Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:08:22 GMT

کشف نشانگرزیستی برای شناسایی یک پاتوژن خطرناک

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۰۵۴۸

کشف نشانگرزیستی برای شناسایی یک پاتوژن خطرناک

تصور کنید یک پاتوژن خطرناک مقاوم در برابر تمام آنتی بیوتیک‌ها وجود دارد که می‌تواند زندگی افراد سالم را به طور کامل تحت تاثیر قرار دهد و سبب نابینایی، عفونت "گوشت خوار"، آبسه مغزی و مرگ افراد شود.

به گزارش ایسنا وبه نقل از مدیکال اکسپرس، این پاتوژن به کابوس بسیاری از پزشکان از جمله "توماس ای روسو"(Thomas A.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

Russo)، استاد دانشکده علوم پزشکی "دانشگاه بوفالو"، تبدیل شده است.

هفت سال پیش این استاد مطالعه خود را درباره "کلبسیلا پنومونیه بدخیم"(hypervirulent Klebsiella pneumonia) یک مورد نادر از باکتری‌های بیماریزا "کلبسیلا پنومونیه" (K. pneumoniae) آغاز کرده است. کلبسیلا پنومونیه یکی از باکتری‌های بیماریزا است. این باکتری گرم منفی، غیرمتحرک، دارای کپسول، تخمیرکننده لاکتوز، بی هوازی اختیاری و استوانه‌ای شکل است.

هیچ روش دقیقی برای تشخیص گروه "بدخیم"((hypervirulent از نوع سنتی باکتری‌های "کلبسیلا پنومونیه" که اغلب هم در نیمکره غربی دیده می شوند، وجود ندارد.

اکنون روسو و دیگر محققان چندین نشانگرهای زیستی را کشف کرده‌اند که این نشانگرها می‌توانند با دقت باکتری بدخیم((hypervirulent را شناسایی کنند.

محققان دانشکده علوم پزشکی "دانشگاه فوجیتا" ژاپن و محققان دانشکده علوم پزشکی "دانشگاه پیتسبرگ" ایالت پنسیلوانیا نیز در این مطالعه نقش مهمی ایفا کردند.

روسو گفت: در حال حاضر هیچ آزمایشی برای تشخیص دقیق باکتری‌های بدخیم((hypervirulent در دسترس نیست. اما در این تحقیق با همکاری محققان ما توانسته‌ایم یک آزمایش را برای استفاده در آزمایشگاه‌های بالینی که بسیار مورد نیاز مردم است، توسعه دهیم.

روسو در ادامه افزود یک آزمایش تشخیصی قطعی نه تنها برای بیمار ضروری است، بلکه همچنین محققان را قادر می‌سازد تا با بررسی اپیدمیولوژی برای شناسایی باکتری بدخیم hypervirulent)) و اینکه چطور آنها سبب بیماری‌هایی همچون عفونت می‌شوند، استفاده کنند.

اکنون فرض دانشمندان بر این است که افراد این پاتوژن‌ها را از طریق آب و غذا به یکدیگر منتقل می‌کنند و هنوز طریق انتقال آن نامشخص است.

این باکتری می‌تواند سلامت افراد را تحت تاثیر قرار دهد و موجب عوارض جدی و خطرناکی شود. در حالی که در حال حاضر این باکتری مقاومت کمتری به آنتی بیوتیک‌ها دارد اما همچنان در حال تکامل هستند.

روسو در ادامه گفت: چیزی که اکنون سبب نگرانی ما شده است، رشد روز افزون گزارش‌هایی است که محققان در آن بر این باورندhypervirulent K. pneumoniae  در برابر ضد میکروب‌ها نیز مقاوم هستند.

روسو و همکارانش می‌دانستند که دلیل hypervirulent K. pneumoniae عمدتا ژن‌هایی است که در یک پلاسمید پرآزار بزرگ و دی.ان.ای هایی که مستقل از کروموزوم هستند، وجود دارند. آنها فرض کردند که بعضی از این ژن‌ها، از جمله مولکول‌هایی که مسیدروفورها نامیده می‌شود، ممکن است نشاگرهای زیستی برای مقابله با آنها مناسبی باشند. آنها همچنین دریافتند با داشتن غلظت‌های بالاتر از سیدروفورها می‌توان وجود hypervirulence را پیش‌بینی کرد.

این مطالعه در مجله "Journal of Clinical Microbiology " منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام پاتوژن نشانگر زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۰۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم

 کوه روانگ در شمالی‌ترین منطقه اندونزی از ۱۶ آوریل تاکنون بیش از ۱۲ بار فوران کرده و ترکیبی تماشایی از خاکستر، گدازه و رعد و برق را به نمایش گذاشته است. اما ساکنان جزیره را مجبور به جابجایی و تخلیه هزاران نفر کرده است.

 در حالی که مردم محلی از فوران آتشفشان فرار کرده‌اند، تیمی از داوطلبان با قایق برای نجات حیوانات خانگی رها شده از پای آتشفشانی که در بالاترین سطح هشدار قرار دارد، دست به کار شده‌اند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند