به خط کردن اسباب بازي‌ها يا اشياء
. احساس ناراحتي در برابر ايجاد هر تغييري در روتين
. تمايل به تنها بودن
. ضعف در مهارت‌هاي اجتماعي
. واکنش نشان ندادن هنگام خطاب شدن (انگار که ناشنواست)
. دير زبان باز کردن
. بارها و بارها کلمات را تکرار کردن
. اجتناب از تماس فيزيکي
. دادن جواب‌هاي بي‌ربط به سوال‌ها
اوتيسم، مراحل متفاوتي دارد؛ در برخي موارد ممکن است شديدتر از ساير موارد باشد. رفتار درماني يا گفتار درماني معمولا براي کودکان مبتلا به اوتيسم مفيد و موثر است.

اوتيسم و اختلال اضطراب اجتماعي، دو ناهنجاري متفاوت هستند‎
اضطراب اجتماعي چيست؟
اضطراب (هراس) اجتماعي هم مي‌تواند فرد را از برقراري تعاملات اجتماعي طبيعي باز دارد و در صورت قرارگرفتن در جمع، به او احساس ناخوشايند و ناراحتي بدهد. موسسه‌‌ي اضطراب اجتماعي گزارش مي‌دهد نرخ شيوع اختلال اضطراب اجتماعي، 13 تا 14 درصد است. علائم اضطراب اجتماعي شامل موارد زير مي‌شود:
. ترس از تعامل و رابطه با ديگران
. ترس از مورد ارزيابي قرار گرفتن و قضاوت منفي شدن توسط ديگران
. خجالتي و دستپاچه بودن
. احساس حقارت و خود کوچک بيني
. آشفتگي ناشي از کمرويي
. افسردگي
. اضطراب
. عصبي و بيقرار بودن
. احساس ناراحتي در موقعيت‌هاي جمعي
. تمايل به تنها بودن
. اجتناب از مرکز توجه بودن يا صحبت در ميان جمع
. دچار نگراني و هيجان منفي شدن در بسياري از تعاملات اجتماعي
. عدم تمايل به مورد تماشاي ديگران واقع شدن
آيا بين اوتيسم و اضطراب اجتماعي ارتباطي وجود دارد؟
هرچند اضطراب اجتماعي، با اوتيسم يکسان نيست اما اين دو اختلال، وجه اشتراک‌هايي دارند. هر دوي اين ناهنجاري‌ها مي‌توانند باعث شوند ارتباط‌هاي اجتماعي و بودن در جمع، براي فرد ايجاد حس بد و ناراحتي کند.
تفاوت اصلي بين اين دو در اين است که اختلال اضطراب اجتماعي موجب ترس و اضطراب بسيار شديد در موقعيت‌هاي اجتماعي مي‌شود، اما کسي که مبتلا به اوتيسم است ممکن است دچار اضطراب باشد يا نباشد. با اينحال، مشاهده شده که داشتن اوتيسم، ريسک ابتلا به اختلال اضطراب اجتماعي را افزايش مي‌دهد. طبق آمار مرکز اوتيسم، 17 درصد از مبتلايان اوتيسم، اختلال اضطراب اجتماعي نيز دارند.
کلام آخر اينکه، اوتيسم و اختلال اضطراب اجتماعي، دو ناهنجاري متفاوت هستند اما هر دوي آنها مي‌توانند يک زندگي نرمال و طبيعي را، با چالش‌هايي روبرو کنند. افراد مبتلا به اوتيسم يا اضطراب اجتماعي اغلب با رفتار درماني يا دارو درماني، شرايط بهتري کسب خواهند کرد، که البته هر کدام از اينها بايد با تجويز پزشک متخصص باشد.
منبع: برترين ها


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۴۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب

آیت الله غلامرضا فیاضی در درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در قم به بیان راهکارهایی برای برخورد مناسب «برای رفع اضطراب‌ و پریشانی» پرداخت که تقدیم شما خواهد شد:

سؤال پرسیدند که برای رفع اضطراب و استرس هایی که بدون منشأ خاصی به انسان وارد می‌شود و از طریق پزشکی هم حل نشده چه کار باید کرد؟

قرآن می فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، همین.

آدم اهل فکر باشد، اهل تامل باشد، توجه کند که به این دنیا نیامده که برای اینکه مثل حیوان زندگی کند، بلکه در این دنیا به دید اینکه به قول حضرت امیرالمومنین علیه السلام، دنیا تجارت خانه‌ای بیش نیست، آمده است.


تمام سعی او این باشد هر چه که عقل و شرع برای او تعیین کرده‌اند، جدی بگیرد و در این صورت ، مواردی که برای او مایه اضطراب و هم‌ّوغم ّ آینده باشد، از این موارد خیالش آسوده است.

برای اینکه می داند که خدا از خودش به او مهربان تر است، مگر یکی از اسامی خدا، ارحم الراحمین نیست؟ یعنی هر چقدر والدین شما، بهترین دوست و دلسوز شما باشد، یک میلیاردم آن رحمت و لطف خدا نمی‌شود. چون رحمت و لطف خدا بی پایان است. رحمت دیگران اگه واقعیت داشته باشد محدود است و محدود نسبت به نامحدود هیچ است. این امر را باید توجه داشته و سعی کنیم خدا را فراموش نکنیم.

همه عواملی که باعث اضطراب می‌شوند، چیز محدودی هستند، چون خدا ولی انسان است و خدا این طور است که «أ لیس بکاف عبده».

خداوند متعال فرموده: بشر شعورت کجا رفته است؟ عقلت کجا رفته؟ مگر می‌شود خدا کفایت کار بنده خودش را به عهده نگیرد.

امام در هواپیمای فرانسوی نشسته و بختیار نخست وزیر شاه هم در ایران دستور داده چهار بمب افکن بلند شده و وقتی که امام می‌نشیند، هواپیمای امام را بمباران کنند. خیلی ها فکر می کنند که امام دچار اضطراب است، در صورتی که خیلی هم از من و شما حالشان عادی تر است، چرا؟ چون متوجه است که خدا عالم را اداره میکند. حالا بختیار در این امر در مقابل قدرت الهی کسی نیست.


«إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ یَخْذُلْکُم فَمَنْ ذَا الَّذی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ».

خیال و اضطراب به این خاطر است که انسان غفلت می کند و دچار وسوسه شیطان می شود.

ما اگر بخواهیم، باید استغفار در سحر را جزو برنامه زندگی خود قرار دهیم که این قلب باید موانعش رفع شود.

امام در همین فرمایشات و در برخی کتاب‌های دیگر مباحثی دارد که قلب را خدا ساخته برای اینکه خودش در آنجا استقرار پیدا کند.

«اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْکِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَیْرَ اَللَّهِ» .


زنگارهای حاصل از غفلت های گذشته، جز با استغفار و صلوات بر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم پاک نمی‌شوند.

اگر پاک کنیم، خداوند متعال ساکن و مستقر میشود.


بله برای اینکه مشکلمان حل شود، باید اول نگاه کنیم که خودمان در ارتباط با خدا چه گیر کاری داریم؟

بهترین راه این است که وقتی به حرم می‌رویم، بعد از زیارت دو رکعت نماز بخوانیم و به حضرت معصومه سلام الله علیها هدیه کنیم؛ سپس سر به سجده گذاشته و صد بار بگوییم «اللهم العن هارون و مامون»، بعد به بی بی عرض کنیم که آمده‌ایم محضر شما برای اینکه بفهمیم کجای کار ما عیب دارد.

آن وقت یک قلم و کاغذی دست گرفته و عیب های خود را یادداشت می کنیم.


اگر به نمازمان اهمیت نمی‌دهیم، می نویسیم بی اعتنایی به نماز؛ اگر به پدر و مادرمان اهمیت نمی‌دهیم باید بنویسیم بی اعتنایی به پدر و مادر؛ اگر به همسرمان آن طوری که باید برخورد خوب داشته باشیم، می نویسیم و بالاخره همه این ها را را یکی یکی می‌نویسیم، بعد که تمام شد اگه چیزی به نظرمان نیامد، هفت صلوات می‌فرستیم که بلکه اگر چیز دیگری هم هست یادمان بیاید و اگر به یادمان آمد باز می نویسیم، بعد زیر نوشته های خود می نویسیم: خدایا من در محضر این بی بی تعهد می کنم که دیگر این غفلت‌ها را نداشته باشم، خودت هم کمکم کن .


از حضرت معصومه سلام الله علیها بخواهید که عنایت کند تا بتوانید غفلت‌های گذشته را به صورت جدی ترک کنید و استغفار در سحر هم به دنبال اینکه بهترین اعمال است داشته باشید.

اگر تصمیم بگیرید که یک سال کامل در سحرها صد بار استغفار کنید، دیگر دلهره و اضطراب نخواهید داشت. لفظ نجس خارجی را هم ننویسید، چون ما باید فرهنگ نجس آنها را مثل خودشان نجس بدانیم و نوکر بی مواجب آنها نباشیم، برای اینکه یکی از فرهنگ آن ها زبانشان است که ما نباید ترویج کنیم.

دیگر خبرها

  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • احساس امنیت، پایداری واحدهای اقتصادی را به‌دنبال دارد
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟