Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، چند روز پیش خبری در خصوص  بازنشستگی مهدی گلشنی عضو هیأت علمی و رئیس گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف منتشر شد که بازتاب بسیاری به خصوص در فضای مجازی داشت چرا که بسیاری از دانشگاهیان با بازنشستگی چنین استادی مخالف بودند.

* بازنشستگی به دلیل رعایت قانون یا به بهانه انتقاد از مسؤولان

دکتر گلشنی نیز در گفت‌وگویی بهانه سن را در موضوع بازنشستگی‌اش، ظاهر قضیه دانسته و عنوان کرد: درست است که قانون زمانی را برای بازنشسته کردن اساتید مقرر کرده اما در عمل این موضوع به طور یکنواخت اجرا نشده است، افرادی هستند که هیچ کدام از ویژگی های استاد ممتاز و استاد نمونه را نداشتند و به‌علاوه درمحیط داخلی یا خارج از کشور چندان تاثیر گذار نبوده‌اند ولی این قانون برای آنان اعمال نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* فتوحی: قانون را اجرا کرده‌ایم 

 محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با تکذیب اینکه بازنشستگی گلشنی به انتقادات وی مرتبط بوده است، گفت: این مسأله را کاملا تکذیب می‌کنم، بازنشستگی دکتر گلشنی ربطی به سخنرانی‌های وی ندارد. وی به عنوان یک استاد پیشکسوت می‌تواند از روند آموزش عالی انتقاد کند، همچنان که تمام افراد دیگر می‌توانند نسبت به آموزش عالی انتقاد کنند، به خصوص در دانشگاه شریف اساتید یا حتی دانشجویان می‌توانند انتقاد و پیشنهاد کنند و ما آن را پذیرفته و برای عمل به آن می‌کوشیم.

وی درباره چرایی بازنشستگی مهدی گلشنی گفت: بحث بازنشستگی مهدی گلشنی کاملا مطابق با قانون است و رئیس دانشگاه در برابر سازمان‌های بازرسی موظف به اجرای قانون است. به استناد ماده 96 آیین‌استخدامی، اعضای هیات علمی مصوب وزرات علوم، تحقیقات و فناوری سن بازنشستگی با مرتبه استاد تمام 70 سال است. طبق ماده 98 و تبصره‌های آن اعضای هیات علمی با مرتبه استادی در شرایط خاص می‌توانند سن 73 یا حداکثر 76 کار خود را ادامه دهند و بازنشسته نشوند. 

فتوحی افزود: در آیین‌نامه اخیری که اسفند ماه 96 از طرف وزارت علوم به دانشگاه ابلاغ شد و دانشگا‌ه‌ها موظف بودند در هیات امنای خود آن را تصویب کنند سن بازنشستگی 70 سال عنوان شده، در شرایط خاص نیز اجازه دارند تا 73 سالگی ادامه فعالیت دهند، کاری که دانشگاه شریف انجام داده و در هیات امنا مصوب کرده این است که برای اساتید ممتاز و اساتید نمونه کشوری تا سن حداکثر 75 سال باشد. 

رئیس دانشگاه شریف عنوان کرد: دکترگلشنی در آستانه 80 سالگی است و متولد 1317 است و هیات امنای دانشگاه یکبار سال 89 و یکبار سال 96 با ادامه فعالیت‌های ایشان موافقت کرده است، یعنی وی در حدود 4 سال بیش از سقف مجاز فعالیت کرد‌هاند و بازنشستگی وی هیچگونه ارتباطی به انتقادات ایشان ندارد و کاملا بر مبنای قانون و مقرراتی است که رئیس دانشگاه موظف به اجرای آن است. 

* جایگاه دکتر گلشنی در دانشگاه حفظ می‌شود

فتوحی در رابطه با تأکید وزیر علوم بر حفظ جایگاه اساتید پیشکسوت و ممتاز اظهار داشت: حفظ استاد تمام‌ها از سوی دانشگاه‌ها که وزیر علوم آن را مطرح کرد مربوط به بازنشسته شدن یا نشدن نیست، بلکه به این معنی است که دانشگاه‌ها می‌توانند از اساتید برجسته بعد از بازنشستگی بهره‌گیری کنند و قطعا دانشگاه شریف علاقمند است از استاد برجسته‌ای همچون دکتر گلشنی چه در کرسی  تدریس و چه در کرسی  استاد مشاور یا استاد راهنما استفاده کند.

وی تأکید کرد: قطعا اساتیدی که بازنشسته می‌شوند اتاقشان حفظ می‌شود و می‌توانند به کار خود ادامه دهند و دانشگاه از ادامه فعالیت‌ آنان نیز استقبال می‌کند. ما تمامی اساتید بازنشسته در دانشگاه را حفظ کرده‌ایم و تمام آنها در دانشگاه مشغول به فعالیت هستند و دانشگاه از وجود این اساتید و تجربه گرانقدری که دارند استفاده می‌کند و همین مساله برای دکتر گلشنی استاد برجسته دانشگاه شریف نیز اتفاق می‌افتد و مغایرتی با بازنشستگی ندارد. 

فتوحی در پاسخ به این سوال که آیا نمی‌توان این قانون را  در خصوص اساتید برجسته‌ای که به نوعی ثروت و سرمایه دانشگاه محسوب می‌شوند تغییر داد گفت: احترام اساتید بر همه ما واجب است؛ اما در این خصوص قانون‌گذار باید تعیین تکلیف کند و ما مجری قانون هستیم. اخیرا نامه‌ای از دیوان محاسبات دریافت کردیم که روسای دانشگاه‌ در برابر این بازنشستگی‌‌ها مسئول هستند و خیل تحصیلکرده‌های جوانی داریم که باید جایگزین افراد بازنشسته شوند. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۷۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف در راستای پیشبرد و گسترش همکاری‌ و تعاملات بین‌المللی در حوزه‌های علمی، پژوهشی و دانشگاهی با عراق، هیئت اعزامی از دانشگاه صنعتی شریف به ریاست دکتر موسوی رئیس دانشگاه شریف، به کشور عراق سفر کردند.

در این سفر چند روزه دکتر موسوی و هیئت همراه ایشان با محسن المندلاوی سرپرست پارلمان عراق و نایب رییس اول پارلمان عراق و رئیس هیئت امنای دانشگاه الفراهیدی، رئیس دانشگاه بغداد و سفیر ایران در عراق دیدار و گفتگو کردند.

در نشست‌های جداگانه‌ای که با مسؤولین این دو دانشگاه صورت گرفت؛ ساز و کارها، نحوه گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی، وضعیت و جایگاه دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه بغداد و الفراهیدی از جمله مواردی بود که در این جلسات مطرح و تبادل نظر شد.

هیات اعزامی دانشگاه شریف با حضور در سفارت کشورمان در عراق با محمدکاظم آل‌ صادق، سفیر ایران دیدار و گفت ‌و گو کردند. در این دیدار نحوه حضور دانشگاهی و فناورانه دانشگاه صنعتی شریف به جامعه آموزش عالی عراق از اهم موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6097208

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • وضعیت «شهر ری» در تقسیم استان تهران چگونه خواهد بود؟!
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • تکلیف جدا شدن فیروزکوه و دماوند و ری از تهران مشخص شد
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است