Web Analytics Made Easy - Statcounter

آشفته‌بازار مسکن نیاز به مدیریت قوی و اقدام ضرب‌العجلی مسئولان دارد چراکه روزبه‌روز شاهد افزایش قیمت مسکن و قیمت اجاره‌بها هستیم اما مدیریت و نظارت، حلقه مفقوده این بازار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، یکی از نیازهای اصلی و اولیه هر انسانی نیاز به مسکن است. درحالی که نرخ ارز و دلار روبه افزایش گذاشته است وضعیت بازار مسکن در خراسان جنوبی آشفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متقاضیان مسکن در انتظارند تا این بازار سروسامانی گیرد تا بلکه بتوانند سقفی برای خود فراهم کنند اما این بازار طی ماه‌های اخیر هر روز بدتر از دیروز است.

 

با بالارفتن چند برابری اجاره‌خانه از ابتدای سال‌جاری و افزایش تقاضا، برخی از صاحب‌خانه‌ها از اجاره دادن منزل خود خودداری می‌کنند تا بتوانند در این بین از آب گل آلود ماهی بگیرند و این بازار بدون اینکه مدیریت شود رها شده و صاحب خانه ها همه کاره برای تعیین مبلغ اجاره شده اند که این ضربه بیشتری بر آشفته بازار مسکن زده است.

 

نکته ای قابل تامل تر از این گرانی و شلوغی بازار مسکن، نبود مسکن اجاره ای است. به چند مشاور املاک سری زدم و تقاضای مسکنی برای اجاره داشتم که متاسفانه هر کدام یک یا دو مورد اجاره ای آن هم با قیمت های نجومی ارائه می کردند.

 

به مشاور املاک دیگری رفتم و به عنوان مستاجر وارد شدم و تقاضای منزلی با قیمت معقول داشتم. دو مورد اجاره داشت که همان موارد را هم زمان به پنج نفر معرفی کرد. این اجاره ها خیلی بالا است. وقتی علت بالابودن اجاره ها را جویا شدم، لبخند تلخی زد و گفت: تعیین این مبالغ دست ما نیست. وقتی تقاضا بیشتر از میزان مسکن اجاره ای باشد، صاحب خانه هر طور بخواهد قیمت گذاری می کنند و ما و مستاجر مجبور هستیم تابع صاحب خانه باشیم.

 

صاحب‌خانه هرطور می‌خواهد قیمت‌گذاری می‌کند

یک شهروند بیرجندی که برای تهیه منزل اجاره ای به یک مشاور املاک مراجعه کرده بود در گفت‌وگو با خاورستان، اظهارکرد: اسفندماه 1396 با تمام شدن قرارداد یک ساله اجاره مسکن، صاحب خانه اعلام کرد که منزل را باید تخلیه کنم یا هم دوبرابر اجاره پرداخت کنم.

 

وی ادامه داد: با گرفتن مهلت دو ماهه از صاحب خانه، قرار بود اردیبهشت منزل را تخلیه کنم اما هنوز نتوانسته ام مورد اجاره ای پیدا کنم و از طرفی دیگر توان پرداخت اجاره منزل به دوبرابر قیمت را ندارم.

 

وی تصریح کرد: مگر چه خبر است که یک اجاره خانه از 250 به 500 هزار تومان افزایش پیدا کند؟ مگر می شود با این گرانی مسکن پیدا کرد؟

 

یک مشاور املاک بیرجندی به خاورستان، گفت: مسکن اجاره ای با توجه به مهاجرت ها به شهر و نبود ساخت‌وساز، دچار کمبود شده است و با بالا رفتن تقاضا بیش از عرضه در این بازار صاحب خانه هر طور که می خواهد برای خانه های خود قیمت گذاری می کند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر هم آهن و مصالح ساختمانی گران شده باشد نباید انصاف را کنار گذاشت. مسکن‌هایی که اکنون در اجاره است که با مصالح گران ساخته نشده است، مگر مردم چه گناهی کرده اند که باید دو برابر سال قبل اجاره بدهند؟

 

وی تصریح کرد: چرا قانون خاصی وجود ندارد که تعیین کند هر سال چقدر قرار است بر اجاره خانه افزوده شود؟ این‌که صاحب خانه باب میل خود قیمت‌گذاری کند که تنها منافع او در نظر گرفته می شود و مستاجر هر سال وضعیت زندگی او بدتر ازسال قبل می شود و باید در رویای خانه دار شدن بماند.

 

بین تقاضاهای بسیاری که برای اجاره مسکن بود، برخی هم برای خرید آمده بودند.

 

یک شهروند بیرجندی در گفت‌وگو با خاورستان، اظهارکرد: تصمیم گرفتیم با پس اندازهای چندین ساله و وام، واحد آپارتمانی خریداری کنیم. دو ماه پیش مراجعه کردیم و قیمت هر مترمربع یک میلیون تومان بود اما اکنون هر مترمربع به یک میلیون و 300 هزار تومان رسیده است.

 

وی افزود: برخی از فروشندگان هم با بالارفتن نرخ ارز و طلا از فروش خودداری کرده اند تا بلکه بتوانند مسکن خود را با قیمتی بالاتر بفروشند.

 

این آشفته بازار مسکن کافی است تا مستاجرها را از خانه دارشدن دور کند و داشتن سقف برایشان آرزو شود و با خانه گران مستاجری سرکنند.

 

شاید در این بین برای کسی سخت بود که 10 روز مانده به ازدواجش اما هنوز خانه‌ای اجاره نکرده است.

 

یک زوج بیرجندی که دنبال مسکنی برای اجاره بودند پس از شنیدن قیمت‌های نجومی اجاره‌خانه‌ها، گفتند "پول پرداخت اجاره بالا را اول زندگی نداریم".

 

وی افزود: از ابتدای امسال دنبال اجاره کردن مسکنی هستیم اما هنوز نتوانسته ایم موردی مناسب برای اجاره پیدا کنیم. قیمت های بالای مسکن، اولِ زندگی دغدغه ای برای ما شده است.

 

تعداد مسکن بیرجند جوابگوی مردم نیست

علیرضا اربابی رئیس اتحادیه مشاورین املاک بیرجند در گفت‌وگو با خاورستان، اظهارکرد: افزایش اجاره و فروش مسکن، کلی است و در سراسر کشور این صورت گرفته است و در خراسان جنوبی و در بیرجند با توجه به تراکم جمعیت پایین بازتاب آن نسبت به سایر مناطق خود را بیشتر نشان می‌دهد.

 

وی افزود: در این استان کار تولیدی و کارخانه نداریم و پول به سکه، دلار و مسکن می رود و زمانی که مزایده برگزار می شود، زمین گران به فروش می رود که این خود سبب افزایش قیمت زمین می شود.

 

رئیس اتحادیه مشاورین املاک بیرجند ادامه داد: با بالارفتن قیمت مصالح ساختمانی، سیمان و کاشی چه انتظاری می‌توان داشت کرایه خانه بالا نرود.

 

اربابی با بیان این‌که باید برای آرام شدن جو بازار مسکن، هزینه‌ها به خصوص در صدور پروانه‌ها کاهش یابد، گفت: همچنین باید در مزایده برخی از ادارات دقت نظر شود.

 

وی تاکید کرد: مسئولان و آن‌هایی که مرتبط با ساختمان هستند باید این بازار را مدیریت کنند.

 

رئیس اتحادیه مشاورین املاک بیرجند بیان کرد: خشکسالی در خراسان جنوبی سبب مهاجرت به شهرها شده است و مسکن جوابگوی مردم نیست به طوری که در مهرشهر خانه اجاره ای زیاد بود که الان این خانه ها نیز پر شده است.

 

مسئولان اقدام ضرب‌العجلی برای بازار مسکن انجام دهند/ باید به داد مردم رسید

اربابی یکی دیگر از دلایل نبود ساخت و ساز و مسکن را بالابودن هزینه پروانه دانست و یادآورشد: باید شهرداری در این زمینه کمک حال مردم باشد چراکه مردم قادر نیستند پروانه ساختمانی بگیرند.

 

وی بیان کرد: باید همه مسئولان از جمله مسکن و شهرسازی، نظام مهندسی، شورای شهر، کمیسیون فنی استانداری، فرمانداری و بنیاد مستضعفان دست به دست هم دهند تا ساخت‌وساز در شهر رونق پیدا کند؛ زمین‌ها برای ساخت وساز واگذار و روان‌سازی شود.

 

رئیس اتحادیه مشاورین املاک بیرجند گفت: کاهش هزینه پروانه و حضور مردم در مشارکت ساخت‌وساز، فراهم شدن شرایطی برای ساخت زمین‌های مزایده از جمله مواردی است که سبب رونق ساخت مسکن می‌شود.

 

اربابی افزود: متاسفانه کار کارشناسی برای نرخ اجاره خانه وجود ندارد و صاحب‌خانه نرخ اجاره منزل را شخصا تعیین می‌کند که قانونی برای حمایت از مستاجر وجود ندارد که بتواند جلوی این اقدام صاحب‌خانه‌ها را بگیرد.

 

وی با بیان این‌که باید مسئولان اقدام ضرب‌العجلی برای بازار مسکن انجام دهند، گفت: باید به داد مردم رسید. مردم دیگر در خواب هم خانه‌دارشدن را نخواهند دید.

 

رئیس اتحادیه مشاورین املاک بیرجند با بیان این‌که در شهر بیرجند با کمبود خانه مواجه ایم، افزود: به دلیل کمبود خانه برخی افراد خانه های در حال ساخت را برای چند ماه آینده اجاره می کنند.

 

اربابی ضمن تاکید بر اینکه باید با ساخت و ساز اوضاع کنونی مسکن را سروسامان داد، بیان کرد: شهرداری اعلام کند طی دو سال گذشته و امسال چقدر پروانه برای ساخت صادر کرده است؟

 

وی گفت: پیش بینی این است با گرانی قیمت مسکن، اوضاع راکد شده که امیدواریم با این اوضاع شاهد کاهش قیمت باشیم.

 

تحریم و افزایش نرخ دلار بهانه است

رئیس اتحادیه مشاورین املاک بیرجند ضمن تاکید بر اینکه اگر مسئولان همت کنند می‌توانند این بازار را طوری مدیریت کنند که مسکن به قیمت واقعی خود برگردد، گفت: این‌که نرخ دلار افزایش یافته و ما تحریم هستیم بهانه است. تحریم به ما ربطی ندارد. زمین، سیمان، کاشی، مصالح ساختمانی، آهن، آب و برق داریم و نیازی به بیگانگان نداریم که بخواهیم بگوییم تحریم این بازار را تحت تاثیر قرار داده است.

 

وی بیان کرد: بازار مسکن را حبابی گرفته است که شکستن این حباب و سروسامان گرفتن این بازار دست مسئولان است و با همت آن‌ها این بازار به رونق می‌رسد.

 

واگذاری زمین‌های اطراف شهر برای ساخت‌وساز باید در شورای عالی شهرسازی مصوب شود

محمدعلی جاوید شهردار بیرجند در گفت‌وگو با خاورستان، اظهارکرد: کاهش هزینه پروانه‌های ساختمانی بحث کارشناسی است و به طور قطعی نمی‌توان نظر داد که الحاق زمین‌های اطراف شهر برای ساخت‌وساز در کاهش  قیمت مسکن تاثیرگذار است چراکه احتمال دارد باعث کاهش و احتمال دارد باعث افزایش شود.

 

وی گفت: واگذاری زمین‌های اطراف شهر برای ساخت‌وساز تنها در اختیار شهرداری نیست و باید در شورای عالی شهرسازی مصوب شود و شورای شهر به نیابت از مردم می‌تواند این پیشنهاد را ارائه کند.

 

وی در خصوص گرانی قیمت‌های پروانه‌های ساختمانی گفت: نسبت به سنوات گذشته نرخ ضرایب 96 و 97 را یک صدم افزایش نداده‌ایم.

 

جاوید افزود: نسبت به قیمت ساختمان هزینه پروانه ساختمان عدد قابل توجهی نیست.

 

افزایش بیشتر قیمت مصالح ساختمانی دور از انتظار نیست

حسین چوپانی رئیس اتحادیه صنف فروش مصالح ساختمانی بیرجند نیز نسبت به افزایش قیمت مصالح ساختمان گفت: آن دسته از مصالح مانند سنگ که از مسیرهای دور تهیه می‌شود، از ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است.

 

وی با بیان این‌که در مصالحی مانند سیمان، پودر و آهک که از مشهد وارد می‌شود، افزایش چندانی نداشته‌ایم، گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی بستگی به میزان کرایه حمل دارد.

 

رئیس اتحادیه صنف فروش مصالح ساختمانی بیرجند اظهار کرد: کرایه‌ها ۲۵ درصد افزایش داشته است و این افزایش قیمت به جیب راننده‌ها نمی‌رود بلکه به جیب باربری‌ها می‌رود.

 

چوپانی بیان کرد: اگر مواد اولیه کامیون‌ها تأمین نشود، افزایش بیشتری در مصالح ساختمانی خواهیم داشت.

 

رئیس اتحادیه صنف فروش مصالح ساختمانی بیرجند با بیان این‌که افزایش قیمت مصالح ساختمانی بر قیمت مسکن تاثیر بسیاری داشته است، افزود: در حال حاضر بازار مسکن در رکود است.

 

چوپانی با بیان این‌که اگر شرایط فعلی حاکم باشد، بازار همچنان سرگردان خواهد بود، گفت: افزایش قیمت‌ها و کاهش مشتری باعث شده ۲۰ نفر از فروشندگان مصالح ساختمانی پروانه فعالیت خود را ابطال کنند.

 

طبق این گزارش، مسئولان باید اقدام ضرب‌العجلی برای سروسامان دادن بازار مسکن انجام دهند تا بتوان با افزایش ساخت‌وساز، قیمت‌های نجومی مسکن در اجاره و فروش را کاهش داد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۸۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو

به گزارش همشهری آنلاین ، عباس علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه تاکسی‌های برقی نیز وارد شده است و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند گفت: واردات خودرو نیز در دستور کار است تا تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و ناترازی ایجاد شود.

تازه‌ترین آمارهای گمرگ ایران از میزان تخصیص ارز به صنایع مختلف نشان می‌دهد که خودروسازان مونتاژکار در سال گذشته بالغ بر ۳.۱میلیارد دلار ارز گرفته‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش چشمگیری یافته است.

بر این اساس، شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش ۸۹درصدی نشان می‌دهد. همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷میلیون ‌و ۹۱۲هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵درصدی است.

نزول سنگین قیمت طلا و ارز

در رویداد دیگری از اقتصاد ایران، روند نزولی قیمت طلا و ارز که از اواسط هفته قبل آغاز شده بود، دیروز هم ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا ۲درصد و هر سکه ۲.۸درصد کاهش یافت.

به‌گزارش همشهری، با فروکش کردن آتش هیجان در بازار طلا و ارز، قیمت دلار از اواسط هفته قبل شروع به نزول کرد و ابتدا وارد کانال ۶۵هزار تومان و سپس وارد کانال ۶۳هزار تومان شد. دیروز نیز این روند نزولی ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا با سقوطی سنگین، تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از ۲درصد افت کرد و به ۶۱هزار و ۵۰۰تومان رسید.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به‌دنبال نزول قیمت دلار، قیمت سکه نیز با ۲.۸درصد کاهش به ۴۱میلیون ‌و ۲۰۰هزار تومان رسید. سکه گرمی که در روزهای گذشته با صعود مواجه شده بود، با ۴.۵درصد کاهش به قیمت ۶.۵میلیون تومان دادوستد شد. ربع سکه نیز ۳.۳درصد کاهش یافت و هر ربع سکه به قیمت ۱۴.۶میلیون تومان در بازار آزاد دادوستد شد.

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا، با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به‌دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج‌شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

پرداخت وام بدون ضامن

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در مراسم رونمایی از برات الکترونیک با اعلام اینکه در دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۲۷۵هزار میلیارد تومان سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت افزایش داشته است گفت: از سال۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۱۷هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد بدون ضامن توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از برقراری ارتباطات مالی شبه‌سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

ساخت مسکن متناسب با معیشت مردم

آخرین خبرها از حوزه مسکن نیز نشان می‌دهد که یک نوع طبقه‌بندی متناسب با میزان معیشت افراد برای رفع نیاز مردم درنظر گرفته شده است.

بر همین اساس، روز گذشته، علیرضا جعفری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی در ۳نوع متفاوت خبر داد و گفت: گروه اول، مسکن اجتماعی، ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک تا۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی، برای دهک‌های هدف ۵ تا۷ به‌منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌ شده است و گروه سوم، مسکن اقتصادی، نیز ویژه دهک‌های ۸ تا۱۰ است که می‌تواند برای محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

کد خبر 847590 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی یورو قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت خودرو - ایرانی خودرو دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • تعیین سقف افزایش اجاره‌بها؟ | جزئیات مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی برای موجران
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • تکمیل سامانه ملی اسکان و تعیین سقف افزایش اجاره‌بها براساس مصوبه مجلس