Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش ایکنا، به نقل از سازمان غذا و دارو کیانوش جهانپور، سخنگوی این سازمان عنوان کرد: کمبود‌های مقطعی دارو که در خرداد ماه گذشته به 65 قلم رسیده بود با همراهی ستاد ویژه اقتصادی دولت و با تلاش مستمر و همکاری همه جانبه مدیران و فعالان حوزه اقتصاد و دارو در پایان هفته گذشته به 52 قلم رسیده است. وی عنوان کرد: کمبود دارو، در همه بازارهای دارویی دنیا امری معمول هست چنانکه در بازار دارویی ایالات متحده به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دارو در دنیا از سال 2008 تاکنون، جمعا بیش از هزار و 400 نوع دارو کمبود پیدا کرده‌اند که بیش از چهار برابر مدت مشابه قبل آن بوده و بیش از یک سوم این داروها در اورژانس کاربرد داشته اند و برای 10 درصد آنها داروی جایگزینی نیز وجود نداشته است، آنهم در اقتصادی که محدودیت‌ها و شرایط تحمیلی کشورمان را نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: تعداد کمبودها از نقطه‌ای می تواند بحران دارویی تلقی شود چنانکه در سال‌های تحریم 90 و 91 این عدد به بیش از 350 قلم دارو رسیده بود.
جهانپور ادامه داد: خروج آمریکا از برجام و نوسانات ارزی هفته‌های آغازین سال و تغییرات مقررات ارزی و نرخ تسعیر ارز و مطالبات معوقه زنجیره تامین دارو، تاخیری در تامین برخی مواد اولیه دارویی و واردات و توزیع برخی داروها ایجاد کرد چنانکه در خرداد ماه گذشته، اقلام کمیاب یا نایاب دارو به 65 قلم رسید.
وی اضافه کرد: این وضعیت که اگرچه با نقطه بحران دارو فاصله داشت اما می توانست به زحمت برخی بیماران بیفزاید اما با توجه ویژه دولت و پیگیری وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و همراهی فعالان حوزه دارو و سندیکاهای مربوطه، تعداد داروهای کمیاب کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: تقریبا منطقی‌سازی قیمت داروهای تولید داخل در یک کار فشرده ظرف هفته های اخیر نهایی شده و تمام مصوبات در سامانه اطلاعات دارویی سازمان غذا و دارو در معرض دید عموم قرار گرفته است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: تسهیلات ویژه ای جهت تسریع در واردات مواد اولیه یا داروهای مورد نیاز، تصویب و اجرایی شده و امیدواریم با مشارکت جدی بخش خصوصی، موضوع ذخیره استراتژیک دارو و مواد اولیه در نیمه اول سال نهایی شود و هموطنان دغدغه و نگرانی عمده‌‍ای در حوزه دارو نداشته باشند.
جهانپور یادآور شد: در تمام این روزها و در کنار همه تلاش ها، حضور فعال و آگاهانه و پیگیر اغلب اصحاب قلم و رسانه به ویژه فعالان رسانه ای حوزه سلامت و دارو را نمی توان از یاد برد و جا دارد در حالیکه روز گرامیداشت قلم را پشت سر می گذاریم، از این حضور جدی، هوشمندانه و مسئولانه تقدیر کرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۸۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد

کمبود نگران‌کننده انسولین بیماران دیابتی در بریتانیا را به چالش کشیده و موجب افزایش استرس و اضطراب در میان ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت نوع یک در این کشور شده است‌.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بریتانیا در حال حاضر با کمبود داروهایی از جمله داروهای اختلال نقص‌توجه و بیش‌فعالی، صرع و انسولین مواجه است که این امر به‌ویژه موجب افزایش نگرانی میان بیماران دیابتی نوع یک و خانواده‌های آن‌ها شده است.

تأمین منظم انسولین در بدن برای زندگی ضروری است و دسترسی قابل‌اعتماد به آن بخشی حیاتی از زندگی مبتلایان به دیابت نوع یک به‌شمار می‌رود که بدن آن‌ها به دلیل یک وضعیت خود ایمنی، نمی‌توانند به‌طور طبیعی انسولین بسازد، بنابراین باید هر روز آن را تزریق و دوز انسولین خود را تنظیم کنند.

کمبود انسولین و افزایش خطر زندگی

اخبار مربوط به هر گونه کمبود این دارو موجب ایجاد اضطراب قابل‌توجهی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک می‌شود که برای سلامتی این بیماران به‌شدت مضر است. مبتلایان به دیابت نوع یک در عرض چند روز بدون انسولین جان خود را از دست می‌دهند و استرس ناشی از کمبود آن این امر را تسریع می‌کند.

گفته می‌شود که کمبود دارو در بریتانیا یک امر عادی است که برگزیت به تشدید آن منجر می‌شود، با این حال اداره ملی سلامت بریتانیا درصدد اطمینان‌بخشی به مبتلایان به دیابت نوع یک برآمده است تا بدانند در صورت در دسترس نبودن محصولات انسولین معمولی که استفاده می‌کنند، می‌توانند از فرمول‌های جایگزین بهره ببرند. با این حال تعدادی از افراد به دلیل تزریق «دوز نامناسب» با مشکلاتی مواجه شده و به دلیل کتواسیدوز (یک عارضه جانبی بالقوه تهدید کننده زندگی دیابت نوع یک) در بیمارستان بستری شده‌اند.

بنابراین تأثیر کمبود این دارو بر بیماران و داروخانه‌های جامعه بریتانیا همچنان یک نگرانی عمیق محسوب می‌شود. این قبیل کمبودها نه‌تنها بر توزیع به موقع داروها تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی را از نظر عملیاتی و مالی بر داروخانه‌های جامعه وارد می‌آورد. از سوی دیگر ماهیت نامطمئن عرضه دارو، شرایط تهدید کننده زندگی را برای بیماران سراسر بریتانیا برجسته کرده است و مردم خواستار ساماندهی سیستم شکننده عرضه داروهای بریتانیا توسط دولت شده‌اند.

کمبود نگران‌کننده انسولین به‌عنوان جدیدترین موردی که بریتانیا را تحت‌تأثیر قرار داده است، باعث ایجاد استرس بالایی برای ۴۰۰ هزار فرد مبتلا دیابت در این کشور شده است و گفته می‌شود این محصولات در میان کمبود تولید جهانی تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.

کد خبر 749027

دیگر خبرها

  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور