Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-19@22:04:09 GMT

نقد و بررسی رمان خاک‌سفید در خانه خورشید

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۱۵۷۱

نقد و بررسی رمان خاک‌سفید در خانه خورشید

رمان "خاک‌سفید" نوشته "حمید بابایی" در هشتاد و پنجمین نشست نقد و بررسی داستان کانون داستان‌نویسی بهانه روایت با حضور "سیاوش گلشیری " به‌عنوان منتقد بررسی می‌شوند.

به گزارش ایمنا، در هشتاد و پنجمین نشست‌ نقد و بررسی رمان و مجموعه داستان که از سوی کانون داستان‌نویسی بهانه روایت و با همکاری موسسه فرهنگی، هنری و ادبی روایت کلک خورشید برگزار می‌شود، رمان "خاک سفید" نوشته "حمید بابایی" با حضور "سیاوش گلشیری" نقد و بررسی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محله خاک‌سفید در اواخر دهه ۵۰ در تهران شکل گرفته و از آن زمان تا پیش از سال ۱۳۸۷ محدوده وسیعی داشته که از سمت شمال خیابان وفادار و از ضلع شرق به خیابان شاهد و از سمت غرب به خیابان اتحاد و از ضلع جنوب به بزرگراه رسالت محدود می‌شد و البته هنوز هم بسیاری از افراد این محله را با این جغرافیا می‌شناسند، اما محدوده محله خاک‌سفید بعد از تقسیم‌بندی سال ۸۷ از سوی شهرداری تهران به سه محله خاک‌سفید، تهران‌پارس شرقی و جوادیه تهران‌پارس تفکیک شده است.  محله خاک‌سفید در ناحیه۶ شهرداری قرار دارد.

"حمید بابایی" در رمان "خاک‌سفید" زندگی چند نفر در محله خاک‌سفید تهران‌پارس را روایت می‌کند و زمان روایت به سال های ۷۴ تا ۸۰  بازمی‌گردد که محله خاک‌سفید و بخش "جزیره" ویران شد. حمید بابایی در نوشتن این رمان سعی کرده است خشونت موجود در جزیره خاک‌سفید را به تصویر بکشد. وی در این راه هم‌چنین از افسانه‌پردازی‌هایی که در مورد این منطقه وجود دارد، استفاده کرده است و با نگاهی واقع‌گرایانه به این موضوع وارد شده است. 

بابایی پیش از این نیز رمان "من و غول کوزه" را برای گروه سنی نوجوانان نگاشته است.

نشست نقد و بررسی رمان "خاک سفید" نوشته "حمید بابایی" چهارشنبه ۲۰ تیرماه ساعت ۱۸:۳۰ در خانه خورشید، واقع در آبشار اول، روبروی خانه هنرمندان برگزار می‌شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: داستان نويسي اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۱۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراب‌ها و توزیع عادلانه آب در کن | مدت آبرسانی چگونه با پنگان محاسبه می‌شد؟

همشهری آنلاین- سمیراباباجانپور: علت شکل‌گیری این شغل هم به دلیل درگیری‌های مختلفی بود که بر سر تقسیم سهم آب میان باغداران صورت می‌گرفت. بنابراین، مأموران امنیتی به این نتیجه رسیدند تا مسئولیت تقسیم کار را به ریش‌سفیدان یا معتمدان محله‌ها و روستاها بسپارند تا جلو بروز خیلی از اختلافات و درگیری‌ها گرفته شود.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

جالب است بدانید مهم‌ترین ابزار میراب‌ها که عموماً به شکل وراثتی در این شغل مشغول بودند، وسیله‌ای به نام «پنگان» بود که میراب همراه آن می‌بایست در ابتدای مجرای آب بنشیند تا ساعت آبیاری هر باغ و زمین کشاورزی مشخص شود. پنگان هم متشکل از دیگی پر از آب بود که کاسه‌ای سوراخ‌دار را در آن می‌انداختند تا از آب پر شود. هر بار که کاسه از آب پر می‌شد، معادل آن یک سنگ در داخل دیگ می‌انداختند و گفته می‌شود هر کاسه را به‌ ازای حدودا هفت دقیقه آبیاری محاسبه می‌کردند.

کاسه پنگان

علیرضا بزرگی، یکی از باغداران قدیمی کن، در مورد وظایف میراب‌ها می‌گوید: «میراب‌ها غیر از تقسیم آب میان زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها، مسئول پر کردن آب‌انبارهای عمومی، حوض و آب‌انبارهای خانه‌ها نیز بودند. حاج محمد عشوری آخرین میرآب کن بود که به شکل سنتی این شغل را انجام می‌داد. او از سربند، آب را می‌آورد و به باغ‌های کن می‌رساند.

مرحوم محمد عشوری، اخرین میراب محله کن

این وظیفه را یک روز در میان برای خانه‌ها و باغ‌ها به‌صورت متناوب انجام می‌داد و در این یک روز باید هم حوض خانه‌ها و آب‌انبارهای خانگی را پر می‌کرد. جالب اینکه در زمان آب‌رسانی به خانه‌ها، مردم بسیار مراعات می‌کردند در مسیر جوی و رودخانه آلودگی ایجاد نکنند، چرا که این آب مصرف شرب خانگی هم داشت.»

کد خبر 844284 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • خانه‌های کلنگی تهران چند؟/ این خانه کلنگی ۹۰ میلیارد تومان می‌ارزد + جدول
  • افتتاح ۲۷ طرح منطقه‌ای و محله‌ای در منطقه ۲ تهران
  • خانه‌های کلنگی تهران چند؟
  • نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد
  • با ۵ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟ (+ جدول)
  • رقم باورنکردنی کرایه‌خانه در تهران ۱۳۳۷ (+عکس)
  • با ۵ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟
  • میراب‌ها و توزیع عادلانه آب در کن | مدت آبرسانی چگونه با پنگان محاسبه می‌شد؟
  • مبلغ اجاره خانه در کدام محله های تهران کمتر است؟
  • بهترین فیلم‌های ایرانی دهه شصتی (+عکس)