Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

بازگشت مجدد تحریم‌ها و از طرف دیگر مشکلات ارزی که شرکت‌های هواپیمایی با آن دست‌به‌گریبان هستند کار را برای ادامه حیات ایرلاین‌ها بسیار سخت کرده است. حال با این موضوع، ورود یک شرکت هواپیمایی جدید به چرخه صنعت حمل‌ونقل هوایی زیاد توجیه‌پذیر به نظر نمی‌رسد. در شماره 167هفته‌نامه «حمل‌ونقل» گفتگویی داشتیم با فرهنگ رمضان‌پور، مدیرعامل یک شرکت هواپیمایی که موفق شد طی سال گذشته مجوز موافقت اصولی را کسب کند و به‌احتمال بسیار زیاد تا پایان امسال مجوز بهره‌برداری را نیز دریافت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  از او درخصوص چالش‌های پیش‌روی این ایرلاین تازه‌ تاسیس سوال کردیم.

 او در ابتدای این مصاحبه در پاسخ به این سوال که آیا تاسیس یک شرکت هواپیمایی با توجه به شرایط موجود و تحریم مجدد صنعت هوایی توجیه‌پذیر است؟ عنوان کرد: تحریمی برداشته نشده است که بخواهد تحریم جدیدی صورت بگیرد. صنعت هوانوردی ایران حدود ۵۰ سال است که باوجود این تحریم‌ها در حال فعالیت است؛ قطعا یکسری در آن‌سوی مرزها به دنبال این هستند که ایران را به‌عنوان یک منطقه دیپلماتیک تخریب کنند. به اعتقاد بنده آن‌ها نمی‌دانستند که با چه کسانی طرف هستند و باید چه رفتاری داشته باشند. بنابراین وضعیت درگذشته هم همین‌گونه بوده و همین‌طور هم ادامه خواهد داشت.

رمضان‌پور افزود: تنها تفاوت این است زمانی که می‌خواهید قطعه را تهیه کنید باید از کارخانه سازنده بخرید آن‌هم به‌عنوان قطعه دست‌اول؛ اما اکنون هم می‌توان همان قطعه را خرید با این تفاوت که باید از دست چهار و پنجم بخریم.

مدیرعامل شرکت هواپیمایی «وارش» در توضیح اینکه مسئله که اکنون هواپیماهای بسیاری از ایرلاین‌ها به دلیل اینکه نتوانسته‌اند قطعه آن را به‌موقع تهیه کنند یا به قیمتی که می‌خواهند بخرند زمین‌گیر است و به دلیل عدم عملیاتی بودن هواپیما در حال ضرر دادن هستند، توضیح داد: هر ایرلاینی که زمانی می‌خواهد از یک هواپیما استفاده کند می‌داند این وسیله پرنده نیازمند یکسری قطعات است و باید به این نیازمندی‌ها از قبل فکر شده باشد. اینکه هواپیمایی به‌خاطر یک تایر و ترمز بخواهد زمین‌گیر و یا منجر به تاخیر شود اصلا درست و منطقی نیست.  ایرلاین‌ها باید اقلام مصرفی خود را ذخیره کرده باشند و تا زمانی که برای هواپیما اتفاقی می‌افتد به‌سرعت قطعه تعویض شود نه اینکه زمانی که برای هواپیما مشکلی رخ داد تازه در آن زمان به فکر تأمین و خرید قطعه باشند.

وی در خصوص کفایت سرمایه شرکت‌های هواپیمایی برای تاسیس نیز عنوان کرد: در زمانی که یک شرکت هواپیمایی ثبت می‌شود باید آن شرکت ۳۵۰‌میلیارد ریال سرمایه ثبتی داشته باشد علاوه بر آن سرمایه ثبتی هواپیما هم جزو همان است. ما علاوه بر این رقم هواپیمای خود را هم جزو سرمایه ثبتی گذاشته‌ایم.

رمضان‌پور درخصوص چگونگی ایجاد شرکت هواپیمایی «وارش»، توضیح داد: شرکت هواپیمایی وارش به‌عنوان نخستین ایرلاین بومی در استان مازندران موفق شد در بهمن‌ماه سال ۹۶ موافقت اصولی را از سازمان هواپیمایی کشوری برای تاسیس شرکت هواپیمایی اخذ کند.

او ادامه داد: هدف از تاسیس این ایرلاین در ابتدا احترام به مردم استان مازندران برای خدمت‌رسانی و ایجاد فرهنگ بومی‌سازی بود. یکی دیگر از هدف‌های تاسیس شرکت هواپیمایی «وارش» توجه به نیاز عرضه و تقاضا بود؛ در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها از سازمان هواپیمایی کشوری موافقت اصولی برای تاسیس ایرلاین را گرفته‌اند اما به مرحله نهایی یعنی مجوز بهره‌برداری نرسیده‌اند که به اعتقاد بنده دلیل اصلی این اتفاق کم‌توجهی به فرهنگ بومی‌سازی و عدم توجه به نیاز بازار است.

او تفاوت اصلی شرکت وارش را با سایر شرکت‌هایی که در شرف تأسیس ایرلاین هستند داشتن هواپیما دانست و گفت: در حال حاضر شرکت هواپیمایی وارش با توجه به نیاز بازار ۵ فروند هواپیمای ملکی دارد و این موضوع مهم‌ترین تفاوت این شرکت با سایر شرکت‌هاست که موافقت اصولی از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت کرده‌اند.

رمضان‌پور گفت: اکنون بسیاری از شرکت‌ها موافقت اصولی گرفته‌اند اما به دلیل نداشتن نیازمندی‌های اولیه یعنی داشتن هواپیما نتوانسته‌اند موافقت بهره‌برداری را از سازمان هواپیمایی بگیرند. در حال حاضر با توجه به فشارهایی که روی صنعت هوانوردی وجود دارد آوردن هواپیما به کشور و استفاده بهینه از آن بسیار کار سخت و پیچیده‌ای است. بسیاری از شرکت‌ها موافقت اصولی گرفته‌اند اما عدم خرید هواپیما باعث شده که نتوانند به نتیجه برسند؛ با توجه به اتفاقاتی که اخیرا پیش آمده است و فشارهایی که روی صنعت هوانوردی وجود دارد آوردن هواپیما و استفاده بهینه از آن قطعا کار بسیار سختی است.

مدیرعامل شرکت وارش به افزایش ناوگان این شرکت به هفت فروند هواپیما در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: این هواپیما برای سال ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ هستند.

این مقام مسئول در شرکت هواپیمایی وارش خاطرنشان کرد: به‌احتمال بسیار زیاد مجوز نهایی تا آخر تابستان سال جاری گرفته می‌شود و اکنون نیز منتظر هستیم یکسری بازرسی‌هایی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری از شرکت انجام بگیرد و اگر تمام موارد مورد تائید سازمان بود، پروانه بهره‌برداری صادر خواهد شد.

هفته‌نامه حمل‌و‌نقل

اکرم فیض آبادی

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: تحریم هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۸۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش سازمان بورس، نوید خالقی اظهار داشت: از زمان اجرایی شدن دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ تاکنون، تعداد ۱۹ موافقت اصولی تأسیس شرکت کارگزاری در بازار سرمایه، صادر شده که ۱۱ مورد توانستند با احراز شرایط دستورالعمل، به مرحله تاسیس و ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها رسیده و ۱۰ شرکت کارگزاری، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق دستورالعمل، شروع به فعالیت شرکت‌های کارگزاری طی ۴ مرحله صورت می‌گیرد و شرکت کارگاری پس از «دریافت موافقت اصولی، تأسیس شرکت کارگزاری، دریافت مجوز‌های فعالیت شرکت کارگزاری و عضویت نزد ارکان بازار سرمایه» می‌تواند خدمت رسانی و فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان این که اکنون با توجه به شرایط بازار درخواست‌ها برای تاسیس شرکت کارگزاری در نوسان است، گفت: بعد از کارگزاری‌های جدیدالتاسیس «پویان، هامرز، آسمان، اعتبار تابان، راهین، یزدان و آرتان» اخیرا سه شرکت جدیدالتاسیس به مرحله دریافت مجوز فعالیت رسیده‌اند.

خالقی تصریح کرد: مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «پاداش و پویش» در بهمن ماه ۱۴۰۲ صادر شد که عضویت نزد ارکان بازار سرمایه را هم گذرانده شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: در روز‌های آینده نیز مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «ایده آل» صادر خواهد شد و این کارگزاری پس از طی مراحل اداری می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین شرکت کارگزاری «خردمند» نیز مجوز تاسیس کارگزاری را از سازمان دریافت کرده است و نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و سازمان به عنوان نهاد مالی به ثبت رسیده است.

خالقی با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ‌گونه درخواست باز بلاتکلیف، برای تاسیس شرکت کارگزاری وجود ندارد، گفت: در حال حاضر در صنعت کارگزاری هیچ صفی برای دریافت مجوز وجود ندارد و متقاضیانی که برای تاسیس کارگزاری درخواست می‌دهند پس از تکمیل مدارک خود وفق دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری و گذراندن تشریفات قانونی و مقرراتی مندرج در همان دستورالعمل نتیجه به متقاضیان اعلام می‌شود و متقاضیانی که موافقت اصولی از سازمان دریافت می‌کنند باید تأییدیه‌های لازم را برای اعضای هیات مدیره و مدیر عامل پیشنهادی وفق دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفه‌ای مدیران نهاد‌های مالی مصوبه شورای عالی بورس، دریافت کنند.

وی با اشاره به این که حدود ۸ درخواست برای تاسیس کارگزاری در جریان است، تاکید کرد: برخی از این درخواست‌ها نواقصی داشته که برای تکمیل پرونده به متقاضیان بازگردانده شده، برخی در حال تکمیل توسط متقاضیان بوده و برخی دیگر در مرحله مصاحبه هستند.

تشخیص کارگزاری‌های مجاز

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: هر شخصی اعم از مشتریان، سهامداران و بانک‌ها که با شرکت‌های کارگزاری در ارتباط هستند، می‌توانند اطلاعات مربوط به لغو و صدور مجوز‌ها را با مراجعه به سامانه نهاد‌های مالی دارای مجوز به نشانی CFI.SEO.IR با جستجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از حوزه فعالیت شرکت کارگزاری و معتبر بودن مجوز‌های آن‌ها اطمینان حاصل کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد/ هشدار درباره وقوع فاجعه در رفح
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد
  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • محدودیت وزن وسایل در پرواز