Web Analytics Made Easy - Statcounter

گسترش سبک های معماری رومی و بی توجهی ارگان های شهرساز به حفظ بافت های تاریخی و مناظر طبیعی و ساخت مجسمه های بی ربط با گذشته ما، در حال هدایت شهر با سرعت زیادی به سوی بی هویتی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛معماری، تبلور ادراک و باورهای هر سرزمین است که ریشه در ارزش های هر اقلیم دارد و زنده نگه داشتن این هنر به حفظ حس وطن دوستی کمک شایانی می کند؛صنعت معماری ایران، در گذشته درخشان خود همچون دیبای هفت رنگی بود که در هر پهنه از ایران رنگ و بویی متفاوت از سایر نقاط داشت، اما روحیه کمال طلبانه انسان ها موجب شده تا هزینه ها بیش از اینکه صرف نیازهای ضروری شود، به تجمل گرایی اختصاص یابد و برج سازی بدون توجه به شرایط اقلیمی و با الگو برداری ناشیانه و غیرکاربردی از سازه های رمی، گسترش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشرفت غیر اصولی، به قدمت و تاریخچه دور و دراز محله سورو و قلعه شاهی که نقش اساسی در رونق شهر داشته اند نیز رحم نکرده است و آن گذشته درخشان، رواق ها و بادگیرها هیچ نشانی نیست؛ در حال حاضر 88 مرکز بومگردی در استان هرمزگان وجود دارد که به جای پیشرفت در این مراکز دچار پسرفت شده و ارگان های شهرساز به جای حفظ بافت های تاریخی و مناظر طبیعی جهت جذب گردشگر و تقویت هویت ملی، به ساخت مجسمه های بی اصالت پرداخته و با به حاشیه راندن بناهای تاریخی جاذبه گردشگری استان را به سواحل محدود کرده است.

برج ها، تهدید تازه نوار ساحلی

خدیجه محمدی، یکی از اهالی سورو قدیم در گفتگو با خبرنگار هرمز با اشاره به قدمت دیرینه محله سورو، اظهار کرد: سورو قدمتی بیشتر از شهر بندرعباس دارد و سکه های قدیمی کشف شده نشان از گذشته بندری مهم و تاثیر گذار آن دارد.

این شهروند با تاکید بر وجود نخلستانی در گذشته نه چندان دور در سورو، تصریح کرد: در اینجا نخلستانی از انواع درختانی چون نخل و کهور وجود داشته است و مردم اوقات فراغت خود را در آن می گذراندند.

محمدی با تاکید بر صفا و صمیمیت فراموش شده سورو، عنوان کرد: زندگی در گذشته زیباتر بود و در آن زمان کسی دغدغه های شغلی را برای فاصله گرفتن از خویشان بهانه نمی کرد، اما اکنون همه به زندگی ماشینی و بی رنگ عادت کرده اند و میل به زندگی در برج های بی روح را به خانه های با صفای قدیمی ترجیح می دهند.

این شهروند با اشاره به دل مشغولی های ساکنان این محله، خاطرنشان کرد: سورو تنها ساحل بکر و باقی مانده در بندرعباس است و بسیاری از هم استانی هایمان این مکان را برای گذران اوقات فراغت خود انتخاب می کنند اما عده ای در نظر دارند که با تخریب خانه ها، برج سازی را در این محله گسترش دهند.

سورو، میراث معنوی گذشتگان

شایسته فرح، کارشناس معماری میراث فرهنگی و گردشگری استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز با اشاره به ناکارآمدی معماری غربی در ایران، اظهار کرد: معماری غربی در ایران نمونه ناموفق تقلید است، چرا که آب و هوای استان هرمزگان با شهری در اروپا کاملا متفاوت است و همچنین تلفیق معماری غربی با نمادهای بومی، تحریفی نامناسب از فرهنگ ما است.

کارشناس معماری میراث فرهنگی استان با تاکید بر اینکه نمای ساختمان باید با کاربری آن هم جهت باشد، تصریح کرد: علت مورد توجه قرار گرفتن خانه های رومی، معرفی نشدن خانه های زیبای بومگرا همچون خانه های بافت تاریخی بندر کنگ است که باید به عنوان الگو در ساخت سازه های جدید معرفی شود.

فرح با بیان قدمت دیرینه سورو، گفت: قدمت محله باستانی سورو به طور دقیق مشخص نیست اما پیشینه بلند آن به طور حتم به قبل از تاسیس سلسله صوفیه می رسد و در گذشته مکانی پررونق بوده است.

وی با اشاره به بافت سنتی محله سورو، خاطرنشان کرد: ارزش سورو در نحوه قرارگیری کوچه ها و چینش خانه های این محله در کنار یک دیگر است و باید این محله را میراث معنوی گذشتگان دانست و ساختمان سازی در این منطقه از نظر نحوه ساخت، انتخاب رنگ و ارتفاع آن کنترل می شود.

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۷۳۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ۳۰۰ میلیون تومان در کدام محله خانه اجاره کنیم؟

اگر شما هم ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه دارید و می‌خواهید بدانید با این مبلغ در کدام مناطق تهران می‌توان خانه اجاره کرد، این گزارش را از دست ندهید.

به گزارش اقتصادآنلاین، با ودیعه ۳۰۰ میلیون تومانی می‌توانید یک واحد ۸۰ متری ۵ ساله را در محله نعمت‌آباد رهن کامل کنید. همچنین می‌توانید یک واحد ۸۰ متری نوساز را در محله جیحون با کرایه ماهیانه ۱۷ میلیون تومان اجاره کنید.

واحد دیگری در خانی‌آباد با متراژ ۴۵ متر و سن ۱۰ سال با ودیعه ۳۰۰ میلیون تومانی و کرایه دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قابل اجاره است.

آپارتمان ۷۲ متری در شهرک غرب در حالی ۱۸ سال از ساخت آن می‌گذرد با ودیعه ۳۰۰ میلیون تومان و کرایه ۱۷ میلیون تومان، اجاره داده می‌شود.

در محله افسریه تهران نیز با ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهیانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌توانید یک واحد آپارتمان ۱۸ ساله را با متراژ ۷۲ متر اجاره کنید.

یک آپارتمان ۱۰۰ متری ۱۴ ساله در دروازه شمیران با ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و ماهیانه ۱۸ میلیون تومان کرایه، اجاره داده می‌شود.

برای اجاره یک آپارتمان ۷۵ متری ۱۸ ساله با دو اتاق خواب در مرزداران به ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه نیاز دارید. کرایه این واحد ماهیانه ۹ میلیون تومان است.

برای اطلاع از قیمت اجاره واحد‌های دیگر در محله‌های مختلف تهران جدول زیر بخوانید.

توجه داشته‌باشید این ارقام براساس واحد‌هایی است که در تهران به فروش گذاشته شده و قطعا به طور دقیق قیمت مسکن در محله‌های یاد شده را تبیین نمی‌کند.

دیگر خبرها

  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • با ۳۰۰ میلیون تومان در کدام محله خانه اجاره کنیم؟