Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان آمریکایی با استفاده از رشته‌های DNA یک "شبکه عصبی مصنوعی در آزمایشگاه تولید کردند که کارایی مغز را شبیه‌سازی می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، محققان "مؤسسه فناوری کالیفرنیا"(CalTech) در یک لوله آزمایش، از یک رشته "DNA" ،"هوش مصنوعی"ساختند که می‌تواند با تشخیص صحیح اعداد دست‌نویس، یک مشکل قدیمی "یادگیری ماشین" را حل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"یادگیری ماشین" به عنوان یکی از شاخه‌های وسیع و پرکاربرد" هوش مصنوعی"، به تنظیم و اکتشاف شیوه‌ها و الگوریتم‌هایی می‌پردازد که بر اساس آنها رایانه‌ها و سامانه‌ها توانایی تعلم و یادگیری پیدا می‌کنند.

دانشمندان مدعی شدند که این اقدام آنها گامی مهم در نشان دادن توانایی این لوله آزمایش در به کارگیری هوش مصنوعی در جریان‌های ارگانیک ساخت انسان است.

این دانشمندان معتقدند این تحقیق روزی می‌تواند به ساخت ربات‌هایی منجر شود که از مواد ارگانیک ساخته می‌شوند.

محققان امیدوارند این دستگاه به زودی بتواند ساخت حافظه خود را از نمونه‌هایی که به لوله آزمایش افزوده شده است، شروع کند.

هدف نهایی آنها این است که بتوانند با ساخت"شبکه عصبی مصنوعی" از یک رشته "DNA" رفتارهای هوش مصنوعی از قبیل توانایی محاسبه، انتخاب و موارد دیگر را برنامه‌سازی کنند.

این محققان آمریکایی وظیفه "تشخیص دستخط" را برای دستگاه انتخاب کردند که یک چالش قدیمی برای شبکه عصبی مصنوعی الکترونیکی است.

این وظیفه یکی از روش‌های ایده آل برای نشان دادن قابلیت‌های شبکه عصبی مصنوعی مبتنی بر "DNA" است.

دستخط‌ انسان‌ها دامنه گسترده‌ای دارد. بنابراین زمانیکه یک فرد توالی اعدادی را که با خطی بد نوشته شده است بررسی می‌کند، مغز وی وظایف محاسباتی پیچیده‌ای را برای شناسایی آن‌ها انجام می‌دهد.

به دلیل اینکه تشخیص دست‌ خط دیگران برای انسان امری دشوار است، تشخیص اعداد دست‌نویس آزمونی رایج برای برنامه نویسی شبکه عصبی هوش مصنوعی است.

این شبکه‌ها باید آموزش داده شوند که چگونه اعداد را شناسایی کنند و دست خط‌های مختلف را تشخیص دهند.

سپس تعداد نامعلومی از اعداد در حافظه این شبکه با یکدیگر مقایسه می‌شوند و در نهایت عدد تشخیص داده می‌شود.

این تیم تحقیقاتی نشان دادند که یک شبکه مصنوعی هوش مصنوعی که از  "DNA" طراحی شده است، قادر است واکنش‌های شیمیایی را انجام دهد تا نشان دهد که دست‌خط مولکولی را به درستی تشخیص داده‌ است.

لولو قیان رهبر این مطالعات گفت: گرچه که دانشمندان فعلا هنوز طریقه ایجاد هوش مصنوعی در ماشین مولکولی را کشف کرده اند، اما پتانسیل این اکتشاف هنوز غیر قابل انکار است.

"ماشین مصنوعی مولکولی" می‌تواند همه چیز را از مولکول بسازد و در چند صد سال آتی قادر است واکنش‌های بیشتری را در محیط زیست انجام دهد.

دست خط‌های مولکولی شکل هندسی اعداد را به خود نمی‌گیرد به جای آن هر عدد مولکولی از  ۲۰ رشته منحصر به فرد " DNA" تشکیل شده است که از ۱۰۰ مولکول تشکیل شده‌ است.

این رشته‌های "DNA" در لوله آزمایش با یکدیگر مخلوط می‌شوند.

با دادن مثال‌هایی از دست‌ خط‌های مولکولی، این شبکه عصبی "DNA" می‌تواند این دست خط‌ها را به ۹ دسته تقسیم بندی کند که هر کدام از ‌آن‌ها یکی از ۹ احتمال ممکن برای اعداد دست نوشته از ۱ تا ۹ نشان می‌دهند.

این تیم تحقیقاتی در ابتدا یک شبکه عصبی "DNA" برای تشخیص بین ۶ و ۷ ساختند.

سپس ۳۶ عدد دست نوشته را امتحان کردند که این "لوله آزمایش شبکه عصبی" توانست تمام این اعداد را به درستی تشخیص دهد.

این سیستم قادر است بیش از ۱۲ هزار دست نوشت مختلف از اعداد ۶ و ۷ را به درستی تشخیص دهد.

نتایج این پژوهش در مجله "Nature" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام هوش مصنوعی یادگیری ماشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۲۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، لیلا آقا قزوینی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، جدیدترین دستاورد‌ها در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی برای متخصصان داخلی و خارج از کشور ارائه می‌شود.

این متخصص رادیولوژی افزود: با توجه به اهمیت ارائه خدمات پزشکی به بیماران مراجعه کننده به اورژانس‌ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی، چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محور‌های مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات‌ها و چت جی پی تی (Chat GPT) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکار‌ها در این حوزه ارایه خواهد شد.

آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویربرداری برای دریافت گزارش‌های اصولی و کاربردی تصویربرداری، یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوطه در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ‌ترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن‌ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته‌ها قرار گیرد.

این کنگره با حضور بیش از ۴۰۰۰ نفر از رادیولوژیست ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از ۴۰۰ سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری می‌پردازد.

سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود. همچنین، همزمان با این کنگره، آخرین دستاورد‌های تجهیزات رشته تصویربرداری در قالب نمایشگاهی در معرض دید حاضران قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد