Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@19:41:22 GMT

چاقی کودکان بیماری زاست

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۶۴۳۵۳

چاقی کودکان بیماری زاست

کرمانشاه - ایرنا - مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: امروزه چاقی دوران کودکی و نوجوانی به صورت یک مشکل سلامت همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است.

نیلوفر حیدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چاقی در سنین کودکی می تواند منجر به چاقی در بزرگسالی شود به طوری که 40 تا 90 درصد کودکان چاق در بزرگسالی از چاقی رنج خواهند برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به اینکه پیشگیری از چاقی در سنین کودکی و نوجوانی می تواند از چاقی بزرگسالی و پیامدهای ناشی از آن جلوگیری کند، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سکته، اختلال عضلات اسکلتی ( بخصوص آرتروز) ، کبد چرب و انواع سرطان ها را از جمله پیامدهای اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان برشمرد.
وی علت اصلی اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی و نوجوانی را 'عدم تعادل بین کالری دریافتی و کالری مصرف شده' دانست و افزود: تغییر الگوی غذایی و بی تحرکی از جمله عوامل مرتبط با چاقی هستند.
حیدری در خصوص تغییر الگوی غذایی اظهار داشت: متأسفانه امروزه الگوی غذایی کودکان و نوجوانان به سمت افزایش مصرف فست فودها، نوشابه های گازدار، غذاهای پرانرژی و ناسالم که دارای چربی و قند بالا و نیز مصرف کم میوه و سبزی، ویتامین و مواد معدنی تغییر یافته است.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، شهرنشینی و صنعتی شدن زندگی را نیز عامل مهم بی تحرکی در کودکان دانست و گفت: تماشای طولانی تلویزیون، بازی های رایانه ای، استفاده از تبلت و کامپیوتر موجب می شود که میزان تحرک کودکان و نوجوانان به میزان قابل توجهی کاهش یافته و با مصرف انواع تنقلات چرب و شور و شیرین در این مواقع، خطر اضافه وزن و چاقی بیشتر شود.
وی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان باید روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی و تحرک داشته باشند، توصیه کرد: کودکان را با خود به پیاده روی ببرید و برای تشویق آنها به تحرک و ورزش، کفش های مخصوص دویدن به آن ها هدیه کنید.
حیدری کاهش مقدار روغن و شکر موجود در غذاهای مصرفی خانواده، تهیه میان وعده های سالم (میوه و سبزیها، غلات کامل و آجیل ) برای مصرف در مدرسه و در دسترس قرار دادن شیر ساده فاقد قند، آبمیوه های تازه و طبیعی برای رفع تشنگی را از جمله راه های پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان دانست.
وی به حضور والدین در کنار کودک هنگام خوردن صبحانه تأکید داشت و گفت: خودتان هر روز در کنار کودکتان صبحانه بخورید تا به این ترتیب کودک به صبحانه خوردن عادت کند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه اظهار داشت: می توان با تزیین متنوع میوه ها مانند تهیه چهره خندان یک دلقک با استفاده از یک عدد موز، توت فرنگی و کیوی، کودکان را به خوردن آنها ترغیب کرد.
حیدری تهیه یک سس خوشمزه برای کودکان را با استفاده از ماست و سبزی های خشک شده معطر، روغن زیتون، آبلیموی تازه همراه چند تکه سبزی و میوه تازه را به جای سس های چرب توصیه کرد و افزود: به هیچ عنوان شیرینی و شکلات ، پیتزا و سایر فست فودها را به عنوان پاداش و جایزه برای کودکان و نوجوانان استفاده نکنید زیرا کودکان گمان می کنند این خوراکی ها بهتر از سایر غذاها هستند.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت دارد که حدود 30 درصد از این جمعیت زیر 18 سال هستند.
3033/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي چاقي سلامت تغذيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۴۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا علافی بابیان اینکه این دوره در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت ارشاد در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است و کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتابفروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.. وی تصریح کرد: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

براساس این گزارش: این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

گفتنی است، آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

دیگر خبرها

  • « از خزر تا خلیج فارس»، ویژه برنامه کانون پرورش فکری بندرگز
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • هفته زمین پاک