Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-08@13:42:38 GMT

روایت تاریخی غنی سازی ۲۰ درصدی

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۶۹۵۷۹

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ تهران سال ۱۳۸۷ - رآکتور تحقیقاتی دانشگاه تهران برای ادامه فعالیت و تولید ایزوتوپ‌های دارویی نیاز به سوخت دارد.
سوخت راکتور اورانیوم ۲۰ درصد است؛ بر اساس قراردادی از سال ۱۳۶۶ این سوخت از کشور آرژانتین خریداری و تامین می‌شود و حتی شرایط حساس جنگ تحمیلی نیز مانع ورود این سوخت به تهران نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی است که پس از اعلام نیاز ایران به آرژانتین برای دریافت اورانیوم ۲۰ درصد با مداخله آمریکا، این کشور از در اختیار گذاشتن اورانیوم خودداری می‌کند و سوخت راکتور تحقیقاتی به اهرمی جدید برای اعمال فشار به تهران تبدیل می‌شود.
بعد از عدم انجام تعهدات غربی‌ها در قبال تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای در ایران، غنی سازی ۳.۵ و ۵ درصدی از سال ۱۳۸۴ مجددا آغاز شد.
غربی‌ها با علم به احساسِ نیازِ ایران به سوخت ۲۰ درصد و با هدف خالی کردن منابع اورانیوم کمتر غنی شده ایران، به دنبال کسب امتیازات حداکثری و فشار بیشتر هستند.  
با کارشکنی طرف‌های غربی، جمهوری اسلامی ایران در حال رسیدن به این جمع بندی است که تنها راه غنی سازی ۲۰ درصد و تولید سوخت راکتور در داخل است.
ایران به طرف‌های غربی اعلام می‌کند که اگر سوخت راکتور تهران تامین نشود، ایران خود اقدام به تولید سوخت راکتور خواهد کرد؛ موضوعی که طرف‌های غربی آن را به تمسخر گرفته اند و چنین چیزی را باور نداشتند.
رئیس جمهور وقت در همان سال با اشاره به تعلل غرب برای در اختیار گذاشتن سوخت ۲۰ درصد، دستور تولید این سوخت توسط دانشمندان  ایرانی را صادر می‌کند.
بعد از اینکه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد تولید سوخت راکتور هسته‌ای را در دستور کار قرار داده است، طرف‌های غربی به تکاپو می‌افتند و برخی پیشنهاد‌ها از جمله مبادله اورانیوم ۳.۵ و ۵ درصد با اورانیوم ۲۰ درصد را روی میز می‌گذارند.
بعد از مخالفت ایران با پیشنهاد‌های یکجانبه با چراغ سبز آمریکا، ترکیه و برزیل وارد چرخه مذاکرات می‌شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عمر بیانیه تهران بسیار کوتاه بود، آمریکا که به ظاهر و به صورت مکتوب با مذاکرات تهران موافقت کرده بود چند روز بعد از بیانیه تهران عملا توافق را برهم می‌زند.
۴ ماه از بیانیه تهران می‌گذرد و شهریور ماه ۸۹ است، یک خبر دنیا را شگفت زده کرده است، ایران اعلام کرده است که به فناوری تولید اورانیوم ۲۰ درصد دست یافته است؛ ​دستاورد دانشمندان ایرانی که لبخند را بر چهره غربی‌ها خشک می‌کند.  
دکتر مجید شهریاری استاد دانشگاه شهید بهشتی، فیزیکدان و دانشمند هسته‌ای توانسته است با اتصال دو آبشار ۱۶۴ سانترفیوژی به یکدیگر این دستاورد را برای ایران به ارمغان آورد و با پی بردن به فرمول ساخت صفحات سوخت عملا ایران را در تولید سوخت ۲۰ درصد خودکفا کند.
چند ماه بعد هزینه این دانش برای ایران پرداخت می‌شود و در آذر ماه سال ۸۹ تیم تروریستی موساد مجید شهریاری را ترور می‌کند.
دستاورد شهید شهریاری باطل السحری بر خیال کسانی می‌شود که فکر می‌کردند می‌توانند ایران را تحت فشار قرار دهند.
دستاورد شهید شهریاری نیاز ایران به کشور‌های غربی برای تامین سوخت نیروگاه مهم تهران و در نتیجه نیاز بیماران به رادیو دارو را رفع‌ می‌کرد.
روایت تاریخی دستیابی به فناوری غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم در ایران، صرفِ واژه‌های توانستن، خودباوری و تکیه بر توان متخصصان داخلی است که وابستگی به غیر را از بین برد، ​روایتی که میراث آن خون دانشمندان هسته‌ای کشور شد.
خواستن توانستن است، ​این جمله آشنا شاید بهترین تعبیر برای این روز‌های جامعه باشد به شرطی که چاشنی اعتماد به توان جوانان و متخصصان داخلی به آن افزوده شود، ​آن زمان است که تحریم‌ها و یاوه گویی‌های بدخواهان دیگر بی معنا خواهد بود، تجربه‌ای که در گذشته بسیار آن را آزموده ایم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: گزارش تصویری روایت تاریخی غنی سازی 20 درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ جواد اوجی، وزیر نفت امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد:  بیش از ۱۲۰۰ شرکت توانمند داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: از توان صنعت‌گران، پیمانکاران، مشاوران و فعالان صنعت نفت و گاز داخلی‌مان استفاده کرده و به این کار ادامه خواهیم داد. وزارت نفت دولتِ مردمی نشان داد معطل شرکت‌های خارجی یا برجام نمانده است. امروز بیش از ۳۰۰ پروژه جدید و نیمه کاره به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار را به کمک این عزیزان در دست انجام داریم.

وزیر نفت افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت، افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز و تولید بیش از ۱۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی و فرآینده‌های نفتی را از نشانه‌های موفقیت وزارت نفت دولت رییسی برشمرد.

اوجی ادامه داد: موفقیت وزارت نفت متکی بر ظرفیت و توانمندی‌های داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان بود. این نوید را می‌دهیم که با اتکا به ظرفیت نفت و گاز داخلی رشد ۲۰ درصدی سال ۱۴۰۲ را در سالجاری افزایش دهیم.

وی از افزایش تولید نفت به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه در روز خبر داد و افزود: همچنین تولید گاز را به یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهیم داد.

وزیر نفت یادآور شد: در ابتدای دولت با ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان طرف قرارداد بودیم که این عدد در سالجاری به ۶۷۶ شرکت دانش‌بنیان افزایش یافت و حدود ۱۰۰۰ قرارداد به ارزش یک میلیارد دلار با این شرکت‌ها منعقد کرده‌ایم.

اوجی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت صدور کارت هوشمند سوخت گفت: طبق قانون بودجه وزارت نفت موظف است عملیات سوخت‌گیری در پمپ‌بنزین‌ها تا سقف ۹۵ درصد را از طریق کارت سوخت خودرو‌های شخصی انجام دهد. ما نیز به تدریج در حال پیاده کردن این وظیفه قانونی هستیم. ۱۹ میلیون کارت سوخت هوشمند شخصی در اختیار مردم است که البته اندکی از مردم کارت‌شان گم شده یا هنوز موفق به دریافت کارت خود نشده‌اند.

وی ادامه داد: تا سال گذشته حدود ۳۰ درصد مردم از کارت سوخت خود برای سوخت‌گیری استفاده می‌کردند که این عدد در سالجاری به ۷۶ درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۲۰ درصدی گروه نفت و گاز در سال گذشته
  • رشد ۲۰ درصدی گروه نفت و گاز با استفاده از توان داخلی محقق شد
  • موتورهای بازار برقی می شوند | وام 4 درصدی برای خرید موتور برقی
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد