Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@15:16:48 GMT

آنتی‌بیوتیک‌ می خورید، بخوانید

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۹۱۲۸۲

آنتی بیوتیک‌ها داروهایی هستند که برای مقابله با باکتری‌ها تجویز می‌شوند اما اغلب مصرف آنها مخصوصا اگر خودسرانه و بدون تجویز پزشک باشد با عوارض جانبی روی دستگاه گوارش همراه است.

 حالت تهوع، اسهال، نفخ، سوء هاضمه، درد شکم و از دست دادن اشتها از جمله عوارض جانبی آنتی‌بیوتیک‌ها به حساب می‌آیند. این عوارض اگرچه آزاردهنده هستند اما موقتی بوده و معمولا پس از قطع مصرف دارو برطرف می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاب و مصرف مواد غذایی مناسب می‌تواند تا حدودی در رفع این عوارض جانبی و همچنین تسریع و روند درمان کمک کننده باشد.

در روده هر فرد تریلیون‌ها باکتری و میکروارگانیسم‌های دیگر وجود دارد. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به منظور مقابله با باکتری‌ها می‌تواند توازن باکتری‌ها در میکروبیوم روده را بر هم بزند.

میکروبیوم روده عملکرد سیستم گوارشی را حفظ کرده و به سیستم ایمنی کمک می‌کند تا در برابر عفونت ویروسی قدرت دفاعی داشته باشد.

زمانیکه آنتی بیوتیک‌ها توازن باکتری‌ها را بر هم بزنند فرد با عوارض جانبی از قبیل حالت تهوع یا اسهال روبرو می‌شود. مصرف پروبیوتیک‌ها و پریبیوتیک‌ها در حین مصرف آنتی بیوتیک‌ها و پس از آن به حفظ تعادل باکتری در روده کمک می‌کند.

پروبیوتیک‌ها و پریبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که معمولا باکتری سالم شناخته می‌شوند. این ترکیب‌ها برخی از عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها از قبیل نفخ و اسهال را کاهش می‌دهند. پریبیوتیک‌ها نیز منابع غذایی برای باکتری‌های مفید روده هستند. تغذیه باکتری‌های مفید قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیک‌ها به توازن باکتری‌های روده کمک می‌کند. پیاز، سیر و موز نیز از جمله خوراکی‌های حاوی مقدار کمی پریبیوتیک هستند.

خوراکی‌های تخمیر شده: این خوراکی‌ها منبع خوبی از باکتری‌های مفید به حساب می‌آیند. تمامی خوراکی‌های تخمیر شده دارای میکروارگانیسم هستند اما گرما و فرآیند تصفیه می‌تواند باکتری‌های مفید را از بین ببرد.

ویتامین K: آنتی بیوتیک‌ها با تمامی انواع باکتری‌ها حتی مواردی که به بدن کمک می‌کنند مقابله می‌کنند. برخی از باکتری‌ها ویتامین K تولید کرده که بدن برای لخته شدن خون به آن نیاز دارد. افراد برای کاهش اثر آنتی بیوتیک‌ها روی سطح ویتامین K می‌توانند از مواد خوراکی چون کلم، اسفناج و سبزی جعفری مصرف کنند.

فیبر: فیبر تولید باکتری‌های مفید روده را تحریک می‌کند. همچنین افراد باید از مصرف خوراکی‌های سرشار از فیبر در حین مصرف آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنند زیرا ممکن است بر چگونگی جذب دارو تاثیر بگذارد.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، همچنین برخی از مواد خوراکی در تاثیرگذاری آنتی بیوتیک‌ها اختلال ایجاد می‌کنند که از آن جمله می‌توان به گریپ فروت و آب این میوه و نیز مواد الکلی اشاره کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آنتی بیوتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۱۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است

اگر کلسیم کافی دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان باشید. این یک بیماری جدی است که با افزایش سن استخوان‌های شما را ضعیف و شکننده می‌کند. مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم تا ۵۰ سالگی به زنان توصیه می‌شود و پس از آن نیز زنان باید ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنند. مصرف روزانه توصیه شده برای مردان ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز تا ۷۰ سالگی و از این سن به بعد ۱۳۰۰ میلی گرم در روز است. نیاز زنان در حدود میانسالی افزایش می‌یابد، زیرا یائسگی منجر به تغییرات هورمونی می‌شود که منجر به تحلیل استخوان می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به نیاز همیشگی بدن انسان به کلسیم، آشنایی با منابع مهم تغذیه‌ای این ماده استخوان ساز و تقویت کننده استخوان ضروری به نظر می‌رسد، در این مطلب به تعدادی از اصلی‌ترین منابع کلسیم پرداخته‌ایم.

شیر

خامه کامل یا شیر کم‌چرب را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانید، مگر اینکه کلسترول بالا یا بیماری قلبی دارید، در این صورت فقط انواع کم‌چرب را انتخاب کنید. ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) حدود ۲۰۰ میلیگرم کلسیم را به بدن می‌رساند.

ماست

ماست ساده و طبیعی معمولا بهترین انتخاب است. ماست‌های «ایسلندی» یا «اسکایر» سرشار از کلسیم و پروتئین هستند. ماست ساده را با میوه‌های تازه یا یخ زده یا کمی دارچین شیرین کنید. بسیاری از انواع ماست همچنین غنی از پروبیوتیک‌ها هستند، نوعی باکتری مفید که می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند، سلامت قلب را بهبود بخشد و جذب مواد مغذی را افزایش دهد یک فنجان ۲۴۵ گرمی ماست ساده حاوی ۲۳ درصد کلسیم و همچنین مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های B ۲ و B ۱۲ است.

پنیر

پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف ۳۰ گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت) در حدود ۸ گرم پروتئین و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند.

دانه‌ها

دانه‌ها مانند نیروگاه‌های تغذیه‌ای کوچک سرشار از کلسیم هستند، از جمله، کنجد، کرفس و دانه‌های چیا (این دانه‌های گیاهی مواد مغذی فراوانی دارند که برای عملکرد مغز و بدن بسیار مفید هستند). دانه‌ها همچنین پروتئین و چربی‌های سالم را تامین می‌کنند. به عنوان مثال، دانه‌های چیا سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ گیاهی هستند.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان‌های خوراکی خود سرشار از کلسیم هستند. این ماهی‌های روغنی همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسید‌های چرب امگا ۳ را فراهم می‌کنند که می‌تواند از سلامت قلب، مغز و پوست شما حمایت کند.

انجیر

کلسیم موجود در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر است. کلسیم، به‌عنوان بالابرنده تراکم استخوان شناخته‌شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می‌دهد. انجیر یکی از بهترین میوه‌ها و مواد غذایی برای افزایش تراکم استخوان است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع نیز مقادیر مناسبی کلسیم دارند، از جمله لوبیا‌های بالدار، که در یک فنجان ۱۷۲ گرمی به صورت پخته شده ۲۴۴ میلی گرم یا ۱۹ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را فراهم می‌کند.

کلم پیچ

این گیاه فوق‌العاده، غنی از کلسیم و آنتی‌اکسیدان است و به عنوان پایه‌ای برای هر سالاد، یک مکمل بی‌نظیر است. می‌توان آن را به صورت نوار‌های باریک خرد کرده و با قطعاتی از زردآلو و آوکادو مخلوط کرد و از خوردن این سالاد خوش‌طعم و رنگ به ویژه در فصل تابستان لذت برد.

بادام

در میان تمام مغزها، بادام از بالاترین میزان کلسیم برخوردار است. تنها ۲۸ گرم بادام، یا حدود ۲۳ مغز بادام، ۶ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را تامین می‌کند. بادام همچنین ۳.۵ گرم فیبر در هر۲۸ گرم و همچنین چربی‌های سالم و پروتئین دارد. علاوه بر این، بادام منبع عالی منیزیم، منگنز و ویتامین E است.

پروتئین آب پنیر

آب پنیر نوعی پروتئین است که در شیر یافت می‌شود که به‌خوبی برای مزایای سلامتی بالقوه آن مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین یک منبع پروتئین عالی و سرشار از اسید‌های آمینه سریع هضم شده است که به رشد و بازسازی عضلات کمک می‌کند برخی مطالعات حتی رژیم‌های غذایی غنی از آب پنیر را با کاهش وزن و بهبود مدیریت قند خون مرتبط کرده‌اند.

شیر سویا

شیر سویا که به ظاهر شبیه شیر است، اما در اصل مانند شیر طبیعی نیست و می‌توان آن را به عنوان یک شیر گیاهی معرفی کرد، زیرا این شیر را طی عملیاتی از دانه سویا می‌گیرند و به همین دلیل مانند شیر گاو، چربی و لاکتوز ندارد، بنابراین بهترین انتخاب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین آن‌هایی که طعم چربی شیر طبیعی را دوست ندارند.

دیگر خبرها

  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند