Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - نویسنده کتاب «گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار»، گفت: این کتاب پاسخی به ابهامات سینمای ایران در دهه 60 است که همچنان منشاء تحلیل­ها و قضاوت­های گوناگون قرار می گیرد.

محمدعلی حیدری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا درباره علت تدوین و انتشار کتاب «گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار»، اظهار داشت: فخرالدین انوار از جمله مدیران دهه 60 سینمای ایران بود که نقش و تاثیر مهمی در سینمای آن دوران داشته است و از آنجا که اهل مصاحبه نبوده عموماً تجربیات و برنامه ریزی های دوران مدیریت وی مغفول مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از مهمترین دستاوردهای انتشار مجموعه سخنرانی انوار را تحلیل و قضاوت درست سینمای آن دهه دانست و افزود: در واقع این روزها درباره سینمای دهه 60 اظهار نظر های متعددی می شود که خیلی منصفانه و دقیق به نظر نمی رسد و این کتاب به نوعی می تواند مرجع مناسبی برای قضاوت آن دوران سینمای ایران باشد.
نویسنده کتاب «زیر پوست قصه‌ها؛ سینمای رخشان بنی‌اعتماد»، ادامه داد: تصمیم برای تدوین این کتاب از سال 93 گرفته شد و تلاش کردم در این مدت تمامی سخنرانی های آرشیوی انوار در زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر، جلسات همفکری بعد از جشنواره با فیلمسازان و مدیران که همه و همه به نوعی می تواند تحلیل درستی از سینمای آن دوران بری ما داشته باشد.
حیدری با اشاره به اینکه کتاب «گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار» شامل چهار گفتار از سخنرانی‌های فخرالدین انوار از سال 1364 تا 1372 است، گفت: گفتار نخست شامل سخنرانی هایی است که طی هفت سال در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر ایراد شده است. گفتار دوم شامل سخنرانی در جمع اهالی سینماست که از سال 1364 تا 1372 همه‌ساله در اسفندماه صورت می‌گرفت.
وی افزود: گفتار سوم گزارشی است از نشست فخرالدین انوار و محمدمهدی حیدریان با کارگردانان که اردیبهشت و خرداد سال 71 انجام شد و گفتار چهارم به گفتگوی جمعی فخرالدین انوار و سیدمحمد بهشتی با نویسندگان مربوط می شود.
نویسنده کتاب «رازهای جدایی؛ سینمای اصغر فرهادی»، گفت: در نگاه سینماگران و منتقدان، رخدادهای دهه 60 همچنان منشاء تحلیل­ها و قضاوت­های گوناگون است، حال آنکه این رخدادها گاه در پی مناسبات و تصمیم­هایی رقم خورد که چه در آن زمان و چه در سال­های بعد در هاله­ای از ابهام باقی ماند.
حیدری افزود: کتاب «گفتارهای سینماییِ فخرالدین انوار» از این منظر منبعی تازه است درباره­ی یکی از حساس­ترین مقاطع در حیات سینمای نوین ایران است.
وی مهمترین موضوعات مطرح شده در کتاب را نقش نهادهای قانون گذار و قضایی در تصمیم گیری ها، وجود تشکیلات موازی، برگزاری جشنواره فیلم فجر، نحوه سیاستگزاری ها، ارتباط با سینماگران عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، محمدعلی حیدری گردآوردی کتاب‌هایی چون: «گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی (دهه شصت- جلد 1)»، «سینمای دهه شصت؛ از نگاه مدیران سینمایی»، «سرگذشت لابراتوارها در سینمای ایران»، «سینمای دهه شصت از نگاه منتقدان»، «از نگاه سینماگران؛ دهه 1360» و «گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی (دهه شصت- جلد 2)» را در کارنامه خود دارد و همچنین مجری طرح کتاب «زیر پوست قصه‌ها؛ سینمای رخشان بنی‌اعتماد» و «رازهای جدایی؛ سینمای اصغر فرهادی» بوده است.
این کتاب در 386 صفحه و توسط نشر دیبایه منتشر شده است.
فراهنگ**9246**1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي حيدري كتاب سينما انوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۶۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تازه‌ترین اثر تهیه شده توسط مرکز گسترش با عنوان «همبستگی علم و هنر در سینمای مستند» اثر احمد ضابطی جهرمی که در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» رونمایی شد، در نمایشگاه کتاب امسال، عرضه می‌شود. استاد ضابطی جهرمی روز جمعه 21 اردیبهشت ماه، از ساعت 16 تا 18 در غرفه مرکز در نمایشگاه حضور خواهد داشت.

کتاب‌های «هنر دقت (کلام و تصویر در مردم نگاری)» مایکل اوپیتس و احمد الستی و ترجمه محمد همتی، «صدای آینه‌ها» گفتگوی معصومه کیانی با منوچهر طیاب، خسرو سینمایی و محمدرضا اصلانی، «دوربین شخصی سینمای ذهنی و فیلم جستار» لائورا راسکارلی و ترجمه محمدرضا فرزاد و «پژوهش سینمایی (کشف سوالی درباره جهان و پرسشی درباره شکل برای فیلم مستند)» محمد تهامی‌نژاد از جمله عناوینی هستند که در غرفه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی عرضه خواهند شد.

تعدادی از آثار منتشر شده مرکز در یک سال گذشته در سایت فیدیبو عرضه شده و قابل دسترسی است. علاقه‌مندان به مطالعه آثار مربوط به سینمای مستند، در ایام برگزاری جشنواره هم می‌توانند 15 کتاب‌ از جمله «دگرخوانی سینمای مستند» اثر محمدرضا اصلانی را از فیدیبو تهیه کنند.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود
  • گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی