Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از اساتید جامعه‌شناسی در خراسان‌شمالی گفت: هم‌خوانی نداشتن فرهنگ روستانشینی با شهرنشینی یکی از علل مهم بروز خشونت در شهرهای خراسان‌شمالی است.

«مهدی نوری» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از عوامل تداوم یک جامعه فرهنگ است و شناخت درست از فرهنگ جامعه می‌تواند علتی بر تداوم آن جامعه باشد و در مقابل، شناخت نادرست از فرهنگ جامعه و خود، سبب ایجاد تضاد شده و فرد را به‌عنوان نیروی مخل جامعه و ضد اجتماعی نام می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر قبل از ورود روستاییان به شهرها آموزش‌هایی تحت عنوان آشنایی با فرهنگ شهر گذاشته شود شاهد این تضاد اخلاقی و فرهنگی هم‌چون بروز آسیب‌هایی همچون خشونت نخواهیم بود.

نوری افزود: جامعه ایران جامعه‌ای پایبند به سنت‌هاست و به سوی جامعه مدرن شدن در حال حرکت است که همین امر موجب سردرگمی‌هایی در جامعه شده است.

نوری در پاسخ به این پرسش که با توجه به بروز خشکسالی و کاهش شدید درآمدها در روستاها، برخی روستائیان ناچار به مهاجرت به شهرها هستند و چگونه می‌توان مشکل بروز خشونت را از طریق دلیل مذکور مرتفع کرد؟ اظهار کرد: مشکل کم‌آبی ایران به سال‌های اخیر خلاصه نمی‌شود و با مرور تاریخ شاهد خشکسالی‌های دیگر هم بوده‌ایم و به طور کلی ایران یک کشور نیمه خشک است و هم‌اکنون روستائیان مجبور به وارد شدن به شهرها نیستند.

وی گفت: اگر استقلال مالی برای روستائیان فراهم شود شمار فراوانی از این افراد تمایلی برای مهاجرت به شهرها را ندارند اما متأسفانه به‌علت نبود توجه به مشاغل روستایی و با اکتفا به مشاغل دامداری و کشاورزی هم‌اکنون که با کمبود آب مواجه هستیم شاهد حضور بیشتر روستاییان به شهرها هستیم.

نوری گفت: با ایجاد مشاغل سنتی و تولیدی‌های کوچک در روستاها و اکتفا نکردن به کشاورزی و دامداری می‌توان در روند ایجاد استقلال مالی و حضور کم‌رنگ‌تر روستائیان در شهرها کمک کرد.

وی با تأکید بر ایجاد مشاغلی نظیر بوم‌گردی تصریح کرد: این کار می‌تواند برای آشنایی با فرهنگ‌ها و آداب و رسوم و ایجاد درآمد برای روستائیان کمک زیادی کند.

نوری با بیان این‌که نیم بیشتری از مهاجرت‌ها به شهرها از سوی قشر جوان روستایی است، خاطرنشان کرد: وجود جوانان روستایی در شهرها ترکیب جمعیتی شهرها و حتی روستاها را تحت‌تآثیر قرار داده و به هم می‌ریزد، بنابراین باید نیازهای اقتصادی جوان را در روستاهای کرده تا شاهد این عدم همخوانی‌های فرهنگی در شهرها نباشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام شهرنشيني منطقه خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۰۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای کیفیت زندگی شهری به کمک رشد هوشمند

رشد هوشمند یکی از برنامه‌های کلیدی است که بسیاری از شهرها برای اطمینان از قابل سکونت ماندن مناطق شهری و افزایش قابلیت زندگی و جذابیت کلی از آن بهره می‌برند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا،, ورود مردم به شهرها و علاقه آنها به سبک زندگی شهری باعث شده است که بسیاری از شهرها به دنبال راه‌هایی باشند تا اطمینان حاصل کنند که شهرهایشان برای سال‌های آینده قابل زندگی و لذت‌بخش خواهند بود. رشد هوشمند مفهومی برای ترویج استفاده کارآمد، پایدار و عادلانه از زمین در مناطق شهری است که بر ایجاد یک محیط شهری بادوام اقتصادی، پایدار زیست‌محیطی، عادلانه از نظر امکانات اجتماعی و از نظر زیبایی‌شناسی دلپذیر تمرکز دارد.

رشد هوشمند و تأثیر آن بر ارتقای کیفیت زندگی

رشد هوشمند یک فرآیند برنامه‌ریزی شهری است که بر پایداری محیطی و توسعه جوامع پررونق و قابل زندگی در میان شلوغی شهر متمرکز است و به طور فزاینده‌ای در شهرهای سراسر جهان مورد استقبال قرار می‌گیرد، زیرا شهرها به دنبال تعادل توسعه اقتصادی و رشد مبتنی بر جامعه هستند. رشد هوشمند از اصول برنامه‌ریزی شهری پیروی می‌کند که سعی می‌کند از منابع، استفاده بهینه داشته باشد و در عین حال اثرات منفی بر محیط‌زیست و جوامع اطراف را به حداقل برساند. جامعه فشرده‌تر و قابل پیاده‌روی را ترویج می‌کند، نیاز به سفر با ماشین را کاهش می‌دهد و گزینه‌های حمل‌ونقل سالم‌تر و فعال‌تر را در اختیار ساکنان قرار می‌دهد. همچنین راهی برای بهبود زیست‌پذیری یک شهر، از طریق افزایش فضاهای عمومی و بهبود سلامت روان و ایمنی عمومی است.

یکی از عناصر اصلی رشد هوشمند، تأکید بر ارائه گزینه‌های گسترده حمل‌ونقل است و شامل ایجاد شبکه‌های حمل‌ونقل عمومی کارآمد، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری و جایگزینی سوخت فسیلی با سوخت پاک می‌شود. به این ترتیب وابستگی به خودرو را کاهش می‌یابد و باعث می‌شود افراد بدون نیاز به داشتن خودرو، راحت‌تر رفت‌وآمد کنند. رشد هوشمند همچنین انتخاب هوشمندانه‌تر برای نحوه استفاده از زمین را تشویق می‌کند.

یکی دیگر از عناصر رشد هوشمند، کاهش مصرف انرژی از طریق ساختمان‌های با انرژی کارآمد، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تشویق فناوری پایدارتر و کارآمدتر، بهبود کیفیت هوا، کاهش آلودگی آب و صرفه‌جویی در مصرف آب است. رشد هوشمندانه می‌تواند تأثیر مثبتی بر زیست‌پذیری یک شهر داشته باشد و این کار را از طریق حفاظت از مناطق طبیعی و ایجاد فضاهای سبز مانند پارک‌ها و باغ‌ها برای تفریح و آرامش شهروندان انجام می‌دهد تا ارتباطات بین مردم را تقویت کند، سلامت و ایمنی عمومی را بهبود ببخشد و آثار محیط شهری بر زندگی افراد را کاهش دهد. تقویت اقتصاد محلی از طریق ایجاد مکان‌های مطلوب‌تر برای زندگی و کار، کاهش نابرابری و طرد اجتماعی نیز از اهداف رشد هوشمند است.

ابتکارات رشد هوشمند

افزایش سریع جمعیت شهرهای بزرگ در قرن بیست‌ویکم منجر به شلوغی، ترافیک و کمبود منابع شده و چالش‌های پیچیده‌ای را برای برنامه‌ریزان شهری و دولت‌ها ایجاد کرده است. رشد هوشمند برای مقابله با این مسائل راه‌حل‌های مبتکرانه عملی و پایدار ارائه می‌دهد. با تمرکز بر افزایش تراکم مراکز شهری، حفظ منابع زیست‌محیطی و ایجاد انواع مسکن و گزینه‌های اقتصادی، ابتکارات رشد هوشمند می‌تواند به ایجاد و گسترش شهرهای سرزنده کمک کند. این ابتکارات بر ارائه گزینه‌های مسکن و حمل‌ونقل متنوع نیز تاکید دارند تا با ایجاد خانه‌های اشتراکی و حمل‌ونقل عمومی، به کاهش ازدحام بیش از حد و آلودگی هوای شهر کمک کنند، همچنین با ایجاد محله‌های متصل به هم و شهرهای فشرده، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری را افزایش دهد و به عنوان یک مزیت اضافی، مشاغل محلی و فرصت‌های شغلی بیشتری را به همراه داشته باشد.

علاوه بر این، ابتکارات رشد هوشمند مدیریت پسماند و فضاهای سبز را ارتقا می‌دهد. یک محیط شهری با برنامه‌ریزی مناسب، دارای پارک‌ها و راه‌های سبز بسیاری است که کیفیت هوا را بهبود می‌بخشد و امکانات تفریحی را فراهم می‌کند. برای کاهش ضایعات، شهرها می‌توانند شیوه‌های بدون زباله، کمپوست‌سازی و مصالح ساختمانی پایدار را اجرا کنند.

شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای، یادگیری ماشین و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز برای تنظیم دقیق ابتکارات رشد هوشمند استفاده می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که شهرها در آینده قابل زندگی، کارآمد و پایدار خواهند بود.

مزایای رشد هوشمند برای ساکنان و جوامع

هدف اصلی رشد هوشمند فراهم کردن دسترسی به خدمات و امکانات محلی با حفظ محیط زیست، حفظ منابع طبیعی و کاهش نابرابری اقتصادی است و به دلیل مزایای بی شماری که برای ساکنان کلان‌شهرها دارد، از محبوبیت قابل‌قبولی برخوردار است.

به عنوان مثال، رشد هوشمند مردم را در اولویت برنامه‌های شهری قرار می‌دهد و با ایجاد خیابان‌ها و محله‌های جذاب و مناسب برای عابر پیاده، مردم را به پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و استفاده نکردن از خودرو تشویق می‌کند که همزمان با کاهش تراکم ترافیک، آلودگی هوا و تصادفات، شهر را به مکانی امن تر و سالم‌تر تبدیل می‌کند.

علاوه بر این، رشد هوشمند فضاهای سبز و باز را در سطح شهرها گسترش می‌دهد زیرا فضاهای باز، پارک‌ها، پیاده‌راه‌ها و مسیرهای دوچرخه‌سواری برای سلامت جسمی و روانی ضروری هستند، به کاهش استرس کمک می‌کنند، فرصت‌های تفریحی برای ساکنان فراهم می‌کنند، آلودگی هوا را کاهش می‌دهند و زیستگاهی برای حیات وحش فراهم می‌کنند که مانع از بین رفتن تنوع گونه‌های زیستی می‌شوند. علاوه بر این، فضاهای سبز با عمل به‌عنوان عایق حرارتی، اثر جزیره گرمایی شهری را کاهش می‌دهند و به این ترتیب هزینه‌های مربوط به خنک‌کردن را کاهش می‌دهند.

فضاهای سبز شهری به حفاظت از حوزه‌های آبخیز و کاهش سیلاب کمک می‌کند، کاشت درختان و درختچه‌ها، جذب کربن را نیز افزایش می‌دهد و به کاهش تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند و به این طریق باعث افزایش تاب‌آوری شهر می‌شود.

در نهایت، رشد هوشمند باعث توسعه اقتصادی می‌شود و از افتتاح مشاغل و خدمات کوچک محلی مانند کافی شاپ‌ها و سوپرمارکت‌ها پشتیبانی می‌کند و دسترسی آسان ساکنان به نیازهای اولیه را افزایش می‌دهد. با این کار هم کیفیت زندگی مردم محلی را بهبود می‌بخشد و هم درآمد کل جامعه را بالا می‌برد.

چالش‌های پیش روی حامیان رشد هوشمند

حامیان رشد هوشمند در حال برداشتن گام‌های مهمی در بهبود کیفیت زندگی در مناطق شهری هستند. این کار در درجه اول به دلیل تأکید آنها بر رویه‌های پایدار است که منابع طبیعی را حفظ می‌کند، توسعه اقتصادی و برابری اجتماعی را ارتقا می‌دهد و از جوامع سالم حمایت می‌کند. با این وجود حامیان رشد هوشمند در راه رسیدن به اهداف خود با چالش‌هایی مواجه هستند که اصلی‌ترین آنها کمبود منابع مالی در دسترس برای حمایت از تلاش‌های آنها است. ابتکارات رشد هوشمند نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بزرگ برای اجرا و تداوم است. اگرچه دولت‌ها در سراسر جهان نیاز به ابتکارات را تشخیص داده‌اند و بودجه‌ای برای آن‌ها فراهم می‌کنند، اما حمایت از تلاش‌های جامع برای کلان شهرها کافی نیست و دولت‌ها باید بودجه را برای این تلاش‌ها در اولویت قرار دهند.

به همان اندازه که محدودیت‌های مالی مرتبط با رشد هوشمند چالش‌برانگیز است، مقاومت سیاسی مخالفان نیز یک مسئله اصلی است. بسیاری از دولت‌ها از ترس اینکه رشد هوشمند ساختار قدرت آنها را مختل کند و ساختار سیاسی فعلی را تغییر دهد، تمایلی به پذیرش ایده‌ها ندارند. غلبه بر این مقاومت می‌تواند دشوار باشد و پیشرفت را برای حامیان رشد هوشمند دشوار کند.

علاوه بر این موانع، ابتکارات رشد هوشمند اغلب به مشارکت بسیاری از سهامداران مختلف نیاز دارد و همیشه کار آسانی نیست که آنها بتوانند با هم کار کنند. علاوه بر این، برنامه‌ها اغلب پیچیده هستند و برای موفقیت به انواع استراتژی‌ها و تاکتیک‌های مختلف نیاز دارند. ابتکارات ذاتاً پیچیده هستند و ایجاد یک چشم‌انداز واحد در مورد اینکه آینده چگونه باید باشد دشوار است زیرا شهرها اغلب از نظر پتانسیل توسعه بسیار متفاوت هستند و ارائه رویکردی که به یک اندازه برای همه شهرها متناسب باشد، همیشه امکان‌پذیر نیست.

نقش فناوری در کلانشهرهای در حال رشد هوشمند

تکنولوژی به سرعت در حال تحول در دنیای مدرن به یکی از مهم‌ترین عوامل رشد هوشمند در کلان‌شهرها تبدیل شده است. این اصطلاحی است که برای توصیف شهر یا منطقه‌ای استفاده می‌شود که قادر به حفظ و ارتقای عملکردهای اصلی خود مانند زیرساخت‌ها، مسکن و بهره‌وری اقتصادی از طریق تخصیص کارآمد منابع و برنامه‌ریزی است. رشد هوشمند عمدتاً با اجرای ابتکارات یکپارچه‌ای حاصل می‌شود که با اهداف شهر در همه سطوح، از برنامه‌ریزی کاربری زمین و حمل‌ونقل، تا توسعه اقتصادی و فرهنگ مرتبط است. همانطور که شهرها رشد می‌کنند و زمین کمیاب‌تر می‌شود، به‌کارگیری فناوری‌های جدید در حوزه حمل‌ونقل و ساخت‌وساز به شهرها امکان می‌دهد که در عین رفع نیازهای شهروندان، کارآمدتر شوند.

یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که فناوری به‌طور قابل‌توجهی بر رشد هوشمند تأثیر گذاشته است، حمل‌ونقل است. از طریق تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و هوش مصنوعی، شهرها می‌توانند بینشی در مورد طیف گسترده‌ای از شبکه‌های حمل‌ونقل و رفتارهای مسافران به دست آورند و با استفاده از این نوع اطلاعات برای توسعه استراتژی‌ها و برنامه‌های متناسب با نیازها و اولویت‌های خاص یک شهر، حمل‌ونقل را بسیار کارآمدتر کنند. به عنوان مثال، امروزه هوش مصنوعی برای توسعه سیستم‌های پیشرفته ترافیک و پارکینگ و ساده‌سازی حمل‌ونقل عمومی با تجزیه‌وتحلیل روندهای رفت‌وآمد استفاده می‌شود.

فناوری همچنین نقش مهمی در بهره‌وری انرژی ایفا می‌کند و از سنسورهای هوشمند و سیستم‌های پایش انرژی برای ردیابی مصرف انرژی و گزارش داده‌ها استفاده می‌کند. به عنوان مثال، در ساختمان‌های شهری، سنسورها، سیستم‌های نظارت و کنترل‌کننده‌ها برای تنظیم دما، رطوبت و کیفیت هوا استفاده می‌شوند که نه‌تنها کارایی را بهبود می‌بخشند، بلکه هزینه‌های انرژی را نیز کاهش می‌دهند که منجر به شهری پایدارتر می‌شود.

علاوه بر این، در مدیریت بهتر سیستم‌های مدیریت پسماند و آب نیز می‌توان از فناوری بهره‌مند شد. استفاده از حسگرها و تجزیه‌وتحلیل‌های پیشرفته به شهرها کمک می‌کند تا مدیریت زباله و زیرساخت‌های خود را بهینه کنند تا به پایداری بیشتر و آلودگی کمتر دست یابند. این فناوری همچنین می‌تواند به شهرها کمک کند تا کیفیت آب را نظارت کنند و نشت آب را قبل از تبدیل شدن به یک مشکل تشخیص دهند.

کد خبر 745774

دیگر خبرها

  • تصادفی که بزرگراه ‌شمالی ‌کرمان را مسدود کرد + فیلم و تصاویر
  • ارتقای کیفیت زندگی شهری به کمک رشد هوشمند
  • تکلیف مدیریت شهری در مشهد ایجاد زائرسرا‌های ارزان قیمت است
  • ایجاد ۱۳ هزار فرصت شغلی مشاغل خانگی در خراسان‌شمالی
  • آنچه باید درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی و عوامل بروز آن بدانید
  • زمینه زندگی خوب را برای شهروندان فراهم کنیم
  • نداشتن رانندگی قابل پیش‌بینی، زمینه‌ساز تصادفات است
  • حضور بانوان در عرصه‌های هنر، نقطه قوتی برای تقویت فرهنگ اسلامی است
  • حمله به فرهنگ از جنگ سخت خطرناک‌تر است
  • حضور موثر بانوان در عرصه‌های هنری نقطه قوت تقویت فرهنگ اسلامی است