Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی حضرتی در این باره اظهار کرد: در راستای احیای بافت تاریخی و حفاظت از الگوهای سنتی معماری روستاها، پروژه مرمت و استحکام بخشی خانه تاریخی معین الدین متعلق به خاندان مومنی واقع در روستای هدف گردشگری اندج از توابع بخش الموت شرقی به عنوان یک اثر ملی و آخرین نمونه به جا مانده از تداوم معماری سنتی الموت در دوره پهلوی، در تیر ماه سال ۹۶ در دستور کار قرار گرفت که طی آن اقدام مرمتی چون بام‌سازی، مرمت خشتی بدنه خشتی بنا، مرمت و روغن کاری درب و پنجره‌های چوبی و حمل نخاله تحت نظارت و کارشناسی مهندس احسان نورانی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

     

وی افزود: با شروع مرحله دوم عملیات اجرایی ساماندهی و مرمت این بنا از اوایل تیر ماه سال جاری، برداشت کف موجود و ایزولاسیون به روش‌های سنتی و بومی جهت دفع رطوبت‌های سطحی و پس از آن اجرای کف‌سازی و ازاره‌های جداره‌ها با اعتبار ۳۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی این اداره کل و تحت نظارت کارشناسی مهندس آرش ضیاء آبادی در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین یادآور شد: امیدوارم با شناخت و ساماندهی توانمندی‌های موجود در مناطق روستایی استان بتوانیم برای بهره‌برداری گردشگران و رونق گردشگری روستایی گام‌های موثری برداریم.

خانه معین الدین «متعلق به خاندان مومنی» واقع در روستای اندج به عنوان آخرین نمونه به جا مانده از تداوم معماری سنتی الموت در دوره پهلوی و به دلیل داشتن ویژگی‌هایی چون موقعیت قرارگیری بنا در هسته اصلی روستا، داشتن منظر طبیعی و دسترسی به کناره رودخانه و برخورداری از طرح و پلان معماری مناسب برای گردشگران در تاریخ ۸/۱۰/۱۳۹۰ با شماره ۲۰۷۰۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

کد خبر 4341592

منبع: مهر

کلیدواژه: مرمت و احیا میراث فرهنگی قزوین بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر گرگان شهرکرد شیراز مشهد خرم آباد بیرجند یاسوج خطبه های نماز جمعه مواد مخدر آتش سوزی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۹۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن افشارچی استاندار زنجان از مساجد تاریخی چهلستون و یری پایین در بافت تاریخی زنجان بازدید کرد و اعتباری را برای ادامه مرمت این دو بنای تاریخی تخصیص داد.    استاندار زنجان در طی این بازدید با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی استان زنجان، ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد مذکور در خصوص مسائل مختلف و مشکلات این بناهای تاریخی دیدار و گفتگو کرد.    افشارچی با اشاره به اینکه این دو مسجد قدیمی با عبادت علما و مومنان در طول تاریخ شناخته می‌شود، گفت: فرآیند مرمت مسجد تاریخی چهلستون و تکیه تاریخی مسجد یری پایین با جدیت باید تداوم یابد و برای هر دو بنای تاریخی اعتبار تخصیص یافته است.   او پس از بازدید از مسجد تاریخی چهلستون و ۱۴ ماه مرمت مستمر اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان در این بنا، بیان کرد: مرمت شبستان مسجد چهلستون به نحو احسن انجام شده و برای ادامه روند مرمت در این مسجد تاریخی، بویژه برای کف سازی بنا، ۳ میلیارد از محل اعتبارات عمرانی استان تخصیص داده شده است.    افشارچی همچنین، افزود: برای ادامه مرمت مسجد یری پایین و به ویژه برای تکیه مسجد یری پایین ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار امانی تخصیص یافته است.   سید سعید صفوی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان نیز در این بازدید گفت: در مسجد چهلستون، علاوه بر مجموعه عملیات مرمتی سال گذشته، کف‌سازی و رفع مشکلات برق رسانی از اقدامات برنامه ریزی شده است. در تکیه مسجد یری پایین نیز، باید آواربرداری سقف، بام‌سازی، تعویض تیرهای چوبی پوسیده، دوخت و دوز ترک‌های عمیق و نیمه عمیق، برچیدن‌ اندود نمای ورودی اصلی و اجرای ارسی انجام شود.   مسجد چهل‌ستون زنجان از مساجد تاریخی شهر زنجان است. این مسجد در بافت بازار بالای زنجان در ضلع جنوب شرقی مسجد جامع زنجان در راسته معروف به راسته حجت‌الاسلام قرار دارد. طبق کتیبه‌ای که روی پیشانی ورودی بنا نصب‌شده این بنای در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته‌شده است و مسجد یری پایین در قسمت جنوبی زنجان و در یکی از مراکز محله قدیمی این شهر واقع شده که شامل مسجد، آب انبار، تکیه و ساباط است و در فهرست آثار تاریخی ملی به ثبت رسیده است.

دیگر خبرها

  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • ساماندهی مسجد یوردشاهی ارومیه
  • مسجد یوردشاهی ارومیه مرمت و ساماندهی می شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • جود بلینگام: پدرم همیشه پیراهن رئال مادرید با نام و شماره زیدان را در خانه بر تن می‌کرد
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!