Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم آباد - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان گفت: 8.4 میلیون واحد دامی در این استان وجود دارد که سالانه 336 هزارتن محصولات دامی تولید می کنند.

به گزارش ایرنا عبدالرضا بازدار روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به منظور افزایش تولید بیشتر در تولید محصولات دامی طرح اصلاح نژاد دام در حال اجرا می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: لرستان با داشتن بیش از 500 مزرعه پرورش ماهی و با تولید بیش از 27 هزار تن انواع آبزیان تولید حدود 5.13 درصد ماهیان سردآبی کشور را در اختیار دارد که از این جهت مقام نخست تولید آبزیان پرورشی در بین استان های غیرساحلی را دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اضافه کرد: امسال جهت توانمندسازی اقتصاد در روستا و افزایش تولید مبلغ 6میلیون ریال تسهیلات کم بهره و ارزان قیمت توسط 70 صندوق خرد روستایی به متقاضیان پرداخت شده است.
بازدار ادامه داد: در سالجاری 195 هزار هکتار گندم دیم و 50 هزار هکتار گندم آبی کشت شده است و با توجه به وضعیت بارندگی های سال زراعی جاری پیش بینی می شود 400 هزار تا 450 هزار تن گندم در استان تولید شود.
وی بیان کرد: از مجموع 783 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان فقط 185 هزار هکتار آبی و 598 هزار هکتار دیم می باشد.
بازدار گفت: به منظور افزایش راندمان تولید در سه محصول گندم ٬ جو و نخود در اراضی دیم با همکاری مؤسسه بین المللی تحقیقات دیم(ایکاردا) طی یک برنامه پنج ساله حدود 50 درصد این محصولات که حدود 215 هزار هکتار می باشد تحت پوشش این طرح قرار می گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان هدف از اجرای این طرح را فعالیت های پیش بینی شده به پایداری در تولید و افزایش 25 درصدی از محصولات عنوان کرد.
بازدار افزود: توسعه کشت های گلخانه ای و گیاهان دارویی، توسعه سیستم های نوین آبیاری به منظور صرفه جویی در آب و استفاده بهینه از منابع آب و خاک، توسعه کشت باغات در اراضی شیبدار و کم بازده و تولید محصول سالم و ارگانیک، افزایش تولید در واحد سطح از اولویت های کاری سازمان جهاد کشاورزی می باشد.
3210/6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد محصولات دامي جهادكشاورزي اصلاح نژاد دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۱۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    رضا مقدم در بازدید از مزارع گندم این شهرستان اظهار داشت: گندم بعنوان یک محصول استراتژیک، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت این محصول رفته است و پیش بینی می شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح ۴۰ تن بذر مادری و ۱۰ تن بذر پرورشی گندم جهت کشت در بین کشاورزان پیشرو شهرستان میاندوآب توزیع شده و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی ۱۷۴ هکتار از مزارع گندم به کشت بذر مادری و ۲۶ هکتار نیز به کشت بذر پرورشی اختصاص یافته است. در همین راستا، ۹۴۲ تن بذر گواهی شده گندم در بین زارعین این شهرستان توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در راستای بهبود تغذیه محصول گندم، تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۸۷۵ تن انواع کودهای شیمیایی یارانه دار در بین گندمکاران این شهرستان توزیع شده است. همچنین از محل اعتبارات طرح خوداتکایی گندم بالغ بر یک هزار و ۵۵۰ لیتر کود ریز مغذی به صورت رایگان در راستای افزایش کیفیت محصول تولیدی در بین زارعین منطقه توزیع شده است.

مقدم اذعان داشت: در راستای کنترل عوامل خسارتزا و تولید محصول سالم، با صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی و اطلاع رسانی گسترده در سطح روستاها و فضای مجازی، تاکنون در ۱۵ هزار و ۳۶۰ هکتار از مزارع گندم با علفهای هرز پهن برگ و کشیده برگ و در ۴ هزار و ۵۵۱ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

وی از اجرای طرح تحقیقاتی دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم در شهرستان میاندوآب خبر داد و گفت: این طرح در حوزه مرکز جهاد کشاورزی مکریان شمالی این شهرستان با مشارکت ۲۵ کشاورز پیرامونی در مجموع به مساحت ۹۶ هکتار و یک کشاورز با مزرعه محوری به مساحت ۳ هکتار در حال اجرا است. در این طرح کشت گندم روی پشته ها انجام گرفته و بمنظور کاهش مصرف آب، مزرعه به نوار آبیاری تیپ مجهز شده است.

مقدم هدف از اجرای طرح را "افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح، کاهش خلاء عملکرد در مزارع گندم، شناسایی و تعیین مهم ترین عوامل محدود کننده پتانسیل عملکرد گندم در منطقه و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری های جدید در میان گندمکاران" برشمرد.

مدیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: دشت میاندوآب با دارا بودن ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، ۲۶ هزار بهره بردار بخش کشاورزی، وجود منابع خاک حاصلخیز، اقلیم مناسب و سازگار و تولید سالانه بیش از ۸۷۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی استان محسوب می شود.

وی افزود: بخش عمده تولیدات شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، در مجموع ۶۳۳ هزار تن انواع محصولات زراعی در شهرستان میاندوآب تولید شد.

دیگر خبرها

  • لرستانی‌ها سالانه چه میزان انجیر سیاه تولید می‌کنند؟
  • پیش بینی ذخیره سازی بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم در لرستان
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • صادرات سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی در قزوین
  • سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی استان قزوین صادر شود
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه بیش از ۲۵هزار تن زردآلو در باغات لرستان
  • احیا ۳۵ واحد پرواربندی دام در لرستان
  • احیا ۳۵ واحد پرواربندی در لرستان