Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت آب و فاضلاب استان قم، علی جان صادق‌پور با اشاره به کمبود آب در کشور به ویژه در استان قم، گفت: امروز جنگ آب در دنیا شروع شده و به تبع آن در کشور ما نیز منشأ بروز برخی از اختلافات شده است.

وی تأمین آب شرب را یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها دانست و اظهار داشت: اگر آب شرب جامعه‌ای تأمین نشود جمعیت آن دوام نخواهد آورد و فرهنگ و تمدن آن جامعه از بین خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با ابراز تأسف از اینکه ۹۰ درصد منابع آب کشور به مصرف کشاورزی می‌رسد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در کشورهای پیشرفته ۴۰ درصد مصرف آب در مصارف شرب و صنعتی است و مابقی در کشاورزی و با راندمان بالا مصرف می‌شود.

وی با اشاره به توجه ویژه نظام اسلامی به تأمین آب شهر قم پس از پیروزی انقلاب ابراز داشت: در طول سال‌های پس از انقلاب پروژه‌های و طرح‌های مختلفی از جمله حفر چاه در داخل شهر، حفر چاه در منطقه علی‌آباد و احداث سدهای ۱۵ خرداد و کوچری برای تأمین آب شهر قم به انجام رسیده است.

تأمین ۸۵ درصدی آب قم از سدکوچری

صادق پور با بیان اینکه در حال حاضر ۸۵ درصد نیاز آبی شهر قم و شهرهای تابعه استان از سدکوچری و فاصله حدود ۳۰۰ کیلومتری تأمین می‌شود، گفت: البته این انتقال حوزه به حوزه‌ای و تأمین آب از خارج از مرزهای استان نیز مسائل و مشکلات خاص خود را دارد که لزوم استفاده بهینه از آب را بیش از پیش گوشزد می‌کند.

وی با بیان اینکه از تمام ظرفیت‌های موجود در داخل و خارج استان برای تأمین آب شهر قم استفاده شده است، اظهار داشت: هر منبعی که قابل استفاده بوده احصا شده و در مدار بهره‌برداری قرار گرفته و منبع جدید دیگری برای تأمین آب استان نداریم.

وی مصرف سالانه آب در شهر قم را حدود ۱۱۵ میلیون مترمکعب اعلام و خاطرنشان کرد: متأسفانه این میزان سال به سال رو به افزایش است به گونه‌ای که امروز نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۹ درصد افزایش مصرف داشتیم.

افزایش روز به روز مصرف آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه مصرف روز به روز در حال افزایش است، تأکید کرد: این در حالی است که منابع آب نیز در حال کاهش است و این موضوع یک خطر جدی است که با آن مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه مصرف آب در شهر قم در تابستان بیش از دو برابر فصل زمستان است، ابراز داشت: پیک مصرف آب در قم در تابستان به حدود ۵۰۰۰ لیتر در ثانیه می‌رسد و کمترین میزان مصرف در فصل زمستان حدود ۲ هزار لیتر در ثانیه است.

صادق پور با بیان اینکه با مصرف بهینه می‌توان این اختلاف مصرف را مدیریت کرد، تصریح کرد: در حال حاضر سرانه مصرف هر نفر در شهر قم حدود ۱۶۰ لیتر در شبانه‌روز است که اگر هر نفر ۴۰ درصد مصرف خود را کاهش دهد دیگری نیازی نیست آب با کیفیت پایین منابع زیر زمینی را به آب انتقالی از سدکوچری اضافه کنیم و موجب کاهش کیفیت آن شویم.

آب پردیسان کاملا شیرین است

وی با اشاره به اینکه آب پردیسان در تمام طول سال شیرین است، گفت: آب این منطقه به طول کامل از سرشاخه‌های دز تأمین می‌شود اما اگر مصارف کاهش نیابد مجبور به اختلاط از سد ۱۵ خرداد هستیم که موجب شوری آب می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه متأسفانه در مصرف آب مصالح ملی را رعایت نمی‌کنیم، ابراز داشت: اگر مصارف خود را به نصف کاهش دهیم هیچ‌گونه نگرانی برای تأمین آب پایدار نخواهم داشت.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اصلاح الگوی مصرف و استفاده بهینه آب، تأکید کرد: امروز وظیفه ملی، شرعی و قانونی ما است که با مصرف درست آب، از این نعمت الهی مراقبت کنیم و کشور را از تهدیدات که در حوزه وجود آب دارد مصون داریم.

آغاز پروژه فاضلاب پردیسان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات فاضلاب پردیسان گفت: با همت مسئولان نظام و استان بخشی از اعتبارات پروژه فاضلاب پردیسان تأمین و مقدمات کار فراهم شده و به زودی کلنگ آن با حضور مسئولان به زمین زده خواهد شد.

وی با بیان اینکه با اجرای این پروژه بخش‌ عمده‌ای از معضلات فاضلاب شهر پردیسان برطرف می‌شود، اظهار داشت: البته برای رفع کامل این معضل، اعتبارات قابل توجهی نیاز است که امیدواریم با تأمین این اعتبارات تا پایان سال ۹۸ مشکل مناطقی که با این معضل روبرو هستند برطرف شود.

صادق پور همچنین از احداث پکیج فاضلاب برای حدود ۵۰۰ خانوار پردیسان خبر داد و گفت: این پروژه نیز به اتمام رسیده و ظرف هفته آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و پساب آن برای آبیاری فضای سبز شهری به شهرداری تحویل داده خواهد شد.

کد خبر 4340716

منبع: مهر

کلیدواژه: شرکت آب و فاضلاب قم کم آبی بوشهر خبرگزاری مهر کرمانشاه گرگان شیراز مشهد شهرکرد خرم آباد بیرجند مواد مخدر یاسوج خطبه های نماز جمعه آتش سوزی سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۳۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • افزایش ظرفیت منابع تامین آب شرب در شهرستان علی آباد کتول
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد