Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@23:46:53 GMT

راه‌های درمان ابتلا به ویروسHPVدربانوان

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۶۳۰۱۱

این روزها نام ویروس پاپیلومای انسانی یا ویروس hpv که عامل زگیل تناسلی است هر از گاهی شنیده می شود و در صورتی که این ویروس تحت درمان جدی قرار نگیرد، ممکن است به سرطان گردن رحم تبدیل شود. ناطقان: ویروس اچ پی وی می تواند از طریق تماس جنسی و یا تماس جنسی بین پوست از کسی که ویروس دارد، منتقل شود. ویروس پاپیلومای انسانی ( HPV ) یکی از رایج ترین عفونت های منتقله از راه جنسی است؛ انواع مختلفی از ویروس HPV  وجود دارند، برخی از انواع آن که زگیل های تناسلی را ایجاد می کنند با ریسک (خطر) پایین نامیده می شوند و برخی از انواع این ویروس می توانند منجر به سرطان گردن رحم، مقعد و یا سرطان دهانی شوند و به انواع پر خطر شناخته می شوند؛ واکسن موجود می تواند بدن را در برابر برخی از انواع این ویروس محافظت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته برخی پزشکان متخصص این حوزه هیچ درمانی برای  HPV وجود ندارد، اما علائم را می توان درمان کرد؛ معمولاً خود به خود درمان می شوند اما امکان انتقال و سرایت آن وجود دارد. اکثر مردم به دلیل وجود علائم و یا ظاهر این زگیل ها اقدام به درمان می کنند.
سیتا عیسی پور از متخصصان زنان و زایمان در گفت و گو با ایسنا  بر این عقیده است که اکثر افراد مبتلا به اچ پی وی علائمی ندارند؛ اما اگر مبتلا به علائم شوند، این علائم می توانند خفیف بوده به طوری که فرد حتی اطلاعی از آلوده بودن خود نداشته باشد؛ این علائم می توانند شامل درد، خارش و خونریزی بوده و یا شامل وجود زگیل تناسلی قابل مشاهده باشند.
وی اظهار کرد: علائم ویروس اچ پی وی احتمالاً ۲ تا ۳ ماه بعد از ابتلا به عفونت رخ می‌دهند، اما افراد می توانند به این علائم از ۳ هفته تا چند سال پس از عفونت نیز مبتلا شوند؛ زگیل های تناسلی قابل مشاهده تنها در حالتی که عفونت فعال است، ظاهر می شوند اما در هنگامی که زگیل قابل مشاهده نباشد نیز امکان انتقال ویروس وجود دارد. برای شناسایی این ویروس گاهی اوقات پزشک برای آزمایش از بافت زگیل یک نمونه می گیرد؛ در خانم ها، اگر آزمایش پاپ اسمیر غیر طبیعی باشد، پزشک می تواند آزمایش  HPV  را انجام دهد تا وجود انواع پرخطر ویروس را شناسایی کند.
عیسی پور با اشاره به اینکه کاندوم نمی‌تواند به طور کامل از انتقال ویروس اچ پی وی جلوگیری کند ادامه داد:داشتن چندین شریک جنسی باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت می‌شود.
وی افزود: ویروس پاپیلومای انسانی 130 نوع دارد که 30 نوع آن می تواند ضایعات داخل واژن و مقعد را در زنان ایجاد کند و از این 30 نوع 13 نوع باعث ضایعات بدخیم می شود که شایع ترین آن نوع 16 و 18 است.
این متخصص زنان و زایمان با بیان این که  این زگیل معمولا بدون علامت هستند یعنی درد و خارش و سوزش ندارند اما می توانند در استفاده از تیغ حالت خونریزی دهنده داشته باشند، اضافه کرد: خود زگیل تناسلی ضایعات گوشتی در اندازه های متفاوت هستند که می توانند منفرد و یا تجمعی باشند و در ناحیه تناسلی یا مقعد و دهانه رحم می توانند حالت تکی، تجمعی و یا گل کلمی داشته باشند.
عیسی پور رایج ترین راه انتقال بیماری را  از تماس پوستی و انتقال جنسی یعنی مقاربت عنوان کرد و گفت: پنج درصد هم ممکن است از لباس زیر یا تیغ آلوده و یا مایو آلوده منتقل شود اما راه اصلی انتقال مقاربت جنسی است. بهترین روش جلوگیری از این بیماری رعایت مسائل اخلاقی از طرف خانواده هاست.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه ویروس در افراد  سیگاری بیشتر دیده می‌شود خاطرنشان کرد: علت آن است ویروس در افراد سیگاری بهتر حمله می کند و پایدار می‌ماند.
عیسی پور با بیان اینکه معمولا چهار تا 6 ماه بعد از اینکه شخص با همسر ارتباط جنسی داشته است می تواند ویروس را انتقال دهد یادآور شد: زمانی که سطح ایمنی شخص خوب بوده و مشکل خاصی نداشته باشد این بیماری و ویروس از بین می رود.         
وی تاکید کرد: همه خانم ها از 21 سالگی به بالا باید غربالگری را انجام دهند زیرا خیلی از ضایعات اچ پی وی خود را به صورت زگیل تناسلی نشان نمی‌دهند؛ یعنی تنها ویروسی هستند که در ترشحات و ناحیه تناسلی بدون اینکه به صورت ضایعات خود را نشان دهند پخش هستند و آن هایی که به صورت زگیل خود را نشان می‌دهند از نوع خوش خیم هستند که مردم از آن به شدت می ترسند.
این متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: همه خانم ها از 21 سالگی و یا سه سال بعد از اولین مقاربت جنسی باید مورد آزمایش پاپ اسمیر قرار گیرند و هر پنج سال یک بار نیز تست "اچ پی وی" آنها مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آزمایش زیر نظر متخصص تحت مراقبت قرار گیرند.
عیسی پور با اشاره به روش های درمان بیماری گفت: این بیماری هم با دارو و هم با جراحی قابل درمان است  که درمان دارویی بیشتر ترکیبات اسیدی هستند و البته ممکن است مقداری واکنش های پوستی و زخم ایجاد کند. روش بعدی جراحی است که می توان ضایعات را با جراحی برداشت یا اینکه با فریز کردن ضایعات و یا روشهای لیزر سوزاند.
سمیه صادقی کارشناس مامایی نیز دراین باره به ایسنا گفت: شیوع ویروس  "اچ پی وی" یا همان زگیل تناسلی در حال حاضر در ایران افزایش یافته است و بیشترین راه سرایت آن از راه تماس جنسی بوده اما در حال حاضر از طریق استخر هم ثابت شده است که این ویروس انتقال می یابد و با ورود افراد آلوده به استخر این ویروس پخش شده و به افراد دیگر  هم ممکن است انتقال یابد.  
وی بیان کرد: این ویروس  به چند نوع پایه دار، خوشه‌ای یا به صورت نقاط کوچک و برآمده روی واژن تقسیم می شود و برحسب نوعی که دارد درمان خاص خود را دارد.
این کارشناس مامایی با بیان این که برای درمان این بیماری  بیشتر کرایو و فریز کردن مرسوم است که جواب هم می دهد تصریح کرد: چون این یک بیماری ویروسی بوده نمی توان 100 درصد گفت که ریشه کن شده است و ممکن است چند سال دیگر هم خود را به نحوی نشان دهد.
صادقی با بیان این که تشخیص این بیماری نیازمند آزمایش پاپ اسمیر است افزود: با توجه به درخواست پزشک معالج در آزمایشگاه "اچ پی وی" بیمار مورد آزمایش قرار می گیرد که ببینند از چه نوعی است. معمولا در ایران از نوع 16 تا 18 این ویروس شایع است. مهم ترین نکته در مورد زگیل درمان آن است که باید مورد توجه قرار گیرد و اگر درمان نشود ممکن است به سرطان تبدیل شود.
این کارشناس مامایی با ابراز تاسف از اینکه شیوع این بیماری نسبت به سال های گذشته خصوصا در خانم های جوان در حال افزایش است اذعان کرد: به دلایل عدم رعایت مسائل جنسی، روند این بیماری رو به افزایش است، البته با درمان به موقع می توان جلوی بیماری را گرفت.
صادقی هشدار داد: کسانی که در سالن های آرایش اقدام به اپیلاسیون می کنند حتما باید وسایل را به صورت بهداشتی ضد عفونی کنند تا این بیماری از افراد  آلوده به اشخاص دیگر انتقال نیابد.
منبع: ایسنا برچسب ها: ویروس اچ پی وی ، زگیل تناسلی ، دختران چوان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ویروس اچ پی وی زگیل تناسلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۳۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. همچنین اندازه آنها از کوچکی به اندازه یک دانه شن تا بزرگی به اندازه یک توپ گلف متغیر است.

دکتر «ایروینگ خورخه»، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می‌گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ‌های صفراوی را تجربه می‌کنند معمولاً نیاز به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.

به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.

دکتر خورخه می‌گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده‌های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده‌های غذایی چرب رخ می‌دهد.

او می گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع ترین علت آن چیزی است که می خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می دهد.

سنگ های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می تواند منجر به عوارض دیگری شود.

دکتر خورخه می گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. همچنین با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.

این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آنها خود به خود از بین نمی روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر خورخه می گوید: این عضوی از بدن است که مردم می توانند بدون آن زندگی کنند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • یک نفر بر اثر ابتلا به هاری در مشهد فوت کرد
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند