Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@08:20:50 GMT

72 سد بزرگ کشور کمتر از 40 درصد آب دارد

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۴۸۸۵۳

72 سد بزرگ کشور کمتر از 40 درصد آب دارد

خبرگزاري آريا-از ميان 177 سد بزرگ موجود در 6 حوضه آبريز اصلي کشور، 72 سد، کمتر از 40 درصد آب ذخيره شده دارد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از وزارت نيرو، کاهش بي سابقه بارش‌ها در سال گذشته و در پي آن افت روان‌‌آب‌ها موجب شده است تا به رغم رشد 12 درصدي بارش‌ها در فصل بهار امسال، حجم ذخيره آب 177 سد بزرگ موجود در 6 حوضه آبريز درياي خزر، خليج فارس، درياچه اروميه، فلات مرکزي، هامون و سرخس به 25.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

82 ميليارد مترمکعب برسد که در مقايسه با سال گذشته آب موجود در مخازن سدهاي کشور کاهش 16 درصدي پيدا کرده است.
در حالي به روز‌هاي گرم نيمه تير تابستان امسال رسيده‌ايم که از ميان 177 سد بزرگ موجود در 6 حوضه آبريز اصلي کشور 72 سد بزرگ از جمله سد‌هاي زاينده رود، شهيدرجايي، ساوه و ملاصدرا کمتر از 40 درصد آب ذخيره شده دارد.
ورودي و خروجي آب از سدها نيز متاثر از افت نزولات جوي با کاهش‌هاي محسوسي مواجه شده‌اند به طوري که ورودي به اين سازه‌هاي آبي 34 درصد و خروجي از آن‌ها نيز نسبت به سال گذشته 29 درصد افت داشته است و هم اکنون به طور ميانگين 52 درصد مخازن سدهاي ياد شده داراي منابع آبي است.
کاهش ارتفاع و ذخيره آب سدهاي داراي نيروگاه برقابي موجب شده تا اين مراکز نيز با کاهش توليد انرژي روبه رو شوند به طوري که برق توليدي 53 نيروگاه‌ برق‌آبي کشور از ابتداي امسال تا هشتم تيرماه به دو هزار و 746 گيگاوات ساعت برسد که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 47 درصد کاهش داشته است.
در حال حاضر حجم ذخيره کنوني آب در سدهاي پنجگانه استان تهران (لار، طالقان، اميرکبير، لتيان و ماملو) به 850 ميليون مترمکعب رسيده است و در شرايط فعلي 45 درصد مخازن اين سدها داراي منابع آبي است.
بررسي اين اعداد و ارقام حکايت از آن دارد که کاهش بي سابقه بارش‌ها در سال گذشته موجب شده تا حجم مخازن سدهاي پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24 درصد کاهش داشته باشد و ورودي آب به سدهاي پنجگانه استان با يک ميليارد و 52 ميليون مترمکعب افت 37 درصدي را تجربه کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سد بزرگ کمتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۴۸۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان

ایسنا/سمنان سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به کاهش پرشدگی سد دامغان در مقایسه با سال قبل، گفت: میزان پرشدگی این منبع مهم آبی ۶۱ درصد است.

حمید احسانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: میزان پرشدگی این سد در سال آبی گذشته ۷۱ درصد بود و اکنون ۱۰ درصد با آن میزان فاصله دارد. 

وی با اشاره به بارش‌های چند هفته اخیر در استان، بیان کرد: این بارندگی‌ها منجر به افزایش سه درصدی شاخص پرشدگی سد شهید شاهچراغی دامغان شد. میزان پرشدگی سد دامغان تا هفته اول فروردین ماه ۵۸ درصد بود که با بارش‌های خوب اخیر، این میزان از مرز ۶۱ درصد عبور کرده است. 

احسانی با اشاره به کاهش درصد پر شدن این سد، ادامه داد: سال گذشته میزان پر شدن مخزن این سد از ۱۱.۶۸ میلیون مترمکعب در سال آبی گذشته به حدودا ۱۰.۲میلیون مترمکعب در ۱۰ اردیبهشت ماه امسال رسید.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان افزود: تراز نرمال سد شهید شاهچراغی شهرستان دامغان ۱۶.۵ میلیون مترمکعب است. 

وی از سد دامغان به‌عنوان مهمترین منبع آبی در شهرستان دامغان نام برد و بیان کرد: امید می‌رود با بارش‌های بهاری شاهد افزایش حجم آب پشت سد باشیم. 

او یادآوری کرد: میزان ورودی لحظه‌ای ناشی از سیلاب‌های اخیر به این سد براساس آخرین آمارها ۶۹۵ لیتر بر ثانیه و خروجی لحظه‌ای آن نیز ۳۸۲ لیتر بر ثانیه بوده است. میزان ورودی لحظه‌ای سد در سال آبی گذشته ۳۴۷ و خروجی آن در سال آبی قبل ۵۶۷ لیتر برثانیه بوده است. 

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به کمبود منابع آبی و کاهش بارندگی‌های ناشی از گرم شدن زمین خواستار مدیریت و مصرف بهینه‌تر آب در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعتی شد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت بیت کوین به ۵۷ هزار دلار رسید
  • ۸۳ درصد اشتغال صنعتی در نیشابور مربوط به ۱۰ واحد بزرگ است
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور