Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فوق تخصص بیماری‌های ریه و تنفسی در کودکان با بیان اینکه عوامل متعددی موجب بروز تاکی پنه یا افزایش تعداد تنفس می‌شود، خاطرنشان کرد: افراد به هنگام مشاهده افزایش تعداد تنفس به صورت غیرطبیعی، نیازی به مراجعه فوری به پزشک یا دریافت خودسرانه اکسیژن ندارند.

سید احمد طباطبایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره تاکی پنه یا تندی نفس، گفت: تعداد طبیعی تنفس در سنین مختلف متفاوت است اگر تعداد تنفس فردی بیش از حد طبیعی باشد بیان می‌شود که فرد دچار تاکی پنه یا تندی تنفس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد تنفس با افزایش سن کاهش می‌یابد

وی افزود: برای مثال زمانیکه نوزادان متولد می‌شوند به دلیل کم بودن حجم ریه ممکن است دچار تندی تنفس شوند به گونه‌ای که نوزادان به طور طبیعی باید در هر دقیقه 20 الی 25 تنفس داشته باشند اما اگر این تعداد به 50 برسد نیز طبیعی محسوب می‌شود. البته باید به خاطر داشت افزایش تعداد تنفس زمانی در کودکان طبیعی محسوب می‌شود که افزایش تعداد تنفس بدون علامت باشد یعنی نوزاد دچار سرفه، کبودی و ... نشود و بتواند شیر مادر را مصرف و رشد طبیعی خود را داشته باشد.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه و تنفسی در کودکان با بیان اینکه با افزایش سن تعداد تنفس به صورت طبیعی کاهش می‌یابد، تصریح کرد: به گونه‌ای تعداد تنفس در افراد بالغ 18 الی 20 تنفس است که کودکان با افزایش سن به این عدد می‌رسند.

طباطبایی با تاکید براینکه هر عاملی که باعث افزایش نیاز انسان به مصرف اکسیژن شود موجب افزایش تعداد تنفس خواهد شد، خاطرنشان کرد: افزایش میزان مصرف اکسیژن موجب افزایش دفع دی‌اکسیدکربن می‌شود و در نهایت تعداد تنفس‌های فرد افزایش می‌یابد.

افزایش تعداد تنفس بدون داشتن سابقه بیماری زمینه‌ای

وی یادآور شد: برخی افراد به دنبال برخی عوامل از جمله اضطراب، بیقراری، نگرانی، استرس و ... و بدون سابقه بیماری زمینه‌ای دچار افزایش تعداد تنفس می‌شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مصرف برخی داروها از جمله آسپرین، پرکاری تیروئید، ابتلا به برخی بیماری‌های کلیوی، بروز کتواسیدوز دیابتی، ابتلا به برخی بیماری‌های قلبی و ... از دیگر عوامل افزایش تعداد تنفس در افراد است.

عفونت ریوی شایع‌ترین علت بروز تاکی پنه

طباطبایی با بیان اینکه ابتلا به برخی بیماری‌های ریوی نیز موجب افزایش تعداد تنفس یا وقوع تاکی پنه می‌شود، بیان کرد: ابتلا به عفونت ریوی از جمله شایع‌ترین بیماری‌های ریوی است که موجب افزایش تعداد تنفس می‌شود.

وی افزود: عفونت بخشی از حجم ریه را اشغال می‌کند و فرد به دنبال کاهش حجم ریه برای پاسخگویی به نیاز طبیعی بدن ناچار به افزایش تعداد تنفس است که این امر در نهایت موجب بروز مشکلات تنفسی در فرد می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه و تنفسی در کودکان ادامه داد: ابتلا به بیماری‌های دیگری از جمله آسم و تنگی راه‌های تنفسی به علت آسم از جمله دیگر بیماری‌های ریوی است که موجب بروز تنگی نفس و افزایش مصرف اکسیژن در فرد می‌شود. در این بیماری‌ها فرد به صورت ناخودآگاه دچار افزایش تنفس می‌شود.

طباطبایی خروسک را از دیگر عوامل بروز افزایش تعداد تنفس دانست و خاطرنشان کرد: اگر خروسک با التهاب ناحیه حنجره همراه باشد موجب بروز مشکلات تنفسی و در نهایت تاکی پنه می‌شود.

وی تصرح کرد: فتق دیافراگم هنگام تولد، ریفلاکس و ... از دیگر عوامل بروز تاکی پنه است.

ارتباط نوع زایمان با بروز تاکی پنه در نوزادان

این فوق تخصص بیماری‌های ریه و تنفسی در کودکان در ادامه با توجه به نقش نوع زایمان در بروز تاکی پنه در نوزادان، گفت: نوزادانی که به روش سزارین متولد می‌شوند بیشتر از سایر کودکان که به روش زایمان طبیعی متولد می‌شوند دچار افزایش تعداد تنفس هنگام تولد می‌شوند زیرا سزارین مانع خروج مایع زیاد درون ریه می‌شود اما این در حالی است که در زایمان طبیعی هنگام خروج نوزاد از کانال زایمان این مایع خارج و تنفس طبیعی می‌شود.

طباطبایی خاطرنشان کرد: ابتلا به برخی تومورهای دستگاه ریوی، نفخ شدید، بیماری‌های مادرزادی و توده‌ها نیز از دیگر عوامل افزایش تعداد تنفس می‌شود.

وی افزود: البته برخی افراد به دنبال افزایش فعالیت مانند ورزش، استنشاق مواد شیمیایی، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و... نیز دچار افزایش تعداد تنفس می‌شوند. افراد باید به خاطر داشته باشند که هنگام افزایش تنفس سریعا نسبت به دریافت اکسیژن در مراکز درمانی اقدام نکنند.

افزایش تعداد تنفس علامتی که باید جدی گرفته شود

وی با بیان اینکه با توجه به عوامل مختلف بروز تاکی پنه افراد به محض افزایش غیرطبیعی تعداد تنفس باید به پزشک مراجعه کنند، تصریح کرد: افزایش تعداد تنفس نگران کننده است اما علامتی است که باید به آن توجه شود و مورد معاینه و بررسی دقیق پزشک قرار بگیرد.

این عضو هیان علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: اگر پزشک پس از معاینه و انجام آزمایشات لازم به بیماری خاصی مشکوک شد اقدامات درمانی مختص هر فرد را آغاز می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۸۰۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح طرح‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها دارد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حسین‌نژاد عصر شنبه در آئین افتتاح افتتاح و کلنگ‌زنی طرح‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که در محل بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: افتتاح طرح‌های حوزه سلامت، نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها و رشد شاخص‌های توسعه استان دارد.

وی با اشاره به آغاز کلنگ‌زنی و عملیات اجرایی بیمارستان مادر و کودک، افزود: هدف‌گذاری اجرای این پروژه و سایر پروژه‌های مورد نیاز در بخش‌های مختلف خراسان شمالی، رفع نیازهای درمانی و تکمیل مراکز و تجهیزات درمانی استان است.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه اسکلت‌بندی بیمارستان شهرستان راز و جرگلان که در زمره مصوبات سفر رئیس‌جمهور قرار گرفته نیز به اتمام رسیده، اظهار امیدواری کرد: با همدلی و هماهنگی مدیران، ساخت این بیمارستان نیز در سال جاری به پایان برسد.

حسین‌نژاد تاکید کرد: یک حرکت جهادی برای رفع کمبودها نیاز است تا محرومیت‌های موجود در خراسان شمالی رفع شود.

وی با بیان اینکه تمام طرح‌های در حال انجام بر اساس نیازسنجی و بر حسب نیاز خراسان شمالی پیگیری و با هدف ارائه خدمات بهتر به شهروندان به ظرفیت درمانی استان افزوده شد، گفت: امیدواریم با همدلی و هم‌افزایی و پیگیری مدیران و حمایت نمایندگان در دولت سیزدهم شاهد اجرا و به نتیجه رسیدن طرح‌های بزرگ‌تر در حوزه‌های مختلف استان و شاهد ارتقای جایگاه خراسان شمالی در شاخص‌های توسعه باشیم.

استاندار خراسان شمالی خاطر نشان کرد: در بخش سلامت با پیگیری‌های خوبی که انجام شده، در حال حاضر ۱۰۰ هزار مترمربع پروژه در حال افتتاح و ۲۰۰ هزار مترمربع پروژه نیز در استان هدف‌گذاری و در حال اجرا است.

کد خبر 6090450

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • افتتاح طرح‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها دارد
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • چرا افراد معروف برای خرید فالوور، خرید فالوور اینستاگرام را انتخاب می‌کنند؟
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟