Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛محمد مطرودی مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر با بیان اینکه بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ اصله انواع پاجوش نخل در خرمشهر کاشته شده، گفت: از این میزان ۷۰ درصد اصله پاجوش نخل از نوع برحی و سایر پاجوش‌ها از بین رفته است.

وی افزود: علاوه بر این به ۷۰ درصد از ۱۹۰ هکتار زیر کشت سبزی و ۱۴۰ هکتار یونجه در اراضی کشاورزی حفارغربی و حفارشرقی نیز خسارت وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی، ضمن عذرخواهی از کشاورزان خرمشهری، گفت: تامین اعتبار بلاعوض یا اعتبارات ارزان قیمت برای احیای کشت‌های از بین رفته کشاورزان در دست پیگیری است.

مطرودی افزود: تلاش می‌شود خسارت کشاورزان با کاهش یا بخشودگی نرخ آب بها در فصل تابستان جبران شود.

وی با اشاره به شبکه آبیاری زهکشی اراضی کشاورزی خرمشهر گفت: در حال حاضر یکهزار و ۲۰۰ هکتار اراضی کشاورزی حفارشرقی و یکهزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی حفارغربی از شبکه آبیاری زهکشی استفاده می‌کنند، اما در قسمت‌هایی از اراضی حفارغربی و شرقی فاقد شبکه آبیاری هستند.

مدیر جهاد کشاورزی افزود: برای وصل شدن به شبکه آبیاری زهکشی حفار غربی در روستای حنشیه ۴۰۰ متر خط انتقال آب و سه روستا در حفارشرقی به طول ۱.۵ کیلومتر خط انتقال آب مورد نیاز است.

مطرودی مرحله نخست اجرای طرح مقام معظم رهبری را ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خرمشهر عنوان کرد و گفت: از این میزان یکهزار و ۶۰۰ هکتار در حفارغربی، یکهزار و ۲۰۰ هکتار درحفارشرقی، پنج هزار و ۱۰۰ هکتار در شلمچه و یکهزار و ۲۰۰ هکتار در جزیره مینو زیرپوشش شبکه آبیاری زهکشی قرار گرفتند و منابع آبی آن‌ها از کانال ژیان، کانال فیاضیه و کانال ولیعصر (عج) تامین می‌شود.

وی مرحله دوم طرح مقام معظم رهبری را ۶ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: اگر مرحله دوم در اراضی کشاورزی خرمشهر اجرایی شود، علاوه بر افزایش تولید در واحد سطح، هزینه‌های آب بهای کشاورزی در این شهرستان کاهش می‌یابد.

انتهای پیام / د

خسارت به پاجوش های نخیلات  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اراضی کشاورزی شوری آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۷۰۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ استاندار گیلان در روند رهاسازی آب سد سفیدرود، گفت: با تمهیدات انجام شده، امسال کشاورزان محصول خود را با قیمت مناسبی به فروش خواهند رساند و دولت سیزدهم در کنار شالیکاران است و اتفاقات سال گذشته تکرار نخواهد شد.

دکتر اسدالله عباسی با بیان اینکه هم اکنون ۷۰۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سد سفیدرود ذخیره شده است، افزود: در سال گذشته میزان آب ذخیره شده در پشت سد سفیدرود، ۷۲۰ میلیون مترمکعب بود که به لطف خداوند و به کمک بارش‌ها، توانستیم آب شالیزار‌ها را تامین کنیم.

وی اضافه کرد: با تلاش‌های انجام شده، اکنون همه نهر‌ها، کانال‌های آبیاری و سر دهنه‌ها آماده آبرسانی به شالیزار‌های گیلان هستند.

استاندار گیلان با اشاره به تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب زراعی در گیلان و هماهنگی بین جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای برای اجرای دُرُست تقویم زراعی و نوبت بندی آب، از شالیکاران استان خواست به مدیران متولی اعتماد و تقویم زراعی را به دقت رعایت کنند. 

دکتر اسدالله عباسی با قدردانی از زحمات شالیکاران و دست اندرکاران عرصه تولید در گیلان، افزود: برای حمایت بیشتر از کشاورزان، قیمت‌ها امسال بهتر از پارسال خواهد بود و امیدواریم سال زراعی پر خیر و برکتی داشته باشیم.

سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار معادل ۷۲ درصد از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار‌های استان را تامین می‌کند.

این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

بر اساس آمار شرکت آب منطقه‌ای گیلان ، میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش‌های مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و بیشترین بخش آب بر کشاورزی استان شالیزار‌های گیلان است.

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری