Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@11:49:55 GMT

طرح ترافیک پشت چراغ قرمز «شفاف سازی»

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۵۹۷۲۲

طرح ترافیک پشت چراغ قرمز «شفاف سازی»

بیش از ۱۰ روز از انتشار لیست ناقص خبرنگاران دریافت کننده آرم طرح ترافیک می گذرد. قرار بود شهرداری تهران در این زمینه شفاف سازی کند و به تمام شائبه ها پایان دهد ولی تاکنون هیچ اراده ای در مدیران شهرداری برای شفاف سازی کامل لیست دیده نمی شود و یکی از مسئولان شهری می گوید اگر لیست کامل منتشر شود موضوع سهم خواهی پیش می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، حاشیه های طرح جدید ترافیک تمامی ندارد و عملکرد معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نشان می دهد که این معاونت نزدیک به ده ماه است که برای تدوین و تصویب و در نهایت اجرای کامل آن، حوزه معاونتی خود را درگیر کرده اما با این وجود نیز نتوانسته آنچنان که باید و شاید مطالبات شهروندان را پاسخ دهد.

در این میان ارائه سهمیه ترافیک خبرنگاران همچنان با اما و اگرهایی همراه است. پس از نزدیک به دو ماه از اجرای طرح ترافیک یعنی از میانه اردیبهشت ماه، در نهایت هفته گذشته بود که معاونت حمل و نقل و ترافیک تحت فشار افکار عمومی و رسانه ها مجبور شد تا لیست کسانی که از سهمیه خبرنگاری برخوردار شده اند، منتشر کنند اما در حالیکه همه در انتظار لیست کامل بودند، این لیست به صورت ناقص منتشر شد.

در لیستی که شهرداری بر روی سایت شفافیت خود قرار داد، نام 2240 نفر به عنوان خبرنگار مشمول سهمیه طرح ترافیک اعلام شد ولی در کنار نام و نام خانوادگی افراد هیچ نشانی از رسانه محل فعالیت دیده نمی شد. این در حالی بود که شهرداری در زمان ثبت نام خبرنگاران شرایطی را از جمله معرفی نامه از رسانه محل فعالیت و ده اثر منتشر شده از آنها به عنوان بخشی از مدارک درخواست کرده بود.

عدم درج نام رسانه محل فعالیت افراد مشمول سهمیه در حالی بود که در میان اسامی انتشار یافته از نمایندگان مجلس تا کارمندان شهرداری حضور داشتند. این اقدام معاونت حمل و نقل و ترافیک با انتقادات اعضای شورای شهر اصلاح طلب پنجم روبه رو شد.

ناهید خداکرمی، عضو شورای پنجم تهران در همین زمینه در گفتگو با خبرنگار فارس گفت:« در این لیست اصلاً مشخص نیست که خبرنگاری که اسمش آمده برای کدام رسانه است. برخی از نماینده‌های مجلس و فرزندانشان ‌آرم طرح ترافیک خبرنگاری دریافت کرده‌اند. این کار درست نیست این طرح قرار بود برای خبرنگاران باشد، آن مسئولی که پشت میز می‌نشیند نیاز به طرح ترافیک ندارد.»

عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه برخی از نماینده‌های مجلس و فرزندانشان ‌آرم طرح ترافیک خبرنگاری دریافت کرده‌اند، گفت: این کار درست نیست این طرح قرار بود برای خبرنگاران باشد، آن مسئولی که پشت میز می‌نشیند و راننده شخصی دارد، نیاز به طرح ترافیک ندارد.

معاونت حمل و نقل ترافیک و سازمان ترافیک شهرداری طبق مصوبه شورا و دستورالعمل اجرایی عوارض، باید نام خبرنگاران به اضافه نام رسانه‌شان را منتشر می‌کرد ولی این کار صورت نگرفت و برخلاف نمصوبه عمل کردند.

محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا در گفت و گو با فارس با بیان اینکه طبق قانون باید اسامی خبرنگاران و رسانه‌های آنها اعلام شود، گفت: این کار با تأخیر انجام شد و مدت زیادی طول کشید تا معاونت یک لیست ناقص را منتشر کند. این مسئله باعث افزایش ابهامات شده است.

رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا با اشاره به اینکه یک ماه قبل نامه زدیم و از شهرداری درخواست کردیم که سریع‌تر اسامی خبرنگارانی که آرم طرح ترافیک دریافت کرده‌اند را برای شورا ارسال کند، گفت:‌ اما شهرداری پاسخی نداد. شهرداری تخلف کرده و قطعا این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

علیخانی با تأکید بر این موضوع باید علت کار این شهرداری مشخص شود، گفت: به نظر می‌رسد ابهامات زیاد است و تبعیضاتی صورت گرفته که شهرداری از انتشار اسامی رسانه‌ها هراس دارد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه از ابتدا معاونت حمل و نقل ترافیک با تخصیص آرم طرح ترافیک خبرنگاری مشکل داشت،‌ گفت: مسئولین معاونت اعلام می‌کردند که این کار رانت است و مشکل دارد و هر کسی که به طرح جدید ترافیک اعتراض دارد به این دلیل است که رانتش قطع شده است.

علیخانی گفت:‌ ما به مسئولین معاونت اعتماد کردیم ولی مصوب کردیم که اسامی را منتشر کند، به نظر می‌رسد چیزی که آنها ادعا می‌ کردند، در عمل محقق نشده و مبارزه با رانت نداشته‌اند و نتوانستند در این زمینه کاری کنند وگرنه دلیلی نداشت که لیست را این چنین منتشر کند.

هرچند پورسیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری در ابتدای تدوین طرح جدید ترافیک مدعی شده بود که این طرح برای جلوگیری از رانت قرار است اجرایی شود اما سازوکارهایی که وی و همکارانش در نظر گرفتند خود به محل جدیدی برای رانت و سهم خواهی ها تبدیل شده است. اگر از ماجرای فروش طرح ترافیک با قیمت هایی تا 10 میلیون تومان در سایت های تبلیغاتی بگذریم، تخصیص آن به برخی از مقامات دقیقا بر خلاف ادعاهای پورسید آقایی است. شهربانو امانی، یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران در واکنش به این اقدام شهرداری خواهان پاسخگویی شده است: «مگر مسئولان و مقامات صاحب رسانه هستند که از سهمیه طرح ترافیک خبرنگاری استفاده کرده‌اند، باید پاسخگو باشند. نمایندگان مجلس همه ماشین‌های سازمانی دارند که مسئولیت تردد آنها را برعهده دارد که دارای طرح ترافیک است لذا معتقدم مجلس و مقامات می‌توانند هزینه ورود به طرح ترافیک را از جیب مبارک پرداخت کنند»

حسن خلیل آبادی، عضو شورای شهر تهران در گفت و گو با فارس نیز خواهان توضیح مسئولان شهرداری به دلیل عدم اعلام نام رسانه هایی شده که سهمیه به خبرنگاران آنها تعلق گرفته است: «معاونت حمل ونقل ترافیک باید اسامی دریافت‌کنندگان آرم طرح ترافیک و رسانه ها را اعلام کنند. این طرح به نام خبرنگاران است و نباید بچه‌های نمایندگان مجلس یا فرزندان مسئولان نشریه‌ها این طرح را دریافت کنند.»

به هر حال آنچه در کنار اقدام معاونت حمل و نقل شهرداری تهران جهت شفاف سازی بیشتر سهمیه طرح جدید ترافیک خبرنگاران شاهد هستیم که در جای خود قابل تقدیر است، اما بی توجهی به جزئیات حیاتی این شفاف سازی می تواند باعث ایجاد رانت و سواستفاده برخی از این سهمیه ها شود. سواستفاده ای که حتی برخی از اعضای شورای شهر از نمایندگان و کسانی که به ناحق از این سهیمه برخوردار شده اند، درخواست بازگرداندن آن را کرده اند. حال این سوال پیش می آید که چرا اصولا می بایست در ابتدا این طرح به چنین افرادی تعلق گیرد که با گذشت چهارماه از سال قصد بازخواست و بازگردان آن پیش بیاید!

منبع:‌فارس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۵۹۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری - وبیناری ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ به طرح و بررسی رویکرد‌های این معاونت در راستای شیوه‌های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسوولانه مردم بویژه ذی‌نفعان عرصه‌های منابع طبیعی بخصوص مراتع کشور و احاله مدیریت طرح‌های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت‌های قانونی موجود پرداخت.     وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.   نوبخت ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و بخصوص بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.   وی خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتعداران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد، همچنین دفتر روابط عمومی نیز با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره‌بردار و زمینه‌سازی اجرای شیوه‌نامه‌ها نقش‌آفرینی کنند.   رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.   به گفته وی، امسال نیز که سال مشارکت مردم است، اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد شود با افزایش ظرفیتی که در مراتع وجود دارد، مرتعداران تبدیل به تسهیلگر خواهند شد، بستر‌های همکاری و مشارکت‌دهی مردم در نظامنامه‌های مردمی‌سازی، لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.   نوبخت با اشاره به عنوان "دستیار مردمی‌سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی‌سازی و راهبری این جلسات، ۵ کارگروه شامل کارگروه‌های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع‌رسانی و کارگروه اجرایی باید تشکیل شود.   وی تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه‌جانبه می‌تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و به صورت توأمان می‌توانند موفقیت در مردمی‌سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.   بنابر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.   گفتنی است؛ چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سیستم‌های روشنایی در شهرکرد
  • استفاده از کابل دیتا در چراغ‌های راهنمایی رانندگی
  • شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی