Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@01:32:12 GMT

لرستان| ۲۱۷ اثر تاریخی در شهرستان سلسله ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۳۰۸۸

لرستان| ۲۱۷ اثر تاریخی در شهرستان سلسله ثبت ملی شد

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلسله گفت: بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی در شهرستان سلسله وجود دارد که تاکنون ۲۱۷ اثر از این مجموع در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. ۱۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶ استانها لرستان نظرات

علی جوانمرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در سلسله اظهار داشت: بیش از 400 اثر تاریخی در شهرستان سلسله وجود دارد که تاکنون 217 اثر از این مجموع در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شهرستان سلسله دارای سه منطقه نمونه گردشگری کهمان، گلهو و کاکارضا است افزود: 700 میلیون تومان اعتبار برای ایجاد راه دسترسی در منطقه نمونه گردشگری گلهو مصوب شده زیرا این منطقه نمونه به دلیل نداشتن راه دسترسی مناسب در حال حاضر کمپینگ عشایر است و امکان بازدید تمامی گردشگران از این منطقه وجود ندارد که با ایجاد راه دسترسی مناسب تمامی گردشگران می توانند به سهولت از این منطقه زیبای گردشگری دیدن کنند.

وی با اشاره به اینکه روستاهای هنام، پرسگ، جوانمرد و آهنگران روستاهای هدف گردشگری شهرستان هستند بیان کرد: سراب زز که در روستای زیبای جوانمرد واقع شده یکی از زیباترین سرابهای شهرستان سلسله محسوب می شود که برای ایجاد زیرساخت های گردشگری در این روستا نیز مبلغ 600 میلیون تومان اعتبار مصوب شده است.

جوانمرد تصریح کرد: طرح مطالعاتی روستای هدف گردشگری جوانمرد در سال گذشته انجام شده است، در طرح مطالعاتی این سراب ایجاد زیرساخت هایی از قبیل مسجد، پارکینگ، سرویس های بهداشتی، آلاچیق و ایجاد آبخوری هایی برای حیوانات پیش بینی شده که با ایجاد آن ها قطعا شاهد افزایش رشد چشمگیر صنعت گردشگری در این شهرستان خواهیم بود.

وی با اشاره به لزوم انجام طرح مطالعاتی منطقه نمونه گردشگری کهمان گفت: امسال نیز 40 میلیون تومان اعتبار برای انجام طرح مطالعاتی منطقه نمونه گردشگری کهمان اختصاص یافته که با توجه به اینکه منطقه کهمان یکی از مهمترین مناطق گردشگری سلسله محسوب می شود و این منطقه بازدیدکنندگان فراوانی از سراسر استان و حتی کشور دارد لزوم انجام طرح مطالعاتی این منطقه و اجرای آن بسیار ضروری به نظر می رسد که امیدواریم مسئولان مربوطه در این راستا همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد رشد و شکوفایی و رونق صنعت گردشگری و کاهش نرخ بیکاری در شهرستان سلسله از طریق شکوفایی این صنعت باشیم.

انتهای پیام/ ز

R41450/P41362/S6,72/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۳۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان از کشف نقوش صخره‌ای جدید در ارتفاع یک هزار و ۳۰۰ متری از سطح آب‌های آزاد در این منطقه تاریخی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، مصیب نریمانی ظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع با خبرنگاران با اشاره به اینکه منطقه کشف شده فوق، محیطی مناسب برای فعالیت‌های گله‌داری بوده و از قدیم‌الایام شغل اصلی مردم منطقه گله‌داری به خصوص پرورش بُز و گوسفند است، اظهار کرد: نقوش صخره‌ای مزبور از نوع «قوشاداش» بر روی سنگ‌های سیاه رنگی از جنس آهن ایجاد شده است که روی تراس شیب دار و مُشرف به راه قدیمی موسوم به ائل‌یولو قرار دارد.

وی افزود: نقوش صخره‌ای نویافته در ارتفاعات ورزقان به عنوان هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام و مربوط به جنوب قفقاز است که از اهمیت بسیار بالا و ویژه‌ای برای انجام مطالعات باستان‌شناسی و رویکردی مهم برای درک صحیح جامعه شناختی و انسان شناختی منطقه شمال غرب ایران به شمار می‌رود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج به دست آمده این نقوش در حالت‌های منفرد و دسته‌جمعی روی سنگ‌های سیاه از جنس آهنی به روش کوبشی ایجاد شده‌اند و بیشترین نقوش کشف شده در این سنگ‌ها متعلق به «بز کوهی» بوده که از این حیث قابل مقایسه با نمونه‌های زیادی از ایران و جمهوری آذربایجان است.

نریمانی با بیان اینکه نقوش فوق نشانگر ماهیت کوچ رو و شکارگر بودن طراحان این آثار است، تاکید کرد: دوره‌های زمانی شکل‌گیری این نقوش به دلیل نبود مطالعات آزمایشگاهی در ایران مشخص نیست و نمی‌توان بر اساس مطالعات مقایسه‌ای گاه نگاری خاصی برای آن‌ها ارائه داد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تاکنون در منطقه شمال‌غرب ایران شناسایی تعدادی نقوش صخره‌ای منجر به انجام مطالعات منسجمی در خصوص این هنر در ایران نشده است، مطالعات در خصوص این نقوش نیز مراحل اولیه خود را طی می‌کند، بنابراین نیاز است تا اطلاعات سایر محوطه‌ها نیز برای بررسی دقیق‌تر این موضوع، شناسایی و جمع‌آوری شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان با تاکید بر اهمیت انجام مطالعات در حوزه هنر نقوش صخره‌ای و شناخت تاریخ جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی منطقه آذربایجان، گفت: این محوطه شامل نقوش بز، آهو و انسان است که به صورت جداگانه یا در یک جمع به معرض نمایش درآمده‌اند و این آثار ناب و دست نخورده درآمدی بر شناخت برخی از مفاهیم انسان‌شناختی و جامعه‌شناختی مبتنی بر زندگی کوچ‌روی و دامداری و شکار است.

نریمانی تاکید کرد: برخی پژوهشگران داخلی دوره زمانی ایجاد این نقوش به خصوص نقش بُز را به دوران پیش از تاریخ ارتباط می‌دهند.

وی با بیان اینکه شهرستان ورزقان واقع در منطقه شمال‌غرب ایران همواره به عنوان یکی از مناطق مهم در مطالعات باستان‌شناسی ایران و جنوب قفقاز مطرح بوده است، افزود: پژوهش‌های باستان‌شناسی انجام شده در این منطقه تاکنون آثار متنوعی از قبیل قلعه، گورستان، معماری صخره‌ای، مقابر دوران اسلامی را شناسایی و معرفی کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزقان ادامه داد: اهمیت سنگ‌نگاره‌های کشف شده جدید در تکمیل اطلاعات مربوط به هنر صخره‌ای دوران پیش از اسلام ایران و جنوب قفقاز حائز اهمیت ویژه‌ای است.

کد خبر 748778

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • «قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد
  • تجلیل از ۱۶ معلم ماندگار در استان یزد
  • عوارض نامشخص قلیان اکسیژن
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • دستگیری قاتل زباله گرد در سلسله
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • دستگیری قاتل در لباس زباله‌گردی در لرستان
  • دستگیری قاتل در لباس زباله‌گردی