Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، استفاده مردم از این فضا بیشتر شده و مردم بسیاری از نیازهای خود را در این فضا رفع می‌کنند. خیلی از نیازهای روزمره مردم از جمله خدمات اجتماعی، اطلاع‌رسانی، دریافت اخبار و اطلاعات، ارتباطات در فضای مجازی مرتفع می‌شود و مهم‌تر از این موارد، کارکرد رسانه‌ای این فضاست؛ افراد و جریان‌های مختلف از فضای مجازی به عنوان بستری برای رساندن پیام خود به مردم و ایجاد یک زاویه دید خاص به مسائل در اذهان آنان استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم در چنین حوزه‌های گسترده‌ای با فضای مجازی مرتبط هستند؛ این امر موجب شده که افراد برای رفع نیازهای خود به این فضا وابسته شوند و استفاده از آن برای مردم اجتناب‌ناپذیر شود. وابستگی مردم به فضای مجازی در مسائل مختلف، نشان می‌دهد که در حال حاضر، اهمیت فضای مجازی اگر از فضای حقیقی بیشتر نباشد، کمتر هم نیست. لذا چگونگی فعالیت در چنین فضایی برای جلوگیری از ایجاد آسیب‌های مختلف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

در بسیاری از کشورها مراقبت‌های بسیار خاصی صورت می‌گیرد تا فعالیت‌ شبکه‌های اجتماعی منجر به ایجاد چالش‌های جدی برای کشورشان نشود. یکی از چالش‌های اصلی برخی شبکه‌های اجتماعی، سوءاستفاده سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای مستکبر جهانی برای ضربه زدن به آن کشور است. از همین رو بسیاری از کشورها از فعالیت پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی وابسته به سرویس‌های ابرقدرت‌ها و صهیونیست‌ها جلوگیری می‌کنند.

سیدعلیرضا آل‌داود کارشناس و پژوهشگر ارشد فضای مجازی در کانال خود یادداشتی در همین خصوص با عنوان "علت اصلی مخالفت کشورها با حضور پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی صهیونیستی چیست؟" منتشر کرد و با ارائه مطالب مفیدی در این رابطه، توضیحاتی در خصوص چگونگی سوءاستفاده دشمنان از شبکه‌های اجتماعی و اهمیت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات برای مقابله با این معضل ارائه داد.

آل‌داود در کانال خود نوشت:

***علت اصلی مخالفت کشورها با حضور پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی صهیونیستی چیست؟ بیگ دیتا

داده‌های انبوه Bigdata به مجموعه ای از داده ها گفته می‌شود که امروزه از طریق گسترش شبکه اجتماعی، پیام رسان‌ها و سرویس‌های اینترنتی و... توسط صاحبان آنها جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شود.

جمع‌آوری و تحلیل bigdata چنان قدرتی برای به دست آورنده این اطلاعات ایجاد می‌کند که حتی می‌تواند یک کشور را به هم بزند، جنگ راه بیاندازد و یا در حالت مثبت از وقوع جنگ و نا آرامی با پیش بینی آن جلوگیری کند؛ این قدرت در اختیار صاحبان سرویس‌هاست مخصوصاً وقتی اطلاعات رمزشده باشد.

متأسفانه در چند سال گذشته به دلیل وجود جریان نفوذ در شاهراه‌های اطلاعاتی کشور و طمع بهره‌گیری آنان از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها در جهت شبکه رسانه سیاسی، شبکه رای و فریب افکار عمومی، دشمنان هم از این فرصت نهایت سوءاستفاده را در جمع‌آوری بیگ‌دیتا از تلگرام و اینستاگرام کردند!

متأسفانه به دلیل فقر شدید دانش رسانه‌ای مردم، اپلیکیشن‌ها با دسترسی‌هایی که بر روی گوشی‌های هوشمند باز می‌کنند، این داده‌ها را به صورت ممتد جمع‌آوری کرده و سرویس‌های اطلاعاتیِ مشتری این داده‌ها، با تجزیه و تحلیل آنها نقاط قوت و ضعف یک ملت را شناسایی کرده و بر روی آن برنامه‌ریزی می‌کنند.

حال نکته مهم اینجاست! نقطه اصلی آسیب‌هایی که به کشور ما وارد می‌شود نه فقط جنبش‌های اجتماعی، بستر رسانه‌ای منافقین و تروریست‌ها در تلگرام و اینستاگرام است، بلکه اطلاعات سرقت شده توسط این رسانه‌ها پاشنه آشیل جدی برای کشور است! به همین دلیل فرصت‌های ادامه فعالیت آنان هیچ محض است!

در چنین فضایی شما هر چقدر نیرو برای جنگیدن به زمین تحت مدیریت دشمن بفرستید، در واقع با فناوری‌هایی نظیر فیلترینگ حبابی، ربات‌ها و هوش مصنوعی بکارگیری شده در این رسانه‌ها، در واقع در یک حباب قرار گرفته و فقط در محیط بسته فریاد می‌زنید! و صدای شما را جز اطرافیانتان کسی نمی‌شنود!

حضرت آقا بارها فرموده‌اند در زمین دشمن چه ببرید، چه ببازید، بازنده‌اید! آمریکایی‌ها با همین منطق برای خود گمرک اطلاعاتی به نام شبکه زیرساخت ملی در سال ۱۹۹۱ راه اندازی کردند. در واقع استراتژی دشمن درگیر کردن نیروهای انقلاب در لایه کاربری و سرویس تحت مدیریت خودش است.

وقتی نیروها در لایه کاربری مشغول شده و به بازی گرفته شدند، از لایه مدیریت و حاکمیت غافل شده، سطحی می‌شوند و با تعداد فالور و فیو و ریت سر کار گذاشته می شوند! در چنین وضعیتی دستور و مطالبه امام خامنه‌ای از سال ۷۹ مبنی بر راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات بر زمین می‌ماند!

و هر بار انقلاب اسلامی با این عظمت در برابر یک رسانه مانند تلگرام و اینستاگرام قرار گرفته و به چالش کشیده می‌شود، تروریست‌ها، منافقین و جریان نفوذ لیبرال مفلوک برایش شاخ می شوند! کاش نیروهای انقلاب از این بازی‌های سطحی دست می‌کشیدند و مجدانه حاکمیت فضای مجازی را فهم می کردند!

این یادداشت یک درخواست برادرانه برای مطالبه و اجرای فرامین رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بود... کاش یک بار حاکمیت فضای مجازی در کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس، کره جنوبی و... را مطالعه می کردید. با ادامه این وضعیت دستاوردهای انقلاب آسیب بیشتری خواهند دید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۳۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نباید نگران نسل Z بود؟

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند.

به گزارش خبرآنلاین، یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومر‌ها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند.

برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومر‌ها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیار‌های گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصاد‌های نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند. اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.

نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند.

از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • پاشنه آشیل فاتح توپ طلا در پرسپولیس | جثه بزرگی که دردسرساز هم می شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است