Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@10:27:16 GMT

بیمار بی دفاع

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۴۵۹۲۴

بیمار بی دفاع

یزد- ایرنا- تعریفش را زیاد شنیده بودیم، یکی از پیشرفته ترین بخش مراقبت های ویژه نوزادان(NICU) ایران و اصلی ترین مرکز این بخش در جنوب و جنوب شرق کشور است.

بخش مراقبت های ویژه نوزادان و مرکز تحقیقات سلامت مادر و نوزاد بیمارستان شهید صدوقی یزد در سال 92 راه اندازی شده و روزانه پذیرای حدود 800 نوزاد نارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تصور اولیه ما این بود که وقتی وارد این بخش می شویم صدای جیغ و داد بچه ها گوش ما را کر خواهد کرد و از هر گوشه اتاق های این بخش، صدای بچه ها بلند خواهد بود.
از سالن های پر پیچ و خم و وسیع بیمارستان گذشتیم و به راهرویی رسیدیم که انتهایش به بخش مراقبت های ویژه نوزادان ختم میشد اما هر چقدر به بخش نزدیکتر میشدیم، آرامش بیشتری بر سالن حاکم میشد.
در انتهای سالن مورد اشاره، شیشه بزرگی نصب بود که بر روی آن نوشته بود بخش اطفال و در کنار آن هم درب شیشه ای دیگری بود که عبارت ( NICU ) بر روی آن نقش بسته بود اما این درب به آسانی باز نمیشد، برای ورود باید کارت بکشی، باید آشنا و خودمانی باشی و ما صبر کردیم تا یکی از این خودمانی ها پیدا شد و به همراه او به داخل رفتیم و یک نکته را متوجه شدیم و آن هم اینکه 'اینجا بخش مراقبت های ویژه نوزادان است و باید با احتیاط وارد شد همانطور که در بخش مراقبت های ویژه بزرگسالان هم رفت و آمد، آزاد نیست'.
وقتی وارد شدیم ، هیچ صدایی از بخش بلند نبود ، از یک راهرو کوچک اما تاریک که بعدا علت تاریکی آن را متوجه شدیم گذشتیم و وارد سالن اصلی 'ان آی سی یو' شدیم.
پرستاران با آرامش در حرکت و عده ای از مادران هم با لباس های مخصوص در تردد بودند، هیچکس استرس نداشت، خنده بر روی لبان اغلب پرستاران و کادر درمانی، مشاهده میشد، به یکی از پرستاران، خود را معرفی کردیم و سراغ رییس بخش را گرفتیم که پرستار هم بار روی باز و مودبانه اعلام کرد که در صندلی سالن بنشینیم، دکتر تا چند دقیقه دیگر می رسد.
بر روی صندلی یکی از راهروها که فضای 'تاریکی' داشت نشستیم تا بتوانیم بعنوان یک خبرنگار، آنچه در 'روشنایی' می گذرد را دنبال کنیم! مادران نوزادان با لباس های مخصوص بیمارستان می آمدند و می رفتند، پرستاران هم با آرامش در حال انجام وظیفه بودند.
به ما گفته شد قسمتهایی که تاریک است، فلسفه دارد و پشت آن منطق پزشکیست و باید برخی قسمتها به خاطر پاره ای ملاحظات پزشکی، تاریک باشد.
وقتی وارد شدیم هیچ پرستاری در حال مکالمه با تلفن همراه نبود، میزگردهای 2 نفره و چند نفره تشکیل نشده بود و هیچ بحث سیاسی، اجتماعی یا متفرقه ای هم جز مسائل مربوط به درمان نوزادان مطرح نبود، همه سرگرم انجام وظیفه بودند و رعایت بهداشت و نظافت هم به وضوح دیده میشد.
همین طور که داشتیم قسمت های مختلف سالن را موشکافانه نظاره می کردیم چشممان به اقای دکتر 'محمود نوری شادکام'، رییس این بخش و فوق تخصص نوزادان افتاد، جلو رفتیم و سلام کردیم، چون قرارها قبلا گذاشته شده بود مستقیم به همراهی دکتر وارد قسمت های مختلف بخش شدیم، بخش مراقبت های ویژه نوزادان از قسمت های مختلفی تشکیل شده بود.
تعجب کردیم که چرا تا حالا از وجود این بخش آنهم در یک بیمارستان کاملا دولتی، غافل بوده ایم، بخشی که نوزاد 500 تا 900 گرمی وارد آن میشود و با وزن یک کیلو و 500 گرم از آن خارج می گردد و برای این یک کیلوگرم اضافه، حدود چهار ماه باید وقت گذاشت!.

*** ورود سالانه 800 نوزاد به بخش مراقبت های ویژه
رییس بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی که به اتفاق مسوول آموزش این بخش، ما را همراهی می کرد وقتی نگاههای کنجکاو من و همکارم را دید گفت: روزانه 2 نوزاد و سالانه حدود 800 نوزاد، وارد این بخش می شوند که وزن آنها حدود 500 تا 900 گرم است و نوزاد نارس شناخته می شوند.

*** نوزادان نارس، سه تا چهار ماه مهمان بخش هستند
دکتر نوری شادکام یادآور شد: وقتی نوزاد وارد این بخش می شود طی مدت زمان سه تا چهار ماه در قسمت های مختلف این بخش بستری می شود و هر قسمت هم وظیفه جداگانه و مشخصی دارد.

*** مادر، محور اصلی رشد و درمان نوزاد
وی، مادران را حلقه اصلی این پازل درمانی دانست و اظهار داشت: مادر نوزاد، هیچ محدودیتی برای حضور در کنار فرزند خود ندارد و می تواند هر ساعتی خواست در کنار نوزاد خود حاضر شود.
این فوق تخصص نوزادان تصریح کرد: سهم مادران برای حضور در کنار دلبندان خود، 40 تا 50 درصد و سهم پرستاران 40 درصد است ضمن آنکه بقیه هم به پزشکان متخصص می رسد.
وی به اهمیت حضور مادر در کنار نوزاد بعنوان یک فاکتور درمانی اشاره و تاکید کرد: بچه های نارس، بیشتر از افراد بالغ، احساسات دارند و وظیفه مادران هم در این بخش، مراقبت های آغوشی نوزاد، ماساژ دادن او، صحبت کردن با نوزاد، دوشیدن شیر و قرار دادن در جلو بینی او و صدا زدن نوزاد است که همه اینها نقش تعیین کننده ای در رشد و بهبود فرزندشان دارد.
وی آرامش مغز نوزاد در کنار مادر را مهم توصیف کرد و گفت: این دلبستگی و آرامش، باعث بهبود ضربان قلب، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تحمل تغذیه، کاهش عفونت و در مجموع، پاسخ بهتر به درمان و ترخیص سریع تر از بیمارستان می انجامد.
نوری شادکام اضافه کرد: حتی پدران و مادر بزرگها هم می توانند آزادانه در کنار فرزندان خود حاضر شوند و هیچ منعی در این زمینه نیست، درمان ما خانواده محور است.
به گفته وی به همین منظور، خوابگاهی با امکانات لازم در کنار این بخش فراهم شده تا مادران شبها در آن استراحت کنند و در کنار نوزادان خود باشند.
رییس بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی یزد تصریح کرد: در صورتی که مادر به هر دلیلی نتواند در کنار فرزند خود حاضر شود یکی دیگر از اعضای خانواده مثل پدر، مادر بزرگ، خاله و یا دیگران، وظیفه مراقبت از نوزاد را به عهده میگیرد.

*** حضور مادران در آزمون مراقبت از نوزاد
مسوول آموزش بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی یزد هم با ما هم سخن شد و گفت: پس از آنکه نوزاد نارس، بعد از چندین ماه به وزن مناسب دست یافت و آماده ترخیص شد، مادر بعد از آموزش های لازم باید در آزمونی که به صورت شفاهی برگزار می شود شرکت نماید تا ارزیابی شود ایا قادر به مراقبت از نوزاد خود در منزل هست یا نه.
'اعظم دهقان' افزود: هر مادر باید 80 درصد نمره آزمون را کسب کند تا بتواند نوزاد خود را به خانه ببرد، محتوای آموزش ها هم مراقبت های نوزاد در منزل است زیرا یک مادر باید بداند وقتی نوزاد نارس خود را پس از رسیدن به وزن ایده آل از بیمارستان مرخص کرد چگونه از او نگهداری کند.
وی اضافه کرد: این نوزادان پس از ترخیص هم رها نمی شوند و طی چهار سال، تحت مراقبت هستند و بر اساس یک برنامه زمان بندی شده موظف هستند نوزادان خود را به این بخش بیاورند تا از نظر چشمی ، رشد و تغذیه و موارد دیگر، معاینه شوند.
به گفته وی برای همین منظور، مادران در کلاس های آموزشی که به همین منظور تشکیل می شود شرکت می کنند.
این پرستار در ادامه تاکید کرد: تمام فعالیت های انجام شده در این مرکز رشد نوزادان، مستند سازی می شود، بهترین مراقبت های تنفسی را برای آنان منظور می کنیم و مجهزترین تجهیزات لازم را بکار گرفته ایم.
کتاب 'مراقبت از نوزاد نارس' نوشته دکتر 'محمود نوری شادکام' کتابیست که برای آموزش و شرکت در آزمون در اختیار مادران قرار می گیرد، همچنین کتاب 'رشد و تکامل کودکان از بدو تولد تا 5 سالگی' هم توسط این فوق تخصص نوزادان به رشته تحریر در آمده که مناسب برای آموزش مادارن نوزادان نارس است.

*** رضایت مادران از کادر و پرستاران بخش NICU
با مادر یکی از نوزادان هم صحبت شدیم، از شرایط این بخش، ابراز رضایت کرد و گفت: برخورد پرستاران و پزشکان خوب است و راضی هستم.
مادر دیگری که نوزاد 500 گرمی او در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بستری و خودش بالای سر فرزندش ایستاده بود اظهار داشت: قبل از به دنیا آمدن این فرزند، تجربه سقط داشته ام.
وی که بسیار خوشحال بود و امیدوار از اینکه فرزندش، برایش بماند از کادر درمانی این بخش تشکر کرد.

*** پرستاران: نوزادان تحت مراقبت را دوست داریم
به گفتگو با تعدادی از پرستاران این بخش نشستیم تا از چگونگی وفق دادن خودشان با شرایط این بخش و گله ها و درخواست هایشان آگاه شویم.
یک پرستار جوان که پیش از این، چهار فرزند خودش سقط شده و هم اکنون یک فرزند 6 ساله دارد گفت: من خودم وسط این میدان هستم و حال مادران را درک می کنم.
وی اضافه کرد: نوزادان را دوست دارم و از آنها پرستاری می کنم و از کارم رضایت دارم و حتی گاها نامهربانی های برخی از مادران نوزادان را هم تحمل می کنم چون آنها را درک می کنم و معتقدم باید از نظر روحی و روانی، حمایت شوند.
وی گریزی هم به وضعیت حقوقی پرستاران زد و تاکید کرد: از مهر ماه سال گذشته تاکنون، کارانه و اضافه کار خود را دریافت نکردیم ضمن آنکه حقوق ما هم کفاف زندگی را نمی دهد اما با دل و جان کار می کنیم و از انجام وظیفه غافل نمی شویم.
پرستار دیگری هم که یک فرزندش سقط شده و هم اکنون 2 فرزند دارد یادآور شد: در اینجا باید با عشق، خدمت کرد، من حال مادران اینجا را می فهمم و می دانم که چه استرسی دارند.
وی هم به مشکلات مالی پرستاران اشاره کرد و افزود: معوقه های ما 9 ماه است که داده نشده اما این نمی تواند تاثیری در انجام وظیفه ما داشته باشد، من نوزادان تحت مراقبت در این بخش را دوست دارم.

***بهترین متخصصان را بکار گرفته ایم
رییس بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی، مجددا با ما هم صحبت شد و گفت: در این بخش، بهترین و متعهد ترین متخصصان استان را بکار گرفته ایم.
دکتر نوری شادکام افزود: یک فوق تخصص شبکیه، 2 فوق تخصص جراحی نوزادان، سه فوق تخصص نوزادان، یک روانشناس، یک کار درمان، یک گفتار درمان، یک ادیومتر و سه پژوهشگر مشغول فعالیت هستند و در مواقع ضروری به بهترین متخصصان و فوق تخصصان برای ارائه خدمات درمانی دسترسی داریم.
همچنین حدود 40 پرستار آموزش دیده و مجرب، خدمات پرستاری به نوزادان ارائه می دهند.

*** بیم و امیدهای مادری که چهار فرزندش سقط شده!
این متخصص نوزادان تصریح کرد: مادری که چهار فرزندش سقط شده و حالا به امید این نوزادش در کنار او بی قراری می کند در اوج استرس و بیم و امید است.

*** تقبل اغلب هزینه ها توسط دولت و بیمه ها
وی با بیان اینکه هزینه بستری هر نوزاد نارس با نرخ آزاد در این بخش، روزانه 15میلیون ریال است اضافه کرد: هزینه های دریافتی از خانواده ها چنانچه زیر پوشش بیمه باشند بسیار اندک است و دولت و بیمه، اغلب هزینه ها را تقبل می کنند.

*** تخت به اندازه کافی وجود دارد
دکتر نوری شادکام گفت: کمبودی در زمینه تخت نیست و به اندازه پذیرش نوزادان نارس یا بدحال وجود دارد.
وی همچنین قسمت های مختلف این بخش را به ترتیب اتاق احیاء ، تعویض خون، ایزوله، هپیوترمی و لاین های نوزادان بسیار نارس، خیلی نارس، جراحی، نوزادان رسیده و نوزادان سطح 2 اعلام کرد.

*** 40 تا 50 درصد نوزادان بستری، غیر بومی هستند
رییس بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی با بیان اینکه حدود 40 تا 50 درصد نوزادان بستری در این بخش، غیربومی هستند گفت: بیشتر آنها از استان های جنوب، جنوب غرب و جنوب شرق به این مکان منتقل می شوند.

*** کنترل عفونت ها
وی اظهار داشت: یکی از پرستاران بخش، وظیفه کنترل عفونت را بر عهده دارد و بصورت دایم بر ضد عفونی وسایل و جلوگیری از عفونت توسط تجهیزات و یا افراد نظارت میکند.
وی یادآور شد: یکی از وظایف او آموزش به والدین و پرسنل در مورد راهکارهای کاهش عفونت است.

*** مرگ و میر نوزادان نارس در یزد، 4.5 در هر یکهزار نفر
این فوق تخصص نوزادان تصریح کرد: در حالیکه آمار مرگ و میر در میان نوزادان در کشور، 9.5 در یکهزار نفر است، این رقم در استان یزد 4.5 در هر یکهزار نفر است.
به گفته وی، وضعیت استان یزد در این زمینه، همانند کشورهای پیشرفته است.
وی تاکید کرد: دلیل فوت آن درصد اندک هم مشکلات مادر زادی، وزن بسیار کم یا مشکلات قلبی و عروقی است.
این پزشک فوق تخصص یادآور شد: تا قبل از راه اندازی این بخش، مرگ و میر نوزادان نارس در استان یزد، 8.5 در هر یکهزار نفر بود.

*** نوزاد نارس، بی دفاع ترین بیمار
رییس بخش معتقد است: نوزادان نارس، بی دفاع ترین بیماران هستند که در برابر دردناک ترین اقدامات درمانی هم واکنش قابل ملاحظه ای از خود بروز نمی دهند.
به گفته وی وظیفه ما در این بخش این است که به عواطف انها توجه کنیم و همه تلاش مان را انجام دهیم تا رشد و تکامل و آرامش مناسبی برای این آینده سازان کشور فراهم نماییم.

***فعالیت مرکز تحقیقات سلامت مادر و نوزاد
دکتر نوری شادکام به فعالیت مرکز تحقیقات سلامت مادر و نوزاد در کنار این بخش هم اشاره کرد و یادآور شد: در این مرکز آموزشی، درمان و تولید علم در کنار هم شکل گرفته و از تحقیقات انجام شده برای ارتقا و بهبود درمان نوزادان کمک گرفته می شود.

***
از رییس، پرستاران و مادران خداحافظی کردیم و آرام آرام، بخش را ترک کردیم اما یک سوال هنوز در ذهن ما باقی مانده بود و آن اینکه آیا برخی انسان ها می دانند از چی به همه چی و از کجا به اینجا می رسند که باز هم سرکشی می کنند، نافرمانی خدا می نمایند، حق را ناحق می کنند، ظلم و ستم در زمین روا می دارند و گردن کشی می کنند؟.
آیا می دانند گاهی این بشر دو پا وقت دنیا آمدن فقط نیم کیلو وزن دارد و موجودی ناتوان و بی رمق است اما وقتی قد می کشد و رشد می کند سالم زندگی کردن را فراموش می کند؟!.
2088/ 6197
محمدحسین فلاح - کبری دانشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي نوزادان يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۵۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است

رئیس‌جمهور ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌ها و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جلسه هیئت دولت، سرکوب شدید اعتراضات دانشجویی ضد صهیونیستی و ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌های غربی به‌ویژه در آمریکا را برگ دیگری از رسوایی مدعیان آزادی بیان عنوان و اظهار کرد: امروز به برکت خون مطهر شهدای مظلوم غزه چهره واقعی تمدن غربی بیش از پیش برای مردم جهان آشکار و مشخص شده است که مدعیان آزادی بیان، به چیزی غیر از حفظ سلطه‌گری خود پایبند نیستند.

وی در ادامه، خیزش دانشجویان، اساتید و نخبگان غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه را رویدادی بزرگ و دارای ابعادی گسترده توصیف کرد و ضمن قدردانی از نقش‌آفرینی رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در آشکار کردن و به تصویر کشیدن ماهیت بدون روتوش غربِ مدعی افزود: بدون تردید این خیزش و بیداری مقابل ظلم و جنایت و سلطه‌گری با اعمال خشونت، ضرب و شتم و بازداشت اساتید و دانشجویان حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت موضوع کنترل و نظارت مدیران بر عملکرد زیر مجموعه خود، تصریح کرد: آنچه از ابتدای دولت نیز تحت عنوان گشت ارشاد مدیران مطرح شد تأکیدی بر اهمیت موضوع نظارت درون سازمانی بر عملکردها، پیش از نظارت و بازرسی از سوی دیگر نهادها بود که باید به‌صورت ویژه در دستور کار وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد.

وی ضمن ابراز رضایت از گزارشات مسئولان اقتصادی دولت درباره کاهش تورم، کنترل و کاهش رشد نقدیندگی و کاهش قیمت ارز، استمرار این روند را نیازمند کنترل و مراقبت ویژه دستگاه‌های مربوط دانست و در این راستا تشکیل منظم شورای اقتصاد و ستاد تنظیم بازار را ضروری دانست.

رئیس‌جمهور همچنین برنامه بازدید خود از مناطق ۱۷ و ۱۸ شهر تهران را اقدامی در راستای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با مردم این مناطق به منظور پیگیری و رفع مشکلات‌شان دانست وبا بیان اینکه حضور مسئولان در میان مردم و ارتباط نزدیک با آنها از نظر اثرگذاری هیچ جایگزینی ندارد، از همه وزرا خواست ضمن توجه ویژه به ارتباط‌گیری با مردم و شنیدن مشکلات و مطالبات آن‌ها برای آن بخش از مردم جامعه که امکان ارتباط مستقیم با دولتمردان ندارند نیز برنامه‌ریزی کنند.

آیت‌الله رئیسی ناظر به گزارش وزیر راه شهرسازی درباره ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌های کشور، تصریح کرد: اقتضای قانون و تدبیر نیز آن است که ما با پیشگیری قبل از وقوع حادثه نسبت به رفع زمینه‌های آن اقدام و تا جایی که امکان دارد از وقوع خسارات و حوادث جلوگیری کنیم.

در ابتدای این جلسه معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به حضور و بازدید رئیس‌جمهور و تعدادی از وزرا در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران، این اقدام را اولین برنامه از سلسله برنامه‌های بازدید از مناطق مختلف پایتخت به منظور پیگیری و رفع مشکلات مردم تهران هم راستا با برنامه سفرهای استانی دانست و از تداوم آن در دیگر مناطق تهران با توجه به تراکم جمعیتی موجود در پایتخت خبر داد.

وی همچنین با اشاره به ورود دولت به موضوع کالاهای رسوبی در بنادر و گمرکات با دستور رئیس جمهور گفت‌: با اقدامات صورت گرفته میزان رسوب کالا در بنادر و گمرکات به حداقل ممکن رسیده و از میزان متوسط دنیا هم پایین‌تر است که این از دستاورد مهم دولت در دو سال و نیم گذشته است؛ مشکل معدود کالاهایی که از این فرایند باقی‌مانده بود نیز با پیگیری جدی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر جهاد کشاورزی در چند روز اخیر حل و فصل و مقرر شد این کالاها یا مرجوع شده یا برای مصرف دامی به کشور وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای حل و فصل محموله حاوی روغن در بندر عباس که مورد تاکید جدی رئیس جمهور بود گفت: از سه کشتی حامل روغن که از سال ۹۹ وارد بندر عباس شده بودند، محموله دو کشتی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و ترخیص شده‌اند و محموله سوم که مورد تأیید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت، نیز با پیگیری‌ها صورت گرفته از سوی معاون اول رئیس جمهور، مالک محموله پذیرفت با پرداخت هزینه بارگیری و حل و نقل، محموله سوم را مرجوع کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در جلسه امروز به تقدیر رهبری معظم انقلاب از نظام سلامت کشور به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و بی‌نظیرترین نظامات سلامت در منطقه و همچنین خدمات وسیع درمانی و پزشکی به مناطق محروم که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است اشاره کرد و گفت‌: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تلاش مضاعف این روند را ادامه خواهد داد و با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های نظارت بر سلامت و درمان به صورت مستمر سلامت مردم را پایش و کنترل می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از بهره برداری از ۸ هزار ۴۰۰ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و گفت: خوشبختانه تا امروز عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف از جمله ۲۶۴ هزار واحد در بافت فرسوده و ۵۰۰ هزار واحد روستایی آغاز شده و در فرایند ساخت قرار دارند و همچنین ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ مسکن مهر نیز تحویل شده است.

وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در اصلاح و رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ای در دولت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز جاده‌ای اصلاح و رفع شده و امسال با هدف‌گذاری صورت گرفته بنا داریم مشکل نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای را تا حد زیادی حل کنیم که البته این مهم به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وزیر دادگستری نیز در این جلسه از به صفر رسیدن پرونده پرداخت دیه از بیت المال خبر داد و افزود: در سال گذشته برای اولین بار در این دولت توانسته‌ایم پرونده پرداخت دیه‌هایی که به عهده دولت بوده با کمک سازمان برنامه و بودجه به صفر برسانیم و درصدد هستیم مشکل تعداد اندکی از پرونده‌های باقی‌مانده که دارای اشکال و ایراده بوده نیز رفع کنیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 748900

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • (تصاویر) تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • «طرح نفس» جان ۱۴ نوزاد کرمانشاهی را نجات داد