Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تبريز- ايرنا- استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به شرايط سخت اقتصادي کشور، گفت: بنگاه‌هاي توليدي و صنعتي امروز در خط مقدم نبرد هستند و دستگاه‌هاي دولتي به ويژه متصديان مالياتي بايد با حمايت از آنها، کمک کنند که با موفقيت از اين وضعيت عبور کنيم.

مجيد خدابخش امروز يکشنبه در ديدار مديران امور مالياتي آذربايجان شرقي با وي به مناسبت هفته فرهنگ مالياتي، با تأکيد بر اينکه ماليات بايد بر درآمد باشد، افزود: اخذ ماليات يک هنر است و منطقي نيست که بدون توجه به درآمد افراد يا شرکت‌ها، هر سال درصد ثابتي را به ماليات آنها اضافه کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: رعايت حال واحدهاي توليدي در استاني مانند آذربايجان شرقي که اقتصاد آن از محل صنعت و توليد اداره مي‌شود، اهميت بيشتري دارد و از امور مالياتي استان انتظار داريم که ضمن اجراي قانون، با واحدهاي توليدي همکاري کند.
خدابخش با تأکيد بر لزوم نهادينه شدن فرهنگ پرداخت ماليات، اظهار داشت: رسانه‌ها و گروه‌هاي مرجع بايد اين احساس را به وجود بياورند که پرداخت ماليات يک وظيفه ملي در راستاي استقلال و پيشرفت کشور است.
وي خاطرنشان کرد: پيش‌زمينه ذهني که قبل از انقلاب درمورد ماليات وجود داشت و همچنين وابستگي کشور به درآمدهاي نفتي، موجب شده است که فرهنگ ماليات هنوز به نحو شايسته در افکار عمومي جا نيفتد.
استاندار آذربايجان شرقي افزود: فقدان اطلاعات کافي در مورد درآمدهاي افراد و شرکت‌ها و قوانين جديدي مانند ماليات بر ارزش افزوده، کار امور مالياتي را سخت کرده و لازم است که نقاط ضعف اين حوزه شناسايي و اصلاح شود.
وي با ابراز رضايت از عملکرد اداره کل امور مالياتي آذربايجان شرقي افزود: نبايد اين نقاط ضعف، زحمات فراوان کارکنان و مسوولان اداره کل امور مالياتي را زير سوال ببرد و بايد به نحوي عمل کنيم که جامعه قدردان متصديان امور مالياتي باشد.
خدابخش همچنين شفافيت را بهترين راه پيشگيري از فساد دانست و گفت: وجود بانک اطلاعاتي کامل و جامع از درآمدهاي افراد و شرکت‌ها، مي‌تواند در تحقق اهداف مالياتي مؤثر باشد، گرچه کاري زمان‌بر است.
مديرکل امور مالياتي آذربايجان شرقي نيز در اين ديدار ضمن ارائه گزارشي از عملکرد اين اداره کل، گفت: تکليف مالياتي استان در قانون بودجه سال جاري، دو هزار و 243 ميليارد تومان است که 2.2 درصد از ماليات کل کشور را شامل مي‌شود.
غلامرضا شريفي افزود: استان آذربايجان شرقي با تحقق 93 درصدي وصول ماليات تکليفي در سال گذشته، در رتبه سيزدهم کشوري قرار گرفت.
6120/518
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۷۰۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کشور در زمینه مالیاتی، بحث مربوط به اصلاح نظام مالیاتی و تمرکز بر مالیات‌ستانی هوشمند و عادلانه است. این موضوع به خصوص در مقابل تولید و همچنین مردم اهمیت بسیاری بالایی دارد؛ از همین رو بررسی آمار و ارقام مربوط به عملکرد سال گذشته در این زمینه بسیار مهم و کاربردی است.

طبق آمار سال گذشته میزان مالیات پرداختی کل مشاغل کشور از مجموع درآمدهای مالیاتی، عددی کمتر از 6 درصد بوده است که نسبت به حجم بالای این بخش از اقتصاد در تولید ناخالص ملی که بین 20 تا 30 درصد اقتصاد را شامل می‌شوند؛ این بخش مالیات کمتری نسبت به حجم خود در اقتصاد ایران پرداخت کرده است.

با وجود شاخص پایین مالیات به تولید ناخالص ملی در بخش مالیات اصناف، تمرکز اصلی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم، بر اعطای هدفمند معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و مردمی در مقابل مشاغل و اصناف خاص دانه درشت با درآمدهای کلان بوده است.

هدف قرار دادن مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان می تواند به رفع مشکلات نابرابری درآمد در اقتصاد ایران نیز کمک کند. مطالعات نشان داده است که نابرابری درآمد در کشور با تکیه بر اصلاح نظام مالیاتی در حال کاهش است و پیش از این اقدامات وضعیت به طوری بود که درصد کمی از جمعیت سهم نامتناسب زیادی از ثروت را در دست داشتند.

با تمرکز بر جمع‌آوری مالیات از مشاغل پردرآمد و اصناف خاص، دولت در سال گذشته علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی از این محل، توانسته است که ثروت را نیز به شیوه‌ای عادلانه‌تر نسبت به قبل توزیع کند.

در بخش مالیات اصناف، بیش از 50 درصد اصناف خرد مالیاتی پرداخت نکردند و از طرف دیگر بیش از 50 درصد مالیات اصناف تنها توسط 1 درصد پرداخت شده است. از همین رو تمرکز ویژه سازمان امور مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل و اصناف بزرگ با درآمدهای کلان با تکیه بر اعداد و ارقام عملکرد مالیات اصناف سال گذشته بوده است.

تمرکز بر مالیات‌ستانی سیستمی و تقاطع داده‌ها مسیر اصلی تحقق این امرفراهم شده است. در این مدل با تکیه بر شفافیت اطلاعات سیستمی حاصل از سامانه مودیان و همچنین اعمال معافیت‌های مناسب برای اصناف کوچک و خرد، مسیر تحقق عدالت مالیاتی با تمرکز نظام مالیاتی بر اخذ مالیات از مشاغل خاص با درآمدهای کلان فراهم شده است.

نوع مودیان

سهم مودیان

درصد از مالیات مشاغل

سهم مردم و کسب‌وکارهای خرد از مالیات بخش اصناف

99%

50%

سهم اصناف و مشاغل خاص دانه‌درشت با درآمدهای کلان

1%

50%

دیگر خبرها

  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد