Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد تاریخ دانشگاه اصفهان گفت: هرگاه درتاریخ ایران فضای ضد فرهنگی به هردلیلی ایجاد شده شاهد عدم پایبندی مورخین به قلم بوده ایم.

علی اکبر جعفری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: میزان پایبندی مورخین به قلم در طول تاریخ ایران پس از اسلام از قرن سوم تابع شرایطی بوده که یکی از این شرایط پایبندی به گفتمان حاکم زمان بوده است که بعضی مواقع این گفتمان شرایط را تغییر می داده و موجب می شد مورخین پایبند به قلم نباشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در گذشته به شدت مورد تهاجم قرار گرفته‌ایم و به دلیل اینکه مهاجمان خارجی همواره از سطح فرهنگی پایینی نسبت به سطح فرهنگی ما برخوردار بودند زمانی که نتوانستند غلبه فرهنگی داشته باشند تخریب فرهنگی را آغاز کردند. 

این استاد تاریخ تصریح کرد: یکی از نتایج این تخریب فرهنگی تزلزل در حوزه  اخلاقیات فردی ،جمعی، دینی وشغلی است و در نتیجه نویسندگان و صاحب قلم ما هم در این فضا قلم زدند.

جعفری با اشاره به یکی از ادوار شاخص که فرهنگ مورد تخریب قرار گرفت یعنی دوران مغول، اظهار کرد: یکی از نویسندگان دوره مغول عطا ملک جوینی است که  از آن شرایط می نویسد "پشت هنر آن روز شکستست درست کین بی هنران پشت ببالش دادند" یعنی پشت هنر شکسته شده است امروز ، چرا که عده ای آدم بی هنر آمدند بر کرسی هنر نشستند.

وی افزود: عطا ملک جوینی در خصوص مغولان می  گوید"آمدند سوختند کشتند و کندند و خوردند و بردند و رفتند" یعنی زمانی که مغولان به جایی می رفتند چیزی باقی نمی گذاشتند و یک زمین صاف بود که به غیر از ساختمان ها فرهنگ آن شهر هم تخریب شده بود.

این استاد تاریخ با بیان اینکه تعهد نویسنده، مورخ و شاعر در شرایط بد فرهنگی به بیراهه کشیده شدن است، گفت: قلم حرمتی دارد چرا  عبید زاکانی حرمت قلم را رعایت نکرده است، متعهد به قلم نیست، غیر اخلاقی وغیر مودبانه می نویسد؟ زیرا در شرایط بد فرهنگی قرار گرفته و این شرایط تعهد عبید را خراب کرده است.

جعفری با اشاره به اینکه در دوران ایران اسلامی مورخین حرمت قلم را برای صاحب دربار رعایت می کردند و جان بر نوشته خود می گذاشتند، اظهار کرد: اگر نویسندگان و شاعران خارج از حلقه درباری بودند قلمی روان تر داشتند و نقادانه می نوشتند مانند "قاضی منهاج‌الدین سراج جوزجانی" که رفتار نابخردانه مغول را به قلم می کشیدند.

وی خاطر نشان کرد: هرگاه درتاریخ ایران فضای ضد فرهنگی به هردلیلی ایجاد شده شاهد عدم پایبندی مورخین به قلم بودیم.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام فضای فرهنگی منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود

به گزارش خبرنگار مهر، «محمدجمیل المیاحی» در نشست با علیرضا فخاری، استاندار تهران، که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه استان «واسط» در صورت مساعدت‌های لازم توانایی تولید یک میلیون تُن گندم را دارد، اظهار کرد: این استان در حوزه صیفی جات فعال است و در دامداری دارای رتبه اول کشور است و ۳۵ درصد از نیازهای بغداد توسط «واسط» تأمین می‌شود.

المیاحی در ادامه با اشاره به مشابهت میزان جمعیت بغداد و تهران گفت: «واسط» امن ترین استان عراق و به لحاظ وسعت و مساحت چهار برابر بغداد است و مسافت زمانی مهران تا بغداد دو ساعت می‌باشد و به دنبال برنامه ریزی برای ایجاد راه آهن بین مرز مهران و شهر «کوت»، کربلا و بغداد برای کوتاه کردن مسیرها هستیم.

استاندار واسط عراق با بیان اینکه این استان به لحاظ سیاسی، مهم‌ترین موقعیت را در منطقه دارد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با عراق دارای چهار نقطه استراتژیک است که تردد پنج میلیون نفر زائر، راه آهن مهران، کوت - کربلا و ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور از مهم‌ترین این نقاط است.

وی با اشاره به مهیا بودن یک هزار و ۲۵۰ هکتار زمین برای ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور ایران و عراق افزود: به دنبال این هستیم که محصولات ایرانی را در عراق افزایش دهیم، چنانکه در حال حاضر هم ۹۰ درصد از مصالح مورد نیاز در حوزه ساخت و سازهای عراق، از شرکت‌های ایرانی تأمین می‌شود.

المیاحی ضمن تقدیر از استاندار تهران برای حضور در این نشست، سفر به ایران را خوشایند عنوان و اظهار کرد: این نشست فرصت بسیار خوبی است که درخواست کنیم تجربیات تهران در حوزه شهری، فضای سبز و کشاورزی و بازیافت زباله به استان «واسط» عراق منتقل شود.

استاندار واسط عراق پیشرفت روز افزون عراق و ایران را مایه عزت شیعیان اعلام کرد و گفت: با مشاهده توسعه و پیشرفت‌های چشمگیر در تهران متوجه می‌شویم که تحریم‌ها نتوانسته اند مانعی برای رشد این کشور باشند.

کد خبر 6090405

دیگر خبرها

  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • سالفه دریانوردان، دورهمی اهل دریا با داستان‌هایی از قشم تا هند و آفریقا
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • خلیج فارس برگی از تاریخ پر افتخار و چند‌هزار ساله ایران
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • اصفهان؛ تلألؤ تاریخ، فرهنگ و هنر + فیلم