Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کمیسیون مشترک برجام روز جمعه برای بحث درباره راه‌های حفظ این توافق، در سطح وزیران خارجه ایران و ۵ کشور باقی‌مانده دیگر در توافق هسته‌ای، به ریاست «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تشکیل جلسه داد.

اتحادیه اروپا امروز (یکشنبه) با اشاره به برگزاری این نشست، بیانیه‌ای را در این خصوص منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه تأکید شده که حفظ کانال‌های بانکی، ادامه فروش نفت و گاز ایران و ایجاد محیط مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی در این کشور با وجود خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، در اولویت ایران و گروه ۱+۴ است.

متن این بیانیه در ادامه آمده است:

«وزرای خارجه فرانسه، آلمان، انگلیس، چین و روسیه و نیز ایران برای نخستین بار در قالب نشست کمیسیون مشترک برجام در وین به نشانه اهمیتی که شرکت‌کنندگان در این نشست به توافق هسته‌ای ایران اختصاص دادند و به منظور نشان دادن تعهد کامل به ادامه اجرای این توافق بعد از خروج اخیر آمریکا از آن گرد هم آمده بودند.

وزرای خارجه چهار کشور به علاوه یک با تأکید بر اینکه ایران به تعهدات خود ذیل برجام پایبند بوده، در خصوص اقدام آمریکا برای خروج از این توافق چندجانبه که مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل نیز بود، ابراز تأسف کردند.

وزرای خارجه کشورهای باقیمانده در برجام در خصوص ادامه همکاری درباره اقدامات ملموس برای کم کردن اثرات تغییر مسیر ایجاد شده توسط دولت آمریکا و تضمین ادامه اجرای مؤثر و کامل این توافق تأکید کردند.

بر اساس توافقات حاصل شده در این نشست، انگلیس ریاست مشترک کارگروه نظارت بر مدرن‌سازی راکتور تحقیقات هسته‌ای ایران در اراک را که بخش مهمی از توافق هسته‌ای بود و شامل همکاری برای حمایت از توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران می‌شود، از آمریکا تحویل می‌گیرد.

 

 

طرفین همچنین درباره راه‌حل های عملی با هدف حفظ روابط اقتصادی و تجاری با ایران، به عنوان بخشی از توافق، به بحث و تبادل نظر پرداختند و موافقت کردند که این روابط می‌تواند با وجود بازگشت تحریم‌های آمریکا از ماه آگوست همچنان ادامه داشته باشد. اولویت‌های مورد توافق شامل حفظ کانال‌های بانکی، ادامه صادرات نفت و گاز ایران و ایجاد جو تجاری و سرمایه‌گذاری مطلوب در ایران است.

وزرای خارجه گروه ۱+۴ و ایران علاوه بر این توافق کردند تا همکاری در تمام سطوح به منظور تضمین نتایج مثبت از جمله از طریق تعامل با شرکا در سطوح ملی و بین‌المللی در سراسر جهان بیشتر شود.»

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفت.  او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد.

ترامپ سرانجام روز سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

انتهای پیام/ق

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۷۵۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: اولویت اصلی ما استقرار صلح است

به گزارش قدس آنلاین آمریکا به عنوان بزرگترین حامی مالی و تسلیحاتی اسراییل گرچه نفوذ زیادی بر این رژیم دارد، اما به دلیل لابی‌های قدرتمند صهیونیست در ایالات متحده که معروف‌ترین آن لابی آیپک است، مقامات کاخ سفید هیچ گاه نمی‌توانند از قدرت بر روی تل آویو برای استقرار صلح بهره بگیرند. 

 وزارت خارجه آمریکا از هر گونه توافق صلحی میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس استقبال کرد. 

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: استقرار صلح اکنون اولویت نخست آمریکاست. با این حال، من نمی‌توانم چارچوب زمانی برای بررسی پیشنهاد حماس از سوی واشنگتن مطرح کنم. درحال حاضر ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات آمریکا در حال کار بر روی این مسئله است. 

ویلیام برنز از روز جمعه در خاورمیانه به سر می‌برد و روز گذشته با سفر به دوحه به دنبال نهایی کردن توافق صلح میان طرفین با کمک میانجیگران بود. 

میلر در ادامه خاطر نشان کرد: حقیقت این است که استقرار صلح اولویت نخست ما از صدر تا ذیل این دولت است. همه ما اکنون تمرکز خود را بر روی این موضوع گذاشته ایم. همه خواهان رسیدن به توافق در این زمینه ایم. 

قرار است جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تا ساعاتی دیگر با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به صورت تلفنی درباره جنگ غزه گفتگو کند. توافق صلح مورد پذیرش حماس از جمله مهمترین محور گفتگوهای دو طرف است. 

کابینه راستگرای نتانیاهو به شدت تحت فشار داخلی برای عملیات نظامی در رفح است به طوری که وزرای راستگرای وی از جمله ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی حماس را متهم به بازی دادن اسراییل کرده و خواهان اشغال رفح شده اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل | توافق نانوشته‌ ایران و طرفهای غربی درباره غزه | خبر مهم درباره بازگشت روابط دیپلماتیک با این کشور
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • آمریکا: اولویت اصلی ما استقرار صلح است
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • روسیه: آمریکا در تکاپوی جایگزین‌کردن زلنسکی است
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند