Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- ترزا مي، نخست وزير بريتانيا، «برگزيت نرم» را به اعضاي "اروپا ستيز" دولت اين کشور تحميل مي‌کند.
منبع:"فيليپ برنار"، در مطلبي در تارنماي روزنامه فرانسوي "لوموند" نوشت؛ "ترزا مي"، نخست وزير بريتانيا طي اظهاراتي اطمينان داد که وزيران دولت که بسيار با يکديگر اختلاف‌نظر داشتند، با گنجانده شدن طرح ايجاد «منطقه تجارت آزاد» در برگزيت به موضعي مشترک دست يافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هماهنگي در زمينه قوانين اتحاديه اروپا، مدل جديد گمرکي، بررسي تسهيل در تردد اروپايي‌ها و احترام به تصميمات ديوان دادگستري اروپا از مواردي است که "ترزا مي" در طرح خود پيشنهاد کرده است.
درحالي که صنعتگران درباره بحران اشتغال در صورت شکست مذاکرات ميان لندن و بروکسل هشدار داده بودند، ترزا مي روز جمعه، «برگزيت سخت» را رها کرد. طرحي که دو سال تمام حامي سرسخت اجراي آن بود؛ بدون آن که دست‌کم به چند دستگي در دولت خود توجه کند.
نخست وزير بريتانيا در پايان نشست دوازده ساعته با 29 وزير خود در نهايت توانست با رضايت و خوشحالي اعلام کند که «اعضاي دولت بريتانيا درباره روند مذاکرات با اتحاديه‌اروپا، به توافق و موضعي مشترک دست يافته‌اند.»
پس از چند ماه نزاع داخلي، اعضاي دولت بريتانيا درباره چگونگي روابط اين کشور با اتحاديه اروپا، پس از به اجرا درآمدن برگزيت، به ديدگاهي مشترک رسيدند.
درحالي که موضوع توافق به دست آمده در دولت بريتانيا در رسانه‌هاي اين کشور منتشر شده است، دو رکن و ستون دولت يعني "بوريس جانسون" وزير امور خارجه و "ديويد ديويس" وزير امور برگزيت، تهديد به اخراج شده‌اند.
حال و در شرايط کنوني معترضان و منتقدان احتمالا بيشتر شناخته مي‌شوند زيرا اکثر اعضاي پارلمان بريتانيا نيز حامي «برگزيت سخت» نيستند و درباره آثار آن ابراز نگراني مي‌کنند.
به نظر مي‌رسد "ترزا مي" تصميم گرفته است سوت پايان دوره استراحت براي بوريس جانسون و ديويد ديويس را بزند که حالا موقعيت آنها تضعيف هم شده است. نخست وزير بريتانيا در نامه‌اي خطاب به نمايندگان نوشت؛ «تاکنون به همکاران اجازه داده‌ام که ديدگاه‌ها و نظرات شخصي خود را بيان کنند. حالا و با در نظر گرفتن توافق (روز جمعه) حاصل شده مي‌توان گفت که ديگر روند قبلي ادامه نخواهد داشت و موضوعِ مسئوليت جمعي در تصميم گيري‌ها مطرح است.»
ترزا مي در موضوع برگزيت در محاصره موافقان و مخالفان است و سعي مي‌کند با تامين نظر همه آنها از تنهايي بيرون بيايد
آينده به ما خواهد گفت که آيا معترضان توانسته‌اند طرح نخست وزير بريتانيا را بپذيرند؟ متن پيشنهادي «ترزا مي» بايد بررسي و طي هفته آينده در قالب «کتاب سفيد 120 صفحه‌اي» منتشر شود.
در اين طرح، ايجاد منطقه آزاد تجاري ميان اتحاديه اروپا و بريتانيا با در نظر گرفتن مجموعه‌اي از قوانين مشترک براي کالاهاي صنعتي و محصولات کشاورزي پيشنهاد شده است.
در تئوري، پارلمان بريتانيا مي‌تواند اين طرح را نپذيرد و در اين صورت اتحاديه اروپا نيز مي‌تواند در پاسخي قاطع مانع از دسترسي بريتانيا به بازار داخلي اين اتحاديه شود.
در زمينه خدمات، بريتانيايي‌ها اميدوارند مسيري نه چندان همسو با اتحاديه اروپا داشته باشند و در روابط آتي، تدابير ورويکردهايي متفاوت اتخاذ کنند تا امکان رقابت بيشتر براي لندن وجود داشته باشد، زيرا بخش خدمات براي دولت بريتانيا بخشي کليدي محسوب مي‌شود.
دولت بريتانيا مي‌خواهد آزادانه قوانين گمرکي خود را تعيين کند ولي لندن پيشنهاد کرده است که اگر ماليات‌هاي تعيين شده از سوي بريتانيا بر محصولات، بيش از ماليات‌هاي تعيين شده از سوي اتحاديه اروپا باشد تصميم‌گيري درباره اختلاف سطح ماليات، بر عهده اتحاديه اروپا خواهد بود.
بنا بر گفته دولت بريتانيا، با اجراي اصول ياد شده از بازگشت به موضوع مرز فيزيکي در ايرلند اجتناب خواهد شد.
استفاده از اين طرح تعجب آور يعني «منطقه گمرکي مشترک» «هماهنگ سازي مداوم» به ترزا مي اجازه مي‌دهد که ادعا کند از خطوط قرمزش عبور نکرده است.
در واقع، نخست وزير بريتانيا که بارها موضوع ترک بازار واحد اروپا را مطرح کرده در جست وجوي راهي است تا بيشترين بهره را از اين بازار ببرد.
بنا بر توافق جديد، لندن متعهد شده است به تصميمات ديوان دادگستري اروپا احترام بگذارد البته در زمينه‌هايي که اصول و قوانين مشترک اجرا مي‌شود.
يک مبنا براي مذاکره با 27 کشور عضو اتحاديه اروپا
اگر مذاکرات روز جمعه و توافق حاصل شده، براي ترزا مي نخست وزير بريتانيا يک پيروزي سياسي داخلي محسوب شود در خارج از بريتانيا فقط يک مبنا جهت مذاکره با 27 عضو اتحاديه اروپا است. از طرف آنها هيچ وعده‌اي مبني بر پذيرش اين پيشنهاد، مطرح نشده است.
برعکس، اين امکان نيز وجود دارد که همه آنچه که براي ترزا مي قابل قبول به نظر مي‌رسد از سوي اعضاي اتحاديه اروپا رد شود.
بريتانيا و اتحاديه اروپا در جست وجوي راهي براي توافق با تامين منافع حداکثري، آيا اين قفل گشوده خواهد شد؟
تفاوت درسطح ارائه کالاها و خدمات بر خلاف اصل يکپارچگي بازار مشترک اتحاديه اروپا است و درخواست لندن براي عوارض گمرکي، اصل خودمختاري اتحاديه اروپا را نقض مي‌کند.
سيستم پيشنهادي بريتانيا براي جمع‌آوري عوارض گمرکي موجب بروز فساد خواهد شد و بر مبناي يک تکنولوژي ناشناخته برنامه‌ريزي شده است. "ميشل بارنيه"، مذاکره کننده ارشد کميسيون اروپا درباره برگزيت، روز جمعه 6 ژوئيه ضمن استقبال از توافق حاصل شده در ميان اعضاي دولت بريتانيا با اتخاذ رويکري مثبت از آمادگي براي ارائه پيشنهادات خود خبر داد.
در مجموع اگر بخواهيم برگزيت را به هواپيمايي تشبيه کنيم که در جست وجوي باندي براي فرود است؛ خلبان "ترزا مي"، با دو سال دور خود چرخيدن (روز جمعه با ارائه طرح خود) در واقع بر زميني در کنار خاک نروژ يا کانادا، اين هواپيما را به زمين نشاند. نروژ عضو بازار واحد اروپا است (در حالي که عضو اتحاديه اروپا نيست) و کانادا نيز با يک توافق ساده تجارت - آزاد، با اتحاديه اروپا، در ارتباط است.
مترجم: رضايي
137/120
بيشتر بخوانيد
بارنيه از مذاکرات برگزيت خبر داد: پيشرفت همزمان با اختلافات/ هشدار به ترزا مي+ ويدئو
داستان جدايي بريتانيا؛ رويارويي خياباني موافقان و مخالفان «برگزيت» + ويدئو
لوموند: دو سال از برگزاري همه پرسي «برگزيت» گذشت
سرنگوني خانم نخست‌وزير! تهديد وزير دفاع بريتانيا ضد «ترزا مي»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت گاز در اروپا؟!

بازار‌های گاز طبیعی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به توقف جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا، گارد افزایشی به خود گرفتند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۹، روسیه و اوکراین توافق ترانزیت خط لوله پنج ساله را برای تامین گاز طبیعی به اروپا امضا کردند. با وجود اینکه دو سال از جنگ روسیه با اوکراین می‌گذرد، هر دو کشور به اجرای قرارداد ادامه داده‌اند. اما اکنون قرار است این توافق به پایان برسد، زیرا کی‌یف اعلام کرده که قصد ندارد آن را پس از انقضا در ۳۱ دسامبر، تمدید کند.

از سوی دیگر، کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرده که بازوی اجرایی این بلوک، هیچ علاقه‌ای به تلاش برای تجدید توافق تراتزیت ندارد. واردات گاز از طریق اوکراین، تنها پنج درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد. اورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت اطلاعات بازار ICIS، به پولیتیکو گفت: اتریش، مجارستان و اسلواکی از توقف این واردات، احتمالا بیشترین ضربه را خواهند دید.

خوشبختانه، اگر اروپا بخواهد وابستگی خود به محصولات انرژی روسیه را به میزان بیشتری قطع کند، این اتفاق برای تولیدکنندگان گازی که مدت‌ها رنج برده‌اند، می‌تواند یک موهبت کمیاب باشد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» پیش‌بینی کرده است تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

او در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست، زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است. سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آن‌ها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند، اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است که توتال در آن، ۱۹.۴ درصد سهم دارد. این شرکت، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است. با این حال، این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

اتحادیه اروپا به کشور‌های عضو هشدار داده است که در صورت از دست دادن گاز روسیه که با زمستان سخت همراه شود، خود را برای بدترین سناریو آماده کنند. این وضعیت با تصمیم اخیر برلین برای مالیات یک‌جانبه بر صادرات گاز تشدید می‌شود و این امر، سواپ واردات از روسیه با عرضه از طریق آلمان، ایتالیا یا ترکیه را برای این کشور‌ها دشوارتر می‌کند.

جوزف سیکلا، وزیر صنعت جمهوری چک هفته گذشته درباره این مالیات گفت: ما باید از اقداماتی که به کار انجام شده، آسیب می‌زند و روسیه را تقویت می‌کند، اجتناب کنیم.

این بلوک تاکنون موفق به حذف تدریجی حدود دو سوم واردات گاز روسیه و افزایش واردات از آمریکا و نروژ شده است. با این حال، روسیه ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۳ تامین کرد. با توجه به اینکه هنوز خاطره قیمت‌های بی‌سابقه گاز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین تازه است و سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین عرضه، تحت فشار هستند، باید دید آیا اتحادیه اروپا به تحریم‌های باقی مانده ادامه می‌دهد یا خیر

حجم بالای ذخایر گاز

با این حال، عوامل کلی عرضه و تقاضای بازار گاز، ضعیف مانده‌اند، زیرا بازار‌های جهانی در بحبوجه دورنمای ضعیف تقاضا، با حجم بالایی از عرضه گاز مواجه هستند. ذخایر گاز اتحادیه اروپا در هفته گذشته، به بیش از ۷۲ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد از حجم این ذخایر رسید که برای این وقت از سال، یک رکورد محسوب می‌شود. همچنین ذخایر گاز در کالیفرنیا هم تقریبا در آستانه فصل ذخیره سازی مجدد برای فصل گرمایش بعدی، تقریبا پر هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در بخش تقاضا، اروپا با جبهه هوای گرمی مواجه خواهد شد که تقضا برای گاز را در این قاره کاهش می‌دهد و همزمان، عرضه گاز بیشتری در هفته‌های آینده در راه خواهد بود، زیرا کارخانه ال‌ان‌جی فریپورت پس از رفع مشکلات فنی، فعالیتش را ازسرمی‌گیرد. ماه‌هاست که این کارخانه که دومین تاسیسات بزرگ صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در آمریکاست، به دلیل مشکلات فنی، زیر ظرفیت ۸۰ درصدی خود فعالیت کرده است.

دیگر خبرها

  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • انتقاد روسیه از مواضع نخست‌وزیر انگلیس نسبت به اوکراین
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است