Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-18@09:39:22 GMT

نکات بسیار عجیب از زندگی مردم فنلاند

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۶۲۵۷۸

نکات بسیار عجیب از زندگی مردم فنلاند

 آیا می‌دانستید در کشور اروپایی فنلاند کودکان به صدای دایناسورهایی گوش می‌کنند که موسیقی هوی‌متال می‌نوازند، مردها برای برنده شدنِ یک جعبه آبجو زنان خود را روی شانه‌شان حمل می‌کنند و مردم برای خوش‌شانسی شهردار او را به آب می‌اندازند؟

این گزارش قصد دارد در این مطلب شما را با بیش از ۱۵ مورد از عجیب‌ترین رسوم و رفتارهای مردم فنلاند آشنا کند که نه تنها برای سرزمین هزار دریاچه شهرت جهانی دارد، بلکه نوکیا هم از این سرزمین برخواسته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نگاهی کلی باید بگوییم که فنلاند در شمال اروپا و منطقه اسکاندیناوی واقع شده و جمعیت کل کشور کمتر از نصف جمعیت شهر تهران و حدود ۶ میلیون نفر است. هلسینکی که پایتخت این کشور اروپایی است بیشترین جمعیت را به خود اختصاص داده است.

اما با این وجود، فنلاند هرساله یکی از کشورهایی است که در صدر جدول کیفیت بالای زندگی در جهان قرار می‌گیرد. فنلاند به عنوان یکی از بهترین‌ها و شاید بهترین نظام آموزشی دنیا نیز شناخته می‌شود.

با این مقدمه از شما دعوت می‌کنیم تا مسایل جالب و عجیب زیر را بخوانید تا همانند ما عقل از سرتان بپرد!

۱- تمامی مراکز خرید و مراکز تفریحی دارای پارکینگ اختصاصی برای سگ هستند

در کشور فنلاند قانونی مبنی بر ساخت و در نظر گرفتن محوطه‌ای اختصاصی برای پارکینگ سگ‌ها در بیرون مراکز خرید، پاساژها، سینماها و دیگر ساختمان‌های عمومی وجود دارد. عجیب‌تر اینکه اگر مالک مرکز خرید از ساخت پارکینگ‌ سگ‌ها خودداری کند ملزم به پرداخت جریمه نقدی خواهد بود.

۲- با شمشیر از دکترها تقدیر می‌شود

در برخی از دانشگاه‌های کشور اروپایی فنلاند، هنوز یک سنت قدیمی اجرا می‌شود که به موجب آن هر فردی که موفق به کسب مدرک دکتری (PhD) می‌شود، علاوه بر گرفتن مدرک رسمی با اهدای یک شمشیر از او تقدیر به‌عمل می‌آید.

البته قسمت عجیب‌تر ماجرا اینجاست که شما باید خودتان شمشیر را بخرید تا دانشگاه آن را به شما تقدیم کند! مثل دوران مدرسه‌ی دهه شصتی‌ها که والدین برای فرزند خود کادو می‌خریدند و به مدیر مدرسه می‌دادند تا او به دانش‌آموزان سر صف جایزه دهد!

۳- مردم فنلاند کرم‌کتاب هستند

فنلاندی‌ها اشتیاق فراوانی برای مطالعه کتاب دارند و به همین خاطر در سراسر جهان زبانزد خاص و عام شده‌اند. با اینکه کل جمعیت این کشور به ۶ میلیون نفر هم نمی‌رسد اما سالانه بیش از ۶۷ میلیون کتاب از سراسر کشور قرض می‌گیرند.

حتی در پمپ بنزین‌های این کشور هم کتابخانه‌های خصوصی وجود دارد. از همه عجیب‌تر و جالب‌تر اینکه از کتابخانه‌های عمومی شهرها می‌توانید آلات موسیقی، تجهیزات ورزشی و حتی چرخ خیاطی قرض بگیرید.

۴- در این کشور حتی سگ‌ها هم در خدمت آموزش هستند!

در سراسر دنیا سگ‌های قابل‌توجه زیادی وجود دارند که مثلا به افراد نابینا کمک می‌کنند تا از خیابان عبور کنند، اما سگی که بتواند در یادگیری لغات سخت زبان فنلاندی به دانش‌آموزان کمک کند را فقط در فنلاند می‌توان دید. این سگ‌ها آموزش دیده‌اند که مثل یک شنونده خوب و باحوصله، به تکرار لغات کودکان گوش کنند. کودک به این ترتیب، شهامت این را پیدا می‌کند تا کلمه‌هایی که تلفظ آنها برایش سخت هستند را با صدای بلند برای سگ بخواند و نگران این نباشد که وقتی کلمه‌ای را اشتباه می‌گوید کسی او را مسخره کند.

۵- زبان فنلاندی زبان جن و پری است

زبان فنلاندی یکی از دشوارترین زبان‌های دنیاست و به همین خاطر به آن زبان جن و پری هم می‌گویند. در این زبان ۴۰ مترادف برای واژه‌ی «برف» وجود دارد. همچنین با کلمه‌های متعددی می‌توانید بگویید: «لطفا!»

جالب اینکه کلمه‌های خنده‌داری دارند که در دیگر زبان‌های اصلا وجود ندارد. به‌طور مثال، kalsarikännit یعنی «نوشیدن در زیر آب». همچنین «زمان آینده» در زبان فنلاندی وجود ندارد.

۶- شرکت‌های فنلاندی به کارمندان خود پاداش می‌دهند تا از مرخصی برگردند

این گزینه عالیست! ایکاش شرکت‌های ایرانی هم همین کار را می‌کردند، ما مسافرت می‌رفتیم و بعد از بازگشت به دفتر یک پولی به حسابمان می‌ریختند و می‌گفتند: «خیلی ممنون که برگشتید!»

کمپانی‌های فنلاندی به‌منظور تشویق کارمندان برای بازگشت به دفتر کار پس از مرخصی رفتن، پاداش‌های ویژه‌ای به آنها پرداخت می‌کنند. جالب اینجاست که نمی‌توانید مبلغ این پاداش را از کسی مخفی کنید چون با شمار‌ه‌گیری یک شماره مشخص می‌توانید از میزان حقوق و دریافتی همکاران خود مطلع شوید! عجیب اما جذاب!

۷- جریمه ماشین‌ها به درآمد فردِ خاطی بستگی دارد

با این مواردی که تا به اینجای مطلب نوشته‌ایم، فنلاند مصداق یک آرمان‌شهر است. همه چیز کاملا به نفع مردم و در راستای راحتی و آسایش آنها انجام می‌شود. یکی دیگر از قوانین جالب این سرزمین زیبا این است که جریمه خودروها بر اساس حقوق دریافتی راننده تعیین می‌شود. هر که حقوق بالاتری دارد، مبلغ بیشتری جریمه خواهد شد و بالعکس.

شاید بد نباشد بدانید که یکی از مدیران یکی از شرکت‌های بزرگ فنلاندی بیشترین مبلغ جریمه را تا به این تاریخ پرداخت کرده است که معادل ۱۱۶ هزار یورو است. او برای رانندگی با سرعت ۷۵ کیلومتر در ساعت در جاده‌ای که حداکثر سرعت ۵۰ کیلومتر بوده، جریمه شده است.

۸- ماشین پلیس در فنلاند، «گوزن شمالی» است

پلیس‌هایی که با اسب در خیابان‌ها به خدمت‌رسانی مشغول هستند را در کشورهای دیگر دیده‌ایم (حداقل در فیلم‌ها). اما جالب است بدانید که نیروهای پلیس در کشور فنلاند به کمک گوزن‌شمالی ماموریت‌های خود را انجام می‌دهند. همین مساله به یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر تبدیل شده است.

۹- فنلاندنی‌ها احترام زیادی برای افراد درونگرا قایل هستند

در واقع باید گفت گاهی آدم دلش می‌خواهد تنهایی رستوران، کافه یا خرید برود. این مساله‌ای است که فنلاندی‌ها به خوبی درک کرده‌اند و به همین خاطر در رستوران‌ها و سوپرمارکت‌های خود فضاها و سبدهای خریدی مختص افراد تنها، درونگرا و خجالتی در نظر گرفته‌اند.

۱۰- فنلاندی‌ها عاشق آبجو هستند

تقریبا بیشتر جمعیت فنلاند به‌طور میانگین سالانه ۸۵ لیتر آبجو می‌نوشند. به همین خاطر چندان جای تعجب ندارد که در فروشگاه‌های این کشور ۱۰۰ قوطی آبجو یکجا به فروش برسد.

۱۱- خانه‌هایی مخصوص برگزاری مهمانی دانشجویی دارند

تقریبا همه دانشگاه‌های بزرگ در کشور فنلاند خانه‌هایی برای مهمانی دارند. دانشجویان می‌توانند این خانه‌ها را برای هر رویداد یا جشنی که می‌خواهند کرایه کرده و به شادی و خنده و پارتی کردن بپردازند. این خانه‌ها اغلب یک اتاق نشیمن بزرگ، چندین سرویس بهداشتی و سونا و استخر دارند.

۱۲- فنلاندی‌ها عاشق قهوه هستند

فنلاند در فهرست مصرف قهوه در جهان صدرنشین است. هر فرد به طور میانگین سالانه ۱۲ کیلوگرم قهوه مصرف می‌کند. این در حالیست که مثلا هر یک شهروند ایتالیایی‌ سالانه به‌طور متوسط ۵ کیلوگرم قهوه می‌نوشد.

۱۳- هلسینکی امن‌ترین شهر جهان است

هلسینکی که پایتخت فنلاند و پرجمعیت‌ترین شهر این کشور است محل زندگی قابل اعتمادترین و سالم‌ترین (به لحاظ اخلاقی) مردم زمین است.

بدنبال یک آزمایش تحقیقاتی، ۱۲ کیف پول به همراه شماره موبایل، عکس خانوادگی و مقداری پول نقد در خیابان‌های این شهر روی زمین گذاشته شد. ۱۱ کیف از ۱۲ مورد با تمامی اقلام به صاحبان آنها بازگردانده شد. این در حالیست که در دیگر کشورها به صورت آماری فقط نیمی از کیف‌ها احتمال بازگشت دارند.

۱۴- فنلاندی‌ها عاشق سونا هستند

هر گوشه از این کشور که بروید سونا وجود دارد. با جمعیت ۵ میلیون و اندی، در این کشور ۲ میلیون مرکز سونا و اسپا وجود دارد؛ یعنی بیشتر از ماشین در فنلاند سونا ساخته شده.

همه شرکت‌های بزرگ و موسسات دولتی دارای سونای اختصاصی برای کارمندان خود هستند. حتی در زندان‌های این کشور هم زندانی‌ها حق دارند هفته‌ای یک بار سونا بروند.

عجیب‌ترین جایی که سونا دارد، فست‌فودهای زنجیره‌ای در هلسینکی است که اغلب به سونا مجهز هستند.

۱۵- گروه‌های موسیقی متال در این کشور همه جا هستند

بیش از ۶۰۰ گروه موسیقی متال در این کشور وجود دارد. حتی کودکان نیز متال‌باز هستند و باندهای موسیقی مخصوص خود را دارند. یک گروه موسیقی متال در قالب دایناسورها وجود دارد که با گیتارهای الکترونیک به نواختن و خواندن آهنگ‌های آموزشی برای کودکان می‌پردازد.

۱۶- آرزوی موفقیت کردن برای شهردار با به آب انداختن او

سنت قدیمی برخی از خانواده‌های فنلاندی این است که هر کسی که دیرتر از دیگران بیدار می‌شود باید در آب انداخته شود. در Naantali این رسم به‌گونه‌ای دیگر اجرا می‌شود: شهروندی که قرار است وظیفه شهرداری را به عهده بگیرد به درون آب پرتاب می‌شود تا بدین وسیله از او تقدیر و برایش آرزوی موفقیت کنند.

۱۷- فنلاندی‌ها رسوم عجیبی دارند

علاوه بر حمل همسر برای برنده شدن آبجو، فنلاندی‌ها رسوم عجیبی در جشن‌های خود دارند که شامل پرت کردن موبایل و نواختن گیتارهای خیالی است.

روزیاتو

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۲۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آثار رشد اقتصادی در زندگی مردم ملموس نیست؟

به گزارش قدس آنلاین، بیشتر مردم در کف جامعه این سخنان را ادعای مسئولان و غیرواقعی می‌دانند و تأکید دارند چنانچه اقتصاد رشد می‌کرد، بی‌شک ما باید در سفره خود آن را مشاهده می‌کردیم و این‌گونه نتیجه می‌گیرند که آمارها غیرواقعی‌اند.

اما موضوع چیست و چرا باوجود اینکه مسئولان مدعی رشد ۵درصدی اقتصاد هستند و بانک جهانی هم در زمستان سال گذشته بر این مسئله صحه گذاشته و رشد اقتصادی ایران را ۴/۷ اعلام کرده و کشور را در رده پانزدهم میان ۷۲ کشور دنیا قرار داد، اما مردم آن را حس نمی‌کنند تا جایی که رهبر معظم انقلاب هم در دیدار مسئولان نظام با ایشان که پانزدهم فروردین انجام شد، خطاب به ‌کارگزاران نظام تأکید کردند «مردم انتظار دارند کارها و تلاش‌های مسئولان در زندگی آن‌ها اثر ملموس داشته باشد که باید در جهت برآوردن این انتظار بحق، حرکت و تلاش کرد».

رشدی ناشی از درآمدهای نفتی و نه حاصل صنعت و کشاورزی
هادی حق‌شناس، تحلیلگر اقتصادی در گفت‌وگو با قدس ضمن بیان اینکه رشد اقتصاد با نفت و بدون نفت دو نتیجه متفاوت دارد، رشد بدون نفت را اثرگذار بر اقتصاد دانست و اظهار کرد: در دوران کرونا بخش خدمات با آسیب جدی مواجه شد و پس از پایان کرونا بخش‌های آسیب‌دیده مانند صنعت گردشگری، هتل‌داری، رستوران‌ها و... رشد را تجربه کردند، بنابراین چنانچه امروز رشدی را مشاهده می‌کنید، بخشی از آن به‌این مسئله برمی‌گردد و بالطبع افرادی که در این حوزه‌ها فعالیت دارند، رشد را احساس می‌کنند.

وی به‌ رشد منفی بخش‌های کشاورزی و صنعت اشاره و تصریح کرد: زمانی که در بخش کشاورزی با رشد منفی مواجه هستیم، شاغلان این حوزه متوجه رشد ۵درصدی اقتصاد نخواهند شد و شرایط خوبی هم ندارند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: حدود ۳ میلیون نفر در بخش‌های دولتی مشغول به ‌فعالیت‌اند و نزدیک به‌ ۵ میلیون نفر هم بازنشسته در کشور داریم، چنانچه این جمعیتِ حدود ۸ میلیون نفر را در بُعد خانوار ۳/۵ نفر ضرب کنیم، این افراد تقریباً یک‌سوم جمعیت کشور را شامل می‌شوند که دریافتی ماهانه آنان یا از طریق دولت پرداخت می‌شود و یا صندوق‌های بازنشستگی و پرسش این است آیا دریافتی آنان متناسب با نرخ تورم رشد کرده است؟

حق‌شناس اضافه کرد: چنانچه افزایش حقوق این تعداد را ۲۰درصد درنظر بگیریم، نرخ تورم درحال حاضر دوبرابر درآمد آنان است و این یعنی رشد اقتصادی ۵درصد نه‌تنها در زندگی این جمعیت اثر مثبت نداشته، بلکه به‌دلیل وجود تورم بالا در کشور، عملاً قدرت خرید آنان کاهش یافته است، بنابراین این جمعیت یک‌سومی نیز رشد را در زندگی خود حس نمی‌کنند.

تورم؛ علت‌العلل مشکلات اقتصادی ایران
وی ضمن بیان اینکه سابقه ندارد در اقتصاد ایران چندین سال متوالی با تورم ۴۰درصد مواجه باشیم، خاطرنشان کرد: در این شرایط مردم هم به‌صورت مستقیم مشغول پرداخت مالیات به‌دولت و هم به‌دلیل وجود تورم در حال پرداخت مالیات تورمی هستند و همین سبب شده رشد در زندگی و سفره آنان حس نشود.

این تحلیلگر اقتصادی در پاسخ به‌این پرسش که اثر رشد اقتصادی چه زمانی در زندگی مردم آشکار می‌شود، گفت: به‌صورت کلی زمانی که فردی درگیر تب و بیماری باشد، پزشکان ابتدا باید تب بیمار را پایین بیاورند تا درنهایت بتوانند وی را درمان کنند. اقتصاد هم همین‌گونه است در حال حاضر اقتصاد ایران درگیر تبِ تورم است و تا زمانی که این تب پایین نیاید، نمی‌توان آن را درمان کرد.

حق‌شناس بزرگ‌ترین مسئله اقتصاد ایران را تورم و راه‌حل آن را مشخص دانست و اظهار کرد: این تورم یا به‌دلیل عدم جذب سرمایه خارجی به‌وجود آمده یا رشد منفی در بخش کشاورزی یا بالا بودن استهلاک سرمایه نسبت به‌جذب سرمایه یا نرخ پایین مشارکت و یا هر علت دیگری؛ باید این علت‌ها را شناسایی و برطرف کرد تا درنهایت بتوان مشکل تورم را مرتفع و در ادامه به ‌سراغ رفع دیگر مشکلات اقتصادی رفت.

وی تصریح کرد: درزمان تورم مردم نمی‌پرسند کجا سرمایه‌گذاری کنیم، بلکه آنان نقدینگی  خود را در بازارهایی نظیر طلا، ارز، زمین، مسکن و خودرو سرمایه می‎کنند تا در اثر تورم دارایی‌شان را از دست ندهند و زمانی که این تورم کاهش یافت آنگاه خواهند پرسید نقدینگی خود را کجا سرمایه‌گذاری کنیم.

این تحلیلگر اقتصادی تأکید کرد: بنابراین در ابتدا باید بودجه را واقعی، ناترازی را مرتفع و وضعیت تورم را برطرف کرد تا درنهایت مردم رشد را حس کنند.

اوضاع توزیعِ نابرابر، وخیم‌تر شده است
رضا غلامی، دیگر تحلیلگر اقتصادی هم در این زمینه معتقد است زمانی که رشد اقتصادی رخ می‌دهد، اما جمع کثیری از مردم آن را حس نمی‌کنند به‌این معناست که توزیع نابرابر، بدتر شده است یعنی وضعیت عده‌ قلیلی بهبود یافته و مابقی خیر و بخش زیادی از کیک اقتصاد، نصیب جمعیت کمتری شده است.

وی ضمن بیان اینکه در این شرایط افرادی که سرمایه، مسکن و خودرو ندارند، فاصله‌شان با مسکن و خودرو بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: زمانی که تورم در حد یک تا ۲درصد و در مقابل رشد اقتصادی به‌طور ممتد بیش از میزان تورم در جامعه باشد، مردم آن را در سفره خود حس خواهند کرد.

غلامی ادامه داد: باید به ‌این نکته توجه کرد که درحال حاضر نفت سهم بالایی از رشد اقتصادی را از آن خود کرده و این درحالی است که زمانی رشد اقتصادی به‌صورت متوازن و ملموس رخ می‌دهد که تمامی بخش‌های نفت، کشاورزی، خدمات، صنعت و معدن هم رشد را تجربه کنند؛ در این صورت، رشد اقتصادی به‌رفاه می‌انجامد.

این تحلیلگر اقتصادی، رشد اقتصادی رخ داده را کاریکاتوری خواند و ابراز کرد: این رشد گروهی را خیلی ثروتمند کرده و بخش عمده جامعه فقیرتر شده‌اند؛ نه اینکه تنها سفره‌شان کوچک‌تر شده باشد، بلکه از این منظر که زمان دسترسی آنان به‌ رفاهیاتی چون مسکن و خودرو طولانی مدت‌تر شده است.

به ‌اعتقاد وی، دولت در سه بخش رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و بهبود در توزیع درآمد تا حدودی مثبت عمل کرده است، اما باید به‌ این نکته توجه کرد که در پنج سال گذشته ما تورم و نرخ بالای قیمت ارز را تجربه کردیم که این امر شرایط را پیچیده کرده است. چنانچه دولت بتواند با مدیریت بازار ارز، کنترل تورم و نظارت بیشتر بر تولید و مبادی تجاری، روند رشد را ثابت نگه دارد و تورم را کاهش دهد، می‌تواند موفق شود.

فرزانه زراعتی

دیگر خبرها

  • سیل بی‌سابقه در دبی، اختلال در زندگی مردم و مسافران (فیلم)
  • زمینه زندگی خوب را برای شهروندان فراهم کنیم
  • چرا آثار رشد اقتصادی در زندگی مردم ملموس نیست؟
  • کشف یک بدافزار روسی توسط شرکت امنیتی در فنلاند
  • تظاهرات مردم فنلاند در حمایت از غزه+ فیلم
  • تفاوت قد عجیب این زوج در گینس ثبت شد
  • اقدام عجیب لیلا، دختر الهام علی‌اف و دوست‌پسر یهودی‌اش!
  • نکات مهم درباره استقبال چشمگیر از «زندگی با آیه‌ها»
  • استقبال ۸۰ هزار نفری قزوینی‌ها از طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • خراسان جنوبی چهارمین استان کشور در طرح زندگی با آیه‌ها