Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@11:33:46 GMT

افشین هاشمی: «خاله قورباغه» فقط محصول فکر من نیست

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۰۷۱۲

افشین هاشمی: «خاله قورباغه» فقط محصول فکر من نیست

افشین هاشمی با اشاره به اینکه عروسک گردانی کاری سخت و طاقت‌فرساست، گفت: در عروسک‌گردانی یک عرفانی وجود دارد و من اینک پس از 12 سال دوری از این حوزه برای تجربه‌ای متفاوت «خاله قورباغه» را کارگردانی کردم.

به گزارش ایسنا، افشین هاشمی در طول بیش از ۲۰ سال فعالیت سینمایی و تئاتری خود بیشتر به عنوان بازیگر شناخته می‌شد و در فیلم‌ها، سریال‌ها و تئاترهای مختلفی بازی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با وجود حضور فعال‌تر در تئاتر، از سال ۹۱ کارگردانی در سینما را هم تجربه کرده و تاکنون ساخت چهار فیلم را در کارنامه خود ثبت کرده است.

«خسته نباشید» (مشترک با محسن قرایی)، «صدای آهسته» (ساخته شده در آمریکا و برنده‌ی جایزه‌ی بهترین فیلم آوانگارد در جشنواره جهانی ایندیپندنت) و «گذر موقت» سه فیلمی هستند که هاشمی پیش از «خاله قورباغه» که این روزها بر پرده سینماها اکران میشود، ساخته است. 

او در تازه‌ترین تجربه‌ی سینمایی‌اش یک فیلم عروسکی ساخته که نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگترها نیز با زنده کردن نوستالژی‌های کودکی می‌تواند جذاب باشد.

افشین هاشمی در گفتوگویی با ایسنا در پاسخ به اینکه چه شد پس از ساخت فیلمی همچون «گذر موقت» سراغ فیلمی عروسکی رفته است؟ گفت: واقعیت این است که من به سراغ «خاله قورباغه» نرفتم، خانم طائرپور و گروه‌شان مدت‌ها در تدارک ساخت «خاله قورباغه» بودند و تا مرحله‌ی نیمه‌نهایی پیش رفته بودند و قرار بود آقای مسعود کرامتی کارگردانی کنند اما کمی به درازا کشیده شدن تکمیل فیلمنامه و زمان پیش‌تولید سبب شد آقای کرامتی که در یک پروژه دیگر متعهد به حضور بود به این فیلم نرسد. با توجه به همکاریِ پیش‌تر ما در فیلم «گذر موقت»،  ایشان به خانم طائرپور پیشنهاد دادند تا من «خاله قورباغه» را کارگردانی کنم.

او درباره اینکه «خاله قورباغه» چه ویژگی‌هایی داشت که او را به پذیرش کارگردانی‌اش ترغیب کرد؟ بیان کرد: من از هر چیزی که چالشی داشته باشد و مرا وادار به تجربه‌ای تازه کند، استقبال می‌کنم و فرقی هم نمی‌کند که تئاتر باشد یا سینما. نکته‌ی مهم دیگر این که فیلم، عروسکی بود. آخرین کار عروسکی من سال ۸۵ بود و پیش‌ترش چند نمایش دیگر از جمله «هدیه جشن سالگرد» (با نمایشنامه‌ای از خودم) که با آن جایزه‌ جشنواره‌ جهانی عروسکی پراگ را دریافت کردم. از آن زمان تاکنون به دلیل سخت بودن کار عروسکی و عروسک‌گردانی که هیچ شباهتی به میل به دیده شدنِ بازیگری ندارد کلا آن را کنار گذاشتم.

هاشمی درباره کناره‌گیری از کار عروسکی در این سال‌ها توضیح داد: معتقدم در کار عروسک‌گردانی یک روح عرفانی وجود دارد؛ عروسک‌گردان تمام روح و جسم خود را به یک جسم بی‌جان منتقل کند و خودش چون روح در جسم ناپیدا می‌شود و این عین عرفان است. این میزان از عرفان با روحیه‌ی بازیگرانه همخوانی ندارد. دیگر ادامه ندادم. وقتی پیشنهاد ساخت «خاله قورباغه» مطرح شد احساس کردم دوست دارم به ۱۲ سال پیش برگردم و بار دیگر آن روحیه‌ کمی عرفانی را - این‌بار به عنوان کارگردان تجربه کنم.

وی ادامه داد: پس از چند سال دوری نیاز به کمک داشتم و خوشبختانه عروسک‌گردانان فیلم «خاله قورباغه» خیلی خوب کمک کردند تا ایده‌های بصری تخیلات من شکل بگیرد.

هاشمی در پاسخ به اینکه آیا نتیجه این تجربه را خوب ارزیابی می‌کند و از آن راضی است؟ گفت: هیچ کس در فیلم کم و کاستی نداشت و کوتاهی نکرد اما بیش‌ از آن‌که مهم باشد خودم از فیلم راضی هستم یا خیر، خیلی منتظرم بازخورد مخاطبان را ببینم.

این بازیگر و کارگردان سینما و تئاتر در پاسخ به اینکه چقدر معتقد است فیلم «خاله قورباغه» مختص به یک زمان و دوره خاص نیست و با توجه به فضا و تصویر و موسیقی‌ای که دارد تاریخ انقضای طولانی‌تری برای کودکان آینده هم می‌تواند داشته باشد؟ بیان کرد: به طور کلی معتقدم آنچه فیلم کودک را برای مدت زمانی طولانی نگه می‌دارد خیال‌انگیزی آن است نه تکنولوژی. همان طور که فیلم‌هایی مثل «مدرسه‌ی موش‌ها»، «گلنار» یا «گربه‌ی آوازه‌خوان» برای بچه‌های امروز هم جالب هستند و از دیدن آن لذت می‌برند. هر آنچه بتواند خیال ایجاد کند در برقراری ارتباط کودکانه موثر است. 

او در بخشی دیگر از این گفت‌وگو درباره استقلال کاری‌اش به عنوان کارگردان در همکاری با تهیه‌کننده‌ای که خودش صاحب ایده و نظر است، بیان کرد: در زمان کارگردانی و فیلمبرداری من استقلال کامل داشتم ولی فیلم «خاله قورباغه» فقط محصول فکر من نیست و شاید از معدود فیلم‌هایی بوده که کارگردان می‌خواست فیلم کوتاه‌تر شود ولی تهیه‌کننده نسخه‌ی بلندتر را می‌خواست.

هاشمی اضافه کرد: نکته مهم این است که درونمایه و قصه‌ این فیلم حاصل اندیشه‌ خانم طائرپور بود که البته من هم دوستش داشتم.

وی افزود: درواقع من کمک کردم تا این قصه و اندیشه‌ که وجوه مشترک بسیاری بین کارگردان و خانم طائرپور، به عنوان نویسنده ‌اش وجود داشت، به تصویر کشیده شود. در این راه خیلی جاها با هم همراه شدیم و بعضی جاها هم نظرات مخالف داشتیم ولی در مواردی که به اشتراک نمی‌رسیدیم حق نهایی با خانم طائرپور به عنوان نویسنده‌ی اصلی، صاحب اندیشه‌ی اثر و البته تهیه‌کننده بود.

افشین هاشمی در بخش پایانی این گفت‌وگو با ابراز امیدواری از اینکه فیلم «خاله قورباغه» با شرایط خوبی اکران خود را ادامه دهد، گفت: اگر شرایط آن گونه که می‌خواهیم پیش رود فیلم بعدی خود را به تهیه‌کنندگی خانم طائرپور آغاز می‌کنم که نام آن «خداحافظ دختر شیرازی» و فیلمی مفرح است.

او همچنین درباره اینکه آیا قصد دارد باز هم یک پروژه عروسکی را در تئاتر به اجرا برساند؟ گفت: به عنوان عروسک‌گردان هرگز چنین کاری را دوباره انجام نخواهم داد چون کار سختی است اما «ماهی سیاه کوچولو»‌ را که احتمالا سال آینده کارگردانی خواهم کرد، پر از ایده‌های عروسکی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام افشین هاشمی فیلم خاله قورباغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۰۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم

سریال خاله خانم به کارگردانی و تهیه‌کنندگی منوچهر پوراحمد و با موضوع کمدی، خانوادگی و طنز تولید شده و قرار بر این است از شبکه آی فیلم پخش شود. در این فیلم بازیگرانی قدیمی زیادی در آن ایفای نقش کردند که برخی آن‌ها فوت کردند و در قید حیات نیستند.

به گزارش حرف تازه، در ادامه به معرفی بیوگرافی بازیگران سریال خاله خانم همراه با بیوگرافی و عکس‌های تمامی بازیگران سریال خاله خانم و بیوگرافی نقش هایشان در سریال خاله خانم با عکس‌های واقعی و همسرانشان در این سریال و زمان پخش می‌پردازیم.

اسامی هنرپیشگان سریال خاله خانم

بازیگران سریال خاله خانم به کارگردانی منوچهر پوراحمد عبارتند از:

مینا جعفرزاده، اکبر عبدی، مهدی میامی، آناهیتا آزادپرور، داوود اسدی، مریم سلیمی، علیرضا آلادین، اصغر زمانی، بهرام علیان، علی زاهدی، عباس زارعیان، عباس محبوب، داوود رشیدی و پریسا عابدی، رضا امیری، بهناز آیار، فاطمه چنگیزی، لیلا بدیعی، حسین فارسیان، فرنوش فارسیان، نگار فارسیان، امیر مختار کمالی، باقر خجسته پور، حاتم چراغی، ساناز چراغی، جمیله یوسفی، حسین ذبیحی، جعفر عرب، علی حسینی، حمید گلشن موسوی، امیر پرواس، احمد عزیزی، محسن اکبریان و احسان زمانی، بابک ابراهیمی، امیر عرب، حسین بابایی، حسن داستانی، ایرج ریوندی، محمد جعفر اسکندری، داریوش عنایتی، شهاب الدین فهیمی، کوروش اسدی، حسین چنگی، داود حسن پور و محسن دارات که از هنرپیشه‌های این سریال می‌باشند.

معرفی و بررسی سریال خاله خانم

سریال خاله خانم به کارگردانی منوچهر پوراحمد محصول کشور ایران بوده و در سال ۱۳۷۵ ساخته شده است. این فیلم با موضوع ازدواج با تم طنز توسط مرحوم منوچهر پوراحمد ساخته شد و برای اولین بار در نوروز سال ۷۶ از شبکه ۱ پخش شد زنده یاد منوچهر پوراحمد برادر کیومرث پوراحمد کارگردان مشهور کشورمان است که هر دو برادر دارفانی را وداع گفتند.

سبک خاله خانم سبک تله تئاتر بوده و در ۱۵ قسمت ساخته شده است.

خلاصه داستان

داستان سریال خاله خانم محور یک جوان به نام همایون با بازی اکبر عبدی می‌چرخد که با دیدن دختری در خانه خاله اش عاشقش می‌شود و قرار است با او ازدواج کند. در خلاصه داستان سریال، توضیحی آمده است: خاله خانم به همراه پسر و عروسش در یک خانه زندگی می‌کنند. خاله خانم عروسش را دوست ندارد و به خاطر همین با او بد رفتاری می‌کند. همایون مستأجر و خواهرزاده خاله خانم که از این رفتار ناراحت است نقشه‌ای طراحی می‌کند تا خاله خانم پی به اشتباهش ببرد …

زمان پخش و تکرار

سریال تلویزیونی «خاله خانم» به کارگردانی «منوچهر پوراحمد»، از یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷:۰۰ از شبکه آی فیلم پخش خواهد شد. تکرار نیز در ساعات ۰۱:۰۰ و ۰۹:۰۰ روز بعد خواهد بود

لیست عوامل

دیگر عوامل سریال خاله خانم عبارتند از:

نویسنده فیلمنامه: اصغر عبدالهی

نور و تصویر: حمید احمدی

صدابردار: محمود قادری

موسیقی: رها خسروی

منشی صحنه: مینا زرپور

طراح لباس و صحنه: فیروزه صفاری

تدوین: منوچهر پوراحمد و حسین آذرخشی

تیتراژ: عباس بنائی

دستیار کارگردان و برنامه ریز: حمید حمزه

مدیر تولید: بهرام علیان

عکاس: اسماعیل برزوئی

تهیه کنندگان: اصغر زائری و منوچهر پوراحمد

کارگردان هنری: منوچهر پوراحمد

تعداد قسمت سریال خاله خانم

این سریال در ۱۵ قسمت، به کارگردانی منوچهر پوراحمد ساخته شده است.

بیوگرافی مینا جعفرزاده در نقش خاله خانم

مینا جعفرزاده بازیگر نقش خاله خانم، زاده‌ی ۱۳۲۵، خوی همسر بهمن زرین‌پور، بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون است. او کار در رادیو را از سال ۱۳۴۸، و بازی در سینما را از سال ۱۳۶۷ با فیلم «فیل در تاریکی» ساخته‌ی عباس رافعی و نعمت حقیقی آغاز کرد.

اکبر عبدی در نقش همایون

اکبر عبدی بازگیر نقش همایون در سریال خاله خانم زاده‌ی ۴ شهریور ۱۳۳۹، تهران فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۸ با بازی در نمایش‌های آماتوری آغاز کرد.

وی با مجموعه‌ی به یاد ماندنی «مثل‌آباد» (۱۳۶۰) در تلویزیون چهره شد و با فیلم «جنجال بزرگ» (۱۳۶۳) قدم به عرصه‌ی سینما گذاشت.

این بازیگر پیشکسوت که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان درجه یک فرهنگ و هنر دریافت کرده، از هنرجویان مدرسه‌ی هنر و ادبیات صدا و سیما بوده است.

بیوگرافی آناهیتا آزادپرور

آناهیتا آزادپرور در سال ۱۳۵۲ در شمیران متولد شد. او تحصیلات خود را در رشته روان شناسی (مقطع کارشناسی ارشد) ادامه داد و با گذراندن دوره بازیگری تئاتر نزد حمید سمندریان فعالیت خود را در عرصه هنر آغاز کرد.

این هنرمند نخستین بار در سال ۱۳۷۴ در فیلم «فاتح» به کارگردانی بهرام ری پور بازی کرده است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال «وکلای جوان»، بیشتر نبود، اما تجربه خوبی برای آناهیتا آزادپرور محسوب می‌شود و همکاری با هنرمندانی همچون جمشید هاشم‌پور، و مهرانه مهین‌ترابی را تجربه کرد.

دیگر خبرها

  • افشین پیروانی تبرئه شد
  • ننه گلبهار دوستت داریم
  • افشین پیروانی: از بازی نساجی و پرسپولیس لذت می برم، ورزشگاه قرمز است / فیلم
  • دستگیری مردی که دایی و خاله‌اش را کشت
  • آتش در خانواده نیکا شاکرمی
  • از افشین پیروانی بپرسید اوسمار بماند یا نه | او برای نیم‌فصل بهترین گزینه بود
  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»/ روایتی از زندگی یک باغبان
  • شایعات حضور قطبی در تیم ملی ایران تکذیب شد